Dodaj do ulubionych

Zalewskigate - wkrótce epilog

IP: *.nyc.rr.com 13.08.04, 04:23
Nie rozumiem czemu do kazdej afery dodajecie slowo gate.
gate-brama , co to ma wspolnego ze sprawa zalewskiego, nie wiem.
jasne, sprawe nixona nazywano watergate od hotelu w waszyngtonie o tej samej
nazwie,idac tokiem waszego rozumowania mowiono by nixongate a tak chyba nie
bylo.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Zalewskigate - wkrótce epilog IP: 212.244.189.* 13.08.04, 10:01
      Zadworny jak zwykle z lenistwa nie sprawdził kim był Zalewski w Zarządzie Portu
      Szczecin-Świnoujście.
    • krokus5 Re: Zalewskigate - wkrótce epilog 13.08.04, 11:09
      No,no co za szybkość z tym procesem.Liczymy że tak samo będzie w przypadku
      czerwonego księcia Szczecina.
    • Gość: dociekliwy Jakie bilingi-jaki podsłuch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 21:53
      czytam art.i jestem zdumiony materiałem jaki posiada prokuratura-czy bilingi
      (czyli poszlaka)mogą byc wykorzystane przeciwko oskarżonemu-? NIE-bilingi to
      zaden dowód i nic nie wnoszą-wykazują tylko połączenia.Druga kwestia
      to.....tajemnicze "podsłuchy telefoniczne"..mam rozumieć że Zalewski był
      podsłuchiwany-?przez słuzby-? jeżeli przed objęciem go postępowaniem
      to...gratuluję Prokuraturze poczucia humoru i zapewne obrona już zaciera rączki-
      jeżeli natomiast operator udostępnił nagrania rozmów sprzed objeciem
      postępowaniem Zalewskiego-dopuszczono sie przestępstwa i "taki"materiał
      dowodowy można.....spłukać w miejskiej toalecie.O tych i innych zasadach i
      wykorzystywania dowodów-uczą juz na 3 prawa-dziwie sie więc że takie"żelazne i
      niepodważalne"dowody stanowią podstawę oskarżenia-juz nic nie jest w stanie
      mnie w działaniach prokuratury zdziwic-wszak kazdy akt
      oskarżenia "wypchnięty"do Sądu jest na wagę złota i........awansu
      służbowego.Godne pożałowania i żałosne......
      • Gość: XYZ Re: Jakie bilingi-jaki podsłuch!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.155.191.* 27.08.04, 09:26
        NIE-bilingi to
        > zaden dowód i nic nie wnoszą-wykazują tylko połączenia.

O ale nie przeszkadzało wam na ich podstawie stworzyc Grupy Trzymającej Władzę
        i Kwiatkowskiego pogonic z TVP. Kali mieć billing, afera. Na Kalego mieć
        billing, prowokacja.

juz nic nie jest w stanie
        > mnie w działaniach prokuratury zdziwic-wszak kazdy akt
        > oskarżenia "wypchnięty"do Sądu jest na wagę złota i........awansu
        > służbowego.Godne pożałowania i żałosne......

Święte słowa.
      • piotr33k2 Re: Jakie bilingi-jaki podsłuch!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.11.04, 22:00
        zapomniałes dociekliwy o świadkach którzy zeznaja przeciwko niemu jak i o
        koledze który go sypie i poszedł na współprace .
    • pereop Re: Zalewskigate - wkrótce epilog 14.08.04, 15:06
      Gość portalu: michal napisał(a):

> Nie rozumiem czemu do kazdej afery dodajecie slowo gate.
      > gate-brama , co to ma wspolnego ze sprawa zalewskiego, nie wiem.
      > jasne, sprawe nixona nazywano watergate od hotelu w waszyngtonie o tej samej
      > nazwie,idac tokiem waszego rozumowania mowiono by nixongate a tak chyba nie
      > bylo.

bo dziennikarze tworzą durne neologizmy nie mające sensu - dziennikarze idą na
      łatwizne i tyle

===================================================
      Jeśli nie jesteś jednym z nich, już jesteś jednym z nas, wiec chodź i dolącz do
      nas!
    • wesolyromek2004 Zbig Zalewski jest potraktowany niesprawiedliwie 14.08.04, 16:04
      To jest niepoważne. Jak mozna postawić zarzut osobie, która całe swoje
      dotychczasowe życie poświęciła dla idei Solidarności. Dla tej idei nawet
      zawiązał własną Solidarność zarówno z kościołem i prawicą , jak również z
      Piechota i SLD.
      Nie wierzę ! Człowiek , który był Dyrektorem ZUS czyli nadorował nasze
      publiczne pieniądze nieucziwy ? Czy tej Prokuraturze już sie we łbie
      pomieszało ?
      To są na pewno przyczyny polityczne.
      • Gość: taki sobie Re: Zbig Zalewski jest potraktowany niesprawiedli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 17:49

Ty na prawdę jesteś wesoły romek.Ideały to te towarzystwo ma w dupie mniej
        więcej od 2 kadencji samorządowej.Jeszcze w I kadencji zachowywali się w miarę
        porządnie.MÓwię towarzystwo bo do niego należał i należy także Zalewski.
        Jeden Otto Jasiu wrócił na Politechnikę i nie świrował faceta co zjadł wszystkie
        rozumy i może piastować każde stanowisko.Owszem było jak Otto wielu innych
        którzy podobnie postąpili ale my dzisiaj oceniamy czołowkę.
        Co pensyjka adiunkcika na Akademii Morskiej była niewaystarczająca po synekurach
        samorządowych na szaleństwa z Panią S...
        • Gość: Alkohole Świata Re: Jasiu Otto - OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 18:00
          Mam olbrzymią sympatię do Jasia Otto. Tylko czy On cokolwiek kojarzył. Był
          biedaczek chory lub uzależniony. Jak kto woli. Każdego ranka jako
          przewodniczący Rady był juz po tzw "komunii" czyli po secie i piwie.
    • Gość: Pismak Re: Zalewskigate - wkrótce epilog IP: 80.51.242.* 15.08.04, 05:51
      A mnie jakoś cały czas dziwnie się wydaje, że faceta wrobili.

Nagrania, bilingi, szybciutki akt oskarżenia i niezbite dowody. Hm...
      Zaryzykowałbym twierdzenie, że nikt nie nagrywa, skoro nie zamierza wrobić albo
      szantażować. Bo kiedy jeden wie, że nagrywa, a drugi nie - łatwo jest
      inscenizować rozmowę. Słyszałem też, że nagranie nie może być dowodem w sądzie.
      Chyba wybiorę się poczytać ten akt oskarżenia. Jestem ciekaw, co oni tak
      naprawdę mają.

Tak się ostatnio porobiło w tym kraju, że ludzi się załatwia na dwa sposoby -
      na Rywina i na Samsona. (Co nie znaczy, że akurat Ci dwaj są niewinni, wręcz
      przeciwnie). I nie trzeba skazywać. Wystarczy odpowiednio poinformować media.

Kiedy aresztowano Zalewskiego, wyglądał jak siedem nieszczęść. Jakby miał się
      zaraz przyznać do zabicia ulubionego kanarka. "Wyborowa" - jak zwykle
      dyskretna - pierdyknęła zdjęcie, a on nic. Raczej bym się spodziewał po nim
      załamania, niż nie przeznawania się do winy.

I żeby była jasność. Nie przepadam za Zalewskim.

pismak_logowany@gazeta.pl
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: Zalewskigate - wkrótce epilog IP: *.ksiazat.v.pl 16.08.04, 08:36
        >a mnie jakoś cały czas dziwnie się wydaje, że faceta wrobili.

miałem również takie dziwne odczucie i to zaraz po aresztowaniu.
        porównując inne łapówkarskie afery, ta nie jest tak oczywista. oczywiście moja
        wiedza oparta jest na doniesieniach mediów, niektóre gazety jak dotychczas (np.
        wyborcza)nie zagłębiają się zbytnio w ten temat. może i dobrze. poczekajmy na
        finał.

pozdrawiam serdecznie!mp.
        • Gość: gandalf Re: Zalewskigate - wkrótce epilog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:29
          co robi zlodziej, gdy ucieka przed kara? Biegnie na czele tlumu i
          krzyczy : "Lapaj zlodzieja !" A gdy ktos sie wysforuje do przodu , po kilku
          okrzykach znika w bocznej uliczce, a tlum linczuje tego, ktory sie wysforowal.I
          chyba Zalewski zostal w ten sposob wrobiony. Bo sprobujmy ustalic fakty:
          1. Kto przy zdrowych zmyslach (i dodatkowo dr matematyki) bierze od inwestycji
          wartej 100 000 000 lapowke 100 000 - 1 promill tj. 0,1 %???? stawka ustawowa
          siega 10 - 15 %.
          2. Biedny emeryt siedzacy w pierdlu po 6 miesiacach "przypomina sobie" , ze po
          szmal wyslal go Zalewski. A czemu nie wczesniej ??
          3. O Szczecinie w mediach ogolnopolskich mowiono wtedy, gdy facet pogryzl psa
          lub policjanta, gdy byl wybuch gazu lub strajk w Kolbaskowie. Nagle okazala sie
          sensacja - trzeci news po porwaniu Polaka w Iraku i po uroczystosciach
          rocznicowych w Watykanie. Trabily od rana TV 1. TV 2, TV 3. TVN , TVN 24 i
          POLSAT . Czym sobie Zalewski na taka klake zasluzyl ? Przeciez ani prominent
          ogolnopolski, ani minister . Czy wlasnie to nie slawetne : "Lapaj zlodzieja" ?
          4. Bezprzykladna nagonka mediow na Zalewskiego - z czyjego poduszczenia ? Kto
          ich podpuscil ? Zeby bylo smieszniej newsy mowily o aresztowaniu Zalewskiego
          pelnym imieniem i nazwiskiem oraz funkcjami, a facet ktory go wrobil pozostal
          Jnaem S. Czy to nie swinstwo ?
          5. Rywin za 17 milionow $ dostal kaucje w wysokosci (jak pamietam ) 500 000 zl !
          I nie zamkneli go !! Zalewski za 100 000 zl dawal kaucje 50 000 zl i odrzucono
          wniosek. Kto zapyta prokuratorow : DLACZEGO" ?
          6. Stara rzymska maksyma procesowa mowi : "CUI PRODEST" ? - KTO NA TYM
          SKORZYSTAL ? Moze warto sie zastanowic, kto skorzysta na takim zalatwieniu
          sprawy, ktora - jak przypuszczam - zostanie umorzona "z braku dowodow" i sie
          rozmyje. A ze przy tym facetowi przetracono "kregoslup" ? Co to kogo obchodzi ?
          Reasumujac, mam takze pewne watpliwosci , bo Temida jest SLEPA ! A w Polsce
          dodatkowo odslania oczy dla tych, ktorzy wiecej zaplaca .
      • Gość: prawnik dyletant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:02
        źle słyszałeś, że nagranie nie może być dowodem w sądzie. nie poczytasz sobie
        też aktu oskarżenia, bo to nie jest pismo dla Ciebie przeznaczone. możesz co
        najwyżej w pierwszym dniu procesu posłuchać, jak brzmi jego treść, gdy zostanie
        odczytany przez prokuratora.
        • Gość: Pismak Re: dyletant IP: 80.51.242.* 26.08.04, 22:36
          Przyjmuję bez dyskusji uwagę o nagraniu jako dowodzie w sądzie, bo to nie moja
          działka. Jesteś Prawnikiem, wiesz lepiej. Ale w mojej działce, Drogi Prawniku,
          Ty jesteś dyletantem. Dziennikarze mają dostęp do aktów oskarżenia. Kiedy
          zajmowałem się sądówką, przeczytałem ich bardzo, bardzo wiele. Co kilka dni
          biegałem do prokuratury, by sprawdzić, czy są jakieś nowe do opisania.

Pozdrawiam
          pismak_logowany@gazeta.pl
      • Gość: XYZ Re: Zalewskigate - wkrótce epilog IP: 213.155.191.* 27.08.04, 09:32
        Zaryzykowałbym twierdzenie, że nikt nie nagrywa, skoro nie zamierza wrobić albo
        >
        > szantażować. Bo kiedy jeden wie, że nagrywa, a drugi nie - łatwo jest
        > inscenizować rozmowę. Słyszałem też, że nagranie nie może być dowodem w
        sądzie.

No proszę, a jeszcze nie tak dawno niejaki Rokita z niejakim Ziobro, na
        podstawie takich właśnie działań niejakiego Michnika uwalili rząd niejakiego
        Millera. Zawsze uważałem, że historia to śmieszka, ale żeby w tak młodym wieku??
        Jeszcze nie ostygł raport Ziobry, a tu taki ups! No ale cóż tamta sprawa
        dotyczyła komuchów, a uwalenie komuch jest zbożne samo w sobie:)
    • Gość: Portowiec Re: Zalewskigate - wkrótce epilog IP: *.teleton.pl 15.08.04, 23:17
      Wiele osób broni Pana Zalewskiego przypominając zasługi , opzycję itd. Mam
      zatem następujące pytanie '' dlaczego P.Zalewski jako członek rady nadzorczej
      Zarządu Portu Szczecin godził się na farsę związaną z wyborem nowego Zarządu.
      Czy ten prawicowiec wystapił do Min. Skarbu Państwa ew. zdanie odrębne w
      sprawie przeprowadzenia konkursu niezgodnie z Rozporządzeniem Rady Min. z 2003
      r. Konkurs był farsą - pod czerwonych / patrz zarząd /. Utworzono nawet po
      konkursie spec. stanowisko wiceprezesa d/s integracji z UE dla Pana
      Sikorskiego - SLD. Na takie stanowisko nie było ogłoszenia - patrz gazeta W.
      Rozporządzenie . Albo tak cienki albo umoczony . Uczciwości tu nie widzę .
    • Gość: jp Re: Zalewskigate - wkrótce epilog IP: 83.144.120.* 05.11.04, 11:41
      Zalewski ma wygląd typowego łapówkarza. Przyjrzyjcie się dołączonej fotografii:
      ostatni guzik rozpięty, głowa lekko pochylona w lewą stronę, szyderczy
      uśmieszek, bystry wzrok. Jeśli ktoś z waszego otoczenia przyjmuje podobną
      postawę, murowany łapówkarz - rozejrzyjcie się.
      • Gość: nikt Re: Zalewskigate - wkrótce epilog IP: *.pl / *.utp.pl 05.11.04, 14:38
        Jp - uważaj, bo Ciebie też mogą wsadzić za wygląd.
    • Gość: gandalf Re: Zalewskigate - wkrótce epilog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 15:36
      Nie dziwie sie Zalewskiemu ,ze po "numerze" jaki wycial mu - podobno -
      niezawisly sedzia, nie chce aby sprawa odbywala sie w Szczecinie. A swoja droga
      dziwne, ze temu lobuzowi, ktory ma byc nieskazitelnym czlowiekiem,
      sprawiedliwie osadzajacym ludzi nie wytoczono procesu (nie mowiac o
      postepowaniu dyscyplinarnym ) za bezpredensowe, lajdackie oszustwo. Dlatego
      jeszcze raz pytam : "CUI PRODEST" ? Kto i co obiecal sedziemu, ze dopuscil sie
      falszerstwa ??? Czy nikt nie jest w stanie tego wyjasnic? Temida naprawde
      jest slepa i - na dobitke - sprzedajna !!!!
    • Gość: rycek A najlepsze jaja byly.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 19:38
      ...kiedy swego czasu w Szczecinie wybuchla afera CAFE BRAMAGATE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka