Gość: o zgrozo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 19:34 no tak w polsce za spiprzenie roboty mozna byc nawet wyrozniony. kocham ten kraj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcel Re: Dyplom za ulicę Krzywoustego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:02 hehehehehe moze komisja dostala projekt z tramwajem w tunelu ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony kompletna burleska IP: 195.28.182.* 12.07.07, 20:02 Ulica, która w zimie stanie się niebezpiecznym odcinkiem, bo ludzie będą jeździć po zaśnieżonych szynach. Ulica na której z rozbiórkowego bruku zrobiono "murki". Ulica, której odbiór spóźnił się a NIK wskazał, że wykonawca powinien zwracać pieniądze, co nigdy się nie stało (o ile mnie pamięć nie myli)... wygrywa konkurs. Grunt to wnikliwość i obiektywizm redakcji GW. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: kompletna burleska 12.07.07, 20:53 Gość portalu: zmęczony napisał(a): > Ulica, która w zimie stanie się niebezpiecznym odcinkiem, bo ludzie będą jeździ > ć po zaśnieżonych szynach. Ulica na której z rozbiórkowego bruku zrobiono "murk > i". Ulica, której odbiór spóźnił się a NIK wskazał, że wykonawca powinien zwrac > ać pieniądze, co nigdy się nie stało (o ile mnie pamięć nie myli)... wygrywa ko > nkurs. Grunt to wnikliwość i obiektywizm redakcji GW. Projekt wyrozniono. Nie pisza w jakiej kategorii..... Moze tam tez jakies "zlote maliny" przyznaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burleska Re: kompletna burleska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:57 ulica bez parkingów jak w metropoliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, bam (komuś się coś dokładnie po......, Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniews1934 Re: kompletna burleska 13.07.07, 18:37 całkowicie popieram Pańskie zdanie.Jeszscze dodam że następną nagrode i wyróznienie powinien otrzymac wykonawca przebudowy ronda Ku Słoncu i Derdowskiego.Nagrode Nobla powinni otrzymać nieudolni i niekompetetni urzędnicy miejscy Prezydenta Krzystka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrakadabra Re: Dyplom za ulicę Krzywoustego IP: *.chello.pl 12.07.07, 21:08 Remont zakończono w styczniu 2006? Z tego co pamiętam, jeszcze w poprzednie wakacje była kompletnie rozwalona. Może miało być styczeń 2007 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanwaldek Re: Dyplom za ulicę Krzywoustego IP: *.teleton.pl 12.07.07, 22:34 Wg mnie jest lepiej niż przed remontem. Tyle było płaczu w gazetach że miasto się zakorkuje, że drożność spadnie... Mieszkam przy kopernika , chodzę tam często i mógłbym narzekać że teraz większy ruch przez kopernika, że to, że tamto. Macie jakieś lepsze pomysły , czy to genetycznie uwarunkowane marudzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony bo się do Narutowicza przyzwyczaili... IP: 195.28.182.* 12.07.07, 22:57 Nie zauważyłeś może, że ta "lepsza" przelotowość to skutek korków na Narutowicza i przeniesienia na nią przynajmniej 1/3 ruchu. Że nie wspomnę o miejscach postojowych, które znikły bezpowrotnie. Akurat za nimi nie płaczę... choć można byłoby czymś ten ubytek zrekompensować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _/\_ Re: bo się do Narutowicza przyzwyczaili... IP: 81.190.124.* 12.07.07, 23:58 a co to jest "przelotowość" ????? :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony przepuść się IP: 195.28.182.* 13.07.07, 17:51 Przepuść się przepustem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: Dyplom za ulicę Krzywoustego 12.07.07, 23:40 Gość portalu: stefanwaldek napisał(a): > Macie jakieś lepsze pomysły , czy to genetycznie uwarunkowane marudzenie > ? Ja, przed remontem, pisałem, że ta ulica po remoncie będzie do niczego. I to się w sumie potwierdza. Miało być bardziej miejsko, a wcale nie jest. Parkingi wywalili, a w zamian nie dali nic, prócz terenochłonnych zatoczek autobusowych i przystanków. Nie ma dróg dla rowerów, nie ma stojaków dla rowerów, chodnik niby poszerzony, wcale nie jest taki szeroki. Efekt psują wydzielone prawoskręty, zatoczki autobusowe i murki.. Ot taka ulica do wszystkiego i do niczego. Na plus jest to, że nie ma dziur w jezdni. Pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony Ci sami co rondo Leppera? IP: 195.28.182.* 12.07.07, 22:58 I nie jestem pewien, ale Krzywoustego Ci sami geniusze projektowali co rondo Giedroycia, tfu... Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Ci sami co rondo Leppera? 13.07.07, 00:00 tym od kładki też powinni dać laurkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Dyplom za ulicę Krzywoustego IP: *.kamiro.pl 13.07.07, 00:14 Marudzicie dla samego marudzenia! Pewnie, że lepiej by się jeździło jakby było ze dwa albo z pięć razy szerzej i parkingi i skwerki i co się komu wymarzy, ale przecież trzeba się było zmieścić w określonych granicach. Jeździ się dużo lepiej niż przed remontem i niebrzydko to wszystko wygląda. Gratuluję dyplomu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Dyplom za ulicę Krzywoustego IP: *.chello.pl 13.07.07, 06:29 Nie wiem, jak się jeździ prze Krzywoustego po remoncie, ale wiem, jak się chodzi. Moim zdaniem chodniki są w gorszym stanie, niż przed remontem - kostka i płyty są tak położone, że po przejściu na piechotę odcinka od placu Kościuszki do al. Wojska Polskiego można wyrzucić buty (typowe na niezbyt wysokim obcasie) na śmietnik. A umiejscowienie przystanku autobusowego na rogu z ul. Królowej Jadwigi, to dopiero jest majstersztyk... Ci co to wymyślili, nie jeżdżą komunikacją miejską na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Dyplom za ulicę Krzywoustego 13.07.07, 08:35 wlasnie. Chodniki sa tam koszmarne. Moze to i ladnie wyglada , ale chodnik to nie obrazek, zeby go ogladac:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jer Dyplom za ulicę Krzywoustego IP: *.szczecin.mm.pl 13.07.07, 07:45 następne wyróżnienie dla ul. Taczaka, okres remontu przekroczył 3 miesiące, a miało być 1 miesiąc, dlaczego nikt z reporterów tym sie nie zajmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aziz Dyplom za ulicę Krzywoustego IP: *.globalconnect.pl 13.07.07, 22:03 z ulicy w centrum miasta zrobiono przelotówkę. Po co te chodniki, murki skoro i tak niewiele osob tamtedy chodzi? Sklepow fajnych nie bedzie, bo nie ma gdzie zaparkowac i w ogole nie ma juz klimatu. Co to w ogole za ulica? Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: Dyplom za ulicę Krzywoustego 14.07.07, 00:27 Gość portalu: aziz napisał(a): > z ulicy w centrum miasta zrobiono przelotówkę. Po co te chodniki, murki skoro i > > tak niewiele osob tamtedy chodzi? Sklepow fajnych nie bedzie, bo nie ma gdzie > zaparkowac i w ogole nie ma juz klimatu. Co to w ogole za ulica? Proponuję kolejny remont, czyli jak lokalną autostradę zamienić w miejską ulicę: 1. Tory tramwajowe przesuwamy bliżej zabudowy (obojętnie z której strony). 2. Likwidujemy zatoczki autobusowe i prawoskręty, poszerzamy chodniki. 3. Wpuszczamy autobusy na tory (oba kierunki). 4. Dla samochodów prywatnych wyznaczamy jeden pas ulicy jednokierunkowej oraz miejsca postojowe. 5. Wyznaczamy drogę dla rowerów oraz kilka parkingów dla jednośladów. Miejskość pełną gębą.. Realizacja polityki transportowej, jak w mordę strzelił.. A co.. Pomarzyć nie można? ;] Pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
kasia22213 Re: Dyplom za ulicę Krzywoustego 14.07.07, 15:03 eee, nie chce mi sie komentowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony co za bajki... IP: 195.28.182.* 22.07.07, 17:51 Ropwerowy, ty rzeczywiście nie tylko masz fantazję ale i podstawowej wiedzy o organizacji ruchu nie masz... Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: co za bajki... 22.07.07, 18:19 Gość portalu: zmęczony napisał(a): > Ropwerowy, ty rzeczywiście nie tylko masz fantazję ale i podstawowej wiedzy o > organizacji ruchu nie masz... Za to ty, panie "fizyka prowadzi samochodem", wiedzę zapewne posiadasz zajebistą.. Pojedź gdzieś za granicę wschodniomentalny pastuchu i zobacz jak się organizuje ruch w centrach miast.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony Re: co za bajki... IP: 195.28.182.* 22.07.07, 18:24 Na tym poziomie polemiki ze zwolennikiem czerwonego asfaltu i montowania wind dla rowerów nie będę prowadził. Idź sobie zbuduj atostrady dla rowerów. Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: co za bajki... 22.07.07, 18:58 Gość portalu: zmęczony napisał(a): > Na tym poziomie polemiki ze zwolennikiem czerwonego asfaltu ^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Widzisz.. Już ci kilka razy wyjaśniałem, co myślę na ten temat, ale ty dalej twierdzisz, że trawa jest niebieska. Dlatego prowadzenie merytorycznych dyskusji z tobą nie ma sensu. > i montowania wind dla rowerów Co jeszcze wymyślisz? Korytarz powietrzny? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 rzeczywiscie projekt troche dziwny i niebezpieczny 14.07.07, 15:29 Zmeczony ma racje, zmniejszenie natężenia ruchu uzyskano przez przeniesienie TIRów na nie przystosowana i waska (z 2pasmowej uczyniono 3pasmowa) ulice Kopernika i dalej Narutowicza... Na tej waskiej i zadrzewionej - słaba widocznośc - Kopernika uczyniono przelotke! Nadto jak stoje na swiatłach obok Heliosa to przejezdzajace autobusy mam 10-20 cm... od siebie! Wydaje mi sie, ze to nie jest dobrze zrobione... Ulica jest zbyt waska, nalezy chyba cofnac chodnik, bo tam moze dojśc do tragedii... Odpowiedz Link Zgłoś