swantevit 03.03.06, 20:54 rozebrac szkaradstwo i zbudowac cos nowego, monumentalnego, z polotem w stylu , powiedzmy, pomnika grunwaldzkiego w Krakowie, nawiazujacego jednak do tematu Polski, Pomorza, Slowianszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jerzy Re: Opinie - co zrobić z Pomnikiem Wdzięczności IP: *.internet.v.pl 03.03.06, 20:58 po jakiego grzyba to rozbierać? albo nie - może to rozebrać i postawić jakiegoś grzyba - n.p. rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Oddali zycieza nas-usuniecie byloby niegodziwoscia 05.03.06, 12:10 kazdy pomnik nalezy uszanowac.Ukraincy z bolem serca zgodzili na remont pomnika orlat lwowskich ale sie zgodzili(troche pod naciskiem UE. To jest kwestia kultury narodowej.Nalezy uszanowac poswiecenie ludzkiego zycia. Doceniam sarkazm mego poprzednika--owszem mozna i ks.Rydzyka postawic.ale w innym miejscu np.przy kosciolach.Nie wiem czy wszyscy wiedza (pozostalosc przy niektorych portalach koscielnychw Krakowie)znajduja sie slupy kamienne do ktorych przykuwano ladacznice ,zdradzajace zony i mezczyzn.Kazdy kto wchodzil do kosciola mial obowiazek opluc przykutych lub ich uderzyc. Panie Stopyra -prosze bronic honoru ludzi ktorzy oddali za nas zycie. Zniszczenie pomnika bylo by niegodziwoscia w najgorszym wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Opinie - co zrobić z Pomnikiem Wdzięczności 03.03.06, 21:02 2 dni temat wałkowalismy, na fallusie stanęło przecież Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Becia 03.03.06, 21:18 chociaz przez 3 posty badzmy powazni.. ..i nie na fallusie stanelo, tylko on sam stanal..albo sie dumnie wzniosl.. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Becia 03.03.06, 21:23 fallusa to ty proponowałeś bodajże, w ramach powagi Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Becia 03.03.06, 21:25 nie pamietam.. mam tyle pomyslow na minute.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Wole to niz gwiazdę Stopyry!Już orłów mi starczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:58 Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Moze cos w ten desen, ale bardziej monumentalnie.. 03.03.06, 21:39 www.ga.com.pl/krakow8.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Moze cos w ten desen, ale bardziej monumental IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:11 Już jeden konik stoi nie daleko. Mamy XXI wiek, może cos nowoczesnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi ja bym wolał w tym stylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:34 www.fotosearch.pl/comp/GSH/GSH223/GS113002.jpg I duzo trawy wokół... i żeby wolno było zapalić. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: a ja w tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 11:44 imageshack.us/slideshow/index.php i wysoka drabina, żeby każdy mógł powiesić na gałązce swoją symbolikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: a ja w tym - poprawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 18:15 img392.imageshack.us/img392/8315/new1hw.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gene11 Re: Moze cos w ten desen, ale bardziej monumental IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 18:33 drogi svantewicie cos misie zdaja ze podobny pomnik juz stal w tym miejscu - mozna go obejrzec na sedina.pl Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Moze cos w ten desen, ale bardziej monumental 04.03.06, 21:01 Gość portalu: gene11 napisał(a): drogi svantewicie cos misie zdaja ze podobny pomnik juz stal w tym miejscu - '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Chcesz mnie obrazic?! To zdaje sie pomnik Wilhelma.. ((:- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas proponuje - powaznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:48 nalezy dorobic uchwyty i kilka róznych opcji... orzeł, gryf, gołąb, kosa, kufel piwa, kwiatek, indeks, łapówka, styriopian itd. by mozna w zalezności od świeta po prostu przymocowywac odpowiednie zwieńczenie... bedzie bardzo praktyczne i gustowne i nikogo nie bedzie razic! Dzień Kobiet - kwiatek albo siatka z akupami, Dzień Dziecka - kolorowa piłka ale proca, Dzień Wojska (tu zalezy z kim trzymamy) - gwiazda, armata, pół litra, Mikołaj - no to jakas paczuszka. No juz tam niech te plastyki i historyki kombinuja... Niech bedzie praktycznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RP Co zrobić z Pomnikiem Wdzięczności - przenieść IP: 217.153.6.* 04.03.06, 08:31 Jestem za przeniesieniem na Cmentarz Centralny aby tam w niezmienionej formie i kształcie - dodał bym gwiazdę tam gdzie była, a miejsce po nim na pl.Żołnierza Polskiego wykorzystałbym na postawienie "Pomnika żołnierza polskiego" aby było to zgodne z nazwą placu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nixon* Re: Opinie - co zrobić z Pomnikiem Wdzięczności IP: 83.168.65.* 04.03.06, 12:11 Moim zdaniem powinno sie umieścić na samym szczycie dwa mocne halogeny,wypuszczone w niebo.Jeden koloru czerwonego.....,drugi niebieskiego.....,Co wy na to.....????To w końcu Szczecin.Wjezdzając do naszego miasta w końcu będzie coś widać!!!.Piszcie jak będzie was dużo to,bedzie petycja.....,Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Opinie - co zrobić z Pomnikiem Wdzięczności IP: 82.112.132.* 04.03.06, 18:46 bardzo dobry pomysl... ja bym dodatkowo umiescil na tych halogenach znaczek batmana i wzywalibysmy go w razie klopotow... najpierw moglby sie rozprawic ze zlym magazynierem i reszta jego bandy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agelasta Opinie - co zrobić z Pomnikiem Wdzięczności IP: *.fnet.pl 04.03.06, 18:50 Dlaczego chcecie zniszczyć jedyny w Polsce pomnik gejów? Żołnierz i robotnik trzymają się tak czule za rączki, to wzruszające. Na szczycie proponuję zainstalować podświetlaną od wewnątrz prezerwatywę w kolorach tęczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Druga propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 19:13 img67.imageshack.us/img67/8050/byk6jv.jpg na tym szlaku są już orły, gryf, gołąb, koń. byk, jak ulał pasowałby do tego zwierzyńca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: Druga propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:31 a masz! img416.imageshack.us/img416/1636/osio3222iv.jpg żebyś więcej nie wybrzydzała. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Druga propozycja 05.03.06, 22:32 bracia Grimm mieli dobre pomysły, należy je wcielać w życie to będzie jak w bajce Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Druga propozycja 05.03.06, 22:34 beatrix13 napisała: to będzie jak w bajce '''''''''''''''''''''''' jak w bajce juz nie bedzie.. nie ten nastroj, nie te mewki i nie ta nazwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Wątek dotyczy pomnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:54 chciałem tylko pokazać, że w pionie zajmują mniej miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankrut Re: Druga propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 21:15 PEKAO SA sypnelaby troche grosza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sromotnik bezwstyd Jest pomnik "ucho" przy policji na Mazurskiej... IP: 83.168.124.* 04.03.06, 21:24 Proponuję : JP II z "ojcem" Muchomorkiem z Ptasiego Radyja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Koło IP: *.centertel.pl 05.03.06, 14:06 proponuje zrobić koło młyńskie... w pobliżu bedzie duży sklep, to ruch w interesie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gała Re: Opinie - co zrobić z Pomnikiem Wdzięczności IP: 80.72.197.* 06.03.06, 08:57 Proszę, dajmy sobie spokój z usuwaniem pomników, ten stoi już tyle lat. Urodziłam się w Szczecinie dla mnie jest nierozłączną częścią tego miasta. W Wiedniu tez stoi podobny pomnik i nikt go nie rozebrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy sprawiedliwy Re: Opinie - co zrobić z Pomnikiem Wdzięczności IP: 84.216.32.* 06.03.06, 18:37 Trzeba miec wdziecznosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś