Dodaj do ulubionych

Stalmont zbuduje kładkę nad ul. Staszica

IP: *.system.szczecin.pl 18.07.06, 19:14
Jestem zmęczony przypisywaniem sobie przez GW "autorstwa" tego projktu, o którymi pisali wszyscy mający trochę oleju w głowie od początku ogłoszenia go.

Lepiej by się GW zajęła sprawdzeniem, dlaczego autor tego fatalnie zaprojektowanego "ronda" wpuszczono do przetargu z Krzywoustego. Kto odpowiada za to, że musimy wydać 2,7 mln zł na poprawki do źle zrobionej inwestycji? Kto jest winien (NAZWISKA !) tej niekompetentnej budowy??
Obserwuj wątek
    • Gość: Wypoczęty Re: Stalmont zbuduje kładkę nad ul. Staszica IP: 83.168.96.* 18.07.06, 23:23
      > Lepiej by się GW zajęła sprawdzeniem, dlaczego autor tego fatalnie zaprojektowa
      > nego "ronda" wpuszczono do przetargu z Krzywoustego.

Tylko tu nawalili z tymi obiecanymi korkami ;)

> Kto odpowiada za to, że mu
      > simy wydać 2,7 mln zł na poprawki do źle zrobionej inwestycji? Kto jest winien
      > (NAZWISKA !) tej niekompetentnej budowy??

zapomniałeś dodać że z twoich podatków - dodało by to dramatyzmu twojej
      wypowiedzi (to tak na prztszłość)
      • piotrus1 Re: Stalmont zbuduje kładkę nad ul. Staszica 18.07.06, 23:55
        hehhehe
        a ja coś wiem i nie powiem ;)

• Gość: Wypoczęty Re: Stalmont zbuduje kładkę nad ul. Staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 08:58
          > hehhehe
          > a ja coś wiem i nie powiem ;)

wal :)
      • Gość: kibic Re: Stalmont zbuduje kładkę nad ul. Staszica IP: *.szczecin.enea.pl 19.07.06, 08:43
        I w ten oto sposób z Waszym współdziałaniam UM-Szczecin usunie własne
        kosztowne błędy popełnione przy budowie ronda.
      • Gość: zmęczony Krzywoustego IP: *.system.szczecin.pl 19.07.06, 14:16
        Pożyjemy - zobaczymy - jak przyjadą studenci we wrześniu, którzy nie są do Narutowicza przyzwyczajeni. Gdyby nie Narutowicza i szerego innych zmian - to już dawno Krzywoustego by stało.
        Teraz jest tam już tylko tak źle jak było.

Mileczeniem pominę tą popylinę jaką na chodnikach i murkach porobinon - za taką kasę murki z brukowca na głównej ulicy miasta - chyba nie ma większego głupca, który by takie coś dopuścił...
        • Gość: sanders Re: Krzywoustego IP: *.one.pl / 213.155.180.* 19.07.06, 16:16
          >...jak przyjadą studenci we wrześniu...

Oczywiście, parę tysięcy "pierwszaków" się zjedzie, a każdy swoim samochodem.
          Bo przecież to majętne towarzystwo. No i na szczecińskie uczelnie to tylko
          przez Krzywoustego można dojechać, inaczej się nie da. Niniejszym wnioskuję o
          zmiane nazwy "ul. Bolesława Krzywoustego" na "ul. Wędrówek Studenckich".
        • Gość: wypoczęty Re: Krzywoustego IP: 83.168.96.* 19.07.06, 18:02
          > Pożyjemy - zobaczymy - jak przyjadą studenci we wrześniu, którzy nie są do Naru
          > towicza przyzwyczajeni. Gdyby nie Narutowicza i szerego innych zmian - to już d
          > awno Krzywoustego by stało.

a od lutego do czerwca ich nie było???
    • Gość: maksiu Re: Stalmont zbuduje kładkę nad ul. Staszica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 00:00
      Jak już obwiniamy to po całości!
      Wiem z dobrze poinformowanego źródła, iż wydział inwestycji proponował dodanie do projektu kładki jeszcze przed realizacją całego ronda Leppera, o przepraszam, ronda Giedroycia. Jednak na całe szczęści mamy radnych, to bardzo potrzebny organ, i ci właśnie szanowni radni wybili to z głowy tej ciemnej masie z inwestycji, że nie będą wydawać pieniędzy na takie chore koromysła.
      Swoją drogą faktycznie Gazeta lubi przypisywać sobie róże pomysły, podobnie było z tym zagospodarowaniem basenów przeciwpożarowych, nie oni pierwsi próbowali i z powodów proceduralnych cała energia szła w gwizdek. Tyle dobrego, że przypisując sobie dany pomysł, przy okazji tak to nagłaśnia, aż w końcu temat ma szanse na wypłynięcie na głębsze wody.
    • shp80 Re: Stalmont zbuduje kładkę nad ul. Staszica 19.07.06, 00:13
      Ja jestem bardzo ciekaw, jak bardzo, za 3mln PLN, poprawi się sytuacja w tym rejonie. Przejść i bezkolizyjnych przejazdów podziemnych dla bicykli, to ja bym oczekiwał na nowym rondzie na Ku Słońcu, bo bez świateł zrobi się tam cholernie niebezpiecznie, a nie w niemal samym śródmieściu..

Pozdro
      Tomek
      • piotrus1 Re: Stalmont zbuduje kładkę nad ul. Staszica 19.07.06, 09:15
        pismak - masz jakiegoś mejla ???
        • shp80 Re: Stalmont zbuduje kładkę nad ul. Staszica 19.07.06, 15:02
          piotrus1 napisał:

> pismak - masz jakiegoś mejla ???

Mnie pytasz, czy pismaka? Bo jakoś tak z pytaniem podczepiłeś się pod mój tekst.. :-)

Pozdro
          Tomek
    • fan_jfk Re: Stalmont zbuduje kładkę nad ul. Staszica 20.07.06, 07:30
      Podobno kładka ma skrócić drogę do pętli autobusowej i podobno poparło ją wielu
      pieszych - rozumiem, że w takim razie wszyscy będą z niej chętnie korzystać i
      stare przejścia mogą zostać, bo nikt po nich nie będzie chodzić? <LOL>
    • Gość: zmęczony Inna paranoja IP: *.system.szczecin.pl 20.07.06, 11:05
      To skrzyżowanie w ogóle jest paranoją - zbudowali je 3 lata temu a teraz pod nim przebijają za ciężkie pieniądze przkop kanalizacyjny a nad nim będą budować kładkę.

Czy w tym mieście perspektywa urzędnicza kończy się na końcu własnego biurka??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka