zaczepialski 27.02.05, 23:11 Jaka partia takie wybory - generalnie mnie nie interesuje szefostwo SdPl ale porażka Arłukowicza bawi :-))) zwłaszcza że przegrał z byłym SLD-wcem. Taka to nowa partia lewicowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leon Re: up IP: 195.136.49.* 28.02.05, 01:10 Falinski, to cwany lis, gra nieczysto, ale niestety skutecznie, razem z pania Romero do spóły,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Re: up IP: 195.136.49.* 28.02.05, 01:22 Wybory w Szczecinie ustawił Nazarko, wpisując dopartii całą swoją rodzinkę (wyjątkowy dupek) pod kierunkiem Falińskiego i Romero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: up IP: 195.136.49.* 28.02.05, 01:30 Wyciszenie po wyborze przewodniczącego Falińskiego polega na wycięciu co do jednego ludzi Arłukowicza,,,Ten Faliński, to dopiero potrafi wyciszyć,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mowi Re: up IP: 195.136.49.* 28.02.05, 01:37 Z tego co wiem, to Arłukowicz faksem, 3 dni przed wyborami dowiedział się, że ma w Szczecinie 37 ludzi w partii więcej. Wszystko jest Ok, komentuje Falina, nie ma co,,, zajebista partia,,, Odpowiedz Link Zgłoś
szymonkaczmarek cieszy mnie porażka Arłokowicza,,, 28.02.05, 03:12 ...podobnie jak cieszyłaby mnie porażka każdego sukinkonta w tym Mieście. I to niezależnie z lewa , czy z prawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUBA Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 08:28 Kolego Pani poseł w to nie mieszaj bo chciałem przypomnieć,że Pani poseł zrezygnowała z kandydowania i swoich głosów wcale nie oddała dla Pana Falińskiego. Porażka Bartka to nie tylko to, że przegrał z Panem Falińskim, ale również to, że jego własni sympatycy ostentacyjnie wyszli z sali pozbawiając tą ekipe swoich reprezentantów w konwencie wojewódzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 07:53 Ta partia to wyjątkowa farsa. Jeszcze dobrze nie utworzyła struktur a już podziały i walki wewnątrz partyjne. Praktycznie nie ma tam niezależnie myślących sa ludzie Arukowicza i ludzie Falińskiego całkiem przypadkiem trafiłem do tych drugich. Kompletny brak Lidera w Szczecinie podział jest praktycznie pół na pół z niewielką przewagą Bartka, resztą powiatów z szczególnym uwzględnieniem Myśliborskiego i Koszalińskiego to ludzie Falińskiego. Każdy tylko patrzy z kim kto trzyma i jak jeden drugiemu ma dokopać jest gorzej niż w SLD, a co do Pana Nazarko to wpełni zgadzam się z przedmówcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywny Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód IP: 62.29.137.* 28.02.05, 08:18 Nie zgadzam sie z Toba ze nie ma w Szczecinie lidera jest nim Bartek Arlukowicz. Pamietam poczatek tej partii w Szczecinie. Jedyne dwie osoby ktore ja organizowaly, a potem prowadzily kampanie do Europarlamentu to byli Bartek i Senator Zychowicz (i wcale nie startowali). Pani Romero przybyla na poczatku i wszytko i wszystich skrytykowala, a potem na koncu gdy okazalo sie ze zachodniopomorskie SDPL osiagnelo jeden z najlepszych wyników w Polsce(w koncu tez chciala byc matka sukcesu). A co do zjazdu gdyby Nazarko nie wprowadzil do partii w Szczecinie 37 osob, w tym 6 o nazwisku Nazarko to grupa Falinskiego zdobylaby w Szczecinie 25 moze 30 glosow. Wiec przegrali by w stosunku 25 do 54, wiec jest lider, ktory osiagnal wynik nie wprowadzajac do partii figurantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 08:35 Ten twój lider wprowadził figurantów znacznie wcześniej, przypomnij sobie jak wygrał wybory powiatowe. A co do Nazarki to nie wszystkie 37 osób to jego głosy i nie przeceniaj Pana Nazarki bo to gracz któremu sie tylko wydaje, że wygrał!!! Wygrał konwent tylko dla tego , że sympatycy Bartka z Panem Bacharą na czele opuścili sale obrad. A szkoda bo mieliśmy szanse na porozumienie bo pewnym rozłamie które było widoczne od wyborów powiatowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywny Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód IP: 62.29.137.* 28.02.05, 08:56 Figuranci powiadzasz? Jestes smieszny, wielu ludzi Bartka, w tym ja wywodzimy sie z SLD badz jej mlodziezowki, 90% ludzi Bartka poznalem w czasie kampanii do europarlamentu. A grupa Bachary (wiecznego sympatyka) nie powiekszyla sie od czasu poczatkow SDPL w Szczecinie. Nikogo na sile nie przyjmowalismy bo bylismy skutecznie blokowani w Warszawie (ciekawe przez kogo?). Nawet po wygranej w Szczecinie nie robilismy swinstw. Niestety to Wy na pare dni przed wyborami wprowadziliscie dziwnych ludzi - nie my. Najgorsze ze walka nie toczy sie o region nawet o wladze lecz o pierwsze miejsce na liscie do Sejmu o ktore zaciekle walczy Pani Romero bezpardonowo atakujac wszystkich przeciwnikow, w tym Senatora Zychowicza (najprosciej kopac lezacego). Dla twojej informacji nikt z grupy Bartka nie stawia sobie za cel zdobycie etatu posla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUBA Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 09:26 Nikt oprócz Bartka. Nie robiono świństw faktycznie, ( wyciecie silnie reprezentowanej choć głosami słabszej drugiej strony to już swiństwo) ale nie robiono tylko dla tego bo w grupie zwycięskiej 4 grudnia były głosy ale mniej ludzi do pracy, ludzie do pracy byli po drugiej stronie. Ale mniejsza o to, teraz zwycięstwo pana Falińskiego powinno częściowo choć nas zjednoczyć i nie szukajmy kolejnych powodów do polemik i pogłebiania wzajedmnej niechęci. Róbmy swoje a powiat bedzie Nasz i nikt przynajmniej tu nam nie bedzie się wtracał. Tylko wspólnie możemy stworzyć w Szczecinie silną organizacje w którą nikt nie bedzie miał siły uderzyć!!!Nawet ze stołka przewodniczącego wojewódzkiego. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 11:31 zdaje się że Senator Zychowicz położył się dobrowolnie...a Bartka szkoda...oby tylko nie stracił wiatru w skrzydłach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Bedzie kompromis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:06 Bartek został wybrany do konwentu przez swoich rywali i myślę, że jest gotów na kompromis. Trzeba zwrócić się ku członkom SDPL którzy chcą kompromisu. A w otoczeniu Bartka też takich nie brakuje - np. Tomek Piechowiak czy Rysiek Długopolski. Myślę, że paradoksalnie awantura powinna zbliżyć dotychczasowych adwersarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja743 Re: Bedzie kompromis? 28.02.05, 12:20 Ja również w tym fakcie dostrzegam cień nadzieji na porozumienie. Tylko czy Bartek też to dostrzega? Boję się, że osoby z jego otoczenia będą próbowały wymóc na nim dalszą walkę. Bardzo chcę się mylić w tym względzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alma69 Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 04:00 Jeśli za "kopanie leżącego" uważasz wypowiedź pani poseł Romero, że "czuje się zażenowana i jest jej wstyd" komentującą występy senatora na lotnisku - to ja wolę takie kopanie niż wypowiedź obrońcy-Falińskiego, że "Każda partia chciałaby mieć taką osobę w swoich szeregach"- to o Z.Z. Teraz to ja czuję się zażenowany i jest mi wstyd i za Z.Z. i za J.F. > nikt z grupy Bartka nie stawia sobie za cel zdobycie etatu posla. A szkoda Listwoń by się nadawał(LOL). A poważnie, za wyjątkiem samego Bartka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak mi przykro Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód IP: 212.160.165.* 01.03.05, 14:17 Kolego wywodzący się ze struktur SLD lub jej młodzieżówki. Dziwni kolesie wprowadzonymi tylnimi drzwiami? Skąd ja to znam? A Ty sobie przypominasz podobną historię? Bardzo zabolało? Cóż, teraz macie szansę poznać gorzki smak porażki. Tyle, że tym razem to was wystawiono do wiatru. Historia lub zataczać koło i wyrównywać rachunki :D Odpowiedz Link Zgłoś
ja743 Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód 28.02.05, 08:52 Działając w tej partii mam dziwne wrażenie, że ciągle trwają wybory do Europarlamentu. Niedługo minie rok a my ciągle o nich rozmawiamy i przedstawiamy jako jedyne działanie w partii. Wybory były dawno. Od tego czasu część ludzi pracowała w partii nad takimi iniciatywami jak: fora, kawiarenka polityczna czy akcja krwiodawstwa. I właśnie ci ludzie polegli 4 grudnia. Zderzyli się z murem "europejczyków", których prawdę mówiąc do grudnia rzadko widziałem na spodkaniach. To była ciężka lekcja, z której wyciągnięto naukę, czego efektem były wydarzenia z soboty. Należę do grupy "zwycięzców", ale uwierzcie mi nie było mi do śmiechu. Reakcja drugiej strony była zbyt emocjonalna i niestety nie "polityczna". Uważam, że gdyby podeszli spokojniej można byłoby osiągnąć kompromis. A tak ..... Jest problem i moim zdaniem trzeba na spokojnie porozmawiać. Najbardziej szkoda mi w tej sytuacji dwu osób: Bartka i Sławka Piątka. Są to osoby, które bardzo cenię i mam nadzieję, że tak pozostanie. Dla tej partii są moim zdaniem potrzebni. Podobnie jak potrzebny jest Senator Zychowicz ale w tym przypadku nie mogę mieć wpływu na działnia Warszawy. Apeluję do J.J. Falińskiego i B. Arłukowicza o podjęcie rozmów. Nie róbmy teraz "wojny". Bartku może potraktować to jako remis i tak jak rozmawialiśmy zacząć współpracę. Pamiętajcie, że przed nami są trzy kampanie wyborcze. I jeszce słówko o Adamie Nazarko. Jest to młody chłopak pełen pomysłów i entuzjazmu ale .... Jego czas nadejdzie. Na razie Adamie zajmij się SMS i pamiętaj, że nie tak tworzy się nową lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Porozumienie potrzebne 28.02.05, 12:10 Cóż. Mogę się tylko podpisać pod postem ja743. Z małym wyjątkiem. Ale to zostawie dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja743 Re: Porozumienie potrzebne 28.02.05, 12:22 maciej.popielarz napisał: > Cóż. Mogę się tylko podpisać pod postem ja743. > > Z małym wyjątkiem. Ale to zostawie dla siebie. > Wiedziałem Maćku, że odnośnie tego puntku się nie zgodzimy. Ale przecież nie jesteśmy Samoobroną czy LPR żeby zgadzać się we wszystkim. Dzięki za poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
equipage Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód 28.02.05, 12:54 No i gratulacje p. Faliński!!!! Znów na fotelu!!! Kondolencje dla "borówek" z tytułu takiego "przewodnictwa". Przypominam sobie, jak ten marszałek nie raczył nawet odpowiedzieć na projekt (program) Bałtyckiego Centrum Edukacji i Doradztwa Gospodarczego, który miał mieć filję w Barlinku. A była szansa na szkolenie praktyczne (szwedzkie), certyfikaty i zatrudnienie w nowych spółkach zagranicznych, zagospodarowanie gminy i Jeziora Barlińskiego, wreszcie adaptację zach-europejskich nawyków!!! Wszak w perspektywie była konkurencja unijna. Dziś tylko nowe hasła wg. SLD- owskiego (a nie tylko) wzorca. A tak, niezależnie od orientacji "fotelowej" - czy ktoś wreszcie w tym kraju będzie praktycznie widział, myślał i czynił? 15 lat "demokratycznego" bałaganu, to wystarczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja743 Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód 28.02.05, 13:06 Zaręczam Ci, że takie osoby są w SDPL. Tylko, że w wyniku 15-letniego tworzenia "kultury" politycznej, osoby te muszą najpierw coś zdobyć (oczywiście pewnym kosztem) a dopiero potem mogą coś "znaczyć". Prawda jest taka, że gdybyś przyszedł do mnie z takim wnioskiem, gdyby było to realne do realizacji to od razu miałbyś poparcie, nawet gdybyś działał w LPR. Tylko co znaczyłoby takie poparcie członka SDPL? Wiem, że tak samo postąpiło by wielu moich kolegów z partii. Odpowiedz Link Zgłoś
equipage Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód 28.02.05, 13:41 ja743 napisał: > Zaręczam Ci, że takie osoby są w SDPL. Tylko, że w wyniku 15-letniego > tworzenia "kultury" politycznej, osoby te muszą najpierw coś zdobyć (oczywiście > > pewnym kosztem) a dopiero potem mogą coś "znaczyć". Prawda jest taka, że gdybyś > > przyszedł do mnie z takim wnioskiem, gdyby było to realne do realizacji to od > razu miałbyś poparcie, nawet gdybyś działał w LPR. Tylko co znaczyłoby takie > poparcie członka SDPL? > Wiem, że tak samo postąpiło by wielu moich kolegów z partii. To nie kwestia przynależności partyjnej. To kwestia angażowania się wszystkich, którym na praktycznych efektach zależy. Na "przeskoczeniu" syndromu tej >wyuczonej nieudolności< i >wyuczonych niemożliwości<, nabytych przez prl- owskie półwiecze. Tyle, że trzeba otwarcie stawiać "barykady" różnym Falińskim, Jurczykom itp. Na to, niestety, lokalnej społeczności jeszcze nie stać. A do żadnej partii nie należałem, lecz "koreferaty" różnych programów, opracowane na podstawie zagranicznych doświadczeń przekazywałem - również na Polonijnych Konferencjach? Bez reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
equipage Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód 28.02.05, 13:49 Post Scriptum: zobacz equipage.strefa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit mowilem juz 28.02.05, 08:32 nowa lewica a calkeim jak stara. czego spodziewac sie po starych komuchach i mlodych komuchach? zero zaskoczenia. to samo byl;oby gdyby nie daj Boze przyszlo im kiedys rzadzic. sld bis. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: mowilem juz IP: *.comnet.krakow.pl 28.02.05, 10:39 bleckuś, myślisz ,że jak władzę przjmie młody Rokita czy stare Kaczorki to będzie lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: mowilem juz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.05, 11:27 Niektórzy, z zabierających głos naiwnie sądzą, że Faliński scali partię.Nic bardziej złudnego, nie ma co na to liczyć. Decyzja zapadła już przed wyborami, wyciąć wszystkich od Arłukowicza, ze szczególnym naciskiem na Piątka,,,(tu polecenie wydała sama Romero) Przekonamy się 26.02 jak wwygląda to zjednoczenie,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: mowilem juz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:02 Człowieczku mało wiesz a trzepiesz jęzorem. Celem członków SdPl w powiecie Szczecińskim na obecną chwile powinna być jedność a nie wzajemne oskarżenia. A według mnie nie bedzie jedności skoro takie bałwany jak ty będą opluwał bez namysłu kogo popadnie. Mam nadzieje ze nadejdzie ten dzień kiedy nasi liderzy pozbedą się ze swoich szeregów krzykaczy i podrzegaczy a skoncentrują sie na pracy z ludżmi merytorycznymi a tacy są po obu stronach. Pozdrawiam zwłaszcza panów Rysia I Tomka z najbliżego otoczenia Bartka którzy nie dośc, że wykazują sie lojalnością wobec Bartka to są ludżmi rozsądnymi. Załuje że przez mniej rozsądnych nie stanowią części konwentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: mowilem juz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:30 Romero - to pomyłka w SDRP,i spadek z SLD, na dodatek podatna na manipulacje z zewnątrz - vide donosy na PŻM do prokuratora, ma problemy zbliżone do senackich poza tym czasem wyskakuje z czyms jak Filip z konopi. Przepowiadam duże kłopoty z tego powodu. To taki mikro-Oleksy na ciele SDRP. Współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOT Re: mowilem juz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:34 sdrp????? o czym ty piszesz? i jak rzucasz nazwiskami w negatywnym świetle to mniej odwage sie pokazać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: mowilem juz 28.02.05, 13:19 Pani Zofia nie ma odwagi sie "pokazać"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Jak MYCHA kłamie, to ją zjem na śniadanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:32 A to pani poseł Romero nie była wybrana z listy SLD do Sejmu RP i nie jest teraz w Socjaldemokracji Polskiej? To nie jej biuro opublikowało na łamach tego forum listów do prokuratoraw sprawie PŻM-u? Ktoś się podszył pod panią poseł? To nie panią poseł sfotografowały foto-pstryki na rolkach przed jakimś hipermarketem i opublikowały w lokalnej prasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: Jak MYCHA kłamie, to ją zjem na śniadanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:44 Nie zjesz - zaraz poszukam zapisów w mediach o konferencji prasowej pani poseł na temat PŻM. O ile pamietam było coś tam o oszukiwaniu załóg pływających przez armatora w kontekscie "złotej akcji"... PS. Buba wpadła na chwilę i nie wie, że MYCHA się nie musi przedstawiać forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: Jak MYCHA kłamie, to ją zjem na śniadanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:33 Z działaności poselskiej posłanki Romero: IPN – posłanka – zabrać, premier - dać -------------------- „(…) Z 95 mln zł planowanych na ten rok środków posłowie i senatorowie chcieli przesunąć 33 mln zł na inne cele budżetowe. Proponowano dofinansowanie tymi pieniędzmi Szkoły Głównej Pożarniczej, Ochotniczych Hufców Pracy, przeznaczenie ich na ochronę zdrowia i rozwój kultury fizycznej. Posłanka SLD, dziś SdPl – Elżbieta Romero, poparła wniosek uszczuplenia budżetu IPN-u. W 2003 r. sama wnioskowała o zmniejszenie finansów Instytutu o 10 mln zł, nie wskazując ewentualnego beneficjenta tych środków. – Nie można tego nazwać uszczuplaniem budżetu, bo co roku IPN dostaje więcej niż w roku poprzednim – mówi Elżbieta Romeo (…)”. * Gazeta Finansowa, 2004 O PŻM ----------------------- Ministerstwo Skarbu Państwa nie dopełniło obowiązków i utraciło kontrolę na majątkiem państwowego przedsiębiorstwa Polska Żegluga Morska. Ponosi też winę za to, co się obecnie dzieje w PŻM. Tak uważa Elżbieta Romero posłanka SDPL. - O nieprawidłowościach istniejących w przedsiębiorstwie byli informowani ministrowie jeszcze w rządach Jerzego Buzka, a potem Leszka Millera - wyliczała na wczorajszej konferencji prasowej posłanka Romero. - Niestety, nie reagowali ani na alarmujące sygnały i pisma związków zawodowych ani na interpelacje i zapytania poselskie. (…) Posłanka twierdzi, że zarząd przedsiębiorstwa i rada pracownicza dokonują haniebnej manipulacji załogą. - Ludzie uwierzyli, że bronią przedsiębiorstwa i swoich miejsc pracy, a tak naprawdę bronią interesów 11-osobowej grupy kierownictwa PŻM - mówi Romero. * Głos Szczeciński, 4.02. 2004 *** (…) Posłanka Elżbieta Romero opowiedziała dziś dziennikarzom o spotkaniu na którym dyrektor PŻM Paweł Brzezicki powiedział, że jego odwołanie spowoduje wypowiedzenie kredytów przez banki finansujące PŻM. Elżbieta Romero z Socjaldemokracji Polskiej powiedziała też, że jej zdaniem działania dyrekcji PŻM były nikczemne. (…) * Polskie Radio Szczecin, Grzegorz Gibas, 2005-02-03 godz. 15:12 O wolontariacie ------------------------- 11 marca 2003 roku posłowie przyjęli kontrowersyjną poprawkę wykreślającą z 'Ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie' promocję i organizację wolontariatu z listy działań, definiowanych jako pożytek publiczny. W stenogramie sejmowym z posiedzenia komisji przeczytać można, kto i w jaki sposób bronił wolontariatu, a kto był za jego wykreśleniem. Poprawka została zgłoszona przez posłankę SLD Elżbietę Romero. Miała ona ograniczyć sferę zadań publicznych, która upoważnia do uzyskania statusu organizacji pożytku publicznego. Posłanka SLD uzasadniała to tym, że "rozproszenie niedobrze wpływa na tę działalność, o którą powinniśmy zabiegać, a więc pomoc społeczną i działalność charytatywną". * www.osc.ngo.pl (Marcin Dadel) 15.04.2003 *** Szanowna Pani Elżbieta Romero Posłanka SLD Pani Poseł! Z prawdziwym zażenowaniem, zdziwieniem i oburzeniem dowiedzieliśmy się o zgłoszonym przez Panią wniosku o wykreślenie z projektu ustawy "O Organizacjach pożytku publicznego i wolontariacie" zapisu, który stanowi, iż o status "organizacji pożytku publicznego" nie mogą ubiegać się organizacje które "organizują i promują wolontariat". Niestety nie znamy argumentów, dla których podjęła się Pani dyskryminowania organizacji profesjonalnie zajmujących się wolontariatem, rekrutacją, szkoleniami ochotników, pomaganiem placówkom i instytucjom w opracowywaniu programów angażowania wolontariuszy. Tym m.in. zajmują się centra, biura i kluby wolontariatu współpracujące w ramach Ogólnopolskiej Sieci Centrów Wolontariatu.(…) * Jacek Wnuk, prezes Stowarzyszenia Centrum Wolontariatu w Lublinie, 14 marca 2003 r. O menedżerach przedsiębiorstw państwowych i ich wynagradzaniu ---------------------------- :(…) Jeśli to nasze prawo nie jest zgodne z prawem unijnym, no cóż, niech oni skarżą, ci menadżerowie państwowych zakładów, bo skoro nasze jest niezgodne, to obowiązuje unijne prawo. A jeśli chodzi o tę argumentację, że wysokiej klasy menadżerowie nie będą pracować w tych spółkach, to jest demagogia. Tak naprawdę wielu wspaniałych menadżerów czasami siedzi w domu, bo utracili pracę z różnych względów, czasami nie zawsze upadłość zakładu z ich przyczyn, ale czasami to są też polityczne przyczyny... Redaktor — No, więc właśnie, bo może siedzą w domu, ponieważ nie wpadli na pomysł, aby zapisać się do odpowiedniej partii politycznej. Elżbieta Romero — Różne inne względy. Marek Suski — Albo mieli nieszczęście być zatrzymani przez akcjonariuszy. Elżbieta Romero — No cóż, ale widać, nasi wysokiej klasy menadżerowie pracują również kadencyjnie. * Polskie Radio Program 1 – debata o wynagradzaniu menedżerów przedsiębiorstw państwowych, 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Romero Re: Jak MYCHA kłamie, to ją zjem na śniadanie... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 21:25 -Audycja radiowa której fragmenty przytacza Pani Jelonek ( MYCHA )dotyczyła projektu zmiany ustawy tzw. "kominowej" przygotowywanego przez ministerstwo skarbu.Proponowane zmiany miałyby znieść ograniczenie wynagrodzeń jako niezgodne z prawem unijnym-jestem przeciwna aby parlament w tej kadencji ustawę tę zmieniał ( w samej Komisji Finansów Publicznych pracujemy nad 33 ustami a do końca kadencji od 3 do 7 m-cy ). -Co do IPN-u szkoda że Pani nie zacytowała mojego wyjaśnienia które przedstawiłam na sesji Rady Miasta Sz-na -O pożytku publicznym i wolontariacie - Poprawka moja zmierzała do tego aby centra, biura i kluby wolontariatu współpracujące w ramach Ogólnopolskiej Sieci Centrów Wolontariatu mogły uzyskać status pożytku publicznego jedynie w zakresie działalności wspomagającej szkoleniowo i informacyjnie ( szkolenie wolontariuszy, promocja wolontariatu) prowadzonej na rzecz organizacji pozarządowych , osób prawnych i jednostek organizacyjnych Kościołów i związków wyznaniowych , które prowadzą działalność w zakresie pożytku publicznego. Natomiast prowadząc np. szkolenia wolontariuszy na rzecz organizacji i osób fizycznych które nie prowadzą działalności pożytku publicznego np. kancelarie adwokackie czy organy administacji publicznej,mogłyby ją prowadzić nadal-lecz nie w ramach statusu pożytku publicznego i bez przywilei z tym związanych.Jak chociażby 1% odpiu od podatku od os,fizycznych. PRZYPOMINAM DO KOŃCA KWIETNIA !!! Szkoda Pani Jelonek, że nie była Pani na seminarium które zorganizowałam dla organizacji pozarządowych ,przed wejściem w życie tej ustawy. Mogłaby Pani o nim napisać na forum i oceniać moją pracę nie tylko przez pryzmat PŻM-u , co do którego nasze opinie są odmienne. z poważaniem Elżbieta Romero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: Jak MYCHA kłamie, to ją zjem na śniadanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:58 Ależ Droga Elu - nie byłam na seminarium, bo zapomniałaś mnie zaprosić. Może bym zrozumiała dlaczego tak mocno wkurzyli się na Ciebie wolentariusze i ich organizacje. Jeśli chodzi o IPN, woluntariat i szereg innych - to mam stenogramy sejmowe i to mi wystarczy. Mało kto czyta te dokumenty, a warto czasami... Stenogram dyskusji nt. "kominów" placowych także mam, zresztą jest na stronach internetowych PR. Nie wątpię, że mamy odmienne zdanie nt. PŻM. W tej ja staram się znać przede wszystkim dokumenty, zwłaszcza bankowe i finansowe, te polskie i te zagraniczne i na ich podstawie wyrabiać sobie opinie. Często też prosze o wykładnie prawników, którzy nie są związani z zadną ze stron konfliktu. To pozwala mi mniej więcej orientować się o co w tym wszystkim chodzi. Natomiast daleka jestem od powtarzania w ciemno opinii medialnych, które nie zawsze docierają do meritum problemu i najczęściej są tylko częścią większej całośći, bez znajomości której, osąd może być fałszywy. Lub też pokazuję półprawdy, a nie całą prawdę. Pozdrawiam Red. Zofia Bąbczyńska-Jelonek vel MYCHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szurek Re: Jak MYCHA kłamie, to ją zjem na śniadanie... IP: *.idea.pl 01.03.05, 00:36 MYCHO – czy na twoje opinie na temat pani poseł nie wpływa fakt iż jesteś na liście płac pana z TERMOSU . Jak ci się chce pisać to wszystko masz literówkę zaraz będziesz pisała pochwalne wierszyki może wierszem lepiej płaci pan Brzezicki. Wybory odległe i do tego czasu ten mors morski może się nie utrzymać lepiej zadbaj o siebie bo wyglądasz jak stare pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: Jak MYCHA kłamie, to ją zjem na śniadanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:15 Jest mi niezmiernie przykro, że musze stwierdzić, ześ cham i kłamca! - Nie jestem na żadnej liście płac Pana z Termosu! Nigdy z PŻM-n nie otrzymałam ani złotowki, ani też nie byłam na żadnym rejsie. Nie dość, żeś rzeczywiście sz(cz)ur, to na dodatek plotakrz i niedoinformowany. Może weźmiez d..ę w troki, pofaygujesz sie do armatora i oglądniesz dokładniej te listy płac?... O mój wygląd nie się nie martw, jak Ci się nie podobam, to nie patrz. Nb. nastolatki nie udaję, wieku nie skrywam... Widać, że maniery w kręgach zblizonych do SDRP - są rynsztokowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Romero Re: Jak MYCHA kłamie, to ją zjem na śniadanie... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 01:04 Ależ Droga Pani Zofio, - seminarium jak już pisałam było zorganizowane dla organizacji pozarządowych nie dla "dziennikarzy-morskich" . Organizuję kolejne , którego celem będzie ocena zapisów ustawy po roku jej działania - zaproszę.Jeśli tak uważnie Pani śledzi pracę sejmu i moją to powinna wiedzieć, że byłam jednym z 6 posłów którzy nad tą ustawą pracowali w podkomisji ( praktycznie była nas 3 poseł J.Kasprzyk , Zawisza i ja ).A ustawa była przez Gazetę Prawną uznana za jedną z najlepszych pod względem legislacyjnym. - "Wkurzyli" się bo -organizacje pozarządowe promujące wolontariat musiałyby zmieniać swoje statuty aby uzyskać ststus pożytku publicznego, ostatecznie i ja i sejm przyjął ich argumenty. -IPN-jeśli tak uważnie Pani czyta stenogramy sejmowe to pewnie też wie, jakie były średnie koszty remontu 1 m2 pomieszczeń przeznaczanych na siedziby IPN-u , ile rocznie prowadzono śledztw i ile z nich skierowano do sądu -PŻM - brawa za dostęp do dokumentów, których nie oglądał nawet Minister Skarbu .Skoro Pani redaktor jest tak dobrze poinformowana to może również wiedziała przed kontrolą NIK-u o losie "złotej akcji" i jej właścicielach. Szkoda, że nie podzieliła się swoją wiedzą z Ministem Skarbu , pracownikami PŻM- u i kontraktowymi marynarzami. z powazaniem Elżbieta Romero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: Jak MYCHA kłamie, to ją zjem na śniadanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:33 Droga Elu, O złotej akcji wiedziałam, wiedział też o tym minister Wąsacz, są wszk na to pisemne dokumenty. To że w biurkach urzędników MSP jest bałagan i nie wiedzą, gdzie wpinają pisma do nich przychodzące - na serio - ale nie moja to sprawa. Jako, że rodzina moja pracowała w PŻM - ten temat w oficjalnych mediach nie jest przeze mnie poruszany, żeby nie być posądzaną o stronniczość. To takie może staroświeckie zasady etyki. W mom blogu także są prezentowane wyłacznie dokumenty. Natomiast informowałam kierownictwo rządu (wraz ze stosowną dokumentacją prawniczą) na temat wydarzeń w PŻM. Premier i gabinet prezydenta wiedzieli o tych stanowiskach prawniczych dot. armatora - wcześniej niż resort skarbu państwa. Z seminarium dla organizacji pozarządowych chętnie skorzystam - mam wielu przyjaciół, którzy w takich organizacjach pracują, robią wiele dobrych rzeczy dla ludzi, czesto choych, upośledznych,zagubionych i bezradnych, i borykają się z poważnymi problemami. Trochę wiedzy nie zaszkodzi, na pewno się przyda moim przyjaciołom. Pozdrawiam Mycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Jak MYCHA kłamie, to ją zjem na śniadanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 13:52 Czytając Pani wypowiedzi na temat pani poseł odnosze wrażenie, iz prowadzi pani jakąś strasznie niezdrową krucjatę przeciwko posłance. Nie chce wnikać w jakieś dno ekonomiczne tej sprawy ale jak mówi powiedzenie ,,gdy nie wiadomo o co chodzi chodzi o pieniadze''. Z uwagą jednak obserwuje zmiany w słownictwie i tonie jakie nastąpiły od momentu podpisywania postu anonimowo do podania prawdziwych danych. Dlaczego jawnie demonstrująca na początku wrogośc pisze w kolejnych postach ,,Droga Elu''? Pachnie mi to osobiście zakłamaniem, ironią, która nie przystoi dorosłemu człowiekowi lub zaburzeniami emocjonalnymi w prawidłowym określeniu nastawień emocjonalnych-odsyłam do specjalistów w temacie. Często tak jest, iż obie izby parlamentu mają podobne problemy do rozwikłania, Pani Poseł jako członek parlamentu jest z nimi oczywiście związana i liczę, że tak powinny zostać odebrane te słowa! W innym wypadku radziłbym już szukać innego specjalisty – prawnika. ,,Przepowiadam duże kłopoty z tego powodu’’ Ostatni post podpisała Pani z tytułem Red. Ufam, iż chodzi o kolor jedynie z angielskiego CZERWONY, bo sposób w jaki uprawia pani swoją profesję nie jest chyba godny tytułowania siebie Redaktorem!!!. Gdzie etyka dziennikarza, jego bezstronność i jedynie komentowanie zdarzeń. Pani w zamian czytelnikom forum podrzuca oszczerstwa i prywatne osądy spaczając rzeczywistość. "Człowiek nie jest ani aniołem, ani bydlęciem; nieszczęście w tym, iż kto chce być aniołem, bywa bydlęciem." Blaise Pascal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: Jak MYCHA kłamie, to ją zjem na śniadanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 15:05 Ja rozumiem, że musi Pan Panie Sebastianie zmieniać płeć, przepotwarzać się w różne postaci, np w szczurka Sebastiana, ale na Boga, radzę nadal - posługiwać się logiką i po prostu myśleć - jaką to ja prowadzę przeciwko posłance krucjatę? Mnie się po prostu czasem nie podoba co posłanka wyprawia w parlamencie albo co wygaduje na konferencjach prasowych lub na spotkaniach z parlamentarzystami, w których systematycznie uczestniczę. I mam prawo o tym na Forum napisać, pokazać co mi się nie podoba i ewentualnie, tak jak ostatnio - odpowiedzieć na ripostę pani poseł. Co w tym jest nienormalnego? * Piszę "Elu" - bo nie mam zwyczaju zapominać, że jestem z panią posłanką po imieniu a forum, to nie konferencja prasowa, gdzie są inne reguły. Gdybym tu na forum pisała - per pani Romero, albo pani poseł - byłoby to wyjątkową sztucznością. Mam udawać, że nie znam kobiety?! A może mam przytoczyć okoliczności przejścia na "ty"? * o jakie "dno ekonomiczne" panu chodzi, przecież ani ja, ani pani poseł - nie prowadzimi wspólnych interesów?! * Jeśli pani poseł zwróciła się do mnie po nazwisku, podpisując się także pełnymi swoimi danymi, chyba należało odpowiedzieć tym samym? Skierowała post do mnie osobiście, więc ja również osobiście i pod pełnym nazwiskiem odpowiedziałam i to w takiej formie, jaka przystoi tego typu korespondencji. * Red. - znaczy redaktor, i jest określeniem mego zawodu, tak jak - poseł - dla pani Romero. Natomiast zwracam uwagę - że forum nie jest pismem, ale swoistym Hyde Parkiem, gdzie każdy może ujawniać swoje opinie w taki spoób w jaki mu się podoba. * Znaczna część ludzi tu piszących jest dziennikarzami, piszą co chcę i wyrazają swoje poglady, czasem bywa tu ostro, brutalnie i padają niecenzualne słowa. Jedni logują się jako np. Pismak i jednoznacznie określają swoją profesję, inni używają nicków, jedni je zmieniają co 5 minut, inni nie. Jedni piszą pod własnym nazwiskiem, inni jako Jan Kowalski. Tu panuje całkowita dowolność i swoboda wypowiedzi. * FURUM - jest do wyrażania PRYWATNYCH osądów, opinii czy uwag. Nawet o takich publicznych osobach - jak członek parlamentu. Parlamentarzyści podlegają z racji piastowanej fukcji oglądowi społecznemu przez 24 h na dobę. To nie są żadne święte krowy ani ludzie wyjęci spod praw opinii publicznej. Może o nich pisać nawet taka MYCHA, jak ja. Ludzie płacą z własnej kieszeni na ich funkcjonowanie w Sejmie czy Senacie, na pensje, telefony i przyjemności. Więc mają prawo obserwować i komentować co ich "utrzymankowie" wyprawiają, wyrazać swoje zadowolenie lub oceny negatywne. Czytać stenogramy z ich prac w Sejmie, zwłaszcza gdy dotyczą tego co mnie interesuje. * przy okazji proszę zauważyć - dyskusja na forum - to jest po prostu prywatną rozmowa na łączach. A wyrażanie tu na forum negatywnych opinii i tego co mi się nie podoba w pracy jakiś pani poseł - nie ma nic wspólnego z tym czy "red" - znaczy po angielsku - czerwony, czy jest skrótem używanym przed nazwiskiem, do którego mam niezaprzeczalane prawo, bez względu na pana osobiste opinie panie Sebastianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalambur faktycznie kolego sebastianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 15:29 faktycznie kolego sebastianie. mycha ma racje. daj jej leczyć swoje kompleksy na forum, skoro w realu nie potrafi - pałętając się to tu to tam i szukając zaczepienia przy jakiejś "szyszce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: faktycznie kolego sebastianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 19:22 A nie wiesz Zacny Forumowiczu do czego mi potrzebne jest "zaczepienie" przy jakiejś "szyszce"? Jak do tej pory nie jeżdżę na cudzych plecach i mam się doskonale. Kompleksów nie mam - więc co mam leczyć na Forum ? W tzw. realu - stąpam dosyć mocno, obiema nogami... Kompleksy mają ci, którym moje posty nie dają spać po nocach i wypisują pod moim adresem to co im się w niedotlenionych mózgach się roi... Poza tym widzę, że moi adwersarze patrzą na rzeczywistość przez pryzamt swoich wąsnych życiorysów i swoich własnych doswiadczeń. Smutne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalambur Re: faktycznie kolego sebastianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:16 dziwnym trafem wiem ze smarowala pani "redaktor" cholewki do pana piechoty. potem do p. brzezickiego gdzie jak widac dalej jest pani nadwornym pismakiem/lizuskiem. o innych "szyszkach" nie wspomne. moze napisze pani jakie tytuly pania publikuja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Jak MYCHA kłamie, to ją zjem na śniadanie... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 13:40 Nigdy nie logowałem sie jako szczur , szczurek czy inny gryzoń. Jeśli zaś chodzi o słowo redaktor to wg mnie nie jest to określenie zawodu tylko stanowiska, bo zawód to chyba....... dziennikarz?!Ale skąd Pani może o tym wiedzieć? Reszta Pani argumentów jest równie mętna więc nie chce mi sie nawet rozwijać. Pozdrawiam i życze sukcesów w oświecaniu szarej masy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja743 Re: mowilem juz 28.02.05, 12:37 Gwoli ścisłości to był donos na Ministerstwo Skarbu za brak nadzoru właścicielskiego nad PŻM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: mowilem juz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.05, 12:38 Odpowiem bubie: naiwniaczku, przekonamy sie 26.02.2005, kto miał rację,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: mowilem juz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:49 ale 26.02 o ile pamięć mnie nie myli już był-chyba nie kumam czegoś??? Odpowiedz Link Zgłoś
ja743 Re: mowilem juz 28.02.05, 12:50 Coś mi się wydaje, że dla pewnych osób ten dzień trwa nadal. (tak jak wybory do Europarlamentu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: mowilem juz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:20 Korek pozdrów Regana. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Nawet nie przyjdzie ci do głowy ... 28.02.05, 13:13 Wydaje mi się korek że postrzegasz wszystkich przez swój pryzmat - wydawanie poleceń, odgórne decyzje. Nawet nie przyjdzie ci do głowy, że ktoś mógł by przekonać kogoś do swoich racji np. rozmawiając z nim. Widzisz... świat nie wygląda tak jak ci się wydaje. Twoim problemem jest korku to, że duża część ludzi w SDPL to nie są szabelki którymi dryguje się jak armia, tylko ludzie z własnymi poglądami na różne sprawy. A z takimi ludźmi trzeba pracować a nie im nakazywać. Zresztą jaki był by wynik wyborów do konwentu nie sposób było przewidzieć. Bo siły były wyrównane. Dowodem na to były wyniki na przewodniczącego gdzie Bartek wygrał w Szczecinie 5 głosami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.Z Re: Nawet nie przyjdzie ci do głowy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:26 to, że duża część ludzi w SDPL to nie są szabelki którymi dryguje się jak armia > , tylko ludzie z własnymi poglądami na różne sprawy. A z takimi ludźmi trzeba p > racować a nie im nakazywać. Chodzi ci o rodzine Nazarków i innych figurantów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: play Re: mowilem juz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:11 sorry za wkręt ale przynajmniej będzie inaczej, bo już wszystkim oprócz tych mańkutów zbrzydły lewe rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: mowilem juz 28.02.05, 12:20 Gość portalu: H56 napisał(a): > bleckuś, myślisz ,że jak władzę przjmie młody Rokita czy stare Kaczorki to > będzie lepiej ? tak mysle ze ebdzie lepiej chociaz nie spodziewam sie cudu. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whiteenter Re: mowilem juz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 17:59 niemożliwe!! "myślisz" a to coś no(f)ego :-p - od kiedy taka zmiana? Klimat czy co? a możew Snieżek biały - oświecił towje "czarne-wyjście" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JZ Re: mowilem juz IP: 217.8.186.* 28.02.05, 12:34 Na pewno nie będzie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
rpoznan Re: mowilem juz 01.03.05, 04:40 Black czarnowidz! Proszę mi tu bez takich czarnych wizji!Sld-bis...brrrr!Lecz w tym "szalonym" mieście wszystko jest... nie,nie!Nie dokończę tej myśli,żeby potem nie było na mnie! Black optymista! Gdy prawica-będzie lepiej!Obyś miał rację!Choć.....no właśnie!Bardzo trudno mi jest dziś trafnie określić,co prawica jest,a co już nie!Jak patrzę na zachowanie niektórych prawicowych ugrupowań-to tchnie to lewicą jak cholera!No nie wspominając już o skrajnej prawicy,która ma dość duże poparcie-koszmar!Zła sytuacja gospodarcza+bieda+skrajna prawica=mieszanka bardzo wybuchowa!Już były takie sytuacje w historii ludzkości i nic dobrego z tego nigdy nie wyszło! Ja-rozsądny! Mądrej,umiarkowanej i uczciwej prawicy życzę nam wszystkim!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak To jeszcze pryszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:17 Najciekawiej będzie przy tworzeniu władz partyi Frasyniukowo - Hausnerowej w Szczecinie. Oj będzie wesolutko. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.zienkiewicz Re: To jeszcze pryszcz 28.02.05, 15:30 Będzie jak przy ewakuacji z Titanica, wszystkie "szczury" będą chciały załapać się do szalupy pod nazwą PD, tylko tu orkiestra nie będzie grać do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.Z Re: To jeszcze pryszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 16:31 Wcale bym się nie zdziwił gdyby grupa Arłukowicza przeszła do Partii Demokratycznej,Centrum czy jak jej tam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woy Re: To jeszcze pryszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:35 ...no chyba że na jej czele stanie naczelny centrysta-wolnościowo- demokratyczny - socjaldemokratyczny Jacek Jekiel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: To jeszcze pryszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 20:45 Przed partią Frasyniuk-Hausner Polska stała nad przepaścią. Po stworzeniu tej nowej parti centrumowej uczynimy olbrzymi krok .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Jak Socjaldemokracja Polska wybierała wojewód IP: *.chello.pl 28.02.05, 21:47 Ludzie, dajcie sobie spokój. Nie bardzo wiem, o czym ta gadka. "Borówki". Kolejny dziwoląg wyborczy. Po wyborach rozwieje się, jak nudny sen. Zabawne jest tylko to, jak bardzo się politykierzy drapią na tę lewicową platformę. Zębami i pazurami. Chłopaki gotowi się pozabijać. I te wielkie słowa: "przewodniczący partii w zachodniopomorskim", "lider", "ludzie kogoś tam". Bez jaj. To samo, co wszędzie. Faliński leczy kompleksy po tym, jak SLD przestawiało nim, jak pioneczkiem. A Doktorowi Agentowi się poprzewracało w głowie od tej Wielkiej Polityki, którą uprawia w Wielkiej Radzie Miasta Szczecina. Oj, mówił mój świętej pamięci Dziadek: ambicja to wszawa dziwka :))). pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
misieq80 czy to przypadek ze zniknal moj post? 28.02.05, 22:21 Pisalemw nim jak sympatycy naglepojawili sie z lobza na gloswaniu w Gryficach.W opinii SdPl Łobezto pusta plama a tu nagle sympatycy głosujący na Bartka.W Stargrdzie tez ich troche bylo. A czy Bartek zpaomnial jak doniosdeklaracje przed zjazdem miejskim? A mozs napisze o tymjak grupa K i B chcial wynosci sprzet komputerowy ze zjaszczecinskiegopo informacjach plynacych z regionu o wynikach glosowania na Falinskiego i Bartka. Bartek torowny goscma szanse byc dobrym liderem, ale zarzad musi sobie zmienic ktory mu wsadzono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: czy to przypadek ze zniknal moj post? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 22:48 Bartek to równy gość bo wszystkie Bartki to równe chłopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef F Re: czy to przypadek ze zniknal moj post? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:04 Adaś mądrze gadasz będziesz w zarządzie wojewódzkim. Masz to u mnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: czy to przypadek ze zniknal moj post? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 11:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: czy to przypadek ze zniknal moj post? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 11:16 Nie czepiajcie się Adasia Nazarki, on wszystko robi dla ideii i z wielką ochotą pracuje dla polepszenia żywota zwykłych ludz. Jakie stanowisko? Dobre słowo jest dla niego najwyższą nagrodą,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: czy to przypadek ze zniknal moj post? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:10 Tak jak wszyscy w PZPR, SLD, SDPL i Ordynackiej.ZEBY POLSKA ROSŁA W SIŁE A LUDZIOM ZYŁO SIE DOSTATNIEJ.Czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: czy to przypadek ze zniknal moj post? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 02:13 PO, PiS czy LPR to nawet nic nie obiecuja tylko sciemniaja. najsmieszniejsza jest jednak pd Odpowiedz Link Zgłoś