Dodaj do ulubionych

Dziki na Osowie

05.07.05, 10:33
Zeszłego lata było to samo i bedzie jeszcze gorzej, bo dziki sie rozbestwily.
Mogą stac sie bardziej agresywne. Nie pojawiają się zwykle pojedyńczo lecz po
ok 10. Puki niszczą ogrody, płoty i boiska, wyluzowane wladze miasta nic nie
mogą zrobić, pewnie jak jakiemuś dziecku stanie się krzywda to dopiero coś się
ruszy!
Obserwuj wątek
    • Gość: otak Re: Dziki na Osowie IP: *.ambient.pl / *.ambient.com.pl 05.07.05, 11:53
      a mnie denerwują władze tego miasta i też są dużym utrapieniem. to co, odstrzał
      redukcyjny?
      • ja_aska Re: Dziki na Osowie 05.07.05, 12:04
        a mnie denerwuje, że niektórzy stawiaja sobie domy a juz o ogrodzeniu ich nawet
        nie myślą. jak się wchodzi na tereny zamieszkałe przez zwierzęta to się
        zabezpiecza teren a nie strzela do zwierząt.
        • Gość: Ilka Re: Dziki na Osowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:10
          jasne, najłatwiej odstrzelić...Ludzie weszli na teren zwierząt. Koniec. Kropka. Trzeba się było z tym liczyć, jak się tam dom stawiało. I jakiemu dziecku ma stać się krzywda??? człowiek nie jest dla dzika wrogiem naturalnym. Próbuje być, strzelając do niewinnych zwierząt. Jak się komuś dziki nie podobają, niech się przeprowadzi. Niedługo las też się nie będzie podobał, bo drzewa słońce zasłaniają na tarasie...
    • Gość: Ilka Re: A ty, elistraelu, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:11
      ...czy jak ci tam, naucz się pisać, to ci bardziej przyda niż walka z dzikami. Błędy ortograficzne to wstyd.
    • Gość: :) Re: Dziki na Osowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:17
      Ojejej, ratunku, dziecku może stać się krzywda! Help, help!
      Trzeba było zamieszkać na Marsie, tam nie ma dzików.
      • ja_aska Re: Dziki na Osowie 05.07.05, 12:19
        jak kogoś stać na chawirę to powinno go być stać na płot.
    • Gość: Dziki Dzik Re: Dziki na Osowie IP: 212.160.165.* 05.07.05, 12:31
      A co na to panowie z PZŁ?
    • Gość: dziki Re: Dziki na Osowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:35
      Mieszkam na Głębokim i tutaj jest to samo. Dziki spacerują po ulicach, ryją pod
      płotami a najgorsze jest to że pojawiają się już o 21 i nie boją się ludzi.
      Pamiętam jak jeden taki utrudzony zasnął mi pod płotem, tylko przykrył się
      liśćmi, leżał tak cały dzień a pare metrów dalej po chodniku chodzili niczego
      nieświadomi ludzie.
      • ja_aska Re: Dziki na Osowie 05.07.05, 12:38
        a pewnie należy wszystkie wystrzelać bo przeszkadzają?
    • Gość: Borsuk Re: Dziki na Osowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:43
      Wiadomo że najprostszym rozwiązaniem jest wywóz do lasu. Jednak sprawa pod
      względem sanitarnym nie jestbezpieczna ponieważ dziki z terenów miejskich są
      zwykle nosicielami chorób w stopniu dużo większym niż dziki leśne (np.
      włosienica). Powoduje to wzrost zachorowalności na terenie gdzie zostały
      przesiedlone. Po odłowie każy dzik powinien być przebadany i po uzyskaniu zgody
      weterynarii można przesiedlić.
    • Gość: Dziki Dzik Re: Dziki na Osowie IP: 212.160.165.* 05.07.05, 12:48
      To jest głównie wina dokarmiania. Łatwy pokarm powoduje szybsze zwiększanie
      populacji. A co będzie jak dzik zaatakuje i zrani dziecko? Albo wybiegnie na
      jezdnię i spowoduje wypadek śmiertelny (co już miewało miejsce np. na
      Pojezierzu Drawskim)? Kto będzie winny? A propos myśliwych- lepiej siedzieć na
      ambonie i strzelić sobie do wystawionego dzika- wtedy jest OK.
      • Gość: Lisica Re: Dziki na Osowie IP: *.idea.pl 05.07.05, 13:12
        A co jak dziecko zgwałci , bądź zabije CZŁOWIEK?!
        A co będzie jak Ci pod koła wtoczy się PIJANA, DWUNOŻNA ŚWINIA?!Co miało
        miejsce nie tylko na pojezierzac?
        Czy winny będziesz ty, bo nie wziąłeś spraw w swoje ręce i kałachem nie
        załatwiłeś problemów?! Więc weź tego kałacha i strzelaj do kogo popadnie, do
        dzieci też, bo to mogą być POTENCALNI ZABÓJCY I SPRAWCY KOLIZJI I ZNISZCZEŃ
        SAMOCHODÓW!
        Na temat palanciarni na ambonach się nie wypowiadam, bo inni napisali
        wystarczająco dużo artykułów!
        • Gość: easy Re: Dziki na Osowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:31
          popieram koleżankę
    • Gość: lisica KTO JEST INTRUZEM? IP: *.idea.pl 05.07.05, 13:02
      Oto jestpytanie? Czy dziki, czy ludzie, którzy w ciągu ostatnich kilkunastu lat
      SZCZELNIE zabudowali każdy cm2 terenów Osowa. A teraz nie chcą spacerować
      między domami i wychodzą coraz dalej wypłaszając dziki.TO DO CHOLERY, GDZIE
      ONE MAJĄ SIĘ PODZIAĆ???!!! Pamiętam czasy AKJ na Osowie i te wojny o teren
      ujeżdzalni pod lasem. Pisano donosy, że AR tym źle gospodaruje, bo tam konie
      tylko chodzą. Ale wiecie Szanowni Forumowicze - nie było wtedy problemu dzików,
      bo NIE WCHODZIŁY NA TERENY LUDZI- MIAŁY SWOJE MIEJSCA! Szkoda tylko, ze
      szanowny łowczy nie chce pamiętać tych czasów, a woli się zabawiać w RAMBO i
      mordować bezbronne zwierzęta oswojone zresztą przez ludzi!!!. Panie
      Czaraszkiewicz! Zapomniał wół jak cielęciem był i jak na AKJ udawał przyjaciela
      zwierząt! Zamiast strzelać może czas zacząć uświadamiać i chronić. A
      MIESZKAŃCOM mogę doradzić założenie elektrycznego pastucha. Żaden dzik nie
      wejdzie! I jeszcze jedno. TRZEBA BYĆ SKOŃCZONYM BYDLAKIEM BY STRZELAĆ DO LOCHY
      PROŚNEJ LUB Z WARCHLAKAMI.
      • Gość: DD Re: KTO JEST INTRUZEM? IP: 212.160.165.* 05.07.05, 13:06
        To coś osobistego?
        • Gość: Lisica Re: KTO JEST INTRUZEM? IP: *.idea.pl 05.07.05, 13:21
          Nie, DD. Może tylko to, że z Osowem, a właściwie z AOJ łączą mnie wspomnienia.
          Wyobraź sobie, pamiętam to miejsce z dziurawymi drogami, z kilkoma starymi
          domkami i z rozpoczętymi (też kilkoma ) budowami. A potem kiedy po paru latach
          przyjechałam odwiedzić "stare śmieci" to nie poznałam tego miejsca. Ale
          najbardziej boli pazerność tych ludzi, którzy się tam pobudowali. Najchętniej
          wymordowaliby i wycięli co się da aby tylko zdobyć i powiększyć swą przestrzeń
          życiową, której zdaje się zaczyna tam brakować. Proponuję spacer po tym nowym
          Osowie. Wtedy zrozumiesz.
          • ja_aska Re: KTO JEST INTRUZEM? 05.07.05, 14:38
            bo w sumie największymi bydlakami są ludzie. szczególnie ci nowobogaccy. czyli
            3/4 osowa.
          • Gość: :) Re: KTO JEST INTRUZEM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:39
            Tez mam wspomnienia związane z AKJ...Ładne wspomnienia. NIkt nie miał ochoty mordować dzików...Pałace jeszcze nie stały, Osowo było ładne i miłe.
            Ładnie tam lisica napisała, brawo! To ludzie są potencjalnym zagrożeniem. Dla ludzi. Dla dzików. Dla przyrody. I co? Zabijać?
            Jak się patrzy na różne mądre mamusie i tatusiów i ich pomiot, to strach myśleć, co z tego wyrośnie...Na pewno coś znacznie niebezpieczniejszego niż dziki.
    • Gość: !! Re: Dziki na Osowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:53
      Hej, ty tam, osowianin! Przenieś się na Niebuszewo. Albo do Śródmieścia. Nikt ci nic nie bedzie rył.
      • Gość: Aśka Re: Dziki na Osowie IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 05.07.05, 15:02
        polecam gocław
      • dominkadg Re: Dziki na Osowie 05.07.05, 17:17
        Oprócz dwunożnych świń;), bo tych coś od cholery i trochę i niewiele da się z
        nimi zrobić, niestety.
    • Gość: Rodzic Zagrożenia dla dzieci na Osowie IP: *.arkonskie.v.pl 05.07.05, 20:37
      Czytajac niektorych to wyglada, ze jakas wscieklizna wyżarła im resztki mózgów.

Każde stworzenie, ktore czuje sie bezkarne-czy to pijacy, czy rozwydrzona
      młodzież ,bezpańskie psy czy też wataha dzików są groźne dla otoczenia.

Szczególnie groźne dla dzieci i takie właśnie dzieci wataha przegoniła z boiska.

A co by było jakby dzieci nie uciekły z boiska albo spotkały taka watahe w
      sytuacji bez wyjścia??

Czy wtedy przemądrzali "obrońcy " zwierząt chcieliby byc ma miejscu rodziców, a
      moze i samych dzieci??

Każda przesada jest groźna i nie można dopuścic aby w środku osiedla bezpańskie
      psy albo watahy dzików stwarzały zagrożenie

Nadmierna ich ilość własnie stwarza zagrożenie i należy je przemieścić
      • Gość: Też rodzic Re: Zagrożenia dla dzieci na Osowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:20
        Rodzicu, dziki nie są niebezpieczne dla ludzi. Dla dzieci też nie. Dzielnica właściwie w lesie, więc czego oczekujesz? Bezpańskie psy nie chodzą po miastach stadami. I dajcież spokój z tymi dzieciarami! Pokolenia się wychowały, dziki były, psy były, świat się kręcił, a teraz co, ma się zatrzymać, boś ty się rozmnożył?!
      • ja_aska rodzicu 06.07.05, 08:21
        zabawa dzieci na boisku bez opieki zawsze jest niebezpieczna. a boisko powinno
        byc ogrodzone. rodzice mają teraz możliwość zrobienia tzw czynu społecznego na
        rzecz swojego miejsca zamieszkania.
    • equipage Re: Dziki na Osowie 06.07.05, 14:32
      A po cholerę je strzelać, kiedy można wywieżć - jak w Gdyni i
      Sopocie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko trzeba pomyśleć!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: JW Re: Dziki na Osowie IP: 212.160.165.* 08.07.05, 10:27
        Na marsa?
    • Gość: komuch zlikwidować osiedla-wolnośc i demokr .dla dzików! IP: *.agro.ar.szczecin.pl 08.07.05, 15:15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka