Dodaj do ulubionych

SIERPNIÓWKI

01.04.06, 22:06
Mam nadzieje, ze jeszcze tego watku nie było a warto byłoby się poznać
chociażby , żeby wymienić się poglądami na temat szpitala w ktorym chcemy
rodzic, wyprawek a potem może wspólnych spacerkow. Czekam na Was dziewczyny
Obserwuj wątek
    • moniay Re: SIERPNIÓWKI 03.04.06, 13:05
      wygląda na to, ze sama będę rodzić w sierpniu :))))
      • myszka-m Re: SIERPNIÓWKI 03.04.06, 13:42
        Zgłaszam się! Termin - 20 sierpnia. Mam nadzieję, że lato nie będzie w tym roku
        upalne... Czuję się świetnie od samego początku. Wstępnie postanowiłam rodzić
        na Pomorzanach. Żadnych zakupów jeszcze nie realizuję, jestem na etapie
        oglądania się za wózkami na ulicy, trochę szperam w necie, rozmawiam z
        zaprzyjażnionymi ciężarówkami i młodymi mamami. No i przede wszystkim korzystam
        do woli z odpoczynku, wolnego czasu, przyjemności z których niedługo już
        przyjdzie mi zrezygnować :-) Pozdrawiam, M-M
        • ati32 Re: SIERPNIÓWKI 03.04.06, 15:01
          Witam !!!
          Mój termin to koniec sierpnia ale spodziewam sie wcześniejszego porodu ze
          względu na galopującą anemię. Również planuję poród na Pomorzanach ze względu
          na prowdzącego ciążę lekarza ale po tych postach ze studentami muszę
          przeprowadzić rozmowę z lekarzem. A jak sie czujecie? ile macie lat? Która to
          ciąża? Ja się czuje znakomicie ale brzuszek juz mi przeszkadza - to mój 18
          tydz.c a przytyłam 5 kg, mam 32 lata i to moja pierwsza ciąza. Na co dzień
          siedze w domu i korzystam z lenistwa. Pozdrawiam
          • nonalavie Re: SIERPNIÓWKI 03.04.06, 15:46
            Czesc,
            A u mnie to 20tc, mam termin na 19.08.Prowadzi mnie dr Swiderski i z tego
            powodu wybralam Unie. Poki co czuje sie doskonale , pracuje i nic jeszcze nie
            kupuje dla dziecka. Moze jestem zbyt przesadna....
            Trzymajcie sie
            • moniay Re: SIERPNIÓWKI 03.04.06, 17:10
              No nareszcie! Myslałam , ze sama w tym Szczecinie będę rodzić w sierpniu. Ja
              mam 32 lata i to moje pierwsze maleństwo. Nie pracuję teraz , jestem na
              zwolnieniu lekarskim bo wcześniej mialam problemy i nie chcialam ryzykowac. Na
              poczatku wybralam Unię jak Nonalavie ( więc może się spotkamy :)))) ale trochę
              się naczytalam o niej na forum i ponoć pológ tam jest beznadziejny. Ale... tak
              sobie myśle, ze jak już się nastawię na beznadziejny pológ to mogę byc milo
              zaskoczona , co nie? dzisiaj pytalam swoją lekarkę - co ona by wybrala.
              Powiedziala mi, ze trochę za wcześnie o tym myślec bo kazdy szpital
              specjalizuje się w innej dziedzinie. Unia jest dla trudnych ciąż. Pomorzany i
              Police - porod w wodzie . Pomorzany i Zdroje- "mizianie w pologu " - to
              określenie lekarski ( chyba oznacza dobra opieke w pologu bo nie precyzowalyśmy
              jej wypowiedzi ) No i nie wiem... A Wy dlaczego ten szpital wybralyście ? Jeśli
              chodzi o Nonalavie - to już wiem. Co Świderski mówi o porodu i pologu na Unii.
              A i jeszcze coś? Bedziecie chodzily do Szkoly rodzenia. Gdzie? Pozdrawiam.
              • nonalavie Re: SIERPNIÓWKI 04.04.06, 10:13
                Ja wychodze z zalozenia ze powinno sie rodzic tam gdzie jest lekarz prowadzacy
                i ewentualnie znajoma polozna, a tak jest w moim przypadku.I dlatego tez
                kieruje sie na Unie.Tam tez zamierzam zapisac sie do szkoly rodzenia (z tego co
                slyszalam to 2 mies przed nalezy to zrobic.)Poznam tam szpital i caly personel,
                przynajmniej bede wiedziala co mnie czeka:).Moje kolzanaki tam rodzily calkiem
                niedawno i zadna z nich nie zamienilaby tego szpitala na inny,zadna z nich nie
                miala szczegolnych uwag, a wiadomo, ze na wredna polozna czy kiepskiego
                ginekologa mozna statystycznie natknac sie wszedzie, wiec nie przejmuje sie
                pologiem.
                Jestem na dzis przerazona porodem, to moj pierwszy raz w zyciu i to mi spedza
                sen z powiek.W pologu zawsze moze Ci ktos pomoc z rodziny poza
                tym ,,najgorsze'' masz juz za soba.
                Ja sie panicznie boje szpitali. A jak u Was?
              • nonalavie Re: SIERPNIÓWKI 04.04.06, 12:13
                i jeszcze jedno, wlasnie dzwonilam na unie.nowe zajecia w szkole rodzenia
                zaczynaja sie 25.04 (odpowiedni czas dla sierpniowek), niestety (dla mnie) we
                wtorki o 17.00-ja pracuje do 17.00 wiec bede musiala sie zwalniac.jesli sie
                zdecydujesz na unie to moze sie spotkamy 25.04?
                podaje nr do polznej p.Teresy Wiatrowskiej, ktora przed 25.04 uprzedzi smsem
                osoby zaintersowane spotkaniem:601921309.
    • pola06 Re: SIERPNIÓWKI 03.04.06, 17:37
      ja też się juz bałam że nikt w Szczecinie nie będzie rodził w sierpniu! ;)
      hahaha, no to się witam! mam na imie Marta, lat 28 i jestem w 21tc i 3 dni i
      dziś idę na USG 3D do dr Węgrzynowskiego i jestem lekko znerwicowana...wiadomo
      jak to przed wizytą! Prowadzi moją ciążę dr Banach, a rodzić chcę w Policach
      (głównie ze wzgl na lekarza który tam przyjmuje). Aha jestem juz pokaźnych
      rozmiarów bo przytyałm jakieś 13-14 kg i w zasadzie nie wiem kiedy i jak....No
      i na 99% noszę pod serduchem córeczkę!!! :) pozdrawiam serdecznie wszystkie
      szczecińskie sierpniówki!!! buuuziaki!
      • ryshia28 Re: SIERPNIÓWKI 03.04.06, 18:49
        Witajcie! Ja mam termin na 4 sierpnia. Obecnie jestem w 23tyg. Początek był
        niestety nieciekawy, krwotoki w 4, 6 i 8 tyg. Wiec od początku jestem na
        zwolnieniu, to nawet korzystne, gdyż usiłuję sklecić mój doktorat.
        Ciążę prowadzi mi dr Żebiełowicz. Dotychczas doktor zrobił wszystko by utrzymać
        moje Maleństwo. Stwierdził na 100% dziewczynkę, nasze marzenie!
        Mimo niezbyt miłego potraktowania mnie na Pomorzanach, zamierzam tam rodzić, co
        jest związane w zasadzie tylko z moim lekarzem.
        Niestety przytyłam sporo, (10kg:-(), leki i leżenie robią swoje. Zakupów też
        jeszcze nie robię, choć straaaaszniee mnie korci.
        Pozdrwaiam Was wszystkie!!!!
        Monika
        • ati32 Re: SIERPNIÓWKI 04.04.06, 09:57
          Witam ponownie!!!
          Wczoraj dowiedziałam sie że bedę miała córeczkę - strasznie sie cieszę... jak
          juz pisałam do pracy nie chodzę, jestem na zwolnieniu bo zle na mnie stres
          wpływa i korzystam z lenistwa. Lekarzem prowadzacym jest dr Żebiełowicz - nie
          jest tani ale naprawde dobry i ze względu na niego chce rodzic na Pomorzanach.
          Pozdrawiam
          • myszka-m Re: SIERPNIÓWKI 04.04.06, 13:09
            Heja. Dodam do wcześniejszego posta, że to moja pierwsza, długo wyczekiwana
            ciąża. Bliżej mi do 40-dziestki niż do 30-tki :-) Nie pracuję a właściwie
            pracuję w domu. Ciążę znoszę fantastycznie i nie mam zamiaru poznawać wcześniej
            płci bo uwielbiam niespodzianki. Po cichu marzę o synu :-). Prowadzi mnie gin z
            Polic (dr. Bielewicz)i tam początkowo planowałam poród, głównie dlatego, że
            byłam tam na laparoskopii i zdążyłam się oswoić ze szpitalem i bardzo
            sympatycznym personelem. Ale wybiorę Pomorzany ze względu na poród w wodzie i
            opiekę nad noworodkami z problemami zdrowotnymi. Tak na wszelki wypadek chcę
            mieć komfort psychiczny, że w sytuacji jakichkolwiek problemów dziecko będzie
            pod doskonałą opieką. Tam też chcę chodzić do szkoły rodzenia - wiadomo, trzeba
            rozpoznać teren :-) Czy któraś z Was też się tam wybiera? Poza tym w ramach
            poprawy kondycji chodzę regularnie na basen i na jogę. Myślę o rowerze (gin
            pozwolił na mały spacerek bez wertepów). Przytyłam niewiele, ale czuję już
            lekką ociężałość. Obecnie mój największy problem to brak ładnych ciążowych
            ciuszków... Zaczynam myśleć o szyciu bo to co jest w sklepikach na Bogusława,
            na allegro czy w miejscowych second handach zdecydowanie mnie rozczarowało... A
            gdzie Wy się zaopatrujecie w ładne, wiosenne, kolorowe np. sukienki?
            Pozdrawiam, M-M
            • moniay Re: SIERPNIÓWKI 04.04.06, 14:42
              Nonalavie- pwnie , ze masz racje i fuksa z tą znajoma położną. To dużo znaczy i
              przy porodzie i przy połogu. Tez chyba nie będe sie tym przejmowac. A w szkole
              rodzenia sie spotkamy bo tez mam plan zacząć od 25.04. Mam już wszystke
              informacje na ten temat
              Pola06- witam przyszłą mamę sierpniową. Ja tez zawsze się stresuję przed usg a
              mam kolejne 19 . 04 i tez i dr węgrzynowskiego. U mnie nie wiadomo na 100 % co
              nosze pod sercem bo wstydliwe dziecko zakryło sie pępowina ale lekarzowi
              wyglądalo na dziewczynke. może 19.04 bedzie mniej wstydliwa :)
              ryshi128- Ciebie równiez serdecznie witam. Ja równiez przesądna z tymi zakupami
              jak Nonalavie i nic jeszcze nie kupiłam ale martwie sie że potem z dużym
              brzuchem bedzie mi ciężko. Najwyżej męża wyślę :)No i chyba bedziesz pierwsza z
              nas jesli wszysko pojdzie terminowo
              Ati32- imie juz masz?
              Myszka m- podobno w Policach tez jest mozliwość porodu w wodzie ale nie wiem
              jak z noworodkowym. Z pewnością na pomorzanach jest on dobry. Ja mam traume do
              pomorzan . Jesli chodzi o rower to ja bym nie ryzykowala tym bardziej , ze to
              wyczekana ciąża. Nie daj Boże się przewrocisz. Brrrr... Nie chce myślec.

Do wszystkich- oto mój adres jakby co- moniay @ gazeta.pl
            • nonalavie Re: SIERPNIÓWKI 04.04.06, 15:16
              hej,
              nie wiem czy ufasz sklepom internetowych, ale mysle ze to w nich mozesz kupic
              najwiecej.
              zobaczywszy co jest, a raczej czego nie ma w szczecinie , wpisalam w google
              odziez ciazowa i pozamawialam rozne ciuszki w roznych sklepach.Podaje ci
              przykladowe adresy ale jest ich znacznie wiecej:
              www.happymum.pl,www.mamadama.pl,www.9fashion.pl,
              www.e-mama.pl,www.lucija.pl,www.bebefield.pl, www.mamaija.com.pl.
              radze ci porownaj ceny bo te same rzeczy mozna kupic w roznych sklepach z
              roznica nawet 40zl na sztuce. jezeli nie boisz sie placenia karta kredytowa
              przez internet to wprowadz sobie haslo umstandsmode albo maternity fashion i na
              pewno znajdziesz piekne sukienki z portali niemieckich i angielskich ale
              niestety platne karta.
              mnie zabraklo tej odwagi bo rzeczy nie sa tanie ale za to bardzo ladne :-).
              jesli potrafisz sama szyc to chyba najbardziej mozesz liczyc na siebie w tej
              materii.
              ja dotarlam przed miesiacem do berlina to h&m i do c&a.owszem kupilam cosik ale
              tylko dlatego ze bylam w sytuacji bez wyjscia i nie mialam nic na siebie, tym
              nie mniej nie mozna bylo mowic o szczegolnym wyborze.
              jesli bys sie kierowala na berlin to pamietaj ze u niemcow wiele rzeczy
              ciazowych jest sprzedawanych na dzialach z odzieza dla dzieci (i to ma sens,
              uwazam!)
              powodzenia (i sorry za taki dlugi wywod)
              • myszka-m Re: SIERPNIÓWKI 04.04.06, 16:40
                Dzięki za wszystkie informacje :-) A jakże - byłam też w Berlinie i szczerze
                mówiąc tam zawiodłam się jeszcze bardziej niż w Sz-cinie. Ciuchy były
                nieciekawe a rozmiary od 40 wzwyż... A ja z tych mniejszych kobietek jestem.
                Byle do lata! Pozdrawiam, M-M
                • ati32 Re: SIERPNIÓWKI 05.04.06, 10:19
                  Kochane
                  Imie mam - Julcia. Co do ciuszków ciązowych to w Szczecinienic nie ma - polecam
                  Gorzów sklep GALERIA-MŁYŃSKA, na przeciw hipermarketu Park 111. Sklep znajduje
                  sie na 3 pietrze i jesli normalnie nosiłyście rozmar ,,S" w wzyż to polecam. Są
                  tam fajne spodnie ciązowe jeansowe - super modnie przecierane i spódniczki -
                  jedna z falbanka druga prosta jeansowa z paseczkiem ceny od 90 - 150 zł. ja
                  przed ciążą nosiłam rozmiar 34 wiec nadal wszystko jest na mnie za duże. W
                  szczecinie natomiast w carrefurze i galaxy kupiłam sobie na przecenach 3
                  bluzeczki wiosenno-letnie - rozmiar ,,M" na razie nosze je pod marynarkę a
                  potem brzuszek spokojnie tez sie zmiesci, spodnie nosze rozpiete. Ale widzę że
                  moda ma tendencję do ciuszków odcinannch pod biustem i spódniczek na gumkę
                  (szczególnie Fali) zatem na pewno cosik znajdziemy za normalna cenę w
                  Szczecinie.
                  Pozdrawiam
                  • moniay Re: SIERPNIÓWKI 05.04.06, 13:18
                    Ja kupilam sobie spodnie i sukienke na Małkowskiego. Tam sa dwa sklepy. jeden
                    beznadziejny a w drugim mozna sobie coś wybrac. Niestety - drogie ale mam
                    wrażenie , ze wszystkie rzeczy ciążowe są drogie. poza tym w H and M w Galaxy
                    są fajne bluzeczki ciążowe przecenione. Ja kupiłam za jakieś 17 zl sobie extra
                    bluzeczke ale na - dobre lato a na to sie nie zanosi:)))
        • madzia_dell Re: SIERPNIÓWKI 07.04.06, 14:58
          To ja też się dopiszę do wątku, witam :)
          Mam termin na 17 sierpnia, więc teraz to 22 tc. Zamierzam rodzić na Pomorzanach,
          ze względu na poród w wannie (o ile się oczywiście trafi na wolną) i na dobrą
          opiekę nad dzieckiem po porodzie. Znam też kilka dziewczyn, które tam rodziły i
          są zadowolone. Tymczasem 10 kwietnia mamy USG u dr.Węgrzynowskiego, widzę, że
          jest dość popularny.
          Tak czytam o ciuchach - sama jeszcze w sumie nie potrzebuję typowo ciążowych
          rzeczy, brzuszek jeszcze wchodzi w normalne ubrania, ale chciałabym mieć coś
          nowego :) Na razie przeglądam allegro i ciuchbudy, niestety większość ciuchów na
          mnie za mała, chociaż jakoś ekstremalnie duża nie jestem.
    • pola06 Re: SIERPNIÓWKI 06.04.06, 10:07
      Dzień dobry:) ja już po połówkowym u Wegrzynowskiego. I wiecie co na mnie nie
      zrobił najlepszego wrażenia! Jakoś tak nie wzbudził zaufania, nie wiem czemu,
      ale po prostu mi nie podpasował. USG zrobił, nie było 3D bo mała ułożyła się
      tak że nie było sensu robić, wszystkie pomiary i badania ok oprócz serduszka.
      Wykrył niedomykalność zastawki trójdzielnej, bez znaczenia hemodynamicznego,
      podobno to nie jest żadna wada i mamy nie panikowac i się nie martwić. Może to
      wynikać z infekcji mojego organizmu (mam sprawdzić zęby) i może samo zniknąć. W
      każdym razie do kontroli za miesiąc. Jutro mam wizytę u mojego lek
      prowadzącego, zobaczymy co on powie. Póki co staram się podchodzić do tego
      spokojnie i bez niepotrzebnych nerwów. A do Węgrzynowskiego pójdę naturalnie za
      miesiąc ale juz chyba z innym nastawieniem niż teraz. Pozdrawiam serdecznie
      wszyskie szczecinianki
      buuuziaki
      marta
      • moniay Re: SIERPNIÓWKI 06.04.06, 16:17
        Marta! Faktycznie nie ma co się martwić za wczasu bo po co ? i tak nic nie
        zmienimy. U mnie a raczej u mojego maleństwa stwierdzono torbielki splotu
        naczyniowkowego . Tez ponoć w dużej części zanikają i ja jestem dobrej mysli.
        Tez zobaczymy ale 19.04 bo mam kolejne usg. Trzymaj się Ty i wszystkie
        sierpnióweczki
        • pola06 Re: SIERPNIÓWKI 07.04.06, 17:08
          hej a która z Was chce rodzić w Policach? bo ja się przymierzam...;) a może
          ciążę którejś z Was prowadzi dr Piotr Banach? ja własnie za raz do niego jade
          na wizyte...mam nadzieje ze bedzie ok i że zastawka juz się domyka...pozdrawiam
          serdecznie i miłego weekendu!!!
          marta
          • moniay Re: SIERPNIÓWKI 08.04.06, 15:16
            I co Pola ? wszystko oki?
            • zosia_771 Re: SIERPNIÓWKI 09.04.06, 10:19
              Hej sierpnióweczki,

Mam termin na 8 sierpnia, chodzę do dr Torbe i zdecydowałam się na poród na
              Pomorzanach. Od początku czuję się wybornie i mam zamaiar pracować do połowy
              czwerwca, jak na razie przytyłam 4 kg. Na połówkowym byłam u dr Węgrzynowskiego
              i przyznam, że razem z mężemy byliśmy bardzo zadowoleni z wizyty. W brzuszku
              rośnie 100% kobieta - Hania :). A co do ciuchów ciążowych to kupiłam 2 bluzki w
              Happymum i jestem bardzo zadowolona.
              Pozdrawiam i cieszę się, że w końcu ruszył sierpniowy wątek :)
              Gosia, 29 lat

• pola06 Re: SIERPNIÓWKI 09.04.06, 11:02
              ufffff już po wizycie :) Wszystko dobrze! tzn mój lekarz kazał się zupełnie
              tym nie przejmować. Powiedział że jeżeli nie ma znaczenia hemodynamicznego, to
              nie potrzebnie mnie dr Węgrzynowski martwił. Poza tym wszystko super! Mała
              rośnie, mama też ;) No i oby tak dalej! w kazdym razie zastawką mam się nie
              denerwować :)
              aha co do ubrań ciążowych, wczoraj kupiłam w H&M super spodnie dresowe! takie
              na szerokim pasie u góry (bez gumki, ani sznurka), bardzo wygodne! polecam! Ja
              kupiłam co prawda w Schwedt ale u nas pewnie też są.
              pozdrawiam wszystkie ciężarówki baaaaardzo gorąco! i ide cieszyć się wiosną!
              marta
              • zosia_771 Re: SIERPNIÓWKI 09.04.06, 15:21
                Hej,
                Jeszcze raz Gośka. Mam pytanie do dziewczyn, które zdecydowały się na
                Pomorzany, kiedy zapisujecie się do szkoły rodzenia? Ja chyba zacznę edukacje
                mamusiową :) po długim majowym weekendzie.
                Pozdrawiam wiosennie
                G
                PS Lato ma być kiepskie, podobno dopiero od września mają zacząć się upały :))))
              • moniay Re: SIERPNIÓWKI 09.04.06, 19:52
                witam cię Zosiu. Cieszę się, ze dolączyłas do nas. I dobrze odnośnie tej
                zastawki. Grunt to sie nie denerwowac bo i tak nic nie zmienimy :)))
                • nonalavie Re: SIERPNIÓWKI 10.04.06, 10:25
                  A ja bylam w pt u dr Swiderskiego i dziecko bylo w takiej pozycji, ze naprawde
                  trudno cokolowiek bylo stwierdzic, poza tym, ze jest juz o tydzien wieksze niz
                  byc powinno. W czwartek ide na 3D na Unie i zobaczymy...mam gleboka nadzieje ze
                  to dziewczynka ale...byc moze dziecko bedzie sie tak dlugo jeszcze kamuflowac i
                  bedzie niespodzianka w sierpniu.
    • pola06 Re: SIERPNIÓWKI 10.04.06, 12:21
      mam groącą prośbę, bardzo bym chciała jednak to USG3D zrobić (a nie bardzo chcę
      u dr Węgrzynowskiego) czy może któraś z Was ma jakiś kontakt na Unię? bo wiem
      że tam robią, wiecie też czy trzeba mieć skierowanie czy normalnie dzwonię,
      umawiam się i idę? (i płacę naturalnie ;)) i jak długo się czeka? z góry
      dziękuję za pomoc
      pozdrowionka
      marta
      • moniay Re: SIERPNIÓWKI 10.04.06, 14:16
        Wiem, że na 3 D trzeba zadzwonic jakies dwa tygodnie wczesniej i sie umówic .
        Telefonu nie mam - dzwoniłam na informacje prosząc o przełączenie na USG 3D.
        Nie umiem ci jednak powiedziec co do Węgrzynowskiego bo nie wiem kto tam robi
        usg ale dziwię sie bo to przeciez dobry specjalista. Można zrobic 3d jeszcze
        na Felczaka . Tam jest troche drożej ale pewnośc masz , ze nie będzie
        Węgrzynowskiego :))) Nie trzeba miec skierowania bo robisz prywatnie i za to
        płacisz. Ja mam nadzieję, ze 19.04 zobaczę plec tego co pod sercem nosze bo
        ostatnio sie pepowina zakrywało. Lekarz mówił, ze dziewczynkowato wygląda ale
        kto wie... moja siostra do konca ciązy nie wiedziala bo się tyłkiem caly czas
        ustawiala moja siostrzenica. Miala niespodzianke :)))
      • nonalavie Re: SIERPNIÓWKI 10.04.06, 14:29
        czesc ,
        oto tel: 4253304.ja dzwonilam dzis rano i umowilam sie do mojego lekarza na ten
        czwartek. z calego serca polecam ci doktora slawomira swiderskiego.
        cena za 2d-70zl, doplata za 3d 50zl, a nagranie 15zl.
        nie musisz miec skierowania bo dzwonisz i idziesz prywatnie.
        zadzwon jak najszybciej.
        powodzonka
        • zosia_771 Re: SIERPNIÓWKI 10.04.06, 17:58
          Hej,

Ja byłam u dr Węgrzynowskiego na Felczaka w Protodensie, czytałam na forum że
          na Uni przyjmował tylko na początku tego roku. Słyszałam również, że każdy z
          tamtejszych specjalistów jest godny polecenia.
          pozdr
          gosia
          • ati32 Re: SIERPNIÓWKI 11.04.06, 04:29
            Witam kochane sierpnióweczki :)))
            Może bysmy sie umówiły na małe spotkanko po swietach?
            Pozdrawiam
            • myszka-m Re: SIERPNIÓWKI 11.04.06, 11:24
              Na spotkanie - zawsze chętnie. Jestem ZA. M-M
    • pola06 Re: SIERPNIÓWKI 11.04.06, 10:59
      dzięki dziewczyny za pomoc!!! za raz bede dzwonić i się umówię na Unię :)
      buuuziaki i miłego dnia! :)
      • moniay Re: SIERPNIÓWKI 11.04.06, 12:40
        ja tez jestem za spotkankiem. Nawet bardzo
        • zosia_771 Re: SIERPNIÓWKI 11.04.06, 14:08
          To ja też się piszę na spotkanie.

Pozdr,
          gosia
    • moniay Re: SIERPNIÓWKI 12.04.06, 14:10
      Dziewczyny! a macie już wybrane wózki ? Mam straszny dylemat i nie wiem co
      robic bo nasze dziecię powinno raczej w gondoli przejeździc przez zime a te
      gondole miękkie z wielofunkcyjnych sa raczej malutkie i boję sie , ze mi
      dziecko w zimę z niej wyrośnie i bedę musiała korzystać ze spacerówki w
      najgorszy mroz. Jak Wy rozwiązujecie ten problem?
      • myszka-m Re: SIERPNIÓWKI 12.04.06, 18:00
        Hej! Ja też zamierzam kupić na początek sztywną gondolę, z wiadomych względów.
        Myślę o używanym sprzęcie. Zamierzam zajrzeć do komisów, pogadać ze znajomymi.
        Na wiosnę - spacerówka. Strasznie mi się podoba marka QUINNY :-)Pozdrawiam, M-M
        • moniay Re: SIERPNIÓWKI 12.04.06, 18:20
          No wlasnie. Ja dzis przejechałam komisy ale okazało się, ze na trzy ktore
          wyszukałam na forum tylko jeden jeszcze działa na Witkiewicza ale tam bieda z
          nędzą jeśli chodzi o gondole. Mi się jako gondola podoba Roan Marita ale już
          spacerowka mi się nie podoba. Straszny to kłopot kupić wózek jak się ma taki
          wybor. A inne dziewczyny?
          • ati32 Re: SIERPNIÓWKI 13.04.06, 10:53
            No własnie z tymi wózkami to problem...bo gdy nasze maluchy pojawią sie na
            świecie zacznie robic sie zimno. Ja jeszcze nie rozgladałam sie za wózkami,
            tyle tylko co podgladam inne mamy na miescie. Chciałabym ten taki
            trzyczesciowy, gondole wcale mi sie nie podobaja ale cóz to nie dla mnie tylko
            dla wygody dziecka. A zamierzam kupować i rozgladac sie także za ciuszkami
            miedzy 8 a 9 miesiacem. Wiem wiem te przesądy...ale co tam poczekam najpierw
            musze zrobic miejsce w domciu dla córeczki (bo mamy maleńkie mieszkanko) a
            potem zaczniemy zbierac sprzęty. AAA i jeszcze jesli któraś z Was juz
            rozpoczęła zakup ciuszków to proponuję H&M bo sie nie zbiegają po praniu. W
            Smyku zakupione ciuszki dla znajomej po jednorazowym praniu nie były do
            noszenia.
            Pozdrawiam serdecznie
      • zosia_771 Re: SIERPNIÓWKI 15.04.06, 08:25
        hej dziewczyny,

Jeśli chodzi o wózek to ja zdecydowanie kupuję na alegro Quinny SX, dla tych
        wciąż niezdecydowanych poniżej link do wózkowego forum
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
        pozdr
        g
    • zwirula Re: SIERPNIÓWKI 13.04.06, 17:43
      Witam!
      Jestem kolejną sierpniówką... końcową :)
      Termin mamy na 27.08 (dzień przed urodzinami tatusia :)) Maleństwo będzie
      dziewczynką :) Przytyłam bardzo mało - jak na 20 tc - 1 kg (dużo schudłam w 1
      trym., no i kawał babki ze mnie jest).
      Rodzić jeszcze nie wiemy gdzie będziemy... i wiecie co ta myśl strasznie mnie
      martwi. Panicznie boję się porodu... jestem mało odporna na ból, a jak mnie coś
      boli to zaczynam panikować... czasami ;)
      Chciałabym - jak każda z nas - by w szpitalu, w którym będę rodzić zaopiekowali
      się nami, a nie brali jako KOLEJNY poród do odbębnienia.
      Moją ciąże prowadzi lekarz z Uni, tam też będziemy chodzić do szkoły rodzenia,
      ale nie wiem czy chciałabym tam rodzić (co prawda leżałam tam kilka dni i
      personel był baaardzo milutki, i podobno sala porodowa jest dobrze wyposażona),
      ale plotki robią swoje!
      Rozważam 3 szpitale:
      - Unia (bo lek. prowadzący, no i mile się nami zajmowali)
      - Zdroje (bo blisko - jestem ze Zdroji; no i kilku lek. polecało)
      - i szpital kolejowy na Wyzwolenia (znajoma rodziła w Paź. i bardzo, bardzo
      poleca)
      Dziewczyny pomóżcie... ja chyba podświadomie czekam aż ktoś za mnie podejmie
      decyzję... i będę miała na kogo zwalić ;)))
      Pozdrawiam.
      • zosia_771 Re: SIERPNIÓWKI 15.04.06, 08:38
        Hej Zwirula,

Miejskiego ( kolejowego) nie polecam, moja przyjaciółka miała ceserkę podczas
        której zespuł się aparat do mierzenia ciśnienia i był poważny problem z nowym
        :(. Poza tym pediatra, która opiekowała się jej maleństwem na oko miało około
        siedemdziesiątki i niedosłyszała na jedno ucho, trzeba było krzyczeć żeby się z
        nią porozumieć. Oczywiście nie mam nic do starszych doświadczonych lekarzy, ale
        wydaje mi się, że to lekka przesada. Ja wybrałam Pomorzany, głownie ze względu
        na wspaniały oddział noworotkowy i lekarza prowadzącego. A jeśli chodzi o Unię
        to bardzo dużo dobrego mówi się o lekarzach tam pracujących, sam oddział ma
        podobno wiele niedociągnieć.
        pozdr
        gosia
    • zwirula Re: SIERPNIÓWKI 13.04.06, 18:17
      To znowu ja...
      Sierpniówki mam pytanie... ni z gruchy, ni z pietruchy... piersi bardzo Wam
      urosły?!
      Ja mam wrażenie, że moje zbędne tłuszcze z calego organizmu ulokowały się w
      piersiach! Jestem w 20 tc. a miseczkę biustonosza noszę już E, i nawet ona robi
      się przymała!!! Co to będzie w czasie laktacji?! Mąż się cieszy - typowy
      samiec ;) ale ja jestem załamana! Już nie wiem gdzie kupować ładne, seksowne i
      wygodne staniki. Nie chcę chodzić w takich babcinych.
      Normalnie ciąża u mnie sprawiła, że drugi raz dojrzewam ;)))
      Na twarzy trądzik młodzieńczy, a piersi ... no comment.
      A powiedzcie jeszcze, brzuszki duże macie??
      Ja od początku ciąży dopiero 1 kg przytyłam, ale kawał babki ze mnie był/jest
      176 cm wzrostu a ciuszki nosiłam 42/44.
      Pozdrawiam... i głośno się nie śmiejcie z moich rozterek ;))
      • ati32 Re: SIERPNIÓWKI 13.04.06, 20:11
        Witaj Zwirula :-)))
        U mnie podobnie jak u Ciebie 20 t.c. przytyłam 6 kg a piersi nawet sie nie
        ruszyły, była mała miseczka B i taka pozostała wiec nosze te same staniki choc
        uwieraja pod biustem (salcesony mi z tyłu narosły :-)Brzuszek tez mam niezły -
        90 cm !!! a przed ciązą wazyłam 45kg i w pasie miałam 65cm. Więc kochana tak to
        juz chyba jest że te które nie bardzo chcą maja jeszcze wieksze piersi a te
        które marzą o wiekszych - mogą dalej marzyć. Poza tym żadnych zmian
        trądzikowych, żadnych zachcianek, wstrętów do zapachów itp. a oczekuję narodzin
        dziewczynki. Włosy tez podobno miały byc bardziej lśniące i paznokcie twardsze -
        a tu nic z tego sa takie jakie były. Troche sie matrtwie że niebawem będę
        wyglądać jak beka ale nie mam na to wpływu bo ani wiecej nie jem a raczej
        zdrowsze produkty i unikam słodyczy. Pozdrawiam
        • moniay Re: SIERPNIÓWKI 13.04.06, 23:13
          Witaj Zwirula. Mi tez cycki urosły ale na szczęscie nie do rozmiau E . Nie
          martw się. Kazda uroda inna. Ja dostałam trądzik . Ponoć dziewczynka urode
          mamusi odbiera a u mnie wygląda na dziewczynkę. A tak poza tym to zauwazyłyście
          że w sierpniu to same kobitki będą się rodzić?
      • zosia_771 Re: SIERPNIÓWKI 15.04.06, 08:45
        Hej,

Przed ciążą miałam bardzo stałą wagę, 56 kg mam 165 wzrostu, mam bardzo dobre
        wyniki, moj organizm nie domaga się żadnych konkretnych smaków dlatego od
        początku przytyłam tylko 4 kg. Biust zwiększytł mi się z B/C na D :) brzuszek
        jest raczej średnich rozmiarów w porównaniu ze znajomymi cieżarówkami.

Pozdr.
        Gosia
    • pola06 Re: SIERPNIÓWKI 14.04.06, 11:33
      Witam! u mnie też dziewczynka! ale o dziwo ja podobno ładnie wyglądam! Piszę
      podobno bo tak mi ludzie mówią, sama na siebie patrzeć za bardzo nie
      mogę...hmhm jestem w 23tyg i przytyłam 14kg!!!Większoąć na samym początku, bo
      teraz od wizyty do wizyty wpada niecały kg. No ale wcześniej to ja miałam
      apetyt jak jednostka wojskowa! I teraz za to mam ramiona jak NRD-owska
      pływaczka i kaaaaawał uda!W pasie 101cm! (strach pomyśleć co będzie w
      lipcu/sierpniu) Pryszcze też były ale na początku teraz odpukać jakoś
      spokój...a co do piersi, to urosły o jakieś 2 rozmiary! Wreszcie mam
      dekolt!!! :) Tak więc moje drogie ciężarówki, jeżeli chodzi o kg na plusie to
      chyba bedzie cięzko mnie pobić! ;) ale jakoś się tym nie przejmuje, wiem że
      schudne, zawsze bylam szczupła i 'ubita' to i po ciązy wrócę do wagi.
      Co do wózka to chyba emmaljunga ale też jeszcze nie jestem pewna...cięzki
      orzech do zgryzienia! a dzidziusiowe zakupy planuje na maj/czerwiec! i już nie
      mogę się doczekać! :)
      pozdrawiam Was wszystkie serdecznie,
      buuziaki!
      marta
    • ulcia20046 Re: SIERPNIÓWKI 15.04.06, 19:18
      witam ja mam termin na 09 sierpnia i bede rodziła w Zdrojach.
    • ulcia20046 Re: SIERPNIÓWKI 15.04.06, 19:18

<a href="szipszop.pl/tickers/2683.gif""
      target="_blank">szipszop.pl/tickers/2683.gif"</a>
      • moniay Re: SIERPNIÓWKI 17.04.06, 13:31
        Witaj Ulcia. No to możesz powymieniac się poglądami z dziewczynami , ktoe tez
        chcą rodzić w Zdrojach. Jak tam twoje samopoczucie. Wiesz już jaką plec nosisz
        pod sercem?
    • ulcia20046 Re: SIERPNIÓWKI 18.04.06, 19:37

• moniay Re: SIERPNIÓWKI 19.04.06, 14:08
        No to chyba jestes jedyna narazie która urodzi chłopca. Ja bylam dzis na usg i
        nie potwierdzono na 100 % ale nadal lekarz twierdzi, ze prawdopodobnie
        dziewczyna. W sumie mi to obojętnie było. Bardziej mąż miał świra na punkcie
        córy, ze niby taka corunia tatunia. Głupota jakaś. Pozdraiwm
    • kiniamum Re: SIERPNIÓWKI 22.04.06, 21:13
      czesc mamusiom!!!!! ciesze sie ze wreszcie znalazlam szczecinskie
      forum "dzidziusiowe".. jestem kinga, mam 25 lat, termin na 7 sierpnia i juz
      wiem ze urodze chlopczyka!!:) prowadzi Nas dr.olender ze szpitala wojskowego,
      ale wczesniej bylam pacjetka dr.iwanickiego z polic (nie bylam zbytnio
      zadowolona).. pozdrawiam Was wszystkie i kazda z osobna!!
      • moniay Re: SIERPNIÓWKI 24.04.06, 22:38
        coś nam sie smutno na wątku zrobilo. Mamusie chyba zajęte wiciem gniazdka.
        Kupilyście wreszcie wózek czy jeszcze nie? Ja czekam na Was bo jestem
        niezdecydowana. No i co z tym spotkaniem? Zabawne bedzie spotkanie dziesięciu
        ciężarnych mniej więcej w podobnym stadium ciązy przy soczku w knajpie.
        • ati32 Re: SIERPNIÓWKI 25.04.06, 09:25
          Witam Kochane Sierpnióweczki :-)))
          Jak po świetach? Przybyło tłuszczyku??? :-)) Ja po ostatnim weekendzie miałam
          przykrą dolegliwość (a tak wszystko dobrze szło) i przez kilka dni czeka mnie
          leżakowanie - dostałam tez luteinę. Na długi weekend wyjezdzam, pewnie
          wiekszośc z Was także proponuję więc spotkanko na 9 maja. Co Wy na to?
          Proponowałabym również Castelarię przy Parku Kasprowicza o ile bedzie ładna
          pogoda - w innym razie standardowo cafe 22. Troche sie martwie moim stanem i
          tymi skurczami - mam nadzieję że do długiego weekendu miną i spokojnie wybiore
          sie w podróż. Pozdrawiam cieplutko
          • zwirula Re: SIERPNIÓWKI 25.04.06, 10:17
            hello,

oj święta dały się we znaki!! tłuszczyku przybyło, przybyło, ale nie można
            żałować sobie tyyylu przyjemności... ach ten pyszny serniczek... jeszcze ślinka
            mi cieknie ;))
            ... co do długiego weekendu prawdopodobnie mały 1 dniowy wypad nad morze, tak
            krótko ponieważ mężuś bierze się za remont domku, trzeba zdążyć na czas...
            czego to się nie robi dla maleństwa ;))) a wcześniej doprosić się nie mogłam :D

A co do zakupów dla maleństwa to jeszcze troszkę poczekamy, tak chyba w czerwcu
            zaczne zbieranie ekwipunku.
            Pozdrawiam.
            • natkakoperku Wózki 25.04.06, 15:19
              Tak nieśmiało się wtrące w Wasz wątek:))Mam 2 letniegp synka i troszke wiem co
              znaczy zakup wózka.Zwracajcie uwage na wage wózka,wielkość gondoli,przekładaną
              rączke.Pompowane koła są fajne ale dodają wagi wózkowi i zawsze można złapać
              gume:)))Ubranka lepiej kupić większe:)))
              Fajnie macie to oczekiwanie na dzidziusie jest super.
          • kiniamum Re: SIERPNIÓWKI 25.04.06, 16:11
            A co to za spotkanka?? Bo ja bym sie chetnie pisala na integracje z innymi
            przyszlymi mamusiami:) Mozna dolaczyc?? :)
            • ati32 Re: SIERPNIÓWKI 25.04.06, 17:12
              Witam kiniamaum to spotkanko szczecińsko-polickich kobitek z brzuszkami
              spodziewajacych sie rozwiązania w sierpniu - zapraszamy oczywiscie wszystkich
              chetnych w koncu ile wiecej tym weselej :-))) Czekam tylko na potwierdzenie
              kolejnych mam co do terminu i miejsca. A może proponujecie inny termin i
              miejsce? Jestem otwarta na propozycję...
              Co do wózka to jeszcze sama nie wiem co wybrać. Na pewno przyda się porządny
              głeboki wózek bo niebawem nastąpią mrozy no i jakieś wdzianko cieplutkie
              wyjsciowe...ale nic konkretnego nie mam na oku. Dla mnie utrudnieniem jest to,
              że wózek musi być lekki i składac sie jak najbardziej aby do bagaznika
              malutkiego samochodzika sie zmieścił.
              Pozdrawiam
              • kiniamum Re: SIERPNIÓWKI 25.04.06, 17:21
                no ja jestem jak najbardziej szczecinska ciezarowka sierpniowka:) termin na
                07.08....czyli kiedy i gdzie i ile juz jest chetnych?
                • ati32 Re: SIERPNIÓWKI 25.04.06, 19:12
                  Kochana jak na razie jesteś jedyna...ale mam nadzieje że zgłosza sie kolejne
                  chetne. Proponuję 9 maja castelaria przy parku kasprowicza (jak będzie łdna
                  pogoda) albo cafe 22 - godzina do ustalenia.
                  • kiniamum Re: SIERPNIÓWKI 25.04.06, 20:29
                    Nie ma sprawy!!!:) jestem otwarta na wszelkie propozycje.. Fajnie jest miec
                    kogos z podobnymi "problemami" :)szkoda ze nie mozemy pogadac na jakims chacie
                    albo gg czy jakos tak, ale nic widocznie forum to jest to!!:) pozdrowki
                    • zwirula Re: SIERPNIÓWKI 27.04.06, 22:50
                      Co do spotkania to jestem kolenja chętna na spotkanko!!
                      Piszta gdzie i kiedy stawić się.

PS. Ploteczki, babskie spotkanka - to co tygryski lubią najbardziej :D
          • moniay Re: SIERPNIÓWKI 27.04.06, 20:18
            ATI32 - jestem jak najbardziej za, nawet gdybyśmy mialy być trzy , tylko, ze
            odpada 9 maj bo to pewnie jest wtorek i od 17-19 jestem zajęta. Chyba że np. o
            19.30 . Wtedy zdąże i proponuję Castelarię w Parku bo mam blisko :))))
            ZWIRULA- więc jak Tobie na imię bo pewnie się spotkalyśmy na szkole rodzenia.
            Jak mniemam byłaś na Unii ????
            • zwirula Re: SIERPNIÓWKI 27.04.06, 20:22
              hej,
              jestem jedną z Agnieszek :)
              tą która ćwiczeń koordynacyjnych nie mogła zkoordynować ;)))
              Ta wysoka, cycata z małym brzusiem i mężem brodaczem - Pawłem.
              A Ty to która mamcia?? :)
              • zwirula Re: SIERPNIÓWKI 28.04.06, 05:31
                Ale jam blondynka :)
                Ty to Monika - u mnie główka nie pracuje i jakoś loginy nie przekładają się na
                imiona - wybacz ;)

A Tobie jak podobały się 1 zajęcia?
    • zwirula SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 25.04.06, 20:56
      Hej sierpnióweczki!
      Dziś byliśmy z mężem na 1 spotkaniu w szkole rodzenia!
      No i muszę przyznać, że JA jestem pod dużum wrażeniem, ... mój mężuś już pod
      mniejszym... tak jak typowy samiec stwierdził że się nudzi!
      Mam nadzieje, że te spotkanka dużo nam dadzą i że w jakiś logiczny ;)) sposób
      zmniejszą mój strach przed porodem a raczej bólem! No i mam nadzieję, że moja
      połowa nauczy się nie przeszkadzać ;)))

A wy kochane ciężarówki już zaczęłyście edukację, czy zostawiacie wszystko w
      rękach bloku porodowego?
      Ja osobiście miałam duże wątpliwości czy iść, bo przecież nie jestem 1 ani
      ostatnia co będzie rodzić, no i chodziło też o kase, którą można by było wydać
      na coś innego.
      W tym wypadku mąż podjął męską decyzje ;) i poszliśmy. Ja już nie mogę się
      doczrkać kolejnego wtorku... on już mniej :) hi hi
      Pozdraiam Was gorąco.
      Cmok cmok

• zosia_771 Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 26.04.06, 19:54
        Hej,

Ja zacznę po długim weekendzie, wybrałam Pomorzany a tam zajęcia są w czwartki.
        Idę z przyjaciółką, bo mój ukochany mąż pracuje daleko stąd :(

Pozdrawiamy,
        Zosia i malutka Haneczka
        • myszka-m Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 26.04.06, 20:59
          Pytanie mam! Ja też zamierzam chodzić na Pomorzany. Tylko nie wiem, w którym
          tygodniu ciąży zacząć, żeby do końca sierpnia nie zapomnieć. Mogę prosić o
          jakieś info jak się zapisać (może tel?) Dzięki i pozdrawiam, M-M
          • zosia_771 Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 27.04.06, 07:17
            Pewnie, szkoła rodzenia Pomorzanka tel. 4661350, zajęcia odbywają się w każdy
            czwartek o 17.00( IV p sala 523). Można zapisywać się w dowolnym terminie, ale
            nowy cykl spotkań zaczyna się od czerwca - dla mnie to już za późno :)chcę się
            relaksować w ostatnich tygodniach. Spotkanie kosztuje 25 pln od pary, za cały
            cykl płaci się 220 pln - płaci się przed zajęciami.

Pozdrawiam,
            zosia
            • myszka-m Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 27.04.06, 14:52
              Dzięki za info i pozdrawiam, M-M
              • kiniamum Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 27.04.06, 21:24
                W SZPITALU WOJSKOWYM JEST BEZPLATNA SZKOLA RODZENIA-informacje otrzymalam
                dzisiaj od swojego lekarza prowadzacego..
                • ati32 Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 28.04.06, 11:57
                  Kochane co z tym spotkankiem...nie macie ochoty??? Prosze o deklaracje
                  obecności, propoycje miejsca i godziny. Ja proponuję 9 maja castelaria przy
                  parku kasprowicza
                  • zosia_771 Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 28.04.06, 17:00
                    Hej,

Ale ja chodzę do lekarza z Pomorzan, więc nie mam wyjścia i zapłace :(. A co do
                    spotaknia to 9 maja i miejsce ok, podajcie tylko na która.

pozdrawiam,
                    zosia
                    • moniay Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 01.05.06, 14:46
                      Ati !!!! Napisałam przeciez , ze jestem jak najbardziej za spotkaniem w
                      Castelarii w Parku 9 maja ale po 19.00 bo do 19-stej mam szkołę rodzenia. Więc
                      co?
                      Zwirula- Brawo!!!! Trochę mnie śmieszyły te zajęcia, nie mówiąc już jak
                      smieszyły mojego męża.
                      • ati32 Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 01.05.06, 16:00
                        Moniay...po 19.trochę pózno, może więc inny termin? oprócz srody (10.05) może
                        więc czwrtek 11.05 np. 14,00 alo piatek 12.05 na tę sama godzinę?
                        • moniay Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 02.05.06, 10:15
                          To jesteśmy umówione na czwartek na 14- stą w parku Kasprowicza w Castelarii.
                          Jakby jakaś babeczka była zainteresowana to zapraszamy. Eksponuj brzuch żebym
                          ciebie poznała :))))
                          • kiniamum Uwazajcie na zdroje!!! 02.05.06, 10:54
                            Dziewczyny! 27 kwietnia, kolezanka urodzila po 15 godzinnym (!!!!!!!) porodzie
                            synka-przez cc. Zaplacila prawie tysiac zlotych, zeby juz sie nie meczyc!! Po
                            porodzie uslyszala od poloznej, ze gdyby pomeczyla sie jeszcze dwie godziny
                            cesarke zrobiono by jej za darmo!!! ABSURD TOTALNY!!! Dodam iz Sylwia chodzila
                            przez cala ciaze prywatnie, do jednej z pan doktor ale niestety nie otrzymala
                            od niej pomocy w tych najwazniejszych chwilach mimo iz zapewniana byla do konca
                            ze wszystko bedzie cacy... Prosze Was, dla wlasnego bezpieczenstwa-zastanowcie
                            sie piec razy zanim wybierzecie Zdroje.. Pozdrawiam!!
                          • moniay Do Kiniamum 03.05.06, 22:45
                            Nie przypuszczałam, ze mój post ciebie urazi. Po pierwsze- nie zamierzam
                            rodzić w Zdrojach więc kolo czterech liter mi lata jaką ma opinie ten szpital
                            ale nie będe ukrywac, ze opinie takie nie sa obiektywne a tym samym nic nie
                            wnoszą. Ile ludzi - tyle opinii. Po drugie - nie zauważyłam aby termin
                            spotkania był ustalony. Były to tylko propozycje do przedyskutowania.
                            • moniay Re: Do Kiniamum 03.05.06, 22:51
                              Mam nadzieję, ze sie nie gniewasz i opowiesz o tych Zdrojach na żywo :))))
                        • kiniamum Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 02.05.06, 10:55
                          Hallo!!! A ja? :)
                          • ktg29 Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 02.05.06, 15:39
                            To samo mogę powiedzieć o Unii !!! Omijać szerokim łukiem !
                            • moniay Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 02.05.06, 20:43
                              KINIAMUM- zapraszamy. Termin ustalony.
                              Odnośnie porodow i szpitali to bezsensu zniechęcać innych. Każdy ma jakieś
                              doświadczenie i oczekiwania. Jest tysiąc opinii na tak i tysiąc opinii na nie.
                              Trudno więc określić . Porod nie jest przyjemnością więc trudno sie spodziewac
                              rarytasow choć lekarze powinni kobiecie ulżyć bo taki jest ich cel między
                              innymi. Gdyby mialo być inaczej to nadal byśmy rodzily w polu. Przykro, ze
                              dziewczyny mają złe doświadczenia i miejmy nadzieję, ze nas to nie spotka.
                              • kiniamum Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 02.05.06, 22:11
                                Moniay, ze termin ustalony to ja juz wiem od jakiegos czasu-chociaz ostatnio
                                wlasnie dzieki Tobie troszke sie zmienilo:) poczekam na ostateczna ustalona
                                godzine i juz sa nas trzy:)a co do mojego postu na temat Zdroji to wybaczcie..
                                Kolezanka prosila, wiec napisalam..
                                • myszka-m Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 03.05.06, 22:47
                                  Zgłaszam się na spotkanko. Mogę wpaść? Nie jestem pewna planów w przyszłym
                                  tygodniu, więc potwierdzę za kilka dni... ok? No chyba, że lista zamknięta ;-)
                                  Pozdrawiam, M-M
                                  • moniay Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 03.05.06, 22:52
                                    No pewnie. Czwartek o 14-stej. Pozdrawiam
                                    • ati32 Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 04.05.06, 09:51
                                      Hej laeczki cieszę sie na spotkanko w czwartek ( 11 maja) na 14-stą w
                                      Castelarii. Kto może niech jeszcze dołączy do naszej grupki. A co do brzuszka
                                      to u mnie już jest bardzo widoczny więc zostanę rozpoznana. Do zobaczenia
                                      • zwirula Re: SIERPNIÓWKI i szkoła rodzenia 04.05.06, 10:02
                                        Hej Ciężarówki,
                                        ja też się piszę na spotkanko :)
                                        znak rozpoznawczy - rośnie :)

jeszcze pytanko - spotkanko jest w Castelari przy fontannach?

Pozdrawiam mamusie i brzusia :*
                                        • kiniamum spotkanko!!!! 04.05.06, 10:20
                                          Hej wszystkim mamausiom ktore wybieraja sie 11 maja na 14 do castelarii-ja tez
                                          bede!!:) Moniay nie gniewam sie na Ciebie, zaden Twoj post mnie nie urazil-bo
                                          dlaczego mialby?? Forum jest od wyrazania opini i chocbys napisala ze lato jest
                                          do du.. nie mialabym prawa tego kwestionowac!:) Strasznie sie ciesze ze sie
                                          spotkamy-moze trzeba zarezerwowac stolik?? Albo najlepiej dwa??:)Aaaaaa..
                                          Bylabym zapomniala.. Mieszkam na gumiencach-kolo geanta i bede jechala na
                                          spotkanko autkiem-moze kogos zabrac?? :) pozdrawiam
                                          • moniay Re: spotkanko!!!! 04.05.06, 19:16
                                            Myślę, ze nie jest potrzebna rezerwacja stolika na czwartek na 14- sta bo jest
                                            to dzień pracujący i wszyscy w tyrce. Zwirulka - Castelaria w Parku
                                            Kasprowicza !!!!
                                            • zwirula Re: spotkanko!!!! 04.05.06, 21:55
                                              yyyy a gzdie jest w Parku - Castelaria??
                                              jam z prawego brzegu Odry - tak daleko nie zapuszczam się zbyt często :(
                                              • ati32 Re: spotkanko!!!! 05.05.06, 09:58
                                                Zwirula Castelaria mieści się przy tej części parku gdzie jest pomnik Papieża
                                                lecz po drugiej stronie ulicy, tzn idąc od strony papieża w stronę
                                                pomnika ,,ptaków" po prawej stronie - na zewnatrz maja wystawione stoliki a
                                                poza tym to jest taki nowy budynek więc na pewno zauważysz. Do zobaczenia
    • zwirula ... 07.05.06, 13:24
      Hej mamuśki i maleństwa!
      Co tak ucichłyście??? Piękna pogoda przyszła a Wy wybyłyście? :)
      Dobrze, dobrze dotleniać się trzeba :)

Co tam u Was?
      Ekwipunek już zbieracie? Wózki wybrane, albo nawet kupione?
      Z mężem zastanawiamy się, czy kupić najpierw jakiś typowo głęboki wózek -
      używany, a później nową spacerówkę - dziecko dłużej w niej jeździ i bardziej
      się zużywa. Czy od razu kupić jakiś wielofunkcyjny pojazd.
      Czy dziecko nie wyrośnie z gondoli do stycznia, lutego??
      Sami już nie wiemy...
      Co Panie na to?

Pozdrawiamy bardzo gorąco.
      Aga z Malwinką :)

PS. Jak tam ruchy pociech? Nokautowane bardzo jesteście? :)
      • zosia_771 Re: ... 07.05.06, 14:28
        Hej,

My wybraliśmy Quinny SX ( lekki, ładny i wielofuncyjny), kupujemy na allegro
        spacerówkę a gondolę i fotolik chyba wciągnę od mojej przyjaciółki, której
        maluch ma już 7 mcy- ma taki sam wózek i jest b. zadowolona. Zaczęłam już
        kupować ciuszki, na razie wyłacznie H&M bo w hurtowni TATO nic mi się nie
        podoba. Hanka boksuje coraz mocniej, szczególnie wieczorami :). Na razie chodzę
        jeszcze do pracy, ale od czerwca zapisuję się do szkoły rodzenia i ostro
        przygotowuję się na przywitanie maluszyńskiej :)

pozdrawiam,
        gosia
        • moniay Re: ... 07.05.06, 19:01
          A mnie na tą piękna pogodę przeziębienie chwycilo. Mam nadzieje, że do czwartku
          przejdzie. Kopniaki dostaję od rana do wieczora. Silne to dziecko mi rośnie . A
          co do wozka ? Nie kupuję!!!! Za duży wybór i nie umię podjąć decyzji :-)))).
          Też myslalam o tym, aby kupić używaną gondolę a potem wypasiona spacerówkę
          ale ...nie wiem co czas przyniesie. Czekam z tym do polowy czerwca. Potem się
          zabieram do intensywnych zakupow. Ubranek natomiast mam full i nic nie dokupię
          bo nie ma po co. Dostałam po siostrze i siostrze męża a właściwie po ich
          dzieciakach. Wystarczy na początek. I tak się żyje... powoli do sierpnia.
          Aaaa! Jeszcze z nowości to zamierzam jechać do Schwedt do kliniki wypytac sie o
          porod. Bardzo mnie rozdrażniło stanowisko NFZ a że przekorna jestem to wlaśnie
          zaczełam myślec o porodzie za Odrą. A co!!!!
          • zwirula Re: ... 07.05.06, 19:55
            Co do szpitala... to ja już sama nie wiem :(
            Nie wiem czego chcę... nie potrafię podjąc decyzji, chyba za bardzo się boję :(

Ostatnio pogadałam sobie z młodą mamą :) nie uwierzycie gdzie :) ... leżąc na
            fotelu stomatologicznym :) ja leżałam - nic nie mówiłam ;) a milutka Pani dr
            opowiadała o swoim porodzie w Policach. Super wychwaliła szpital, aż i u mnie
            narodziła się myśl by może tam rodzić?! Ona rodziła z wynajętą położną z
            tamtego szpitala. Ustaliły plan porodu, czy znieczulenie podawać, czy też nie.
            Położna była z nią non stop i tylko do jej dyspozycji a rodziła 11 godzin...
            Też panicznie się bała, ale mówi (i oczywiście każda z nas to wie), że idzie
            przez wszystko przejść :)
            Jakoś mi się tak leżej zrobiło... że może tak źle nie będzie, ale... same
            rozumiecie...
            Lepiej bym się czuła gdyby mężuś kochany bardziej się zainteresował moimi
            lękami... i jeszcze remont w domu który chyba NIGDY się nie zakończy!!!
            Wszędzie syf, syf i syf ....
            Buuuu
            PS. To se pogadałam ;)

Miłego wieczorka Brzuszkowce :)
            • ati32 Re: ... 08.05.06, 10:01
              Witam !!!
              My zastanawiamy się nad zakupem wózka Quinny buzz czyli gondola + spacerówka +
              fotelik, troche drogo no ale na czwarte pietro nic innego nie wniosę no i do
              samochodu nic innego mi się nie zmieści. Zastanawiam sie tylko czy gondola
              wystarczy - bo te są małe, no i czy warto ten fotelik brać, bo jak twierdzi
              znajoma za duzo zachodu z odpinaniem fotelika więc go raczej nie wykorzystam do
              chodzenia po sklepach czy w domku, no nie wiem. Wózki dopiero przegląalismy w
              internecie bo rodzinka twierdzi że na zakup jeszcze za wcześnie. Część ciuszków
              dla malutkiej już mam od znajomej ale tylko przeglądałam i nadal leżą w workach
              czekając na swoje miejsce i pranko - bo to niby też za wczesnie...ech....
              A maleństwo moje juz kopie od miesiąca, zwłaszcza wieczorami, nocą i rankiem,
              śmiesznie to wygląda zwłaszcza gdy jestesmy u znajomych a brzuszek sie rusza :-
              )))) Napiszczie co sadzicie o tych wózkach, jaką gondolę kupić, na ile ona
              wystarczy i czy jest sens wydawać kasę na fotelik dostosowany do kółek czy
              raczej kupiś ,,z drugiej reki" i trzymac go tylko w samochodzie???????????? Co
              do spacerówki nie mam problemu bo spaceróka cieplutka porządna musi być na porę
              jesienno - zimową. Pozdrawiam i do zobaczenia w czwartek
              • kiniamum Re: ... 08.05.06, 18:10
                Hej dziewczatka!! Bylam dzisiaj w takim malym wozkowym sklepie-na gumiencach z
                cenami producenta.. Moze was to zainteresuje ale za 700 zl mozna kupic swietny
                wozio. Obejrzyjcie sobie www.babyactive.com.pl. Ja chyba taki sprawie
                Marcelowi. Do zobaczenia w czwartek, juz sie nie moge doczekac!!:)
              • zosia_771 Re: ... 08.05.06, 18:25
                Hej,

Jeśli chodzi o gondolę do buzza to muisz kupić Quinny Dreami, bo inna nie
                pasuje. Moje koleżanki mają wózki Quinny i bardzo je sobie chwalą, ale gondolę
                radzą kupić używaną - będziesz korzystała z niej max 7 mcy, podobnie jest
                fotelikiem - Maxi cosi cabrio jest przeznaczony dla dzieciaczków od 0-13 kg,
                więc dosyć szybko mauluch z niego wyrasta :(. Nowa gondola i fotelik to koszt
                około 1000 pln :(.
                pozdrawiam,
                gosia
    • zwirula Dziewczyny co z Wami?? 10.05.06, 15:10
      Jutro spotkanie a tu nikt nic nie pisze...
      :(
      Buuu
      • myszka-m Proponuję.. 10.05.06, 16:49
        .. założenie wątku SIERPNIÓWKI 2. Żeby nie przewijać stron :-) Poza tym, mam
        nadzieję, że jutro trochę potrwa spotkanie, bo raczej na 14:00 nie zdążę.
        Postaram się dużo nie spóźnić. Pozdro, M-M
        • kiniamum Re: Proponuję.. 10.05.06, 21:04
          jestem jak najbardziej za sierpniowkami2.. ledwo znalazlam posty na nowej
          stronie:) blondynka ze mnie:)
      • kiniamum Re: Dziewczyny co z Wami?? 10.05.06, 21:02
        ja tam bede:) juz sie maz ze mnie smieje ze ciekawe ile nas bedzie-bo moze
        przyjdzie mi siedziec samej!:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka