Dodaj do ulubionych

Bezczelne klamstwo RMF FM !!!

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.08.02, 23:25
W wiadomosciach o godz 23 podano informacje ze stadin milczal w czasie
meczu.Najwiecej czasu kibice poswiecili na puszczanie samolotow i na kilku
probach nieudanych zrobienia "fali". Jest to "wierutne" klamstwo i potwarz
dla nas kibicow ze Szczecina.Taka informacja poszla w Polske.Slubuje , ze od
dzisiaj nie slucham "klamliwego" radia RMF FM !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.csk.pl 22.08.02, 00:20
      mozliwe ze dziennikarze ogladali relacje w telewizji.
      tam rzeczywiscie kibice byli slabo slyszalni.
      na poczatku meczu bylo wszystko ok.
      ale pozniej (w wyniku jakis klopotow technicznych tvp)
      kibicow slyszalem slabo.
      wina lezy po stronie tvp.
      mam nadzieje ze basalaj to zmieni.
    • pan_laga Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! 22.08.02, 01:42
      Gość portalu: Gryf napisał(a):

> W wiadomosciach o godz 23 podano informacje ze stadin milczal w czasie
      > meczu.Najwiecej czasu kibice poswiecili na puszczanie samolotow i na kilku
      > probach nieudanych zrobienia "fali". Jest to "wierutne" klamstwo i potwarz
      > dla nas kibicow ze Szczecina.Taka informacja poszla w Polske.Slubuje , ze od
      > dzisiaj nie slucham "klamliwego" radia RMF FM !!!!

potwierdzam. w czasie meczu gadałem z kuzynem, ktory był na stadionie.
      niezawodnych szczecińskich kibiców słyszałem na własne uszy,a mój rozmówca
      potwierdził,że, jak zwykle w szczecinie, atmosfera na meczu bardzo dobra.
      amen
      pan laga - szczecin/kołobrzeg
    • Gość: Rychu Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.08.02, 07:54
      RMF nie kłamie. Na trybunach było bardzo spokojnie. Na tym meczu było mnóstwo
      ludzi, którzy nigdy nie chodzą na piłkę nozną. To był rodzaj wyjścia
      na "wydarzenie" w Szczecine. Osobiście znam kilku ważnych dyrektorów, którzy
      bilety otrzymali od różnych ważnych urzędników, w tym od Eda, i udali się na
      mecz. Dlatego prawdziwi kibice nie zawsze mogli kupić bilety i zrobić
      prawdziwej meczowej atmosfery. Ważne osoby, sympatyczne panienki, eleganccy
      młodzi ludzie ze znudzeniem patrzyli na płytę boiska, gdzie niemrawo poruszali
      się piłkarze, wznosząc równie niemrawe okrzyki bez ładu i składu. Na stadionie
      było cicho.
      • Gość: pakuz Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 08:13
        bzdura
        moze siedziales w sektorze vip , tam faktycznie bylo cicho
        ja siedzialem naprzeciwko i stadion caly czas kipial
        wyjatkiem byla moze koncowka drugiej polowy , kiedy pilkarze skutecznie uspili
        kibicow :)
        • Gość: Rychu Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.08.02, 08:22
          Ale kipiał bez jaj. W drugiej połowie zasnął.
          • franekkk Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! 22.08.02, 08:38

jakoś na finlandii w poznaniu nie zauważyłem żeby było lepiej
            mimo że przylazły pikniki to przynajmniej był pełen stadion (na fin nie)
            no i całe szczęście u nas żaden pyra nie podjudzał co chwilę: "a teraz 10 min
            dla poznańskich kibiców - kolejosz" i w kółko te 10 min
            problemem było rozdawnictwo przedwyborcze biletów
            no bo pan dyr dostał 5 zużył 4 i inni podobnie - konie w dniu meczu głównie
            pojedyncze sprzedawali
            no i weź i idź sam i krzycz
            mi tam szkoda głównie serpentyn co się rozlazły jakoś tajemniczo
            no a wogóle na meczu towarzyskim nigdy nie będzie takiej atmosfery jak na meczu
            o punkty
            ale oczywiście gdzie nam do łodzi z japonią - 4 tysiące
            • Gość: pakuz Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 08:49
              wlasnie sluchalem rozmowy z Bonkiem , ktory dziekowal szczecinskim kibicom
              za super doping i atmosfere na stadionie - a siedzial pod sektorem 4 czy 5
              na plycie boiska ,wiec chyba wie co mowi
              z drugiej strony ,chcialbym zapytac: co sie dzialo z naglosnieniem????
              kolo mojego sektora glosnik nie dzialal w ogole
              o tym ,kto wchodzi do gry orientowalismy sie tylko po tym , kto sie akurat kolo
              nas rozgrzewa
              plama,panowie z tym naglosnieniem, plama :((
              • franekkk Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! 22.08.02, 08:54

największa plama z nagłośnieniem przed minutą ciszy :((
                do tej pory nie wiem z czyjej okazji
                • Gość: Amber Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.xtra.pl 22.08.02, 10:14
                  Panowie od nagłośnienia rzeczywiście dali ogroooomną plamę, tuż za nimi
                  uplasowali się goście od "przewijanych" reklam wokół płyty boiska - walczyli z
                  nimi od 17.20 aż do pierwszego gwizdka i porażka - nie działały.

A minuta ciszy przed rozpoczęciem poświęcona była pamięci prezesa Dziurowicza.
                  Wiem, bo meczyk w domu mi się nagrał. Btw. również nagłośnieniowcy z telewizora
                  się nie popisali - w tv stadionu niemalże nie słychać, jest tylko Darek Sz. ;)

pozdr.
                  a.
                  • Gość: RAFek Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.rajsat.pl 27.08.02, 14:33
                    nie od 17.20 tylko od 12.00 - wiem co mówię - bo o tej porze przybyłem na
                    stadion celem pogmerania trochę na sektorach 3-6 ;)
      • Gość: Ania L Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 10:55
        Byłam , widziałam, krzyczałam, czyli dopingowałam polska reprezentację tak jak
        kilkanaście tysięcy kibiców, ciche było nagłośnienie...do tej chwili myślałam
        ze minuta ciszy była dla Marka Kotańskiego. Fakt mecz nie był porywający ale
        zabawa przednia i fale piekne :).
        pozdrawiam
      • Gość: jaro Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.vpn.rmf 22.08.02, 14:37
        Biedaku, ty chyba nie wiesz co znaczy " świetna" atmosfera na meczu. Na
        stadionie w Szczecinie wiało nudą...zresztą wcale mnie to nie dziwi...To miasto
        w ogóle śpi... W końcu przynajmniej mecz tu zorganizowali, zawsze coś, hehe
        • Gość: ZetKa Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.net.com / 3.111.148.* 22.08.02, 14:44
          > Biedaku, ty chyba nie wiesz co znaczy " świetna" atmosfera na meczu. Na
          > stadionie w Szczecinie wiało nudą...zresztą wcale mnie to nie dziwi...To
          miasto
          Uderz w stol, a nozyce sie odezwa. Witamy pracownika RMF-u.
          Tak bronisz swojej firmy - ale nie podajesz nic konkretnego. Co znaczy "wialo
          nuda"? Jakos zarowno kibice, jak i wazne szychy wypowiadaja sie w GW ze bylo
          super, i ze Szczecin okazal sie wyjatkowo dobry pod wzgledem kibicow?

Co znaczy, ze w innych miastach jest lepiej? Glosniej? Wiecej bijatyk? Juz
          slyszalem komentarz, ze wasze teksty moga byc potraktowane jako prowokacja do
          wandalizmu, bo wtedy "nie bedzie nudno".

Btw czyzbyscie nie wyslali wlasnego komentatora na mecz i dziennikarzyliscie na
          podstawie transmisji w telewizji? Czy tak robia porzadne radia?
    • franekkk Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! 22.08.02, 08:59

jeszcze drobiazg:

www1.gazeta.pl/szczecin/1,34939,983083.html
    • lupin2 Nie jestem kibicem. Byłem. Wspaniałe widowisko. 22.08.02, 09:48
      Nie jestem kibicem piłki nożnej. Byłem. Wspaniałe widowisko. Oczywiście widać
      było błędy zwłaszcza nagłośnienie, ale poprawią się.
      Okazuje się, że można bez tak dużych pieniędzy podatnika jak wydawane na Dni
      Morza, czy Joe Cockera zrobić coś co jest kolorowe,wesołe i jest świetną
      Promocją Szczecina- nie tylko dla kibiców.

Szczególne brawa dla organizatorów -Prezesa PZPN, również za to że nie dali się
      namówić Rujnowiczowi (a były takie aktywne zamiary tego prostaka) na kampanię
      wyborczą na stadionie. Nawet podczas wręczenia kwiatów przez p. Listkiewicza
      nie było obok niego Rujnowicza. Wiem, że to nie zmienił się charakter
      tego "słomianego" i uśmiechnietego Pana, ale że jest to nieugięta postawa PZPN.
      Widocznie są jeszcze instytucje , które mimo zapędów szczecińskich harcerzy ,
      są normalne. Brawo PZPN.
      • franekkk jestem kibicem, byłem 22.08.02, 11:32

tak z nudów gapię się na bilet i co widzę
        data:
        dwudziesty pierwszy sierpień 2002 roku - rewelacja
        dwadzieścia jeden miesięcy typu sierpień w b.r. :))
        no ale to drobny babol pezetpeenu
        • Gość: Bartek Brawo franekkk IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 23.08.02, 07:59
          franekkk napisał:

>
          > tak z nudów gapię się na bilet i co widzę
          > data:
          > dwudziesty pierwszy sierpień 2002 roku - rewelacja
          > dwadzieścia jeden miesięcy typu sierpień w b.r. :))
          > no ale to drobny babol pezetpeenu

Brawo franekkk, jeszcze raz brawo za wychwycenie takiego bledu. Jestes
          wspanialy. Mam nadzieje ze ty nigdy nierobisz zadnych bledow w pisowni.

Ps. Tak patrze na tekst frankkka i zadaje sobie pytanie. Czy w jezyku polskim
          nowe zdanie niezaczyna sie od duzej litery? Ale to drobny babol frankkka.
          • jottka Re: Brawo franekkk 24.08.02, 14:23
            Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Brawo franekkk, jeszcze raz brawo za wychwycenie takiego bledu. Jestes
            > wspanialy. Mam nadzieje ze ty nigdy nierobisz zadnych bledow w pisowni.

wiesz co, franekkk pisze jako osoba prywatna na forum sieciowym, gdzie
            przyjmuje się zasadę sporej dowolności - m.in. w odniesieniu do stosowania
            wielkich i małych liter, znaków diakrytycznych itp. itd., bo rozmowa przez
            klawiaturę wymaga często wielu uproszczeń.

a wytknięty przez niego błąd gramatyczny straszy na oficjalnym dokumencie,
            jakim jest bilet na mecz, a to już zupełnie inna kategoria. mogę ścierpieć,
            kiedy ktoś mówi, że 'urodził się w miesiącu sierpniu', ale jeśli zobaczę taką
            ohydę np. w czyjejś metryce, to też będę protestować.
            • Gość: Bartek Re: Brawo franekkk IP: *.tnt2.anchorage.ak.da.uu.net 27.08.02, 07:20
              jottka napisała:

> mogę ścierpieć, kiedy ktoś mówi, że 'urodził się w miesiącu sierpniu', ale
              > jeśli zobaczę taką ohydę np. w czyjejś metryce, to też będę protestować.

Przeszukalem swoje domowe archiwum i doszedlem do wniosku ze trafialem w Polsce
              na samych nieukow. Na mojej metryce i w moim starym dowodzie data urodzenia jak
              byk pisze 25 luty. Na swiadectwie szkolnym data wydania tego swiadectwa brzmi
              23 czerwiec. W moim starym polskim paszporcie tez napisano ze urodzilem sie 25
              luty a paszport wydano mi 25 sierpien.

Ale nie protestuj. Szkoda czasu i sily.
              • jottka Re: Brawo franekkk 27.08.02, 10:50
                Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Przeszukalem swoje domowe archiwum i doszedlem do wniosku ze trafialem w
                Polsce na samych nieukow.

no to bolesna prawda :)) błąd jest pospolity i - jak widać - przed
                administrację kochany. będę miała chwilkę, to Ci poszukam uzasadnień
                polonistycznych, dlaczego poprawnym zwrotem jest li i jedynie '27 sierpnia', z
                kropką lub bez
    • Gość: ZetKa Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.net.com / 3.111.148.* 22.08.02, 14:11
      A oto drobny kotrascik:
      www1.gazeta.pl/szczecin/1,34939,983083.html

Dla "Gazety"

Jan Krzysztof Bielecki

premier RP od stycznia do grudnia 1991 r.

Organizacja meczu jest zaskakująco dobra. Są pomysły, których nigdzie jeszcze w
      Polsce nie widziałem (koszulki, flaga belgijska, serpentyny). Widać, że ktoś
      pomyślał, a to stworzyło atmosferę, jakiej nie dostrzegłem na żadnym stadionie
      w kraju. Jak wszędzie, tak i tutaj o sukcesie zadecydowały szczegóły.

Henryk Apostel

szef wydziału szkolenia PZPN

Wyśmienite widowisko. Jestem bardzo zadowolony, że ten mecz odbył się właśnie w
      Szczecinie. Wiem, że to miasto zawsze było szczęśliwe dla naszej reprezentacji,
      niezależnie od wyniku. Panowała tu fantastyczna atmosfera.

Tomasz Barelski z Poznania

Jedyne, czego mi tu brakuje, to dobrego nagłośnienia. Ale jeśli chodzi o
      organizację, jest to jedyny minus. W Szczecinie widać, że wszyscy przyszli
      oglądać mecz, że tu są kibice. A przecież o to chodzi, żeby robić mecze tam,
      gdzie ludzie chcą oglądać grę w piłkę. Nie dziwi mnie atmosfera na trybunach i
      jestem pewien, że 90 procent tych kibiców to szczecinianie.

Kamil Zieleziński z Józefowa

Kibice są super. Atmosfera jest wspaniała. Ale czy może być inaczej, kiedy jest
      pełen stadion. Oświetlenie zrobiło na mnie bardzo dobre wrażenie. Na pewno
      lepiej jest teraz oglądać spotkanie. Byłem na wszystkich meczach reprezentacji
      Engela i nigdzie nie widziałem tak pełnego stadionu. To mówi samo za siebie.

• Gość: Elmer Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.22.* 22.08.02, 17:12
        Bylem na wielu stadionach, na wielu meczach. Nie mamy sie czego wstydzic, a
        wrecz przeciwnie... Poza naglosnieniem bylo naprawde dobrze. Na calym swiecie,
        kiedy gra jest taka jak w drugiej polowie wczoraj trybuny milkna. Na calym
        swiecie (moze poza Korea, kiedy grali ich na MS) stadiony nie sa pelne
        fanatycznych kibicow tylko ludzi, ktorzy chca zobaczyc WYDARZENIE. I ci ludzie
        reaguja wtedy kiedy ich zawodnicy prowadza, wygrywaja itd.A dopinguje non stop
        moze z 20 procent. Dokladnie tak samo bylo u nas. I nie jest to zaden wstyd, a
        Michal Zewlakow powiedzial mi po meczu, ze jeszcze na zadnym stadionie w Polsce
        nie slyszal tak fajnie odspiewanego hymnu. I tyle.
        • Gość: dodo Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.teleton.pl / *.teleton.pl 22.08.02, 19:29
          Gość portalu: Elmer napisał(a):

> Na calym
          > swiecie (moze poza Korea, kiedy grali ich na MS) stadiony nie sa pelne
          > fanatycznych kibicow tylko ludzi, ktorzy chca zobaczyc WYDARZENIE. I ci
          ludzie
          > reaguja wtedy kiedy ich zawodnicy prowadza, wygrywaja itd.

Zgadzam sie. Nie jestem fanatycznym kibicem i bylem na meczu. Strasznie
          przepraszam prawdziwych kibicow ze zmarnowalem jeden bilet na... siebie

;)
    • Gość: LeNiuch Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! IP: *.gwl.koszalin.tpnet.pl 24.08.02, 12:46
      W drugiej połowie faktycznie stadion nie był juz tak żywiołowy ale ile można
      gdy piłkarze grają "chodzonego" albo "na aferę" (nawet drugie odśpiewanie
      Mazurka Dąbrowskiego ich nie obudziło ;))
      I choć doping był, a RMF przesadza z tym milczeniem, to byłem na kilku meczach
      Pogoni na których przy komplecie na widowni doping był znacznie bardziej
      żywiołowy, a atmosfera dużo bardziej piłkarska (czuło się że widownia wie co
      ogląda). Chyba coś w tym jest że 21.08 było na stadionie wiele osób które o
      piłce mają małe pojęcie i to się czuło.
      • bbury Re: Bezczelne klamstwo RMF FM !!! 27.08.02, 10:32
        No to się RMF nie postarał.
        A tak na marginesie chyba dobrzę że na mecze zaczynają chodzić "normalni"
        ludzie. Ostaecznie nie jest to rozrywaka przeznaczona wyłacznie dla
        fanatyków... W każdym cywilozowanym kraju jest na stadionie miejsce dla jednych
        i drgich. Może więc po prostu stadion był za mały ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka