Dodaj do ulubionych

Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina

24.11.13, 02:23
Sondaże mówią, że pani Małgorzata Jacyna-Witt ma ogromne szanse na pokonanie pana Krzystka.

Szczecin nie wykorzystał swoich szans przez ostatnie lata. Prezydentura Piotra Krzystka to stracone lata. Gdyby nie strumień pieniędzy z UE, to niczego by nie było.

Pojawił się jedyny realny kontrkandydat. Warto z tej szansy skorzystać i dokonać odważnej zmiany.

Dlatego będę głosował na Małgorzatę Jacynę-Witt.
Obserwuj wątek
    • Gość: szczecinianka Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.play-internet.pl 24.11.13, 02:33
      Moja rodzina nie, bo znów wymyśli inwestycje podobną do progów na ul. Wierzbowej za podatnika pieniądze.!
    • aysy.1 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 24.11.13, 05:26
      cóż za transformacja ! absztyfikant !
      • Gość: iowita Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.13, 10:19
        Najgorsze jest to ze p. Malgorzata stawia na kibicow stadionowych , mieszkam w poblizu i dlatego nie zgadzam sie.
        • Gość: gość Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.13, 10:41
          Dokładnie - większość mieszkańców Ją z tym kojarzy i dlatego nie zostanie -
          • Gość: Adam Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.13, 10:59
            Popieram, pani Małgosia to mądra i inteligentna oraz piękna kobieta. Znakomicie się sprawdzi zasiadając na stolcu włodarza miasta Szczecina. Nada nowy impuls pro rozwojowy dla miasta.
            Jest patriotką miasta Szczecina i nie uwikłała się w partyjne gierki.
            Świetna propozycja pana Absztyfikanta
        • Gość: gosc Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.play-internet.pl 24.11.13, 12:20
          Stadion przenieść na ul. Wierzbową w okolice zamieszkania p. Jacyny
    • Gość: karol Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.13, 17:49
      bedzie druga tura jak Jacyna wejdzie do drugiej tury to wygraną ma. a ja bede na nią głosował żeby Krzystek poszedł w cholerę
      • Gość: . Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.13, 18:51
        Bingo! Oprócz mojego, jak wiem, ma jeszcze trzy inne głosy - a będzie więcej. Byleby pogonić Mumina z fotela...
        • Gość: gość MJW? o qrka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.13, 19:21
          Krzystek, tak lepiej żeby już sobie znalazł jakąś inną pracę...
          A MJW??? Hmmm zbłaźniła się w czasie ostatniej kampanii setnie... nie jest to osoba za bardzo rozgarnięta, ani nie ma za wiele empatii chyba.. bardzo uległa wobec KAŻDEGO żądania kościoła katolickiego.. ani razu nie zaprotestowała przeciw okradaniu miasta przez krk...

A jak rządził PiS do 2007 w Polsce to pisała tak niebotycznie głupie peany na temat Jarka K. nazywając go "lwem intelektualnym" czy jakoś tak, że to było raczej żenujące... swoja drogą, to MJW dostała znacznie mniej głosów niż inni kandydaci w ostatnich wyborach... to pianie na jej temat, że NA PEWNO wygra jest już mocno zużyte i niesmaczne.. czy wygra nie wiemy.. czy będzie dobrze rządzić??? w to wątpię, miasto jest zrujnowane, czarni żądają bezczelnie niezłej kasy za prowadzenie domu opieki dla psychicznie chorych w dawnym szpitalu miejskim... w budzecie wielkie dziury po idiotycznych inwestycjach Piotra K. MJW jest cienka na takie wyzwania...

Krzystek doprowadził miasto do niezłej ruiny i teraz jego następca albo będzie trwał w tym marazmie, albo jak będzie złamanym hooyem czy głupią pisdom to pogrąży Szczecin jeszcze bardziej, a wyprowadzić tej ruiny finansowej na prostą będzie bardzo trudno.. zamknięcie spółek miejskich pelnych trutni będzie graniczyło z cudem i nikt się na to nie porwie.. to jest towarzystwo mocno zdemoralizowane i pozbawione etyki, więc jak im się jakiś prezydent do doopy dobierze, to oni mu się szybko odwdzięczą... donosiki etc. pójdą w ruch jak trza.

Szkoda szczecina, zrobiono z tego miasta jakąś piepszonom prowincję i jeszcze do tego mamy bardzo debilnych politykuf.. ale kto idzie do polityki? szkoda komentarza...
        • Gość: Szczecinianin Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.13, 13:31
          Gdyby nie Krzystek to bylibyście w czarnej du..pie, a Szczecin najgorszym miastem w Polsce. Szukacie tylko negatywów. Chcielibyście żeby wam zaraz Las Vegas wybudował. Najpierw malkontenci zapłaćcie czynsz a potem wymagajcie.
          • Gość: Vlad.H. Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 25.11.13, 21:15
            wolisz wersje zolnierska i krotka czy wersje kulturalna i dluzsza?
    • Gość: Vlad.H. Warszawa ma bufetowa IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 24.11.13, 21:18
      A Szczecin bedzie mial maglowa...

A swoja droga absztyf cos sie tak nagle uaktywnil - wybory nadchodza i trzeba zaczac synekure wic?
    • zed.1 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 25.11.13, 08:27
      Albo oszalales albo znalazles/szukasz nowej fuchy przy kampanii Goski?
      • absztyfikant Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 25.11.13, 16:00
        Wieloletni propagandysta Krzystka "Zed" sie znowu "popisal". Nie szukam fuchy o MJW.

Mam nadzieje, ze zostanie prezydentem Szczecina, bo obecny prezydent w moich oczach sie nie sprawdzil. Nie jestem zdziwiony, bo podczas poprzednich wyborow wieszczylem, ze tak bedzie.

Miliony Polakow chodza glosowac w roznych wyborach i nie robia tego, bo ktos im za to placi. Po prostu maja takie poglady, ze glosuja na partie X albo Y albo Z.

Tym razem zaglosuje na Jacyne-Witt.
        • Gość: Vlad.H. przejrzalem cie absztyf IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 25.11.13, 20:57
          ty to robisz celowo - to sie nazywa niedzwiedzia przysluga, pocalunek smierci czy jakos tak - jesli ty mowisz ze glosujesz na MJW to znaczy ze trzeba na nia nie glosowac - ciekawe kogo popierasz tak naprawde?
        • zed.1 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 29.11.13, 22:49
          Hahaha to jest argumentacja taka, że jesteś niezadowolony z obecnej sytuacji i dlatego chcesz by przyszedł potop? Chyba już za stary jesteś na takie młodzieżowe bunty i wybieranie czegoś złego by zrobić komuś na złość.
        • jopekpl Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 06.12.13, 16:26
          absztyfikant napisał:

> Mam nadzieje, ze zostanie prezydentem Szczecina, bo obecny prezydent w moich oc
          > zach sie nie sprawdzil. Nie jestem zdziwiony, bo podczas poprzednich wyborow wi
          > eszczylem, ze tak bedzie.

A był jakiś który się sprawdził???
    • Gość: ma-de-si Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.13, 09:59
      To folklor lokalnej polityki i tak powinno zostać. Nie ma nic do powiedzenia poza tym że chce mówić. Nie pompujcie jej.
      • Gość: wyborca Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: 80.50.132.* 25.11.13, 10:56
        Woźna na prezydenta miasta? Czy naprawdę na taką babę można głosować? Co ona dobrego zrobiła dla miasta? Tylko nadaje i pluje na innych i chce wjechać na opluwaniu Krzystka na jego fotel.
    • stsetiner Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 25.11.13, 11:23
      Z przyjemnością oddam głos na M J-W jak mi pani obieca nowy stadion, aqapark, zadaszenie Gontynki, cyrk na kółkach i tunel z Łasztowni na Uznam. Niech tylko obieca a już dziś pędzę do komisji obwodowej ustawić się w ogonku wielbicieli.
      • Gość: elektorat Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: 80.50.132.* 25.11.13, 11:43
        Una wszystko obieca, nawet skocznię narciarską.
        • Gość: . Małgorzata Jacyna-Witt astronautą IP: *.globalconnect.pl 25.11.13, 11:48
          Na razie ta pani gwarantuje wyborcom darmowy lifting mózgu.
        • stsetiner Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 25.11.13, 11:52
          Skocznia narciarska,już zapisuję do mojego kajetu z pobożnymi życzeniami.
          • Gość: sąsiad Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: 80.50.132.* 25.11.13, 12:55
            Niech najpierw zrobi porządek przed swoim domem i nie parkuje auta na trawniku zbudowanym przez miasto. Porządki czas zacząć od siebie.
          • Gość: gość No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.13, 14:56
            Może niech zwolennicy zaczną od tego... bo wcześniej usłyszałem tylko od MJW w tv w czasie kampanii, że jej polityka pro-kobieca miałaby polegać na tym, żeby zrobić lepsze chodniki na Jagiellońskiej, bo kobiety w szpilkach się potykają... hmmm... tylko na tyle stać panią MJW?

Nie są to szczyty osiągnięć... tak chciała całkiem słusznie zlikwidować SCR.. ten już się sam zlikwidował. Cóż jeszcze ma do powiedzenia pani MJW oprócz tego, że jest "ładną kobietą, inteligentną i lepszą niż Krzystek"? owszem wolę MJW niż Krzystka, ale czy jest aż taka dobra?

Jak coś powie to raczej się trudno nadziwić się głębi wypowiedzi, a jej fascynacje przygłupami politycznymi są dość żenujące, a programu jakiegoś sensownego nigdy nie usłyszałem... ale oddając prawdę, szczerze mówiąc to od nikogo z byłych kandydatów nie usłyszałem żadnego porządnego programu.. i to był wielki zawód.. takie tam pitu pitu albo tanie hasełka, bo nawet nie hasła... MJW rozśmiesza tylko tym, że próbuje się przedstawić jako NAJLEPSZE pitu pitu...

Pod tym względem Krzystek to był gość, na początek pierwszej kampanii dał 10 punktów-obietnic w obecności wielkiego wsparcia Tuska, który mówił że Szczecin to przykład dla Polski!!! bu ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Tak tak, tak było :))))

A MJW? no nawet nie stać ja na takie spektakularne kłamstwa wyborcze... wymyśliłą te babskie szpilki i już... żenua.. to nawet ten bardzo malutko rozgarnięty pan z historycznym w Szczecinie nazwiskiem położył ją małym paluszkiem lewej stopy tak od niechcenia, obiecują budowę 25 nowych przedszkoli! zresztą debata byłą strasznie smutna, żenująca i upadlająca tych kandydatów.. siedzieli ściśnięci na jakiejś sofie i tak w ciszy smutno patrzyli w kamerę...

Qrwa mać, kampania wyborcza po ciecińsku.. no i pewnie będzie to samo znowu i znowu wygra ... kto?! pewnie Krzsytek, cuś tak mi się wydaje choć wolałbym, żeby to nie był uon...
            • Gość: Adam Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.13, 17:01
              Pani Jacyna-Witt Małgorzata ma bardzo dobry program.
              Popieram, pani Małgosia to mądra i inteligentna oraz piękna kobieta. Znakomicie się sprawdzi zasiadając na stolcu włodarza miasta Szczecina. Nada nowy impuls pro rozwojowy dla miasta.
              Jest patriotką miasta Szczecina i nie uwikłała się w partyjne gierki.
              Świetna propozycja pana Absztyfikanta
              • Gość: gość Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.13, 14:21
                Gość portalu: Adam napisał(a):

> Pani Jacyna-Witt Małgorzata ma bardzo dobry program.

No to jaki jest ten BARDZO DOBRY program, bo póki co to nie usłyszałem ani razu, oprócz tego, że na pytanie jak pomóc kobietom i matkom w Szczecinie odpowiedziała że pomoże chodzić im w szpilkach po Jagiellonskiej...

ten punkt już znam, a jakieś inne???

Chciałą likwidacji scr-u, ale po pierwsze trudno zaliczyć to do programu, bo całe miasto o tym mówi że to firma do doopy, żresztą już ją de facto zikwidowano i stała się TBS-em...

Więc jaki to jest program????????

> Popieram, pani Małgosia to mądra i inteligentna oraz piękna kobieta.

To się qrwa z nią ożeń debilu, sorry ale takie idiotyzmy to się już qrwa nawet trudno czyta.. to nie jest argument na bycie prezydentem ponad 400 tysięcznego miasta... dla mnie nawet pokraka może być prezydentem, o ile potrafi rządzić takim miastem i postawić jego finanse na nogi...

> Znakomicie
                > się sprawdzi zasiadając na stolcu włodarza miasta Szczecina. Nada nowy impuls
                > pro rozwojowy dla miasta.

dla rozwoju chodzenia w szpilkach raczej.. to są kretynskie ogólniki, które nie mają znaczenia

> Jest patriotką miasta Szczecina i nie uwikłała się w partyjne gierki.
                > Świetna propozycja pana Absztyfikanta

Raczej nijaka, patrząc na propozycje samej MJW...
                • Gość: Adam Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.13, 22:05
                  To się qrwa z nią ożeń debilu, sorry ale takie idiotyzmy to się już qrwa nawet trudno czyta..
                  Tak napisał do człowieka który w wolnym demokratycznym kraju popiera dobrego kandydata!
                  Oto jako jest żenujący poziom debaty ze strony lewicowych interlokutorów.
                  Pani Jacyna -Witt Małgorzata ma dobry program- bardzo dobry program. Ten program to nie zlepek propagandowych haseł którymi szermuje prawica czy lewica - ta ostatnia niby popiera równość i tolerancję a nie reaguje gdy biją partyjni koledzy koleżanki podczas ...zjazdów w terenie.
                  Pani Jacyna- Witt wykuwa w codziennym działaniu swój program, jest wszędzie tam gdzie można a nawet trzeba zwrócić uwagę że dzieje się źle. Czy to in vitro, czy to szpital, czy stadion.
                  Ba nawet miałem okazję stać obok Niej i widzieć z jakim oddaniem kibicuje szczecińskiej Pogoni, Dumie Pomorza.
                  Pani Małgosia jest stąd i tu jest jej miejsce. I dlatego jej program to nie puste propagandowe hasełka to codzienny trud. I pamiętaj że Jej dali do tego mandat mieszkańcy Szczecina. Pani Małgosia nie ma sztabu partyjnego przyssanego do państwowych pieniędzy i stołków.
                  Pani Jacyna-Witt to po prostu działanie! Działanie w imię interesu publicznego
                  • Gość: jack Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.13, 22:45
                    Ty wiesz że chyba masz rację?
                  • Gość: gość Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.13, 09:43
                    No tak Adaś jeszcze nie wyrósł z krótkich spodenek, albo nie dorósł do stringów... takie idiotyzmy to przejdą w przedszkolu..
                    Adaś dobrze udowadnia że MJW ma niewiele do powiedzenia, oprócz udawanego orgazmu na stadionie...
                    Adaś MJW utonie w wyborach jak pijany statek bez kapitana... razem ze swoim przedszkolem Adasiuf...
                    • Gość: Adam Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 21:21
                      "drogi" gościu, twoje inwektywy pod moim adresem nic nie wnoszą do tematu. Jako lewicowiec popierasz Krystka albo po cichu obecnego prezydenta , który być może daje ci zatrudnienie. W sumie różnica jest sprowadza się do jednej litery , litery "z", ważnej bo to ostatnia litera alfabetu. Także alfabetu politycznego na skalę zachodniopomorskiego czy Szczecina.
                      Zatem jeśli krytykujesz moje poparcie dla Małgośki to powiedz mi co zrobił w swojej aktywności dla miasta Krystek? Tak realnie - co zrobił, gdzie wystąpił , jakie ma zdanie, co popiera a czego nie popiera i co ważne co proponuje na przyszłość. Zwłaszcza w gospodarce miasta, kalkulacji jakie dziedziny gospodarki wspiera, które są nie przyszłościowe.
                      Tylko niech powie sam, a nie klakierzy z SLD zza jego pleców.
                      I widzisz "drogi lewicowy gościu" w przypadku Jacyny-Witt nie ma takiej potrzeby. Jej poglądy i jej program znasz z wystąpień i realnego stanowiska. Jacyna nie ucieka od trudnych tematów, wszędzie gdzie uzna za istotne jest jej wystąpienie. Jak nie wiesz to wyguglasz.
                      A co ma twój lewicowy kandydat? No ...chyba czeka aż sztab mu napisze jaki ma program.
                      Sorry - o in vitro to powie w ciemno i w środku nocy ;) ale to za mało dla Szczecinian , którzy potrzebują pracy i sprawnego zarządu miasta.
                      • Gość: gość Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.13, 00:05
                        Problem polega na tym, że nie znam programu MJW mimo że już wielokrotnie o takowy pytałem. Ponieważ namawiano mnie bym oddał na nią głos w ostatnich wyborach, co uczyniłem w pierwszej turze, to też usiłowałem śledzić ten "program", co było dość trudne... trudne ponieważ ograniczono się do ogólników... MJW udało mi się zobaczyć dwa razy w tv.. raz w czasie debaty i raz spot na Śląskiej w tle opuszczonych i zrujnowanych kamienic zarządzanych przez SCR.

Na sld nie głosowałem ani głosować nie będę, ponieważ ta formacja w Szczecinie się nigdy nie sprawdziła oprócz tego, że zawsze stanowi swoisty układ stołkowy, a to mnie nie interesuje.

Natomiast co do inwektyw, to nie widzę nigdzie inwektyw, oprócz może sarkastycznego tonu czy żartu, ponieważ tak bardzo dążąca do stołka prezydenta MJW ma naprawdę niewiele do powiedzenia.. a mimo tego, że zbłaźniła się setnie w czasie debaty kandydatów, debaty nie tylko miernej, ale wręcz żenującej, to wbrew fatalnemu wrażeniu oddałem na nią głos, ponieważ uważałem, że dalsze rządy Krzystka będą ze wszechmiar szkodliwe, co niestety ta kadencja potwierdziła.

Co ciekawe na zadane MJW wprost pytanie o rozdawnictwo majątku miejskiego na rzecz krk odpowiedzi nigdy nie otrzymałem od zainteresowanej, oprócz absurdalnych oskarżeń, że jestem lewakiem.. taki dyskurs polityczny po prostu ośmiesza kandydatkę i jej zwolenników.. oczywiście odpowiedź otrzymałem w postaci jej głosowania w ważnych dla miasta kwestiach majątkowych. Koniec kropka. Namówić drugi raz się nie dam póki MJW nie przedstawi jakiegoś programu nie opartego wyłącznie na krytykowaniu, bo to zrobić może każdy z nas, co zresztą czyni... nawet wielki zwolennik Krzystka na tym forum stracił do niego cierpliwość...

Przypomnę też, że ostatnich dwóch prezydentów wybraliśmy na fali krytyki.. Jurczyka, który grzmiał na zamykanie stoczni i obiecał, że stocznia będzie, tak dostał głosy wszystkich stoczniowców, którzy mu naiwnie uwierzyli i Krzystka, który pojawił się na fali krytyki Jurczyka... Krzystek został poparty przez te same osoby, które doprowadziły do referendum w sprawie odwołania Mariana. Obie prezydentury się nie sprawdziły... czyli MJW chce powtózyć scenariusz? Nie daj boże....

Głównym wystąpieniem jak pamiętam MJW była szkodliwa działalność SCR, ale do tej spółki nawet sam Krzystek chyba też stracił cierpliwość.. trudno wybierać kogoś kto ma jedynie pomysł na to jak wykazać opieszałość i nieudolność panującej władzy.. jak wspomniałem to potrafi każdy z nas.

Ale przypomnę, że Krzystek czy nawet Jurczyk mieli własne pomysły na ożywienie gospodarcze Szczecina, a jak to wyglądało w praktyce to każdy z nas niestety zobaczył.

Dlatego ponawiam pytanie zadane w temacie... Jaki program ma MJW? bo oprócz haseł dość ogólnikowych, a nawet bardzo ogólnikowych to jakoś nic nie widać...

Jeśli miałbym wskazać na kandydata, na którego oddałbym być może swój głos to tylko kojarzę prof. Teresę Lubińską, choć to dla mnie wielka niewiadoma, ponieważ tytuł profesorski nie jest żadną gwarancją dobrego zarządcy miasta. Niestety jak pamiętamy potraktowano ją dość bezczelnie... i było to dziełem ekipy wyborczej Krzystka, mimo to potrafiła się wznieść ponad ludzkie emocje i poparła tegoż konkurenta w drugiej turze wyborów...

Mimo że szczerze nie cierpiałem AWS, której to formacji była ministrem, ani też PiS, które ją wystawiło w wyborach, to byłem skłonny ją poprzeć gdyby jeszcze raz chciała startować.. Wijas i całe to SLD ze swoim partyjnym bagażem było dla mnie niestrawne. Taki ze mnie lewak... nie wiem jaki program ma Krystek, ale jak się domyślam, nawet gdyby wygrał byłby jedynie figurantem partyjnej kliki...

Podsumowując - Szczecin nie ma żadnego dobrego czy udanego kandydata... Krzystek był wielką nadzieją dla wielu mieszkańcó po Jurczyku, ale skończył bardzo źle i go nie chcemy... jednak myślę, że ma szansę wygrać ponownie, ponieważ nie ma żadnego realnego kontrkandydata.. a jak będzie to dopiero zobaczymy.

Tak długo jak MJW będzie się wygłupiała jak dotychczas i traktowała jak głucha swój potencjalny elektorat, to na nią nie zagłosuję... jeśli będzie taka pryncypialna i arogancka, że nie będzie potrafiła odpowiedzieć na proste pytania potencjalnego wyborcy i je uzasadnić, to trudno. Choć myślę, że ani to arogancja ani pryncypialność MJW, tylko zwykły brak dojrzałości politycznej i dojrzałości w ogóle stoi za jej zachowaniem.. może się sprawdza w małym biznesie czy w jakiejś innej dziedzinie, ale w życiu politycznym czy publicznym to nie za bardzo... oczywiście dobrze że stanowi jakąś opozycję, ale to daleko za mało. Za mało by być prezydentem... prywatnie myślę, że jest być może miła, ale znam wielu miłych ludzi, tylko to nie oznacza, że zagłosowałbym na nich w wyborach na prezydenta Szczecina.

Co do jej "patriotyzmu".. kibicowanie lokalnemu zespołowi piłkarskiemu nie jest przymiotem do sprawowania władzy. Gdyby tak było to cały ten tłum przeżywający mecze, mógłby spokojnie być prezydentem... więc to nie był nawet słaby argument, ale po prostu śmieszny. Krzystek też jest kibicem Pogoni i co z tego??? nic...

Nie są Szczecinowi potrzebni egzaltowani krzykacze, ani "lokalni patrioci".. Szczecin potrzebuje osoby znającej się na zarządzaniu takim dużym miastem i osoby z jakąś realną wizją tego jak sobie poradzić z finansami, które są w tragicznym stanie, w sytuacji gdzie nie możemy liczyć na władzę centralną, ani wykonawczą ani ustawodawczą by pomóc temu miastu wyjść z dołka... a żadna władza w Warszawie nie będzie tym zainteresowana.

Floating Garden może było taką próbą, ale kulawą i nie dającą ZADNYCH REALNYCH zysków Szczecinowi.. raczej stanowi o jakimś nowym folklorze i to dość kiepskim. Poza tym sam ten kierunek raczej spycha Szczecin w niebyt gospodarczy.

Ja sam nie znam odpowiedzi na trudne pytania dotyczące gospodarki Szczecina. Przy braku wsparcia Warszawy naprawdę trudno jest coś zrobić. Nie odbuduje się w ten sposób ani przemysłu ani gospodarki morskiej kluczowej dla Szczecina i regionu. Władze samorządowe same nie mają też takiej możliwość..

Ta sytuacja jest wynikiem konsekwentnej polityki centrum wobec Szczecina od 1989 roku i raczej się już nie zmieni. Brały w tym udział wszystkie rządzące partie i koalicje. Dlatego Szczecin raczej potrzebowałby jakiegoś geniusza, który umiałby stworzyć zręby zupełnie nowego planu i mieć pomysł co z tym fantem zrobić. UE nam też nie pomoże ponieważ Niemcy skutecznie zablokują wszelkie działania w tym kierunku.
                        To jest jak układanka szachowa na najwyższym poziomie i tylko osoba z niesłychaną wizją, odwagą i możliwościami by sobie być może poradziła.
                        • zed.1 Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? 30.11.13, 01:12
                          Powiem ci dlaczego tracisz tutaj czas.
                          Starasz się im wyjaśnić racjonalnie i używając aunebtow intelektualnych co niestety jest bardzo błędne bo elektorat MJW to ludzie słabo wykształceni i kierujący się emocjami. Wręcz ślepi i głusi na to co trzeba dłużej przemyśleć. To ci sami ludzi którzy głosowali na Jurczyka.

Przecież Gośka nawet nie stara się by jej pomysły miały jakieś intelektualne wsparcie, postawy. Ważne są slogany, im krótsze tym lepsze. Tak działa populizm.
                          • zed.1 Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? 30.11.13, 01:14
                            *argumentów
                          • Gość: gość Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.13, 18:48
                            zed.1 napisał:

> Powiem ci dlaczego tracisz tutaj czas. etc.....

tego się obawiam, dlatego próbuję coś wycisnąć z imbecyli. może stanie siem jaki cud?! i przemówią jakby bozia ich mózgiem obdarzyła :)))
                            • zed.1 Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? 01.12.13, 11:32
                              Jedyny cud na jaki liczmy to ten, ze ludzie myslacy pokonaja przy urnach ludzi malo myslacych. ;)
                              • Gość: PawelA Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.13, 09:21
                                Patrząc na elektorat, to raczej musiałby to być cud na miarę tego z winem... choć ostatnio i takie cuda się zdarzają, np. jak zamienić 8 baniek w nic nie warty beton ze złomem ;-).
                                • zed.1 Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? 04.12.13, 23:43
                                  Z tego co widzę to MJW chce też takie cuda robić.
                        • pikrat Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? 01.12.13, 17:28
                          Gościu, nie franzol. Wartość Pani Profesor poznaliśmy kiedy była ministrem. Kaczor wtedy zawierzał Opus Dei. Jako prezydent miasta rozda resztę majątku miasta w chciwe łapska kleru.
                          Czyli będzie z deszczu pod rynnę. Może wyłoni się jakiś godny uwagi kandydat lewicy?
                          • Gość: Pit12 Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.ip.shentel.pl 01.12.13, 19:23
                            Jeden z lewicy wygląda jak własna kopia a drugi udaje kogoś z dawnej ekipy gierka (ostatnio zmienił fryzurę). Kiedy otworzą usta jest jeszcze gorzej.
                            Ogólnie wygląda na to że w Zachodniopomorskim jakość "materiału ludzkiego" w polityce nie daje szans na stworzenie sensownych rozwiązań. Biznes idzie swoją drogą, prawnicy swoją, politycy to prawie w całości działacze bez jakiejkolwiek sensownej wiedzy i doświadczenia. Działalność BCC jest u nas szczątkowa, loże wolnomularskie nie istnieją (zaś rotarianie robią coś bardziej dla formalności).
                            Kto ma wysuwać propozycje?
                            Tu trzeba od nowa budować społeczeństwo bo PRL stworzył jedynie bazę dla bezmózgich wykonawców i biernych robotników. Było coś jeszcze na przekór wieloletniemu idioceniu bez wpływu na rzeczywistość ale większość bystrych i lepiej rokujących wyjeżdżała i wyjeżdża do innych miast lub za granicę. Nieliczni zostają, bywają także w administracji ale to nie oni narzucają standardy, nie tworzą też zwartego środowiska mogącego wpływać na rzeczywistość (kapitał, wpływy).
                            Powolutku, począwszy od szkół to może za dwa-trzy pokolenia będzie w polityce ktoś inni niż idioci, karierowicze bez kompetencji lub marionetki bez charakteru. I to dotyczy wszystkich partii w Szczecinie.
                            • Gość: gość Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.13, 00:50
                              Gość portalu: Pit12 napisał(a):

> Tu trzeba od nowa budować społeczeństwo bo PRL stworzył jedynie bazę dla bezmóz
                              > gich wykonawców i biernych robotników.

PRL?? chłopie coś ci się poyebało i to ostro.. Szczecin za prl-u był miastem wyjątkowym o silnym zapleczu ludzkim i to dobrze wykształconym, nie tylko robotniczym... a to robotnicze zaplecze bardzo dobrze się sprawdzało w dyscyplinowaniu rządów prl-wskich...
                              Szczecin stał się ciecinem po 2000 roku.. to zmiana ustrojowa zaszkodziła temu miastu.. i szybko stracono tę społeczność, która byłą szansą dla Szczecina... gdyby tutaj była taka ekipa jak za prl-u to te miernoty typu Jurczyk czy Krzystek nigdy nie miałyby szans na fotel prezydenta, a tym bardziej MJW...
                              Szczecin stał w awangardzie nowych ruchó w prl-u.. tutaj był silny nie tylko KOR, ale KPN, który był najbardziej radykalnym ruchem przed 80 rokiem... do tego w śródmieściu byli mocno osadzeni rzemieślnicy i prywatni właściciele, których nowa, nie-prl-owska włądza skutecznie przegoniła... niszczono takankę społeczną bardzo skutecznie. Więc tworzenie społeczeńśtwa na nowo nie zależy od skutkó prl-u ale z powodu skutków zmian po 89...

widać że bardzo słabo znasz Szczecin a na pewno nie znasz Szczecina z okresu komuny w latach 50, 60 czy 70-tych...
                              • Gość: Pit12 Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.ip.shentel.pl 02.12.13, 06:36
                                Gdyby w Szczecinie osadzeni byli by sensowni rzemieślnicy i robotnicy to Polmo nie robiło by takich kompletnych bubli które do niczego się nie nadawały. Co oprócz prostszych w konstrukcji rodzajów statków produkował Szczecin? To miasto zbudowane w 95% przez chłopów, podobnie jak powojenna polska bo reszta społeczeństwa podczas wojny wyparowała. Tutaj było to bardziej widoczne niż w Poznaniu czy Krakowie bo budowano wszystko na pniu.
                                Inni niż chłopi byli przez to nadmiernie widoczni bo się różnili od reszty ale ilościowo i wpływami kompletnie nie mieli przełożenia na praktykę. To tak jak z PRLowską opozycją - to był margines tyle że aktywny za to większość żyła jako bierna masa która od czasu do czasu dołączała się do protestów kiedy znowu brakowało mięsa.
                                • Gość: gość Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.13, 17:10
                                  co ty chłopcze pyerdolisz? nie znales szczecina w okresie komuny wiec gadasz głupstwa.. pewnie sam jesteś potomkiem jakiegoś niepiśmiennego chłopa stąd brakuje ci podstawowej wiedzy... więc to nie statki były proste w konstrukcji tylko ty sam jesteś dość prosty o ile nie prostacki.

Poczytaj historię Szczecina i historię gospodarczą, nie wydawaną przez PiS czy narodowców, którzy z natury bredzą... odpisałbym Ci chętnie, ale ten temat nie chcę spamować pobocznymi tematami.. mówimy tu o MJW i o wyborach na prezydenta miasta. Więc trzymajmy się tematu.. jak założysz wątek o "To miasto zbudowane w 95% przez chłopów" to chętnie napiszę na temat twoich bredni...
                                  • Gość: Pit12 Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.ip.shentel.pl 02.12.13, 17:33
                                    No to gdzie ci świadomi mieszczanie uczestniczący w zarządzaniu i współfinansujący miejskie inwestycje?
                                    • Gość: gość Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.13, 17:35
                                      nie spamuj tego tematu, miej jaja i załóż wątek w tej sprawie to ci odpisze.. masz trudności z czytaniem ze zrozumieniem? już o tym wspomniałem...

• Gość: Pit12 Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.ip.shentel.pl 02.12.13, 17:56
                                        Jacy obywatele tacy kandydaci. Taka jest rzeczywistość. Runowicz, Jurczyk, MJW i Krzystek etc nie wzięli się z niczego.
                                  • zed.1 Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? 04.12.13, 23:49
                                    Obawiam się, że piszesz o czymś zupełnie innym niż pit12 i ma on racje. O ile ty mówisz, o robotnikach, świetnych w szeregach, to on mówi o jednostkach wybitnych. O ile ci o których mówisz byli dobrzy w strukturach narzuconych odgórnie, fabrykach, stoczniach itp to nie są dobrzy w budowaniu tych struktur.

Nie ma tu i nie było ani w humanistyce ani w nauce nikogo kto osiągnąłby coś znaczącego. Dlatego też nie powstają tu wynalazki, nie ma innowacji i ogólnie jest marazm a przedsiębiorczość (taka prawdziwa, dynamiczna i większej skali, nie w postaci firm jednoosobowych) to przypadki jeden do stu.
                                    • Gość: gość Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.13, 01:03
                                      zed zarówno ty jak i pit naprawdę niewiele wiecie o Szczecinie.. wy znacie już niestety tylko ciecin... ocknęliście się tutaj po 89 i tyle z tego znacie..
                                      Nie chcę spamować tematu, bo spór historyczny i spór o postaci nie interesuje mnie w kontekście nadchodzących wyborów, czy MJW jako kandydatki.. zaproponowałem już PIT-owi założenie wątku o odpowiednim profilu i temacie, to wtedy będę pisał...
                                      I wówczas możemy się spierać o historię i ludzi...

To że nie ma śladu po osobach i postaciach wybitnych, czy wyjątkowych w Szczecinie wynika wyłącznie z faktu, że władzę trzymały buraki.. to nie problem robotników w Szczecinie, ale tępych matołów na stanowiskach, nawet po 89... jak magazynier, który mógł się obijać od postaci niezwykłych na ulicy mógł wiedzieć kim są? ale nie oni byli później władzą tylko matoł-magazynier... to i skutek jest taki że czas zakrył to co było w tym mieście było cennego... kończę ten temat, bo naprawdę nie chcę tu spamować i radzę założyć osobny wątek w tej sprawie...
                          • Gość: gość Re: No to jaki program ma Małgorzata Jacyna-Witt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.13, 00:39
                            pikrat napisał:

> Gościu, nie franzol. Wartość Pani Profesor poznaliśmy kiedy była ministrem. Kac
                            > zor wtedy zawierzał Opus Dei. Jako prezydent miasta rozda resztę majątku miasta
                            > w chciwe łapska kleru.
                            > Czyli będzie z deszczu pod rynnę. Może wyłoni się jakiś godny uwagi kandydat le
                            > wicy?

obawiam się że możesz mieć rację... ale co do lewicy to daj spokój.. przecież to jest najbardziej zepsute towarzystwo.. zawód dyrektor, jak to w 40latku mawiali... nawet taki wijas co się kreaował na nie wiadomo co, wskoczyłw gang i szybko się dogadałw sprawie włąsnej synekury.. a taki był pryncypialny i taki lewicowy..

szczerze to pie yebał tę ciecinską lewicę... to nie żadna lewica. to już tirówki są bardziej lewicowe niż ta banda cwaniaków..
    • Gość: Śledź Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.13, 13:37
      Dzięki Krzystkowi Szczecin wreszcie ruszył z miejsca i to ostro. Ma chłop jaja i pojęcie o rozwoju miasta, a Jacynka to tylko pieniaczka która cofnie miasto spowrotem o 20 lat. TYLKO KRZYSTEK!!!
      • Gość: Pit12 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.ip.shentel.pl 25.11.13, 13:59
        > Dzięki Krzystkowi Szczecin wreszcie ruszył z miejsca i to ostro. Ma chłop jaja
        > i pojęcie o rozwoju miasta
        Ma pojęcie jak Grecy i Hiszpanie bo działa podobnie - publiczne niedochodowe inwestycje na kredyt z unijnym dofinansowaniem. Oczywiście dłużej niż 3 kadencje nie przewidywał więc problemy spadną na następnego a przede wszystkim na mieszkańców (podwyżka opłat etc).
        • Gość: Un Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.13, 23:57
          "publiczne niedochodowe inwestycje na kredyt z unijnym dofinansowaniem. "
          Ale za to ile etatów dla "wyborców"
          • Gość: Uups Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.13, 00:07
            "publiczne niedochodowe inwestycje na kredyt z unijnym dofinansowaniem. "
            Mam obawy że zanim dojdzie do wyborów samorządowych, na publicznych i zależnych od miasta etatach znajdzie się "większość wyborcza " konieczna do reelekcji , która to z drżeniem o utratę pracy zaciągnie do urn rodziny, pociotków i kogo się da , aby zapewnić sobie etaty do 2050 roku w "pływających ogrodach" Kompletny brak alternatywy- wszyscy na smyczy, z prawa, lewa, czarni, biali, czerwoni, zieloni. Jedynie Pani Małgosia ? Chociaż się przy okazji dowiedziałem kto sprawił że na przelotowej ulicy Wierzbowej kazał barykady ustawić - samo to i włażenie w doopsko kibolom jak dla mnie daje jej czerwoną kartkę .
            Miasto jest w koziej dupie jednym słowem . Ostatni gasi światło.
      • ciekawski4 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 26.11.13, 09:41
        w moim przypadku dyskwalifikuje panią Jacynę montaż garbów na jej ulicy zamieszkania.
        • Gość: lokalny Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.13, 14:44
          przecież to krzystek zamontował te garby na złość Jacynie
    • Gość: gosc Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.play-internet.pl 25.11.13, 23:57
      Widać że nie masz pojęcia o polityce i gospodarce że nawołujesz do głosowania ja Panią Małgorzatę.

Potrzebujemy prezydenta w Szn z dobrymi koneksjami w Warszawie, czyli w miejscu gdzie są dzielone fundusze, planowane główne inwestycje. W innym przypadku zostaniemy prowincją.
      Zanim zmarnujesz swój głos zadaj sobie pytanie co stoi (poza tradycjami gospodarczymi) za rozwojem Warszawy, Poznania, Śląska, Pomorza.
      • Gość: gosc Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.11.13, 06:41
        Ja tylko w kwesti formalnej(co do Prezydenta to sprawa Szczecinian) dlaczego ciagle czytam w polskiej prasie "gdyby nie strumien peniedzy z EU" jak ktos uzywa takich argumentow to niech poda co zrobi bez tych pieniedzy albo niech napisze ze je odda jak zdobedzie wladze.
        Zeby nie bylo nieporozumien uwazam ze jezeli Polska weszla do EU to jej sie te pieniadze naleza bo taka jest idea tei organizacji.
    • Gość: Niezadowolona Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.play-internet.pl 26.11.13, 10:00
      Witam a czym bedzie się róznić kandydatka ta od innego kandydata? Może tym że na forum
      wytkie kogos błędy? Każdy jest ok jak prze dwyborami, ale po szybko się zapomina po co
      i dlaczego się tam znalazł. Wszyscy się kłóca wytykają sobie nawzajem, ale NIKT jeszcze
      nie zaoferował pomysłu na np nowe miejsca pracy, wszyscy liczą na pieniadze unijne, ale nie jak z tyh pieniędzy coś rozwiną tylko jak się nahapac, jak zorganizować śmieszne kursy
      po których nie ma pracy, jak zostac koordynatorem projektu unijnego by się zatrudnic za niezłą wypłatę , ech nie chce się nawet dalej wymieniać wszystkiego. Pozdrawiam tych co to przeczytają.
      • Gość: Gosc Piotr Krzystek IP: 195.124.114.* 26.11.13, 15:00
        jest takim prezydentem na jakiego Szczecin zasluguje wiec kolejna ma zaklepana :-)
    • zbysio45 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 26.11.13, 20:57
      kazdy moze byc przezydentem Szczecina ale musza go jednak wybrac obywatele i obywatelki tego miasta .Chyba jednak Pani Jacyna WITT NIE JEST osoba ktora chcielibysmy widziec na stanowisku przezydenta nazego miasta.
      • Gość: Pan na Arkonce Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.ias.bredband.telia.com 26.11.13, 21:04
        Musimy poczekać czy cieciński purpurat namaści ją na stolec lokalny...
        W Bogu ufność.
        • Gość: PawelA Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.13, 23:03
          :D
          Sama prawda...
      • Gość: do Zbysia Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: 80.50.132.* 27.11.13, 13:50
        Absolutnie się zgadzam. Miernota dużej klasy, która tylko krytykuje prezydenta, a nic sama nie robi
    • absztyfikant Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 28.11.13, 01:46
      Małgorzata Jacyna-Witt przez ostatnie lata sukcesywnie zdobywała poparcie.

Nikt - z racji układów - nigdy nie jej zrobił przydupasem wojewody czy przydupasem Jurczyka. Zawsze była niezależna. Na mieszkanie zarobiła sama.

Zawsze sama na siebie zarabiała i jako przedsiębiorca dawała pracę innym.

Potrafiła się dogadać z Kaczyńskimi, Geremkiem i Tuskiem. I dogada się z innymi, bo nie jest dogmatycznym betonem. W sam raz na samorząd.

Ona wie na czym polega zarabianie pieniędzy. Ona wie co to znaczy zatrudniać ludzi i dawać im zarobić.

Szczecin potrzebuje kogoś takiego właśnie teraz.
      • Gość: gość Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.13, 08:19
        ty absztyf, rozumiem że z głową masz problem, ale jest znacznie więcej przedsiębiorców, nie mających układów partyjnych i z politykami, znacznie lepiej funkcjonujących od MJW, to może lepiej ich wybierzmy na prezydentów? poza tym większość przedsiębiorców ma dość dobre układy z politykami i urzędnikami wysokiego szczebla, jak pokazują ostatnie wydarzenia w MSW i MSZ-ecie...
        Ale co mnie zaintrygowało w Twoim głupim poście: ciekawe w jakich sprawach dogadywała się MJW z Kaczyńskim? Bo temu to naprawdę na blogu wchodziła w d... i to w najgorszym okresie rządów PiS, kiedy opętańcy siali postrach i wsadzali ludzi do pierdla w obecności kamer.. ludzi, których później sądy uniewinniały, albo nie miały szansy jak w przypadku Blidy... rzeczywiście ta MJW strasznie 'niezależna'...
        A w jakiej to sprawie z Tuskiem i Geremkiem pani Małgosia się dogadała? Bo znowu nasuwa mi się podejrzenie, że łaskawie odpowiedzieli w sprawie tego czy podać kawę czy herbatę??? już pyerdolisz jak kompletny sprawny inteligent inaczej...

I jeszcze jedno.. pisałeś dziecko na początku o sondażach, które tak windują MJW na stanowisko kolejnego prezydenta.. a czy mógłbyś podać źródło? Jakie to sondaże? I jaka firma prowadziła ten sondaż i co więcej, gdzie go ogłosiła? Jakoś tak "zapomniałeś" podać rzetelnego linka do tych badań opinii wyborców. Więc ponownie jakoś tak, mam nieodparte wrażenie że kłamiesz, albo że ten sondaż odbył się tylko w Twojej głowie, zdrowej inaczej...

Twój bełkot, raczej szkodzi MJW... i lepiej, żeby się Gośka dobrze zastanowiła co zamierza powiedzieć po raz kolejny w kampanii wyborczej.. bo jeśli ciebie słucha to nic dziwnego, że po prostu ta kobieta jako kandydat, po prostu - wygłupia się i niestety kompromituje...
        • Gość: szklarz Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: 80.50.132.* 28.11.13, 09:19
          A kto wstawiał okna w słynnym szpitalu dla psychicznie chorych ks. Dymera przy al. Wyzwolenia?
        • Gość: gumieńczak Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: 80.50.132.* 28.11.13, 11:13
          Ona kompromituje się od dawna, chociażby swoim ostatnim pomysłem na FC by wybudować w Szczecinie nie jeden, a cztery aquparki. Gdyby głupota miała skrzydła to... PiSowi w dupę wchodziła, niedawno SD, tearz puszcza oko do PO, a kiedy do SLD?... Marionetka żądna władzy.
        • absztyfikant Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 30.11.13, 01:12
          szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,14988650,Wielki_sondaz_przedwyborczy__Na_czele_Piotr_Krzystek_.html
          • Gość: gość Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.13, 18:46
            od razu trzeba było podać ten link a nie wypisywać żenujące głupstwa jaka uona piękna... jak się okazuje nie dla wszystkich..

No to zobaczymy czy da radę Krzystkowi.. ma nad nią dużą przewagę. Ciekawe jest to 26% niezdecydowanych. Jeśli MJW będzie chlapała ozorem jak ostatnio, albo postawi na twoją pożal się boże retorykę, to niestety ale uodpadnie jak stary strup, tak jak ostatnio.. Wijas ją ostatnio chyba prześcignął, choć nie był faworytem w tej gonitwie na rok przed ostatnimi wyborami.

OK link już mamy :) a teraz gdzie program? i jaki to program? mam nadzieję, że nie ograniczy się do tego co napisałeś, że ona wie że będzie lepiej i że ona jest w ogóle super i zayebista...

program, program rzeczywisty, albo kłamliwy jak miał Jurczyk i Krzystek za pierwszym razem, ale do cholery program.. jak nie wie co to znaczy to odsyłam do dużego słownika PWN...
          • aysy.1 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 09.12.13, 05:44
            absztyfikant napisał:

> szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,14988650,Wielki_sondaz_przedwyborczy__Na_czele_Piotr_Krzystek_.html
            sld niczego się nie nauczyło po serii klęsk politycznych. oferowanie dawida krystka wyborcom jest dowodem na to, że żle życzą miastu a dobrze partyjnej koterii.
            to niepoważna kandydatura.
            • aysy.1 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 09.12.13, 05:45
              zasługi krystka mogą polegać na przykład na noszeniu garniturów Napieralskiego do pralni chemicznej ale co on takiego zrobił, zaproponował ....nie wiem.
            • Gość: gość Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.13, 11:17
              lsd to tylko koteria pod wpływem lsd... i na tym zaczyna się i kończy ich lewicowość.. innymi słowy to alkaloid lewoskrętny...
              • Gość: gość krótkie podsumowanie MJW.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.13, 16:30
                No więc z tego co można się dowiedzieć, bo trudno jakoś o info od samej zainteresowanej:

- krytykuje wszystko, jak wszyscy
                - mówi że jest źle, to też wszyscy mówią
                - nie chce nic mówić, nic dziwnego
                - kobietom i matkom chciała pomóc chodzić prosto w szpilkach po ciecinskich chodnikach, tiaaa tego komentować nie trzeba..

i co jeszcze z najważniejszych ostatnio rzeczy?
                - rozda wszystko co krk zechce dostać, nawet zarzuciłą Krzystkowi, żę walczy z Kościołem :)))
                - będzie chodziła pod rękę w pochodzie z kibolami
                - wybuduje stadion - pewnie za miliard złotych a może i 1,5 mld - w końcu po co ma się ograniczać?
                - a ostatnio się plotkuje, że będzie startowała z listy Twojego Ruchu [to już byłaby schiza totalna, a TR strzeliłoby sobie nie w kolano, ale w jaja i to centralnie od razu w 2].
    • whiteentrance1 Łajt! Ty... 28.11.13, 12:56

Czy MJW na jakiś pomysł? Co oprócz sloganów? Preziem być, to trzeba wiedzieć co-nieco: zadania samorządu, o budżecie, gospodarce komunalnej, zamówieniach publicznych, rozwoju lokalnym, funduszach strukturalnych,
      I kilka pytań:
      Czy MJW będzie ścigała internautów, jeśli powiedzą, że to "głupek"?
      Czy MJW ma słabość do fluoresDzięgi?
      Czy MJW ześwini się koalicją z SLD?
      Czy MJW ma jaja, żeby łapówkarzom i dziennikarzom GW powiedzieć "pie...się"?
      Czy mógłbyś namówić MJW na bycie kompetentną?
      • Gość: gość Re: Łajt! Ty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.13, 17:26
        Pomijam tego typu pytania, które mogą coś insynuować. Jedynie co mnie zainteresowało i ostatecznie zapytywałem wcześniej nawet samą MJW - do czego zresztą zachęcała, jak się okazało były to puste zapewnienia, że odpowie - o sprawę krk i majątku miejskiego... Odpowiedzi nigdy nie było a w tej sprawie okazało się, że MJW idzie ręka w rękę z prezydentem Krzystkiem, którego tak bardzo krytykuje.
        Szczerze to bardziej zależy mi na jakimś sensownym programie pozbawionym sloganów, bo takie miał i Jurczyk i Krzystek.. a to się źle skończyło. Lepiej żeby dała jakieś sygnały, co się tanie z tym miastem, jego gospodarką [oczywiście w realnych granicach, bez lania wody, że będzie tu bóg wi co] no i finansami... jak rozwiązać ten tragiczny finansowy finał rządów Krzystka i jego przykościelnej ekipy...

Co naprawdę MJW ma do powiedzenia oprócz tego, że jest piękna, mądra i ma firmę? Sarkastycznie znowu wspomnę, że wybory na prezydenta miasta, to nie jest konkurs piękności przed czy po 60-tce...
      • Gość: Vlad.H. Re: Łajt! Ty... IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 29.11.13, 20:44
        przeciez to sciema absztyfa - pocalunek smierci bo kazdy wie ze maglowa nie rozni sie od Krzystka - to wlasnie dramat Szczecina Krzystek jest wacka wart ale jego kontrkandydaci sa tej samej, miernej jakosci.
        • Gość: gość Re: Łajt! Ty... IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.13, 23:50
          No to niestety było widać w czasie ostatniej kampanii wyborczej, dlatego myślę, że znowu Krzystek ma szansę.. nie musiał wiele robić bo kandydaci sami się dość szybko kompromitowali... dla mnie dużym zawodem był były prezydent Sochański.. myślałem, że stać go na więcej, a kampanię miał jak jaki stary zużyty cap... chyba go namówili na startowanie, ale nie za bardzo mu się chciało... i na koniec nie tylko że był bez energii i staminy to jeszcze jakieś pierdoły opowiadał...

Tak to jest dramat Szczecina, że kandydatów ma na prezydentów Ciecina...
          • Gość: Vlad.H. Re: Łajt! Ty... IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 30.11.13, 18:27
            Daj spokoj, Sochanski... nie..., no nie chce mi sie nawet pisac, on mial juz swoj czas - a jego pociag bycia reprezentatem mieszkancow odjechal w momencie kiedy reprezentowal przekretasow chcacych wyludzic od tychze mieszkancow pieniadze...

Sochanskiego nie ma i nie bedzie...
            • Gość: gość Re: Łajt! Ty... IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.13, 18:53
              Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):

> Daj spokoj, Sochanski... nie..., no nie chce mi sie nawet pisać... etc....

wiem, wiem, mi się też nie chce pisać.. to było żenua i niesmak pozostał. facet stracił jaja... trudno sprawa zamknięta i można zapomnieć, no chyba, żeby jaki cud znowu... :)))))))))
    • piotr33k2 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 29.11.13, 00:28
      od dluższego czasu to jest od definitywnego zerwania z pisowskim ciemnogrodem i tanim partyjnym politykierstwem pani jacyna wydaje sie być bardziej wyważoną rozsądną i racjonalną osobą . napewno jest poważną kandydatką na prezydenta masta ,duzo lepsza niz krzystek .
      • Gość: gość Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.13, 19:23
        piotr33k2 napisał:

> od dluższego czasu to jest od definitywnego zerwania z pisowskim ciemnogrodem i
        > tanim partyjnym politykierstwem pani jacyna wydaje sie być bardziej wyważoną
        > rozsądną i racjonalną osobą . napewno jest poważną kandydatką na prezydenta mas
        > ta ,duzo lepsza niz krzystek .

No tak, ten opis jest bardziej wyważony.. ale pozostaje jedno ale.. niech to pokarze w swoim programie. Niech pokarze w normalnej rozmowie z wyborcami, którzy jej nie znają. Niech się nauczy odpowiadać na trudne pytania, bo w kontekście Szczecina łatwych pytań nie ma i nie będzie, póki miasto będzie w takiej zapaści gospodarczej i ruinie finansowej budżetu.. niech powie co zamierza zrobić jako prezydent z ciągłymi żądaniami krk i ich agresywną polityką skupioną na forsie gminnej. Niech wyjaśni swoją obecność u Dzięgi, który wzywał na dywanik do siebie radnych, co jest poważnym złamaniem polskiej konstytucji, za który cała ta rada powinna wylecieć na bruk.

Jest wiele pytań na które każdy kandydat powinien odpowiedzieć, nie tylko MJW, natomiast deklaracje, że jest taka czy inna, używanie przymiotników i nieokreślonych cech nie nadaje się ani na kampanię prezydencką, ani na rządzenie miastem...

Osobiście myślę, że MJW szybciej czy później wystraszyłaby się ekstremizmu PiS, któy jest po prostu ohydny, pełen nienawiści i pomówień, za co już niewinni ludzie musieli nie raz płacić za ich krótkich rządów, najbardziej chorych i dyktatorskich. MJW może gadać emocjonalnie o Krzystku czy kimś kto jej się nie podoba ale do dyktatorskich i gestapowskich metod raczej chyba się ma skłonności. To raczej słaba kobieta pełna kobiecych emocji, i nie uważam, żęby to była wada... ale czy to jest dobre do rządzenia miastem? szczerze wątpię, że byle polityczny żul mógłby ja zagonić do rogu... polityka to nie je-bajka o szlachetnym królewiczu i pięknej księżniczce.

Myślę, że łatwiej namówić ją na racjonalizm niż faszystowską ekstremę kurdupli.. ale co z tego? jakie to ma znaczenie w wyborach na prezydenta Szczecina?
        • Gość: gość Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.13, 19:26
          Autopoprawka. Napisałem:

> MJW może gadać emocjonalnie o Krzystku czy kimś kto jej się nie podoba ale do
          > dyktatorskich i gestapowskich metod raczej chyba się ma skłonności

Errata. Powinno być:
          MJW może gadać emocjonalnie o Krzystku czy kimś kto jej się nie podoba ale do dyktatorskich i gestapowskich metod raczej chyba nie ma skłonności
    • Gość: on30 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: 46.77.124.* 29.11.13, 09:42
      Z tego co sie orientuje od osob znajacych pajacynke to jest ona niezbyt rozgarnieta. z kolei krzystek tez dupa, co zrobil? KASKADE? - To za prywatne nie miastowe pieniadze (nie liczac paru baniek na chodniki wokol) FILHARMONIE? Ktorej nie moga dokonczyc z braku kasy. BRAME PORTOWA? ktora swieci pustkami i szpeci centrum i tez za prywatne pieniadze. Pytam sie??? CO zrobil krzystek ?? dla mnie? dla ciebie? dla nas? a na alei kwiatow nie kwiatow. Zenada.
      • Gość: do gościa Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: 80.50.132.* 29.11.13, 12:22
        Jak ona jest piękna? Nosi coraz większa apaszki by zmarszczki na szyi zakryć! Mądra to ona jest, ale na swój sposób, byle tylko zaistnieć.
        • Gość: gość Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.13, 19:06
          Mi jej zmarszczki nie przeszkadzają... w końcu dochodzi do 60-tki, poki co wygląda nieźle jak na swój wiek.. a czy ładna to rzecz gustu, najważniejsze, żeby się podobała swojemu mężowi, ale to nie moja sprawa... na pewno wole naturalnie pomarszczoną 60-latkę niż te ponaciągane 70-latki z Hollywood, wyglądające na 20-latki.. ale to oczywiście znowu rzecz gustu i skłonności.

Napisałem wcześniej, że wybory to nie konkurs piękności, bo absztyf i jego liczne nicki podkreślają urodę MJW.. nawet gdyby była zjawiskowo piękna, to nie jest przymiot, który pozwala rządzić miastem.. bo jeśli tak by było, to trzeba by zrobić miss mokrego podkoszulka i taka misska byłaby prezydentem ciecina... tego typu argumenty są głupie i skazują MJW na przycinki i drwiny jak powyżej... ta jak pisałem wcześniej to raczej świadczy o tym, że MJW nie dorosła do polityki, bo jej po prostu nie rozumie. Ckliwość, łzy i inne nieogarnięte emocje nastolatki, również nie są argumentem.

Robinie kampanii WYŁĄCZNIE negatywnej, czyli jaka ta władza jest zła, również jest słaba i pokazuje że kandydatka niewiele ma do powiedzenia.. co by powiedziała, gdyby nie miała wrogów a Szczecin byłby kwitnącym i szczęśliwym miastem???

Ona się powinna zastanowić nad przekazem i nad programem skoro tak wcześnie wyskakuje do kampanii wyborczej... i nad tym czy w ogóle ma coś do powiedzenia sensownego oprócz powtarzania tego co i tak wszyscy mieszkańcy już mówią...
    • aysy.1 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 30.11.13, 08:15
      muszę przyznać absztyf, że tzw jaja to ty masz.
      po latach sekowania mjw miałeś odwagę zmienić zdanie, nie zmieniając nicka itp
      szacunek.
      zastanawiam się przebiegły lisie tylko czy ty czegoś jednak nie kombinujesz :)
      co do mjw.
      jeżeli ktoś chce przewietrzyć ten dwór biskupa i krzystka, składający się z aroganckich i niekompetentnych urzędasów to w zasadzie mjw na razie jest jedyną liczącą się osobą, która może to uczynić. ma ogromne doświadczenie i znajomość materii naszejo miasta. dla mnie istotne jest też to, że wie iż niezwykle ważne jest spowodowanie przybycia tu inwestorów, inwestorów prywatnych i korporacji prywatnych. w jej przypadku są możliwe jakieś odważne decyzje związane z inwestycjami inne niż przejadanie pieniędzy unijnych na reklamy w lokalnej tv.

• zed.1 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 30.11.13, 10:21
        Kolejny odlecial od rzeczywistosci.

Jak Jacyna moze cokolwiek przewietrzyc jak sama chyli leb przed biskupem?

Jak ma zrobic cos z urzednikami jak sama nie ma pojecia jak dziala urzad i nie ma ludzi z wiedza, jacy mogliby cos tam zastapic. Nie ma zupelnie kadr, co wiecej trzymaja sie jej glownie ludzie z plebsu a nie ludzie z jakimkolwiek istotnym doswiadczeniem. Co, podobnie jak w pis, jest naturalne gdy lider ma zbyt wielkie ego by przyjac kogos madrzejszego od siebie.

A to, ze nie bedzie przejadac pieniedzy? Chyba nie slyszales jej wypowiedzi bo mi tu wyglada na przewalanie kasy na glupoty x10. Decyzje moze odwazne, ale glupie.
        • Gość: Pit12 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.ip.shentel.pl 01.12.13, 13:29
          Fakt że do tej pory nie ma kandydata który potrafił by czytać prawo żeby świadomie je współtworzyć oraz miał pojęcie o administracji żeby to nie ona niż rządziła (bo w skali miasta jest się zupełnie zależnym od tego mastodonta). Ktoś kto nie ma ludzi potrafiących to zorganizować - kompetentnych i godnych zaufania - ten będzie bezwolnym narzędziem jak Jurczyk a po części i Krzystek bo widać że sporo rzeczy odlatuje poza jego kontrolą.
          Komisje miejskie do czegoś służą, tworzenie analiz na zewnątrz i odpowiedni obieg informacji, kontrola jakości działania administracji etc. Tego nie da się zrobić hasłami i ględzeniem o ogólnikach. To robota na co dzień przez wszystkie dni w roku dla ludzi którzy wiedzą co robią.
          Tu jednak wychodzą problemy Szczecina - jak miasto było zasiedlane i czemu nie ma w lokalnej społeczności niezależnej grupy pracowników umysłowych i związanej z nimi przedsiębiorczości która idzie zupełnie osobną drogą, często na nieco wariackich papierach.
          Podobnie - kadry w administracji. Kto miałby to stopniowo budować? To trochę tak jak z orkiestrą filharmonii - ci którzy chcieli rzeczywiście grać współzałożyli BNO gdyż w ramach publicznych instytucji było to niemożliwe. Może też potrzebny jest nam "drugi obieg administracji" - tylko kto by się podjął budowy takich funkcji społecznych (bo wiele obecnych funkcji miasta/gminy może być w ramach istniejącego prawa spuszczone na niezależne instytucje społeczne np. w ramach osiedla dzielnicy). A są chętni? Podobnie jak ze spółdzielczością. Przed wojną miała się doskonale a po wojnie wszystko się poszło w....
      • Gość: iman Ratuszyński i Kwiatkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.13, 14:46
        Obecnie głównymi komentatorami na tym forum pozostali dwaj wybitni szczecińscy dziennikarze. Stąd poziom dyskusji zszedł do kloaki a oceny i opinie przez nich tutaj prezentowane przypominają smarowanie gównem. Przy czym głównym ich wrogiem pozostała Jacyna-Witt co wynika z faktu ich niedouczenia oraz biedy. Takie polskie piekło przekute na naszą, szczecińską, wsiowoburaczaną mentalność.
        • zed.1 Re: Ratuszyński i Kwiatkowski 01.12.13, 22:53
          A ktoś broni fanom Jacyny włączyć się w ich dyskusję i przedstawiać sensowne argumenty w odpowiedzi?
          • Gość: ogr Re: Ratuszyński i Kwiatkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.13, 16:14
            Ratuszyński ,pokaż na tym forum chociaż jeden argument rzeczowy.Przecież to jest wyłącznie opluwanie i obsmarowywanie.Takę przyjęliście metodę co świadczy tylko o was.Kto polemizuje z oszczercami i po co jak jedynym argumentem jest to że Jacyna-Witt bredzi? To jest twoim zdaniem argument rzeczowy?ja polemizuję z Jacyną-Witt i jej zwolennikami na fb ale jawnie pod swoim nazwiskiem.Nie zawsze się zgadzam z jej czy ich zdaniem,ale tak jest polemika i odpowiedzialność za słowo a tutaj jest gnój i tyle.przez to całe to forum śmierdzi i cuchnie jak wasze oddechy ziejące nienawiścią i chamstwem.
            • Gość: gość Re: Ratuszyński i Kwiatkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.13, 17:33
              Gość portalu: ogr napisał(a):

> Ratuszyński ,pokaż na tym forum chociaż jeden argument rzeczowy.Przecież to jes
              > t wyłącznie opluwanie i obsmarowywanie.Takę przyjęliście metodę co świadczy tyl
              > ko o was.Kto polemizuje z oszczercami i po co jak jedynym argumentem jest to że
              > Jacyna-Witt bredzi? To jest twoim zdaniem argument rzeczowy?

Nie jestem żadnym z wymienionych nawet nie wiem kim są.. ale co do bredni MJW to proszę bardzo mam jedną o której chyba nie doczytałeś.. wczasie ostatniej kampanii odbyła się debata publiczna kandydatów w tvp.. usiadłem i oglądam.. wówczas padło pytanie od moderatora dyskusji, jak kandydaci chcą wesprzeć kobiety w Szczecinie? akurat pytanie padło w kontekście szerszej dyskusji w Polsce na temat kobiet, parytetów urlopów macierzyńskich etc. etc.

każdy coś tam powiedział, mniej lub bardziej mądrego.. a co powiedziała MJW??? że kobietom ciężko chodzić w szpilkach i ona z tym zrobi porządek... gdyby powiedziała to prywtna osoba, no to cóż - blondynka.. zero komentarza..

Ale MJW startowała do stanowiska prezydenta! co się qrwa z nią dzieje? co ona ma we łbie odpowiadając jak skończony kretyn na społecznie ważne pytania, chcąc pełnić najważniejszą funkcje w mieście??? gdzie ta baba ma rozum? to pierwsza sprawa..

a druga z ostatnich dni...
              cytat z MJW:
              Radna niezrzeszona Małgorzata Jacyna-Witt oświadczyła, że dziwi ją walka miasta z Kościołem

Cały tekst: szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,14945482,Wijas_do_ks__Dymera__Archidiecezja_jest_sprytnym_graczem.html#TRrelSST#ixzz2mKrl9bOZ

ona bierze stronę kościoła nawet jak już Krzystek, człowiek przykościelny dość ma dymania miasta przez krk... póki krk dymał kogoś innego to Krzystek przezornie milczał jako członek opus doi... a tutaj proszę nawet MJW nie widzi problemu z krk w Szczecinie.. widać pójdzie śladami Krupowicza jako prezydent miasta i zawierzy nas sile wyższej. to kolejna brednia MJW, kiedy już wszyscy wiedzą jak Szczecin jest skubany i nawet w prasie krajowej pojawiły się artykuły na ten temat. MJW dziwi się, żę miasto walczy z kosciolem? no to niech się dziwi, bo mnie to nie dziwi że ona się dziwi, jak gada idiotyzmy o szpilkach w debacie wyborczej...

do tego MJW będzie mocno przykosciolkowa, jak kazda nei do końca rozgarnieta baba.. latala do arcyfioleta, popierala kazda uchwale dajaca bezprawnie majatek miejski czarnym itd.. jednocześnie sama nie zechciała odpowiedzieć publicznie jaka polityke będzie prowadzila jako prezydent w sprawie ciągłych roszczeń kościelnych wobec miasta.. MJW NIE ODPOWIEDZIALA NIGDY NA TO PYTANIE...

a za swój wygłup w szpilkach, ani razu nawet nie przeprosila wyborców.. to jest dopiero arogancja i buta... o ile nie głupota.

• Gość: . Re: Ratuszyński i Kwiatkowski IP: *.globalconnect.pl 03.12.13, 19:27
                Uważam, że zamiast debatować Pacyna powinna walczyć z Muminkiem w malinowym kisielu. Oczywiście Pacyna toples, a Muminek w tęczowych stringach - zwyciezca ma mój głos.
            • Gość: gość Re: Ratuszyński i Kwiatkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.13, 17:56
              Gość portalu: ogr napisał(a):

> to jest wyłącznie opluwanie i obsmarowywanie. jedynym argumentem jest to że
              >bredzi? tutaj jest gnój i tyle.przez to całe to forum śmierdzi i cuchnie jak wasz
              > e oddechy ziejące nienawiścią i chamstwem.

hmmm do tego to się chciałem osobno odnieść, bo to dość kuriozalne stwierdzenia... szczególnie że czujesz czyjś oddech przez internet, to oznacza, że albo masz problem albo urojenia.. to tyle co do ciebie.

natomiast co do ostrych słów etc. a co do qrwy nędzy robi w polityce ktoś, kto nie jest przygotowany na wyzwiska??? jeśli taka ona wrażliwa jak i Krzystek, to radzę raczej startować w konkursie piękności i bon tonu.. polityka wywołuje i zawsze wywoływała najwyższe ludzkie emocje. tylko kompletny kretyn o tym nie wiem... a kompletny imbecyl tego nie rozumie...

Po pierwsze polityka decyduje o naszym życiu... to władza ustawodawcza/wykonawcza w mieście decyduje o miejskich opłatach, o miejskich podatkach i ostatecznie decyduje na codzien o naszym poziomie zycia, o zyskach lub stratach.. jeśli stanowisko prezydenta czy kandydata na prezydenta nie podlega krytyce, opluwaniu, czy złorzeczeniu, to oznacza, że będziemy musieli żyć w czymś w rodzaju dyktatury.. dyktator może gadać i robić co chce - krytyka i opluwanie są niemożliwe...

Szczerze to mam dość tych wrażliwych i obrażalskich prezydentów w Szczecinie, czy poyebanych i podobnych im kandydatów... co to qrwa jest że jakaś bździungwa z kiepską wiedzą wygadująca ośmieszjące głupoty pcha się do polityki ale się zara obraża jak ktoś rzuci w nią mięchem??? czy idioci nie rozumieją żę decydują O ŻYCIU INNYCH LUDZI???? jakim prawem jakikolwiek kandydat spodziewa się szczególnego traktowania??? biorąc czy chcąc wziąć na siebie tak WIELKĄ odpowiedzialność???

każdego prezydenta czy kandydata powinniśmy mieć prawo nawet kopnąć w doopę jak się nam nie spodoba, czy popełnia debilne błędy albo się kompromituje i pokazuje że z niego/niej raczej trąba z kosiej doopy a nie prezydent miasta..... to nie jest qrwa feudalizm, a ci ludzie nie są lepsi od przeciętnego mieszkanca.. nie są panami feudalnymi przed którymi mamy bić pokłony i zrywać czapki z głów... oni jedynie dostają większą odpowiedzialność i to z własnej woli i na własne życzenie... więc pyerdolenie o chamstwie i opluwaniu i narzekanie na to, jest więcej niż nieporozumieniem i dopiero prowokuje jeszcze ostrzejszą reakcję...
              • Gość: marcin Re: Ratuszyński i Kwiatkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.13, 21:29
                spróbuj tak ku... szczekać w oczy i najlepiej Krzystkowi jak żeś taki bohater :))))))))))
                • Gość: gość Re: Ratuszyński i Kwiatkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.13, 00:26
                  no cóż na Krzystka nie szczekałem hau hau, co najwyżej bardzo źle o nim pisałem... jak najgorzej o jego niekompetencji, arogancji wobec mieszkańców, szkodliwej dla miasta reprezentacji interesów krk w UM oraz wielu innych sprawach wynikających z błędów opisałem nie raz.. tocząc nawet dawniej boje z jego największym tu ex-zwolennikiem kolegą ZED-em...

Krzystek mi podpadł od razu jak tylko został prezydentem i miał pierwsze interwju w radio ciecin.. kiedy na początku swojej pierwszej kadencji powiedział, że celem jego prezydentury jest ... by Pogoń znalazła się w ekstraklasie... akurat leciałem samochodem nach Berlin i qrwa zakląłem jak szefc, zacząłem przeklinać na całego, że taki b...n został wybrany na prezydenta?!!! i tak go qrwa zachwalał komitet odwoławczego referendum Jurczyka, PO i sam Tusk... no żesz qrwa mać - pomyślałem i się sprawdziło...
                  Była cała masa spraw o których pisałem w kontekście PK i różnych afer i skandali... łącznie z mieszkaniem, wyciągnięciem potem 220 tys., chochulskim, scr, niol-em etc. etc. etc...

Ale tu głównym tematem jest pragnąca władzy MJW... więc piszmy o niej, ewentualnie o innych kandydatach.. piszmy o jej programie o ile w ogóle taki ma.. o PK nie ma co pisać, bo jaki koń jest, no to chyba każdy widzi. I wielu z nas chciałoby zmiany, tylko jakoś ta nie może nastąpić w Szczecinie... miasto marnieje, biednieje, upada gospodarczo etc. utknęło na kretyńskich inwestycjach z których nic nie wynika oprócz stałych kosztów, na które nas nie stać.

Ponieważ nie czytałeś moich postów pisanych przez lata lub ich nie kojarzysz to ci się coś pokićkało w biednej głowie i o szczekaniu zacząłeś... a i tak mimo wszystko wróżę mu 3 kadencję, choć to jest szkodliwe dla Szczecina... ludzi wybory nie interesują, a ci co będą głosować zagłosują tak jak im arcybis każe.. to proste.
                  • Gość: PawelA Re: Ratuszyński i Kwiatkowski IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.13, 09:33
                    Jak słusznie zauważyłeś nie raz i nie dwa, to rządna władzy baba, która po trupach jeszcze nie zbyt martwego Krzystka, chce się dorwać do stołka. Ona niczego sobą nie reprezentuje, nie ma żadnego programu, jest bardziej za włażeniem w tyłek czarnosukienkowym niż Krzystek. Ta kobieta to porażka dla naszych władz, nawet jako bezradna.
                    Osobiście myślałem cały czas, że gorzej niż z Krzystkiem być nie może, bo on sprowadził to miasto poniżej dna Odry. Ale widzę, że jest szansa na to, żebyśmy pukali w obszar zaraz pod dnem od spodu...
            • zed.1 Re: Ratuszyński i Kwiatkowski 04.12.13, 23:57
              Hahaha ciekawe, ale ja tak nie mam na nazwisko.

Polemizować z Gośką nie będę bo nie polemizuje z ludźmi którzy zawsze są przekonaniu o swojej wyłącznej świętej racji i ignorują argumenty. Nie mam na to czasu. Czy ja muszę ją przekonywać o jej wadach i naprawiać jej dziurawe pomysły? Niech jej doradzają jej "specjaliści" od siedmiu boleści.
              O pomysłach Gośki pisałem wielokrotnie bez obsmarowywania a rzeczowo i nie dostałem nic w odpowiedzi poza gdękaniem.

A na fb nie będę jej podbijał ruchu i prowadził dyskusji w otoczeniu jej klakierów by potem nie musiała mnie blokować tak jak innych których pytania są dla niej niewygodne. Nie widzę potrzeby prowadzenia z nią dyskusji o głupotach. Jeśli chce rozmawiać rzeczowo to niech przyjdzie tutaj, bez synka który za nią pisze.
    • wodni.k Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 02.12.13, 23:36
      absztyfikant napisał:

> Sondaże mówią, że pani Małgorzata Jacyna-Witt ma ogromne szanse na pokonanie pa
      > na Krzystka.
      >
      > Szczecin nie wykorzystał swoich szans przez ostatnie lata. Prezydentura Piotra
      > Krzystka to stracone lata. Gdyby nie strumień pieniędzy z UE, to niczego by nie
      > było.
      >
      > Pojawił się jedyny realny kontrkandydat. Warto z tej szansy skorzystać i dokona
      > ć odważnej zmiany.
      >
      > Dlatego będę głosował na Małgorzatę Jacynę-Witt.

Absztyfikant, Ty zmień dilera bo znów żeś się czegoś naćpał i wyżera Ci mózg.
      Proponujesz leczenie dżumy cholerą i liczysz, że "ciemny lud" to kupi
      • anika31 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 05.12.13, 14:12
        Nie kupi...ale ciemny lud lubi tylko tepiosenk które zna wiec wygra Korzystek, chyba że z otchłani wyłoni sie kots naprawde interesujacy.... Geblewicz np. ten jako tako wyglada mówi ładnie...a platfusy przegraja wybory parlamentarne no to choc na samorzadówce bedzie trzeba przez jakis czas utrzymac.
        za bledy przepraszam dyslekcja wrodzona
        • Gość: gość Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.13, 00:38
          Gdyby historia o piosence była prawdziwa, to prezydentem nie powinien być Krzystek, tylko ktoś zjego poprzednikó.. np. Jurczyk, czy Sochanski.. a nie są. Więc nie do końca to prawda z tą tzw. znaną piosenka chętnie kupowaną przez lud..

Problemem Szczecina i nie tylko, wydaje mi się być brak szerszego zainteresowania wyborami wśród mieszkańców... dlatego frekwencja jest dość niska. Wystarczy, żę jakaś zew. siła wskazuje kogo wybrać i mały ale zdyscyplinowany elektorat zagłosuje 'jak trzeba'.. w przypadku Krzystka wydaje się że zadziałały sojusze i złapał włądzę na fali rosnącej popularności PO oraz silnym sprzeciwie mieszkańców wobec dość bezsensownej i idiotycznej polityki Jurczyka.. za drugim razem wygrał dość ciekawie, bo mało go było widać.. natomiast kompromitacja wielu kandydatów i to znanych była ewidentna.

Więc mamy fenomen ściganego i krytykowanego prezydenta a mimo to zdobywającego bez większych problemów władzę po raz kolejny... środowiska bliskie Krzystkowi z pewnością na niego zagłosują a to nie jest znowu takie małe środowisko, kościółkowe i radiomaryjne odda na wiernego syna krk....

MJW zna siłę wsparcia i rażenia krk więc też naśladuje PK a nawet chce być nieco bardziej święta... ostatnio zarzuciłą PK że prowadzi walkę z krk :))) z tego wynika że PK ciągle przegrywa z rywalem i ciągle musi płacić jakieś daniny :D

Nic to, MJW jest za krótka na randkę z i na wsparcie krk.. nie jest supernumerariuszem jak PK w opus doi i nie ma szans u czarnych mimo iż się już podkłada tak jak tylko może... a kto zdobędzie stołek to zobaczymy.. ja przepowiadam że mimo wszystko PK może dostać 3 kadencję... MJW znowu się wygłupi i zrobi coś na pozimie ciecina i egzaltowanej gimnazjalistki.. a ja bym naprawdę bardzo chętnie zobaczył jej program... raz już oddałem an nią głos, bo jej zaufany mecenas mnie namówił... ale to nie było dobre, niestety.

Mam prośbę jeśli ktoś widział czy zna jej program, to dajcie ludzie jakiegoś linka, bo ot tych matołów co ją chwalą, że taka 'piękna i inteligentna' to raczej się nic nie dowiem...

• zed.1 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 06.12.13, 00:52
            Jak dla mnie bardziej istotne niż to kim będzie prezydentem jest to kogo wybiorą ludzie do rady miasta. Temu tematowi nie poświęca się zupełnie uwagi a on jest kluczowy dla miasta i tego co i jak będzie się działo.
            • Gość: Pit12 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.13, 09:16
              Radni przy takich rozwiązaniach systemowych mają faktyczne znaczenie kontrolne wobec prezydenta z którego najczęściej nie korzystają, mniej mają natomiast do powiedzenia bez poparcia i aparatu miejskiego podległego burmistrzom/prezydentom.
              Radni mogą zgłaszać inicjatywy ale bez obróbki prawnej (kto zapłaci?) żeby nie tworzyć kompletnych bubli i poparcia prezydenckiego dla projektów na poziomie wykonawczym mało mogą. Na pewno warto było by w ustawie o samorządach wzmocnić rolę rady gminy/miasta i jest to temat wałkowany od lat na poziomie komentarzy samorządowych i opinii prawnych.
              Pamiętajmy o tym że prezydent jako taki ma pełnić role wykonawcze a ludzie z marszu przypisują mu moc sprawczą dla legislacji kiedy ogólnie w Europie od bardzo dawna (poza paroma wyjątkami) jak i w genezach naszej ustawy rolę taką logicznie powinny pełnić rady samorządu które lepiej reprezentują różne grupy społeczne niż jeden wójt/burmistrz/prezydent. To że kolejne artykuły i przepisy spowodowały dominację władzy wykonawczej to inna rzecz i problem jakości stanowionego przez posłów (wszystkich zresztą partii) prawa.
              Na pewno radni mogą prezydentowi sporo krwi napsuć, o ile się zmobilizują i zachowają dyscyplinę, jednak sami bez poparcia prezydenta mają ograniczone możliwości. Za miejsca w spółkach gminnych/miejskich i parę innych beneficjów gro radnych traci jakąkolwiek chęć do samodzielnych działań. Nakładając na to idiotyzmy partyjne (bo co mają partie do interesów lokalnych?) i kretyński poziom większości materiałów w mediach praktyka samorządowa jest jaka jest.
              • zed.1 Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina 06.12.13, 09:52
                Nawet nie chodzi o psucie krwi ale o dialog i kontrolę. Trzymanie ręki na pulsie. Tymczasem obecna kadencja jest chyba najgorsza jaka mogła być. Wyszły same najgorsze scenariusze. Leniwi ludzie, myślący grupowo i sprzedający się gdy jest okazja. Ignorancja, populizm i nepotyzm. Wszystkie funkcje jakie powinni pełnić są pozorowane.

Jeśli zdarzy się, że MJW wygra, w co wątpię, to tylko rada miasta może cokolwiek robić by pilnować spraw miasta, chyba, że się sprzeda a MJW okaże się handlarą taką jak poprzednik. Jeśli wygra Krzystek a będą ci sami ludzie to znowu staną w kolejce po stołki. Potrzebni ludzie którym stołki nie są potrzebne, którzy sami zarabiają na siebie więcej niż w urzędach.

Jak dla mnie problemem też jest, że kadencja rady trwa zbyt długo a i jej działań nie pilnuje nikt. Jest pełno radnych nie robiących nic poza braniem kasy i pozwala im się na bierność. Gazety nawet nie napiszą o nich i nie wypytują "po co wy tam właściwie jesteście?".
                • Gość: gość Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.13, 06:46
                  zed ale jeśli przepisy prawa pozwalają na korupcję, to kto się powstrzyma??? no może jakiś franciszek, ale ten święty... zwykły człowiek na stanowisku dostaje szajby od władzy i zaraz nie tylko woda sodowa szumi mu we łbie zstępując mózg, ale do tego pławi się w szambie podłości polegającej na kontrolowaniu i korumpowaniu innych.. wykorzystuje słabości potencjalnych przeciwników by zrobić z nich ku swej uciesze pełzające robactwo bez kręgosłupa moralnego... takich wiecznie przytakujących scoorwieli, co się sprzedali za szmal.. polityka to czystej wody qrestwo i to jest prawdziwa prostytucja...
              • Gość: gość Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.13, 06:40
                Tak jak pit napisałęś rada miasta zamienia się w kabaret i własną karykaturę kiedy radni mogą dostać frykasy z pańskiego stołu w postaci synekur w spółkach miejskich bezpośrednio podległych preziowi.. to patologia rodząca rozliczne inne patologie i korupcję polityczną, co dokładnie widać na przykładzie ciecina.
                MJW tego oczywiście nie zmieni, nie ma się co łudzić. A pk doskonale tym żongluje, co pokazuje jakiego pokroju są to ludzie.
          • Gość: long Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 22:52
            chcesz program wyborczy do oceny to masz .To bełkot krzystkowy więc możesz sobie pooceniać.
            • Gość: long Re: Małgorzata Jacyna-Witt prezydentem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.13, 22:53
              szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,14991197,Jak_Piotr_Krzystek_chce_zmienic_Szczecin_do_2020_roku_.html można skomentować, odnieść się do poszczególnych punktów albo do całości bo program wiarygodny i prawdziwy
              • Gość: gość ciecin 2020 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.13, 07:47
                Taka sama ściema jak wcześniej... co z tego że obiecuje cokolwiek? na najważniejsze pytania nie odpowiada, jak połatać budżet, który sam podziurawił. Jak obniżyć opłaty miejskie.. etc. etc.

taki program jest dobry dla bardzo bogatego miasta, które nie wie co robić z finansowymi nadwyżkami, a szczecin jest prawie bankrutem... dzięki właśnie realizacji takich planow.
                poza tym te inwestycje oznaczają nowe spółki miejskie, czyli skok na kasę naszą... a to co roku słono nas kosztuje, będąc na koniec każdego roku dodatkową zadrą w doopie jak się czyta jeszcze o tych nagrodach dla prezesów spółek... nie o karach finansowych dla prezesów tylko o nagrodach.. jak np. prezesostwo scr dostawalo co roku okrągła sumkę.. i za co? za dojenie kasy miejskiej... a inni? za dojenie mieszkańców...
                konsultacje społeczne i jakieś tam obywatelskie decyzje? chyba ma nas za niepełnosprawnych mentalnie. to chyba jakiś żart, patrząc na jego dotychczasową skłonność do dopuszczania obywateli do decyzji..

Natomiast całkowicie brakuje w tym rozwoju gospodarczego, spraw naprawy finansów, nic o likwidacji szkodliwych dla miasta spółek jak niol i inne
                Ale za to obiecuje kolejne wydawanie pieniędzy, kolejne zadłużenia, kolejne kłopoty z finansami i to coraz poważniejsze, jeśli tak bardzo chce zadłużać miasto na inwestycje nie dające żadnego realnego zwrotu nakładów... tramwaj na mierzyn? a dlaczego nie na księżyc? no albo chociażby do Berlina??? mierzynowi tak potrzebny tramwaj jak rybie ręcznik.. tam wszyscy mają samochody a niektórzy nawet po kilka.. może to tramwaj dla złodziei? żeby mogli wygodniej dojeżdżać do pracy, tam jest co wynosić z tych domów...

Po prostu żenua.. choć i tak lepiej od MJW, bo ta nic z siebie wydukać nie potrafi w stylu jakiegoś programu etc. co najwyżej powie coś co i tak wszyscy już dawno wiedzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka