Dodaj do ulubionych

pytanko mam

06.06.06, 17:14
Dziewczyny kiedy po porodzie (miałam cc) najwcześniej może wystąpić owulacja,
kiedy kobieta zaczyna być znowu płodna?
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: pytanko mam 06.06.06, 17:45
      Tak nikt dosłownie tego Tobie nie powie,bo to baardzo indywidualna sprawa.
      Jeśli karmisz piersią to @ możesz nie mieć niekiedy nawet do roku i to zależy
      od częstości i długości karmienia.
      Jeśli nie karmisz piersią to @ moze być już 8 tyg.po porodzie.
      pZDR.GOSIA
      • aerato Re: pytanko mam 06.06.06, 21:11
        dziękuję za odpowiedź, jedna położna powiedziała mi, że już tydzień po porodzie
        wraca płodność i mąż się bał obok mnie położyć.:)Pozdrowionka Ania
        • slonko1335 Re: pytanko mam 07.06.06, 06:20
          Ja tam bym na niepłodność przy karmieniu piersią nie liczyła...Karmię tylko i
          wyłącznie cycem i pierwszą miesiączkę po porodzie dostałam dokładnie jak Mała
          skończyła dwa miesiące. Dodam, że cztery dni wcześniej mi się plamienie po
          porodzie skończyłó:( Porażka....
          • monika9990 Re: pytanko mam 07.06.06, 10:26
            Z tym nigdy nie wiadomo. Niby po 8 tygodniach po porodzie może wrócić już
            owulacja. Karmienie piersią może to opóźnić, ale nie zawsze. Znam przypadki, że
            dzieci się rodziły w jednym roku. Jedno w styczniu a drugie w grudniu.
            • malgosiek2 Re: pytanko mam 07.06.06, 10:37
              Ale ja nie napisałam,że karmienie piersią zapobiega w ciąży bo to bzdura
              totalna.Nie polegałabym również na metodzie LAM bo to rosyjska ruletka.NPR po
              porodzie też nie zdaje egzaminu.
              Faktem jednak jest,ze zdarza się,że @ kobiety nie mają od roku co nie
              oznacza,że wcześniej może wystąpić owulacja.
              pzdr.gosia
              • gabi683 Re: pytanko mam 07.06.06, 10:59
                Ja cztałm ze 6 tygodni po porodzie mozna juz zajsc w ciąze ponownie ja po
                porodzie dostałm @ w 6 misiącu zycia Kasi:)
                • aerato Re: pytanko mam 07.06.06, 20:56
                  Pytałam o owulację, bo jak wyszłam ze szpitala 7 dni po porodzie to brałam z
                  mężem prysznic, bo byłam słaba. Mąż pomagał mi się umyć. Kiedy przyszła do mnie
                  położna środowiskowa to miałam kłopoty żołądkowe prawdopodobnie po antybiotyku,
                  a ona stwierdziła, że może jestem w ciąży!! Byłam lekko zdziwiona, że tak
                  tydzień po porodzie i bez stosunku? Pozdr.Ania
                  • gabi683 Re: pytanko mam 08.06.06, 20:11
                    To przesada:)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka