Dodaj do ulubionych

Bank za bardzo pamiętał o urodzinach klientki. ...

30.12.12, 22:56
Rozwiązanie jest tylko jedno - skoro bank Szymona robi cię w balona zrób go i ty zakładając konto w innym mniejszym banku, który szanuje klientów.
Obserwuj wątek
    • Gość: rebis śmieszny bank, nie wart uwagi... IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.12, 23:57
      Ogólnie - omijać szerokim łukiem relikt PRL-u. Jedyne co potrafią to co pare lat zmienić trochę logo. Jak im obecni emeryci wymrą, to z tego banku nie zostanie nawet wspomnienie...
    • zed.1 Re: Bank za bardzo pamiętał o urodzinach klientki 31.12.12, 00:05
      Lepiej teraz nie brac tego konta dla mlodych. Ciezko przewidziec kiedy bank sobie postanowi, ze mlodosc sie skonczyla i spie...j. ;)
      • aysy.1 Re: Bank za bardzo pamiętał o urodzinach klientki 31.12.12, 08:22
        duch kilku osób,których nazwisk przez grzeczność nie wymienię, ciąży na tym banku cały czas. w większości są już na emeryturze ale wychowani w zms awansowali od razu na bankowców i to do dziś ciąży na tym banku.
    • marysia.3.3 Bank za bardzo pamiętał o urodzinach klientki. ... 31.12.12, 07:32
      Na miejscu pani Karoliny nie pozostałabym w banku, który pozbawił mnie dostępu do moich pieniędzy. ? Tłumaczenie o wysłanym piśmie jest śmieszne. Nie pamiętam już kiedy otrzymałam pismo z banku za potwierdzeniem odbioru. Ostatnie pisma przyniosła mi sąsiadka, bo wylądowały w jej skrzynce. Bank powinien się skontaktować telefonicznie ze swoją klientką, skoro potrafią wydzwaniać z pierdołami.
      • alber.cik Re: Bank za bardzo pamiętał o urodzinach klientki 31.12.12, 09:40
        Niestety ten bank ma spore problemy z poprawnym adresowaniem przesyłek. Moje wyciągi z konta i kredytu lądowały m.in. u moich sąsiadów a nawet na adres pod którym nie mieszkam już od 20 lat! A samowolnie i bezprawnie pobrane 40zł z konta do tej pory mi nie oddali.
        Przyszedł więc czas na pożegnanie się z bankiem pełnym dinozaurów...

• Gość: Bar Extra Re: Bank za bardzo pamiętał o urodzinach klientki IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.12, 09:54
          Czy to ten bank w którym Szymon Majewski Szoł na reklamach dorobił sie fortuny?
    • Gość: lol ale o co chodzi? IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.12, 12:44
      Zwykłe pie...nie. Tak to jest jak się podpisuje umowy nawet ich nie czytając a winną jest tylko pani Karolina. Ja mając założone konto dla studentów od pierwszego dnia wiedziałem, że takie konto zgodnie z ofertą może być prowadzone do 26 roku życia a później trzeba zmienić umowę. Czyli wychodzi na to że pani Karolina to albo idiotka która nie potrafi czytać albo idiotka która podpisuje to co się jej podsunie pod nos.
      • zed.1 Re: ale o co chodzi? 31.12.12, 12:49
        Teoretycznie masz racje. W praktyce jednak twoje podejscie jest podejsciem fleta majacego w dupie klienta, i to takiego fleta jaki wlasnie powinien pracowac w takim glupim banku jak pko, gdzie klient jest petentem a pracownicy sa z charakteru fletami.
      • trawaa Re: ale o co chodzi? 31.12.12, 12:56
        Ale to chyba Ty robisz przysługę bankowi, że może poobracać Twoimi pieniędzmi, a nie bank Tobie. W związku z tym wypada być trochę bardziej frontem do klienta.
      • Gość: M1 Re: ale o co chodzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.12, 13:53
        Niby tak, tylko z jakiej racji uniemożłiwia mi dostęp do moich pieniędzy, hę? W umowie raczej nie było wzmianki,ze po osiągnieciu 26 lat środki na koncie przechodzą na własnośc i do dyspozycji banku? Od bidy rozumiem,ze nie mozna dokonac wpłaty na konto ale wypłaty? Ejże
        • Gość: aha Re: ale o co chodzi? IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.12, 18:40
          Oczywiste jest to, że jeśli umowa wygasa to nie można operować środkami.
          Za gapiostwo się płaci, za nieumiejętność czytania również, nie wiem jak w PKO ale w kilku innych bankach w przypadku kont studenckich informacja o zbliżającym się końcu umowy wyświetla się nawet w bankomatach przy pobieraniu gotówki.
          • Gość: rw1270 Re: ale o co chodzi? IP: *.res.bhn.net 27.01.13, 20:16
            W cywilizowanych krajach takie sprawy załatwia się inaczej - wysyła sie pismo z wyprzedzeniem, że z dniem X nastąpi automatyczna konwersja konta na "dorosłe" z takimi, a takimi warunkami i opłatami. Przysyła się jeszcze przypomnienie o konwersji i wreszcie nową umowę tabelę opłat. Bo z jednej strony należy dać klientowi możliwość wyjścia (jesli nowe warunki nie odpowiadają), ale z drugiej nie wolno odciąć od środków w przypadku braku działania (milczenie przyjmuje się jako automatyczną zgodę na nowe warunki). Nic cichaczem, ale jeśli pierwotne warunki już nie obowiązują (wiek), to należy zapewnić ciągłość pod nowymi (choćby były droższe).
      • zwyklak Re: ale o co chodzi? 27.01.13, 13:52
        Nareszcie slowa rozsadne:) Tyle, ze zwinieci plepla do bolu jakie to instytucje wstretne i NIE MAJA za grosz autorefleksji w sobie. Bank jasnowidzem powinien byc, ot co!
    • kefasp Bank pokazał gdzie ma Panią Karolinę 31.12.12, 14:37
      Pani Karolina powinna zrobić to samo co zrobił bank i pokazać, że ma PKO BP dokładnie w tym samym miejscu co oni ją.
      Najprostrzym i najskuteczniejszym sposobem walki z takim traktowaniem klientów przez PKO BP jest przenieść konto do innego banku.
    • Gość: Nick Re: Bank za bardzo pamiętał o urodzinach klientki IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.12, 19:12
      Bank postąpił bezprawnie - albo musiał dać w umowie lub regulaminie świadczenia usługi możliwość (i to domyślną!) przedłużenia automatycznego trwania umowy, albo ustalić z klientką dyspozycję na wypadek zakończenia okresu trwania umowy bez jej przedłużania - w sensie, gdzie te środki przelać z chwilą zamknięcia konta (no bo co, pieniądze przechodzą na własność banku, skoro klientka ich nie wybrała i konto jej zablokują bo się termin skończył?). BTW: A czy w umowie z bankiem było napisane dosłownie, że "w dniu 26 urodzin", czy np. "po ukończeniu", "z chwilą ukończenia"? Bo najprawdopodobniej się pospieszyli (większość dzieci rodzi się po południu i wieczorem). Skoro są tak skrupulatni, to niech się trzymają ściśle swoich bzdurnych wymysłów - a to już nie klienta sprawa, skąd wezmą dokładną godzinę... ;-)
    • zwyklak Zwiniete Karolcie 27.01.13, 14:00
      Od samego poczatku, od dnia zalozenia konta Karolinka wiedziala, ze do dnia 26 urodzin konto bedzie aktywne, a pozniej blok, ...albo podpisywala nie wiedzac co podpisuje. Teraz p.K. wystepuje ANONIMOWO, gdyz zdaje sobie sprawe z bredni jakie wygaduje. A moze tak na tarczy wystapic? Powiedziec jak nazywa sie ignorancja i pieniactwo? Moze pani K. najzwyczajniej w konkurencji pracuje? Myslec ludzie, myslec. To naprawde nie boli i nic nie kosztuje poza tworczym wysilkiem korzystnym dla mozgu. Zwinietych pozdrawiam zdrowia zyczac:)))
    • Gość: tia Jeszcze nie wiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 13:33
      czy pieniądze, które klientka miała na koncie, to były jej pieniądze, czy też... debet.
      Bo jeśli to drugie, to się nie ma co dziwić, że nie mogła z konta podjąć pieniędzy ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka