Gość: ferd IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 19:20 na mój gust to długo nie postoi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kopin Re: Galaxy rusza! IP: 217.153.169.* 30.09.03, 21:19 niestety, zaczyna się ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: Galaxy rusza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 21:45 jasne, wyburza moze, co? przestancie panikowac, z turzynem bylo to samo, a mimo to jest luz, w ciagu calego dnia mozna bez problemu przejechac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dj KATE Re: Galaxy rusza! IP: *.deltanet.pl 30.09.03, 21:54 juz sie nie moge doczekać kiedy tam pojade, wczoraj przejezdzałem i widziałem te "cudo" architektonicznie nawet ładny spodziewałem sie czegoś gorszego..hłehłe.. zna ktoś może stronke o galaxy!! chodzi mi o sklepy jakie beda tam sie znajdować......thx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: Galaxy rusza! IP: 217.153.169.* 30.09.03, 22:06 www.echo.com.pl/main.php oferta - w prawym dolnym rogu - layout Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyleta Boże widzisz i nie grzmisz!!!;-p IP: 217.153.159.* 30.09.03, 22:43 W kronice o 21.45 pokazywali galaxy od srodka no no wewnątrz nie jest najgorzej!!!Ale błagam może wypowiedział by sie jakiś architekt czy mozna jeszcze coś zrobic z elewacją przecież bok od parkingu podzemnego radisona to czysta blacha falista skandal!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Galaxy rusza! IP: *.acn.pl / 10.68.6.* 01.10.03, 00:10 nareszcie,kamień spadł mi z serca,oby szczecin przyprawił o przerażenie swoim handlowym przepychem i niewypowiedzialnym luksusem rostock,berlin oraz hamburg,bo wszystkie znaki na niebie i ziemi ,z uwagi na ekstrawagancką aranżację wnętrza Kolosa na to wskazują. teraz kolej na następnego ekstrawaganckiego jak cholera, amerykańskiego jak z Las Vegas "mastadonta- molocha"zatrudniającego około 3.000 osób.,,zbijającego aranżacją wnetrz i architekturą zewnętrzną w stylu najśmielszych europejskich eksperymentów - AUCHAN/150.000 tys .m2/w Kołbaskowie,wielofunkcyjnego "mall'a" w stylu największych centrów handlowych w USA,tym razem nastawionego na obsługe blisko 7 milionów mieszkańców jako tzw." turystów ządnych sensacji"z pólnocnych Niemiec,Danii i pólnocnej Polski,do dzieła molochu zbijajacego wszystkich z nóg Szczecina.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as to jest rysunek IP: *.client.attbi.com 01.10.03, 01:02 co wy pieprzycie. pokazuja rysunek, a mowia otwarcie. idioci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arteq Re: Galaxy rusza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 01:32 ...to zrozumiałe, że część ludzi obawia się o swoje interesy, tak jak było przy otwarciu Carrefour'a, ale z czasem wszystko (i wszyscy) przeszli do porządku dziennego...zależy jedynie od klienta gdzie ma pójść i co kupić...obawy były na Hurcie, na Turzynie i wogóle w okolicy...jakoś nie widzę aby z Hurtu wszyscy pouciekali albo z Turzynu...jedynie co to w niektórych miejscach na Hurcie ceny w porównaniu do Carre nie są "hurtowe" i przystępne...a co będzie z okolicznymi sklepami, czas pokaże...np. Fala nie wiem czy przetrwa ze swoimi sklepikami...osobiście uważam, że Fala nie ma co zaoferować...jedynie ta stara Fala koło Pazimu była jeszcze w miarę fajna...życzę udanych zakupów i miłego spędzenia czasu...w GALAXY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old.sailor Re: Galaxy rusza! IP: 217.153.73.* 01.10.03, 07:45 bylem na otwarciu i szczerze powiem , ze wewnetrzny hall robi calkiem niezle wrazenie zwlaszcza ta kopula a'la planetarium z lacinskimi nazwami wszystkich planet - fajne co do oferty handlowej , to w wiekszosci sa to sklepy exclusive , gsyby nie ten geant na pierwszym pietrze byloby calkiem o.k. handel okoliczny powinien sobie jednak poradzic , bo jakos nie widze babci emerytki zasuwajacej do galaxy i jescze ruchomymi schodami na pietro , zeby kupic dwie bulki i mleko no i caly 2 poziom jeszcze nie czynny , znaczy multikino, kregielnia , knajpy etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: Galaxy rusza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 12:03 Gość portalu: old.sailor napisał(a): > handel okoliczny powinien sobie jednak poradzic , bo jakos nie widze babci > emerytki zasuwajacej do galaxy i jescze ruchomymi schodami na pietro , zeby > kupic dwie bulki i mleko No to chyba masz problemy ze wzrokiem, bo ja dziś przeciskałem wśród tabunów zdezorientowanych staruszek i staruszków, którzy w koszykach mieli właśnie po dwie bułki i mleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izulek Fala IP: *.sp4net.pl / 10.0.4.* 01.10.03, 11:15 Gość portalu: Arteq napisał(a): > a co będzie z okolicznymi sklepami, czas pokaże...np. Fala nie > wiem czy przetrwa ze swoimi sklepikami...osobiście uważam, że Fala nie ma co > zaoferować...jedynie ta stara Fala koło Pazimu była jeszcze w miarę > fajna...życzę udanych zakupów i miłego spędzenia czasu...w GALAXY No ja zawsze tak samo myslalam.Di "Finki" oczywiscie chodzilam i nawet cos kupowalam ale jesli chodzi o Fale...to dziwie sie ze jeszcze nie zbankrutowali,hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Galaxy rusza! IP: 62.233.159.* 01.10.03, 14:57 Kolo Pazimu to byla Finka :) Ale to byly inne czasy, nie bylo wtedy Geanta, Carrefoura itp. ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satsiek Re: Galaxy rusza! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 15:07 Gość portalu: Meg napisał(a): > Kolo Pazimu to byla Finka :) Ale to byly inne czasy, nie bylo > wtedy Geanta, Carrefoura itp. ... Ale był wtedy Darek "Omega" Wieczorek i jemu m.in. "zawdzięczmy" Galaxy ! Jak ktoś nie wie kim był Darek"Omega" Wiczorek to wyjaśniam, że Marian Jurczyk obecny prezydent był przy nim("Omedze")też prezydentem Szczecina ! Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Galaxy rusza! 01.10.03, 08:36 rozumiem że za 27 lat gdy minie 30letni okres dzierżawy firma echo lub jej spadkobiercy oddadzą miastu pustą działkę (stan tzw niepogorszony;) ps czy już stoi ogonek bo cukier 7 gr? PlaySationDwojka ten obrazek to rzeczywiście wygląda jak wizualizacja a nie jak zdjęcie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz-n Re: Galaxy rusza! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 10:02 piekne beda korki (godz 15 autobusy do polic + zaopatrzenie),podobno byly przed otwarciem w piatek,zepsuta sciezka rowerowa(rayskiego -wyzwolenia).Czy ED i jego ludzie beda na otwarciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyleta _BYŁEM WIDZIAŁE... IP: 217.153.159.* 01.10.03, 12:03 No i już na początku były problemy otworzyli ok.9.45 a miało być o 9 ale ja i tak nie narzekam bo wbiłem się przez parking jak ochroniarz nie patrzył ;-p dobra ale dość chwalenia się W wenątrz nie jest tak najgorzej ale jeszce wszytko było rozbabrane jeden chodnik nie działał windy nie działy itd.porostu sie pospieszyli ale i tak nie jest w srodku tak najgorzej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA jedyny plus to parking w centrum miasta [NT] IP: *.*.*.* 01.10.03, 12:19 Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: jedyny plus to parking w centrum miasta [NT] 01.10.03, 12:21 który pewnie jak w kupcu zrobią płatny (coś już przebąkiwali ci oni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old.sailor Re: jedyny plus to parking w centrum miasta [NT] IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 12:24 jak wczoraj wjezdzalem ,to wlasnie instalowali szlabany czyli chyba jednak platny bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: jedyny plus to parking w centrum miasta [NT] IP: 62.233.159.* 01.10.03, 15:01 Jak zrobia platny to ciut slabe posuniecie, ludzie beda sie wkurzac ze musza za parking na zakupy placic ... Chociaz z drugiej strony rozumiem tych "onych". Wielki parking centrum miasta, dookola banki, zus, itp gdzie przyjezdza pelno ludzi zalatwiac sprawy, fakt, staloby tam gros aut ludzi nie bedacych klientami Galaxy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: jedyny plus to parking w centrum miasta [NT] IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.03, 12:32 Gość portalu: Meg napisał(a): > Jak zrobia platny to ciut slabe posuniecie, ludzie beda sie > wkurzac ze musza za parking na zakupy placic ... Chociaz z > drugiej strony rozumiem tych "onych". Wielki parking centrum > miasta, dookola banki, zus, itp gdzie przyjezdza pelno ludzi > zalatwiac sprawy, fakt, staloby tam gros aut ludzi nie bedacych > klientami Galaxy ... ... trzoda bedzie parkowac po podworkach na pohybel mieszkancow... byle tylko nie placic tych paru zlotych... a tak na marginesie to ciekawy jestem ile osob z tych wolajacych o pomste do nieba, bedzie po cichaczu biegac tam na kregle, lub do kina hihihi hipokryci hihihi ;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyteck Re: Galaxy rusza! IP: *.anax.pl / *.anax.pl 01.10.03, 12:34 A oto moja opinia, skopiowana z innego wątku: Własnie wróciłem z dziś otwartego Centrum Galaxy. I musze przyznać, że jestem pod wrażeniem... BAŁAGANU jaki tam panuje. Zaczyna się już na parkingu - ciężko wjechać, bo jest mnóstwo jakichś ciężarówek. Po parkingu ciężko się poruszać, bo jeżdżą ekipy elektryków ze swoimi ruchomymi rusztowaniami i blokują zjazdy - ciągle coś podłączają. Na klatce schodowej równiez elektrycy - kładą kable w listwy. W środku faceci w drelichcach podłączają ruchome schody, obok nich jakiś facet w garniturze wrzeszczy coś po francusku do słuchawki. Z pozostałych schodów ŻADNE nie działały. Wziąłeś wózek na parterze i idziesz do Geanta na pierwszym piętrze? Twój błąd - zasuwaj z wózkiem z powrotem żeby go odstawić, następnie schodami (obok elektryków podłączjących coś na rusztowaniu) na górę - tam sobie weźmiesz! Poza tym całe wnętrze jeszcze nie jest skończone. Brakuje listew wykończeniowych, BA - niekiedy brakuje nawet całych paneli - straszy goły beton. Na podłodze brakuje czasem fugi między płytkami. Przy wjeździe malują murek na szaro. Cała druga kondygnacja jeszcze zamknięta. Niektóre szklane panele potłuczone i popękane. Duża część sklepów pozamykana - kleją szyby silikonem, malują coś, ustawiają meble, budują stoiska - nawet na korytarzach... Wg mnie to jest jeszcze plac budowy, a nie sklep. Większość sklepów jakie widziałem przy otwarciu była już zbudowana. Nawet "Kerfur" na Turzynie był skończony (choć chodniki w nocy układali). Galaxy nie jest jeszcze do końca zbudowane. Wpuścili ludzi na plac budowy:)) Nieźle. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: Galaxy rusza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 12:46 Do tego co napisał Voyteck dodałbym jeszcze fatalną organizacje ruchu w pobliżu Galaxy. Ręce mi opadły, kiedy okazało się, że powtórzono błąd z CH Turzyn - i tam, i tutaj kierowca zjeżdżający na parking lub też wyjeżdżający z niego napotyka na ogromne przestoje spowodowane potokiem pieszych. Ale przecież wiadomo było, ze piesi którędyś muszą przechodzić, więc dlaczego nie zbudowano przejścia podziemnego dla nich lub też mini-tunelu dla samochodów? Dlaczego takich problemów nie ma w centrach handlowych np. we Wrocławiu? Odpowiedź prosta. Bo Wrocławiem - w przeciwieństwie do Szczecina - nie rządzą skorumpowani idioci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Galaxy rusza! IP: 62.233.159.* 01.10.03, 15:03 wpuscili, bo musza na sklep musi na to wykonczenie juz sam zarabiac :) a podono chcieli otwierac 2 tygodnie wczesniej, szalency :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin jest już pierwsza ofiara IP: *.*.*.* 01.10.03, 13:06 ktoś zemdlał i został odwieziony "ER-ką"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: jest już pierwsza ofiara IP: 62.233.159.* 01.10.03, 15:06 Gość portalu: marcin napisał(a): > ktoś zemdlał i został odwieziony "ER-ką"... Bo u nas ludzie sa dziwni, leca na otwarcie nowego sklepu jakby nie wiem co sie tam mialo dziac, jakby to byl pierwszy taki mall w miescie ... to lekko zenujace ... a potem scisk, tlok, i nie dziwota ze co slabis mdleja ... ja juz sobie wyobrazam co sie bedzie tam dzialo w okolicy swiat ... masakra, ale moze inne centra sie wtedy zluzuja i bedzie mozna spokojniej zrobic zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: jest już pierwsza ofiara IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.03, 12:37 Gość portalu: Meg napisał(a): > Gość portalu: marcin napisał(a): > > > ktoś zemdlał i został odwieziony "ER-ką"... > > Bo u nas ludzie sa dziwni, leca na otwarcie nowego sklepu jakby > nie wiem co sie tam mialo dziac, jakby to byl pierwszy taki > mall w miescie ... to lekko zenujace ... a potem scisk, tlok, i > nie dziwota ze co slabis mdleja ... ja juz sobie wyobrazam co > sie bedzie tam dzialo w okolicy swiat ... masakra, ale moze > inne centra sie wtedy zluzuja i bedzie mozna spokojniej zrobic > zakupy 50% nizsze ceny w tym dniu... tak slyszalem... to przyciagnelo tlumy... a moze nie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferd Re: Galaxy rusza! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 13:26 czyżby dyrektor HYPERNOVEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
longplay Wyjazd z parkingu PAZIM niemożliwy. :-( 01.10.03, 15:33 Co to już nie ma w tym mieście firm do zainstalowania sygnalizatorów świetlnych, czy Policji do kierowania ruchem. Przy nadzwyczajnym spiętrzeniu ruchu - POLICJA. A te obiboki chowają się po krzakach z radarem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiek Re: Wyjazd z parkingu PAZIM niemożliwy. :-( IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 15:37 Longplay, długo nie grałeś, policja nie jest obibokami, tylko skończyły się im pieniądze(fundusze) na działalność tzw statutową i muszą dorobić chowając się po krzakach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Wyjazd z parkingu PAZIM niemożliwy. :-( IP: *.*.*.* 01.10.03, 16:10 koło Pazimu wyjazd był znacznie utrudniony od ładnych paru miesięcy i straży miejskiej to nie ruszało. A dziwne - co dzień koszenie TAKIEGO siana mogli zrobić za parkowanie. Ale po ch.... - przecież ta kasa nie poszłaby do ich kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianka Re: Galaxy rusza! IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.34.* 01.10.03, 19:12 Matko swieta! Znowu pokas zetolnosci i kompetencji dziennikarzy GW! Rzekome zdjecie, podpisane: "Atrium podczas wtorkowego otwarcia dla zaproszonych gości", to zwykly obrazek z symulacji komputerowej ze strony Echo Investment! Rewelacja! To ma byc zabawne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianka Re: Galaxy rusza! IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.34.* 01.10.03, 19:13 mialo byc "pokaz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor wydania Re: Galaxy rusza! IP: *.szcz.gazeta.pl 01.10.03, 20:17 Gość portalu: Szczecinianka napisał(a): > Matko swieta! Znowu pokas zetolnosci i kompetencji dziennikarzy > GW! Rzekome zdjecie, podpisane: "Atrium podczas wtorkowego > otwarcia dla zaproszonych gości", to zwykly obrazek z symulacji > komputerowej ze strony Echo Investment! Rewelacja! To ma byc > zabawne? To ja zlecałem zdjęcia fotoreporterowi, a później je wszystkie przeglądałem. To nie jest symulacja. Tak wygląda prawdziwe Galaksy. Bardzo nas irytowała drewniana konstrukcja w lewym dolnym rogu - nachalnie pchała się w kadr. To (jak sprawdziłem dziś) rusztowanie stoiska z ciastkami. Nie sądzę, by ten stragan przewidziano już w wizualizacji. Za łatwo przychodzi Ci wzywanie Matki Świętej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianka Re: Galaxy rusza! IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.34.* 02.10.03, 00:06 ??? To jest zdjecie??? Postronni, prosze przyjrzyjcie sie i powiedzcie - czy to waszym zdaniem mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dmode Re: Galaxy rusza! IP: *.echo.com.pl 02.10.03, 11:51 Byłem, widziałem - możliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Galaxy rusza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 09:51 duszno,nieprzyjemnie, widziałem wiele innych galerii, ta sie nie udała. Mało ciekawych sklepów, dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyteck Re: Galaxy rusza! IP: *.anax.pl / *.anax.pl 02.10.03, 12:01 Taa... Byłem jeszcze wczoraj po południu. W toaletach totalny brak wody i smród nie do wytrzymania. Wracam na parking po samochód, a tam się koło auta rozstawiła ekipa z rusztowaniem - wiercą i znak drogowy montują! Bossszzz.... W sklepie wszystkie powierzchnie z odrobiną połysku (tzn. które docelowo powinny być błyszcząco-matowe) nie były umyte, lecz przetarte przed otwarciem zwykłą, mokrą ścierą - wszystkie są po prostu brudne, ze smugami. Wszystko to przypomina nieco otwieranie wielkich, komunistycznychy inwestycji przez np. Gierka. Gierek wciska guzik uruchamiający rafinerię, a tam kable z szafy sterowniczej wkopane po prostu w ziemię, do niczego nie podłączone, bo rafineria opóźniona o cały rok:) Zupełnie jak w Galaxy... Ps: Ciekawe czy ruchome schody już dziś uruchomili.. Odpowiedz Link Zgłoś