Gość: selawi IP: 83.18.220.* 28.08.07, 09:10 Pomocy! znacie ceny połozenia m/2 regipsów i sprawdzonych fachowców? Może ktos poleci kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inwestor A co, stoją? IP: *.chello.pl 28.08.07, 13:56 Sam nie możesz sobie położyć? a co to są regipsy? Znam firmę Rigips, która produkuje różnego rodzaju płyty kartonowo-gipsowe używane w budownictwie jako tani materiał na ścianki działowe, obudowę ścian, sufitów, i tp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi Re: A co, stoją? IP: 83.18.220.* 28.08.07, 14:07 jakbym mogła, tobym se połozyła. Nie szukam płyt, tylko wykonawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi Re: A co, stoją? IP: 83.18.220.* 29.08.07, 11:49 w dalszym ciągu poszukiwany........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Kochanie, co chcesz zrobić ("położyć")? IP: *.chello.pl 29.08.07, 20:24 Cena zależy od tego co chcesz zrobić; czy chcesz postawić ściankę działową, jedno czy dwuwarstwową, czy obudować ściany, a może okleić?, czy zrobić sufit podwieszany prosty czy z uskokami(więcej materiału więc i cena wyższa)... Mógłbym tak wymieniać długo jeszcze ale najlepiej będzie jak zajrzysz do pierwszej lepszej gazety z ogłoszeniami i zadzwonisz pod podany numer. a jeszcze; dlaczego interesuje cię cena położenia pół metra kwadratowego tego "regipsa" - za chiny nie pojmuję. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do inwestor Re: Kochanie, co chcesz zrobić ("położyć")? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 20:59 Że też na każdym forum zawsze znajdzie się jakiś głupio - mądry po-je-b, co będzie pieprzył bez sensu. Mowa potoczna używa nomenklatury może nie precyzyjnej, ale i tak zrozumiałej dla każdego. Może z wyjątkiem wyjątkowych debili. A jak masz jakieś problemy emocjonalne czy inne frustracje, to udaj się na jakąś psychoterapię. Pomoże, czy nie pomoże - przynajmniej jakiś czas będziesz z dala od komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor Do oburzonego anonima IP: *.chello.pl 29.08.07, 21:56 Ty też zadzwon pod hasło RYGIPSY w gazecie i zapytaj ile bierze za "położenie 1 m2 regipsów". A potem zastanów się czy to jest temat na TO FORUM - baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Do oburzonego anonima 29.08.07, 22:05 masz racje inwestorze, ale przeciez mozna w miare konkretnie odpowiedziec, jezeli wiesz lub mozesz pomóc! Selawi tez, jezeli juz zdecydowała sie na Forum, to powinna sprecyzowac o co sie konkretnie rozchodzi! No, i podac jakis kontakt, to moze by ktos sie odezwał... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Do oburzonego anonima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 03:01 Andreas, weź przestań jak zwykle dzielić włos na czworo. Selawi raczej wygląda na laika w sprawach remontowych, więc uważam, że to fachowcy - o ile są tutaj takowi - powinni zadać pytania naprowadzające. A inwestor - w kontekście tego co napisał wcześniej, z uzasadnieniem które również już podałem, zachowuje się jak przemądrzały dupek. Którym, zdaje się, w istocie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selawi Re: Do oburzonego anonima IP: 83.18.220.* 30.08.07, 09:40 znacie ceny połozenia m/2 regipsów i sprawdzonych fachowców? Może ktos poleci kogoś? co w tym jest niekonkretnego? Jak swojego czasu ktoś szukał stolarza, to dałam namiary na swojego, sprawdzonego i solidnego. Czy to tak trudno zrozumieć? Zamiast walić pseudo fachowe wywody ( inwestorze, jakbym zajmowała się kładzeniem regipsów, to, barania łąko, nie zadawałabym takich pytań, sama sie domyślam, że ceny są różne, pytam- jakie )i pytam na forum, czy ktoś ma kogoś SPRAWDZONEGO, bo pseudowafochwców, sierot- pomagierów po tych, co wyjechali nie odróżnię od prawdziwego mistrza, bo- a kuku, niespodzianka- ja się na tym nie znam i można mi wcisnąć każdy kit. A jeśli zadzwonie na numer z ogłoszenia, to każdy mi powie, że jest super. Miałam już doczynienia z "ekipami fachowców" , niezłe traumy. Jak nie umiesz pomóc, to po co się wymądrzasz? Nawiasem mówiąc, m/2 to dla każdego myślącego człowieka metr kwadratowy, a nie pół metra, no hilfe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do inwestora Re: Do oburzonego anonima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 02:55 Nie muszę dzwonić, żeby wiedzieć, że będą wiedzieć, o co chodzi. Ty pisząc, że to nie to forum, też pośrednio przyznajesz, że wiesz. A niby gdzie Selawi ma się dowiadywać o DOBRYCH wykonawców ZE SZCZECINA ? Na forum Muratora jest nieco mniejszy ruch, nie każdy też wie o jego istnieniu. Tutaj wypowiadają się mieszkańcy miasta, więc dziewczyna zadała najnormalniejsze w świecie pytanie. A baranów poszukaj na drzewie. Swoim, genealogicznym. Odpowiedz Link Zgłoś