Dodaj do ulubionych

Pomocy prawko

01.10.12, 20:03
Witam
Piszę tu poraz pierwszy ,proszę o pomoc.
Potrzebuje bardzo dobrego instruktora jazdy ponieważ oblałam juz 8 razy od 4 lat robie prawko , niestety sama wychowuje synka w maluskiej wsi więc bardzo mi cięzko z czasem .
Musze mieć prawko żeby wrócic do pracy .Poradzcie coś
Dodam że nie mam mozliwości jeżdzenia prywatnie ,a w czasie egzaminu strasznie się denerwuje i czuje jak w amoku.
Dziękuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • tajemnicapanstwowa Re: Pomocy prawko 01.10.12, 20:23
      ja moge polecic Mars na Jana Styki.

www.naukajazdymars.pl/
      katalog.infoludek.pl/wpis/mars_nauka_jazdy_t__michalowski_d__lodygowska_/88
      Zwlaszcza polecam jazdy z obecnym wspolwlascicielem Tomkiem.

Sam uczestniczylem tam w kursie 5 lat temu i zdalem za pierwszym razem. Wielu znajomych z osiedla tez sobie szkole chwalilo.
      Teoria jest wykladana weekendowo, a jazdy ustalasz indywidualnie kiedy masz czas.
    • Gość: Vlad.H. Re: Pomocy prawko IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 01.10.12, 21:52
      jesli mieszkasz na wsi to moze popros tez kogos zeby z toba pojezdzil tak bez presji na nauke czegos konkretnego - sprobuj pomyslec co sprawia ci najwiekszy problem i dlaczego
      • matka1313 Re: Pomocy prawko 01.10.12, 22:18
        No własnie nie mam kogo poprosić albo chca pieniedzy tyle co za jazdy więc wole pojeździć po mieście.A najwiekszy problem mam ze skupieniem się, bo na codzień mam cisze i spokój a w czasie egzaminu stres,hałas i przepychankę instruktorzy mówili że powinnam zdac bez problemu a tu nie moge się przebic:( jestem załamana
    • Gość: MANHATTAN Re: Pomocy prawko IP: *.play-internet.pl 01.10.12, 22:20
      Cześć.
      Jestem instruktorem nauki jazdy.
      Jeśli nie zdasz teraz (9-te podejście), to czeka Cię kurs dodatkowy - więc dodatkowe koszty i czas.
      Przede wszystkim musisz pozbyć się stresu podczas egzaminu.
      1. Traktuj egzaminatora jak instruktora.
      2. Nie wspomagaj się farmaceutykami podczas egzaminu.
      3. Podczas egzaminu przede wszystkim MYŚL i ZAUWAŻAJ. Egzaminator nie jest od tego aby Cię uwalić ale ocenia Twoją znajomość przepisów i stosowanie ich w praktyce. Jeśli będziesz mieć w głowie jedną myśl - ZDAJĘ EGZAMIN - to oblejesz znów. Po prostu pojedź tak jak Cię uczyli.
      4. Przed egzaminem poszukaj instruktora z renomowanej szkoły jazdy. Zwykle tam są najlepsi instruktorzy. Pogadaj w biurze i omów wprost swoją sytuację. Dobiorą Ci człowieka.
      5. Poproś aby w czasie jazdy zachowywał się jak egzaminator.
      Powodzenia :)
      • matka1313 Re: Pomocy prawko 01.10.12, 22:32
        Własnie trudo mi opanować stres ,nigdy nic nie brałam podobno chodziłam do renomowanej szkoły a okazało sie że każda jazdę miałam z innym instruktorem .
        A jak juz jadę na miasto (nigdynie oblałam placu i testów) to nogi tak z nerwów mi skaczą że uderzam nimi o kierownice.
        Pierwszy egzamin oblałam juz po 35min bo skręcając z prawo włączyłam lewy kierunkowskaz choc nie było możliwości jechac inaczej a podobno można 2 błędy zrobic w czasie jazdy do poprawienia a później miałam wymuszenie teżbym się kłuciła egzaminator zachamował mi jak już 3 auta za mna przejechały.Więc jak jade na kolejny egzamin to już chyba nie panuje nad sobą.
        • lonelyboy1989 Re: Pomocy prawko 02.10.12, 20:22
          35 minut to raczej długo, biorąc pod uwagę fakt że egzamin trwa coś koło 45-50 minut.
      • Gość: Vlad.H. Re: Pomocy prawko IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 02.10.12, 21:01
        skoro jestes instruktorem to nie mozesz pominac jednej waznej rzeczy - przewidywanie manewrow kierowcow wokol siebie i tworzenie strefy bezpieczenstwa - warunkiem jest pelna koncentracja na jezdzie - prowadzeniu pojazdu - niestety ludzie wola robic tysiace innych rzeczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka