Gość: Obserwator IP: 62.69.212.* 14.07.06, 19:21 To sie dzieje w Szczecinie? A po co? Moze zaczniecie się reklamować w innych miastach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ula Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 20:06 Radzę Gazecie zwrócić również uwagę na inny tramwaj. Jest to zdaje się reklama Ardo. Ten pojazd na pewno nie jest oklejony folią "one way vision" przez te szyby NIC nie widać! jechałam nim w czwartek na lini 9 lub 7 i nie wiedziałam gdzie jestem - bez reklamy była co prawda prawa strona, ale to nie wystarcza. Często też podróżuję autobusami oklejonymi "one way vision". Niby widać wszystko, ale nie do końca. Natmiast jak jestem blisko folii to zaraz po spojrzeniu bardzo bolą mnie oczy. Czy taka reklama nie wpływa negatywnie na mój wzrok? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: Tramwaj mocno rozreklamowany 16.07.06, 00:18 Biuro do spraw organizacji regat najbardziej obawia się, że do szczecina przyjadą turyści - i nie żartuję - tak jest w istocie. W oczach "organiztorów" najczarniejszy scenariusz jest taki, że na finał Tall Ship Race przyjedzie ponad 1 mln turystów - głównie z Berlina i Poznania. W tym kontekście - wypuszczenie tramwaju reklamującego szczecińską imprezę w Szczecinie i to na rok przed jej rozpoczęciem nie powinno nikogo dziwić - przecież mieszkańcy Szczecina muszą się przygotować żeby znaleźć 2-3 godzinki aby pójść na Wały Chrobrego ;). Ja wiem, że to co pisze jest przerażające - ale jak na prezydenta miasta wybiera się człowieka z zaawansowaną demencją starczą to takie są tego efekty. Ale złe władze nie biorą się z kosmosu - tylko z intelektualnej impotencji wiekszości wyborców. Tak więc sami jestesmy sobie winni... i ten tramwaj jest też naszym dziełem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.07.06, 16:13 Jasne, Drogi Maćku - ten oklejony tramwaj to wina Szczecinian. Udowodniona i niezaprzeczalna. pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 20:26 >Ale ta reklama jest szczególna, dlatego wyraziliśmy na nią zgodę. ;-)))))))))) Czyli jak zwykle, niby ograniczamy.... ale dla szczególnych spraw i klientów.... No i nie rozumiem dlaczego przez dwa dni przejazd był gratisowy? Tak oblepionymi wozami przejazd powinien być cały czas gratisowy ;-)) Tak samo jak w wozach z wyłączoną w ramach oszczędności klimatyzacją. Jak w pojazdach lepiących się od brudu. A tak przy okazji? Zmieniła się podobno firma ds. czystości taboru ;-) tylko jakoś tak ta czystość się nie zmieniła. A kaska dla firmy za sprzątanie leci... Moze trzeba podzielić tabor. Zatrudnić ze 4 firmy? Wtedy jest szansa, że choć jedna wywiąże się z obowiązków. Albo wprowadzić zasade, że za rok podpisujemy kontrakt z 3, najsłabsza odpada, w jej miejsce wchodzi nowa? Straszne jest to, jak mieszkańcy przywykli do brudu, zalepionych okien. Niby są skargi ale jakieś niemrawe. Brak wiary w to, że można cos zmienić, domagać się normalnego traktowania, czy tumiwisizm, minimalizm mieszkańców? Odpowiedz Link Zgłoś
kiciunia_kicia Re: Tramwaj mocno rozreklamowany 14.07.06, 20:41 A po co w innych miastach,jak mozna w Sz-nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 19:36 A gdzie te nowe tramwaje kupione w Berlinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: 62.69.212.* 15.07.06, 21:18 Te tramwaje z Berlina nie sa nowe - one sa z lat 80 czyli maja ponad 20 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac was dlaczego jestescie tacy glupi? IP: *.hsd1.wa.comcast.net 16.07.06, 03:27 mentalnosc komunistow i pegeerowcow, reklama im przeszkadza, na szybach jest folia przez ktora ze srodka doskonale widac, dlaczego zachowujecie sie jak niedorozwinieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: dlaczego jestescie tacy glupi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 10:33 Jaki miły, nieagresywny post i do tego z sensem ;-)))))))))) Folia One Way Vision ogranicza widoczność. To fakt, z faktami się nie dyskutuje. Nie po to chyba projektuje się i kupuje jasne, przeszklone autobusy aby robić z nich pozalepiane ogórki. Szczególnie ogranicza gdy jest dodatkowo laminowana - z tego względu np. nie wylepia się laminowaną tylnych okien w samochodach. Gdyby jak twierdzisz "widac było doskonale" to chyba pasażerowie by nie narzekali i można byłoby oblepiac także szyby przy kierowcy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekielnica1 Re: dlaczego jestescie tacy glupi? IP: 83.168.96.* 16.07.06, 15:13 Gość portalu: zaorac was napisał(a): > mentalnosc komunistow i pegeerowcow, reklama im przeszkadza, na szybach jest > folia przez ktora ze srodka doskonale widac, dlaczego zachowujecie sie jak > niedorozwinieci? Kolego dorwałeś się do władzy, wozisz d.pę służbowym autem, zbierasz granty od firm reklamowych i reklamujących się i śmiesz jeszcze mam wyborcom i podatnikom wymyślać od niedorozwiniętych?. Jechałeś choć raz takim sarkofagiem?. Arogancja władzy sięgnęła dna. "wiceprezydent Andrzej Grabiec zapowiadał wycofywanie się z reklam na oknach pojazdów komunikacji miejskiej. Jednak nic się nie zmieniło. Zapytany wczoraj o tę deklarację Urząd Miasta milczy - Nie będzie oficjalnego komentarza " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: dlaczego jestescie tacy glupi? IP: 62.69.212.* 16.07.06, 16:08 Masz racje nic nie moglem obserwowac. Jak bylem dzieckiem siedzialem to uwielbialem jezdzic tramwajem. Ale teraz faktycznie te reklamy przytlaczaja! Ktos moze to zmieni!!! A jak z tych reklam firma sie rozlicza? Czy np. kupiono nowy autobus? Czy tylko sa to nagrody dla zarzadu i pracownikow? Kto korzysta z tych reklam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator dlaczego jestescie tacy glupi? IP: 62.69.212.* 17.07.06, 16:33 jeszcze raz zadaje pytannie! Ale teraz faktycznie te reklamy przytlaczaja! Ktos moze to zmieni!!! A jak z tych reklam firma sie rozlicza? Czy np. kupiono nowy autobus? Czy tylko sa to nagrody dla zarzadu i pracownikow? Kto korzysta z tych reklam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: dlaczego jestescie tacy glupi? IP: 62.69.212.* 17.07.06, 23:30 No i co dalej z tym reklamowaniem na tramwajach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk sld od komunistów to wara! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 07:45 K..wa mieszkania za czasów komuny i pracę mieliście. Wykształcenie ludzie dostawali. A teraz taki gó..arz, którego rodzice czerpali garściami z komuny chce nas rozliczać??? Gdyby nie komuna to z gołą dupą by biegał i by czytać nie umiał. Oczywiście nie był to doskonały system. Ale szydzić to sobie możesz pisiorku ze swoich... kartofelków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: od komunistów to wara! IP: 62.69.212.* 17.07.06, 07:58 A co ma tramwaj do komuchow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekielnica1 Re: od komunistów to wara! IP: 83.168.96.* 17.07.06, 09:10 Gość portalu: sympatyk sld napisał(a): > K..wa mieszkania za czasów komuny i pracę mieliście. Wykształcenie ludzie > dostawali. A teraz taki gó..arz, którego rodzice czerpali garściami z komuny > chce nas rozliczać??? Gdyby nie komuna to z gołą dupą by biegał i by czytać > nie umiał. W ACE mózg Ci wyprali!!!!!!!! wykształcony? parobku z awansu społecznego. Partia dała Ci mieszkanie i talony na samochód i pozostałe dobra - to ich chwalisz Ja w sółdzielni czekałam na swoje M 22 lata. Ale nie byłam parszywą czerwoną gnidą. Nie jestem zwolenniczką PiS, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:22 >Dyrektor Turczyn obiecuje jednak: - Od reklam całowagonowych , które od góry do dołu oklejają wagon, będziemy odchodzić. Ale ta reklama jest szczególna, dlatego wyraziliśmy na nią zgodę. Dotyczyła przecież promocji regat, które są największym wydarzeniem od lat w Szczecinie. Na następne reklamy typu całoskładowego na pewno nie będziemy wyrażać zgody. To mam pytanie do pana dyrektora - Czy film "Skok przez płot" też jest dla Szczecina sprawą szczególnej wagi?? ;-)) Bo wczoraj właśnie na ulicy zauważyłam oblepiony reklamą filmu tramwaj. Moim zdaniem powinno się raz jeden KONSEKWENTNIE skończyć z CAŁKOWITYM oblepianiem szyb. Bo inaczej skończy się tak jak teraz. Reklamodawcy na części "bezszybowe" i tak będą, a co do pieniędzy, zysków?? Przecież nie tak dawno wypowiadał się ktoś z komunikacji i twierdził, ż ezyski z reklam nie są znaczącą pozycja w budżecie firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: 62.69.212.* 19.07.06, 09:14 Tak to na co ide te marne pieniadze? I dlaczego musimy sie meczyc w takich "sarkofagach" jesli sa to marne pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 09:28 marne pieniądze idą podobno na naprawę tego co zepsuli wandale. Przynajmniej ktoś tak kiedyś tłumaczył. Może dlatego mamy wozy w stanie rozpaczy - wynika z ich stanu, że pieniądze z reklam rzeczywiście są malutkie. Czy ktokolwiek w firmie wyliczył o ile zmniejszyłyby się te marne pieniądze, gdyby wykluczyć z nich szyby?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: 62.69.212.* 19.07.06, 09:49 Wlasnie moze dziennikarze zrobia dobry tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: 62.69.212.* 19.07.06, 09:53 A jeszcze jedno, ktos planowal rozbudowac linie tramwajowe np. wchodzac na 26- kwietnia lub w kierunku warszewa? Ale czy te plany to moze tylko marzenia? Miasto nie moze kupic nowe wagony a szykuja sie na takie inwestycje. Jeszcze raz zapytuje sie jakie to pieniadze sa z reklam i na co je przeznaczono dotychczas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 09:57 jak znam życie i dając księgowej firmy jakieś IQ, to pieniądze z reklam oficjalnie idą do wspólnego kotła ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: 62.69.212.* 19.07.06, 15:52 A szkoda! My mieszkancy "akceptujemy" ta przestrzen w ktorej przybywamy, zatem warto wiedziec gdzie idzie ta forsa. Ostatnio jechalem starym ikarusem, zastanawialem sie - kto puszcza takie wraki na trase? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Tramwaj mocno rozreklamowany IP: 62.69.212.* 21.07.06, 21:37 To ile MZK dostał za reklamę? Odpowiedz Link Zgłoś