Gość: kierowca IP: 85.219.206.* 27.12.05, 07:58 A propos łącznika Bandurskiego z Przyjaciół Zołnierza jak Wam się jeżdzi, czy się sprawdził tak jak chcieli urzędnicy , czy lepsze niebyłoby rondo tak jak chcieli praktycy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kierowca Przyjacielski rondo IP: 85.219.206.* 27.12.05, 07:59 A propos łącznika Bandurskiego z Przyjaciół Zołnierza jak Wam się jeżdzi, czy się sprawdził tak jak chcieli urzędnicy , czy lepsze niebyłoby rondo tak jak chcieli praktycy. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Przyjacielski rondo 27.12.05, 14:25 na razie nie jest katastrofalnie, ale w przyszlosci bez swiatel sie nie obejdzie rond nie lubie:) Odpowiedz Link Zgłoś
shapie Re: Przyjacielski rondo 28.12.05, 00:46 skuter70 napisał: > rond nie lubie:) To tak, jak ja. Lubię tylko te jednopasmowe w wersji mini, które wymuszają wolną jazdę. Te duże są dla jednośladów cholernie niebezpieczne (np. pl. Sprzymierzonych). Samochody rozwijają tam dosyć duże prędkości i trzeba uważać, by ktoś w ciebie nie przydzwonił ze środkowego pasa. Ja tam zawsze trzymam tor jazdy między prawym pasem, a środkowym - prawie po linii rozdzielającej. Pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 27.12.05, 09:21 To już macie kawałek obwodnicy śródmiejskiej? Wow! Jak rozumiem, to jest te 200 metrów od nie-ronda do ul. Przyjaciół Ronda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konio Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 09:50 Usłyszałem niedawno ciekawe pytanie:po co buduje się Autostradę Poznańską?Przecież dojazd do autostrady berlińskiej jest przez Mierzyn, a autostrada poznańska idzie po granicy miasta i nie uzbraja żadnych terenów.A kosztuje 300 mln zł!i my zapłacimy za dojazd do gminy Kołbaskowo.Tak jak i z rondem na Ku słońcu.Po co teraz modernizować skoro kiedyś będzie się budowało 2 nitkę Derdowskiego.To skrzyżowanie było już przebudowywane 3 razy,i znowu kiedyś będzie!!! to wyrzucanie pieniędzy.Może poczekać a lepiej uzbrajać tereny pod inwestycje i drogi do tych terenów.Np Nowoprzestrzenną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierny Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.swn.vectranet.pl 27.12.05, 12:16 Bozem blagam, zeby to tylko Marianowi nie pomoglo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Znowu te ronda.. 27.12.05, 12:17 bedziecie plakac.. Macie rondo leppera, malo wam zeby jakies wnioski wyciagnac?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.bazapartner.pl 27.12.05, 12:20 myslalem ze pieniadze sa juz na budowe przedluzenia taczaka do w.polskiego a to tylko projekt.odcinek derdowskiego przy plusie,shelu ,enei ma byc 2 kierunkowy tylko do taczaka.Co z ta potulicka ,tory przez czarnieckiego ???czy z znowu studzienki beda sie zapadac jak na mieszka 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delorian Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.12.05, 13:10 "2,5 mln zł, tym razem bez wsparcia unijnego, miasto przeznacza na budowę kładki nad ul. Staszica, która może stanąć jeszcze przed wakacjami." ze zlota bedzie ta kladka czy co?? Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł 27.12.05, 14:22 proponuje zemontowac ta z wilczej i postawic nad staszica w obu miejscach sa tak samo niepotrzebne:) Odpowiedz Link Zgłoś
ja22ek Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł 27.12.05, 14:45 Jak niepotrzebne!? Kiedy tylko jestem w Szczecinie i zwiedzam północ, to tamtędy przechodzę. Tak raz na dwa lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł 27.12.05, 14:58 > tamtędy przechodzę. Tak raz na dwa lata :) w pierwszym okresie funkcjonowania kladka miala nawet powodzenie w niedzile cale rodziny przychodzily popatrzec na nasze zlote wrota ale obecnie nikt by nawet nie zauwazyl gdyby zlomiarze sie nia zainteresowali:) Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł 28.12.05, 00:52 Zadziwiająco szybko ta cena urosła. Wpierw mówiło się o 1 mln. Potem wyszło 1.4mln. Teraz już 2.5mln. To nie jest inwestycja warta takiej sumy, tymbardziej, że utrudni życie wielu osobom. Będę się śmiał, jak się okaże, że "korki", mimo kładki, dalej będą istnieć... Pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: a Wroclaw buduje za 500mln IP: *.chello.pl 27.12.05, 14:48 widocznie wiedzą jak się pisze wnoiski i mają plan rozwoju sieci dróg, a tu jak się wspomni o komunikacji to urżednicy mówią to długi gialog i robia co robią wyrywkowo bez planu przestrzennego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.system.szczecin.pl 27.12.05, 20:29 Szanowna redakcjo, prosze o napisanie coś na Waszych łamach o konieczności remontu ul. Twardowskiego (odcinek Mickiewicza - Jagiellońska) przy stadionie Pogoni. Jeżdze tam codziennie i ulica ta jest tak wąska, że powinna być chyba jednokierunkowa, plus ten przejazd kolejowy. To chyba ewenement w skali Polski, przejazd kolejowy w centrum tak dużego miasta, szlaban jest dość często opuszany plus ta krzyżówka przy przejeździe. Czytając ten artykuł na Waszych łamach o inwestycjach zdecydowanie na pierwszy plan dałbym Twardowskiego, a nie jakąś Niedżwiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
gigiart Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł 27.12.05, 20:32 o kurna nie rozpieprzajcie mi tatuazy ;/;/;/ predzej pazim sie zawali niz oni te drogi zbuduja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobekk Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 20:33 "Usłyszałem niedawno ciekawe pytanie:po co buduje się Autostradę Poznańską? Przecież dojazd do autostrady berlińskiej jest przez Mierzyn, a autostrada poznańska idzie po granicy miasta i nie uzbraja żadnych terenów.A kosztuje 300 mln zł!i my zapłacimy za dojazd do gminy Kołbaskowo.Tak jak i z rondem na Ku słońcu.Po co teraz modernizować skoro kiedyś będzie się budowało 2 nitkę Derdowskiego.To skrzyżowanie było już przebudowywane 3 razy,i znowu kiedyś będzie!!! to wyrzucanie pieniędzy.Może poczekać a lepiej uzbrajać tereny pod inwestycje i drogi do tych terenów.Np Nowoprzestrzenną." Widzisz Konio, jakbyś uważniej interesował się tematem komunikacji drogowej to byś wiedział po co Autostrada Poznańska ma być przebudowana. Za kilka lat autostrada A6 ma być połączona z drogą ekspresową S3 na wysokości dzielnicy Klucz, a A. Poznańska po przebudowie ma być połączona bezpośrednio z A6 w Podjuchach. Kiedy powstanie S3 i kierowcy będą wjeżdzać nią do Szczecina to którędy bedą mieć najbliżej? Zoologiczną/Struga/Hangarową/Gdańską czy przez Autostradę Poznańską? Wiedz o tym że Poznańska w tym kształcie jaki ma teraz, nie ma szans na obsłużenie takiego ruchu. Oczywiście Poznańska będzie połączona w przyszłości z Nowogdańską i ten łącznik ogromnie ją odciąży, ale to jest odległa przyszłość, bo w tej chwili nie wiadomo nawet kiedy powstanie Nowogdańska.Pamiętaj też, że z roku na rok smochodów będzie przybywać. To że przebudowaując A. Poznańską nie uzbrajamy przy okazji żadnych terenów pod inwestycje to nie jest argument. W tej chwili A. Poznańska nie jest dla układu komunikacji Szczecina tak ważna, ale za parę lat to się zmieni i jest pewne, że stanie się tak strategiczna dla miasta jak DK 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koluś Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:30 W dalszym ciągu mnie nie przekonałęś. Dojazd do A6 a następnie do S3 może się odbywać drogą przez Przecław a następnie krzyżówka w Kołbaskowie. Wybudowanie 2 pasma tej dropgi byłoby niewspółmiernie tańsze niż budowanie Poznańskiej z 2 wiaduktami.Budowanie za 300 mln równoległej Autostrady Poznańskiej jest dla mnie brakiem perspektywicznego myślenia i niegospodarnością. A to,że nadranbia się 4-5 km, to nie jest żaden argument w stosunku do kosztów jakie mają ponieść mieszkkańcy Szczecina.Nie rozumiem skąd dokąd ludzie mają dojeżdżać tą Autostradą Poznańską.A to że nie uzbrajamy żadnych terenów to jest dla mnie argument kluczowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesz(k)aniec Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 11:22 przy okazji remontu Krzywoustego wiodac wyraznie podzial Szczecina na wschodni i zachodni mieszkajac na zachod i poludnie od ulicy Piastow jesli chcesz wydostac sie z miasta w kierunkach: A3 na Swinoujscie lub Szklarska , A6 Gdansk albo "10" na Stargard/ Bydgoszcz - szybciej i wygodniej jest korzystac z Autostrady Poznanskiej Autostrada Poznanska obsluguje wiec prawie polowe miasta i tak juz zostanie , bo Krzywoustego po remoncie bedzie taka jak teraz - nieprzejezdna podpisuje sie wiec obydwoma rekami pod projektem udroznienia tej trasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.sztab.pl / 217.153.7.* 28.12.05, 20:42 Jesli ona bedzie polaczona z A6 to ja bede wolal kopsnac sie z mojego osiedla na autostrade, od Kijewa do Panoramy pojechac sobie wyremontowana autostrada (za kilka lat) i potem elegancko wpasc na szybka A. Poznanska niz tluc sie Hangarowa/Gdanska... Ze bede mial dalej o 5 km ? Niewazne, spali tyle samo albo mniej bo nie bede co chwile w korku stal albo na swiatlach. poza tym ciekawy jest projekt Nowogdanskiej - skolujcie sobie plan zagospodarowania przestrzennego z 1997 roku, tam jest mapka jak ma to wygladac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:17 Ale przecież jest wyjazd z miasta przez Przecław!!!!!!!!! Wystarczy zrobić drugą nitkę a nie wydawać 300 mln zł.Bo niedługo jak nie będzie uzbrajanych terenów,to te drogi będą potrzebne żeby się ze Szczecina ewakuować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.sztab.pl / 217.153.7.* 28.12.05, 20:21 Glupia kladka nad Staszica ma kosztowac 2,5 miliona, kiedy poczatek przbudowy Narutowicza z Piastow pochlonieraptem jedna duza banke ????????? Albo sie komus przecinki poprzesuwaly, albo ktos nas probuje w wala zrobic... No pomyslcie drodzy internauci... Albo jak te 2,5 ma sie do niecalych 12 baniek za "obwodnice srodmiescia" ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobekk Re: W przyszłym roku zbudujemy drogi za 79 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 02:23 "poza tym ciekawy jest projekt Nowogdanskiej - skolujcie sobie plan zagospodarowania przestrzennego z 1997 roku, tam jest mapka jak ma to wygladac..." W sumie nie trzeba go kołować jest pod tym adresem bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11213 Pisząc o łączniku A. Poznańska-Nowgdańska sugerowałem się właśnie tym planem. Z resztą studiując go dokładnie pod kątem inwestycji drogowych można dowiedzieć się wiele ciekawych rzeczy dotyczących planów przebudowy dróg. Mam na myli np. ul. Wiosenną, Dąbską/Pszenną/Walecznych, Nowoprzestrzenną, Bat. Chłopskich, Łubinową/Handlową, I Maja, Bożeny, Kupczyka, Tamę Pomorzańską, Wielkopolską. Do kolesia Co do dobudowania drugiej nitki do drogi wyjazdowej przez Przecław, to jest to raczej nierealne, bo są plany budowy nowej drogi łączącej rondo Hakena z Kołbaskowem omijającej Przecław.( na tym terenie są dziesiątki hektarów nadajacych sie do uzbrojenia - tak jak byś chciał). Droga ta łączyć się ma z istniejącą dopiero za Przecławiem. Ma to skrócić trochę drogę z granicy do Szczecina i udostępnić nowe tereny pod inwestycje. W 2006 r. ma powstać jej początek przy rondzie Hakena ponieważ po jednej jej stronie ma powstać Auchan a po drugiej Centrum kartingu (prawdopodobnie będzie się nazywać F1) z Hotelem. Co do uzbrajania, to jestem jak najbardziej za, ponieważ takich terenów mamy jak na lekarstwo, ale są pewne drogi( jak np. A. Poznańska) które z uzbrajaniem terenów nie mają wiele wsólnego a i tak są będą ogromnie ważne dla układu komunikacyjnego Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś