Gość: Hrabia IP: *.proxy.aol.com 31.10.02, 04:17 jAKIMI LUDZMI ZASIEDLANY BYL szczecin kiedy pozostal po polskiej stronie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franekkk Re: Mieszkancy SZCZECINA 31.10.02, 09:08 były bardzo ostre kryteria na pogodnie trzeba było mieć sześć palców u lewej ręki na gumieńcach śmieszny uśmiech w centrum noga prawa miała być dłuższa od lewej o min 10 cm na niebuszewie tylko ludzie wyznania handlowego kto się nie łapał wywożony był do poniemieckich bloków na słonecznym Odpowiedz Link Zgłoś
skuter^ Re: Mieszkancy SZCZECINA 31.10.02, 09:18 tylko na warszewie byli normalni alkoholicy zza buga > na niebuszewie tylko ludzie wyznania handlowego ja jeszcze pamietam takich fajnych ludkow w dlugich czarnych ubrankach z pejsami rozmawiajacych dziwnym jezykiem. szkoda, ze juz ich nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Mieszkancy SZCZECINA 31.10.02, 09:26 a tą rudą salsię pamiętasz??? ja mknąłem do centrum przez niebuszewo i jakoś mi się na wzrok nie rzucili stanąłem tylko kiedyś jak wryty jak zobaczyłem tablicę z dziwnymi znaczkami na jednym budynku potem mame oświeciła jak to drzewiej bywało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swarozyc Re: Mieszkancy SZCZECINA IP: Telia:* / *.telia.com 31.10.02, 11:24 skuter^ napisał: ja jeszcze pamietam takich fajnych ludkow w dlugich czarnych ubrankach z > pejsami rozmawiajacych dziwnym jezykiem. > szkoda, ze juz ich nie ma ****************************** Znowu Skuter nie uwazales; jechales za szybko i cos ci musialo do oka wpasc ze nie zauwazyles jak ci w chalatach i pejsach szybko sie pozbyli i pejsow i chalatow(a niektorzy nawet nazwisk). Obecnie siedza w Sejmie(lub maja swoje gazety) i robia wieksza forse niz twoji handlarze z Niebuszewa smiejac sie z nieracjonalnych slowian... PS dlaczego szkoda ci ze "ich" juz nie ma? Brak ci kolorystyki i egzotyki w miescie? pojawili sie przeciez "slowianie" z tarczmi i mieczami... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Mieszkancy SZCZECINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.02, 10:02 Czy w Szczecinie mieszkaja jeszcze Zydzi? Ogolnie mam nadzieje, ze Zydow w Polsce bedzie coraz mniej - sama nie chcialabym mieszkac w kraju, w ktorym antysemityzm jest tak normalny jak to, ze sie oddycha powietrzem. Np. jako Polka wsrod Ameykanow na jakiejs prowincji gdzie sie opoiwada antypolskie kawaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Mieszkancy SZCZECINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.02, 10:03 Jeszcze jedno, mieszkancy Szczecina to chyba glownie tlenione zony marynarzy, studenci przebrani za dresiarzy i armia fioletowych na gebie alkoholikow, nie? A moze jeszcze ktos? Odpowiedz Link Zgłoś
skuter^ Re: Mieszkancy SZCZECINA 31.10.02, 10:07 Gość portalu: Beata napisał(a): > Jeszcze jedno, mieszkancy Szczecina to chyba glownie tlenione zony marynarzy, > studenci przebrani za dresiarzy i armia fioletowych na gebie alkoholikow, nie? > A moze jeszcze ktos? jeszcze ja dla rozroznienia mam tylko jarmulke i slady od strzykawki Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Mieszkancy SZCZECINA 31.10.02, 10:12 a ja jestem marynarzem pływam na żydowskim statku (w szabas dryfujemy) i mam piękną tlenioną na fioletowo żonę a jak już wrócisz z tego zapyziałego cmentarza to się nie odwracaj bo się zamienisz w słony słup Odpowiedz Link Zgłoś
skuter^ interesujaca masz rodzine 31.10.02, 10:09 Gość portalu: Beata napisał(a): > Jeszcze jedno, mieszkancy Szczecina to chyba glownie tlenione zony marynarzy, > studenci przebrani za dresiarzy i armia fioletowych na gebie alkoholikow, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Mieszkancy SZCZECINA IP: *.osowo.pl 31.10.02, 10:16 Gość portalu: Beata napisał(a): > Jeszcze jedno, mieszkancy Szczecina to chyba glownie tlenione zony marynarzy, > studenci przebrani za dresiarzy i armia fioletowych na gebie alkoholikow, nie? > A moze jeszcze ktos? **************************************** Nie widzisz ??? Toć jeszcze "BEATA" gość na forum szczecińskim doskoczyła do żydków, żon marynarzy itd... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Mieszkancy SZCZECINA 31.10.02, 10:51 oboże, jak ja za wami tęsknię z tej diaspory :)) Odpowiedz Link Zgłoś