Dodaj do ulubionych

Norbert Obrycki ma nową pracę

31.07.08, 19:48
www.radio.szczecin.pl/index.php

Były marszałek województwa Norbert Obrycki znalazł pracę. Radio Szczecin dowiedziało się, że były marszałek od dwóch tygodni pracuje w Urzędzie Wojewódzkim w Szczecinie.

Obrycki jest teraz pełnomocnikiem wojewody Marcina Zydorowicza do spraw współpracy polsko - niemieckiej. Jak poinformowało nas biuro prasowe wojewody, Norbert Obrycki jest zatrudniony na umowę - zlecenie do końca grudnia.

Agnieszka Muchla, rzecznik prasowy wojewody powiedziała Radiu Szczecin, że zatrudnienie pełnomocnika było konieczne, bo z oddziału współpracy międzynarodowej w gabinecie wojewody zwolniło się troje z sześciorga pracowników. Obrycki zarabia 3,5 tys. brutto, czyli nieco ponad 2 tys. "na rękę". Na nowe stanowisko nie było konkursu, ponieważ nie wymagały tego przepisy.

Do obowiązków Norberta Obryckiego należy m.in. współpraca z organizacjami rządowymi i pozarządowymi, kontakty z samorządami, udział w polsko - niemieckiej komisji międzyrządowej oraz reprezentowanie wojewody.

2008-07-31, 14:31: Tomasz Chaciński
Obserwuj wątek
    • exman Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 19:50
      Szczęść Boże na nowej drodze życia ! Aloha :)
    • Gość: bau Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:17
      u mojego szwagra na budowie dostanie więcej.
      • Gość: nie.kpij Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:21
        Przecież było wiadomo że koledzy z partii z głodu mu umrzeć nie dadzą.
        • Gość: tgh Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 20:46
          Spotykam się z wieloma osobami w terenie, które naprawdę bardzo
          ciepło wspominają współpracę z b.marszałkiem. Nie spotkałam żadnej,
          która poznawszy Obryckiego miałaby jakieś zastrzeżenia. Dobrze, że
          może nadal wykorzystywać zdobyte doświadczenie. Inna sprawa, że
          partia zbytnio nie rozpieszcza b. marszałka.
          • exman Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 20:49
            Taka u nas PO, nic nie poradzisz bracie mój, gdy na tronie siedzi...
            • Gość: marecki Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.szczecin.mm.pl 31.07.08, 20:52
              ...Nitras, ciekawe co on na to. Czyżby dał mu taką robotę żeby cicho siedział
              czy może Zydorowicz już się tak szybko ze smyczy urwał?
          • whiteentrance Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 21:20
            Gość portalu: tgh napisał(a):

> Spotykam się z wieloma osobami w terenie, które naprawdę bardzo
            > ciepło wspominają współpracę z b.marszałkiem. Nie spotkałam
            żadnej,
            > która poznawszy Obryckiego miałaby jakieś zastrzeżenia.

Nie mam pojęcia kogo spotykasz - poznam Cię z wieloma ludźmi, którzy
            inaczej o Obryckim nie powiedzą jak .. piiiiiiiiiiiiiii . Gó..arz
            i kompletne zero kompetencji!

> Dobrze, że może nadal wykorzystywać zdobyte doświadczenie. Inna
            sprawa, że
            > partia zbytnio nie rozpieszcza b. marszałka.

Jakie doświadczenie? Możesz mi pokaząc choć jedno osiągnięcie
            Obryckiego? Był, jest i będzie nikim. Nikczemną gnidą. Sprzedajnym
            zerem. I szmatą!
            • exman Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 21:24
              white, lepiej pisz o dziewczynach, polityka zdecydowanie zbyt szybko doprowadza
              cię do wytrysku :)
              • whiteentrance Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 21:30
                Ex! właśnie piszę o jedenj moralnej dziwce:)
                • exman Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 21:32
                  a nie lepiej pisać o pięknych blondynkach ?
                  • whiteentrance Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 21:52
                    exman napisał:

> a nie lepiej pisać o pięknych blondynkach ?

W sumie mogę pisać "o blondynkach". Taki tekst mi przychodzi do
                    głowy:

Pewnego razu poznałem śliczną blondynkę. Niestety, po kilku chwilach
                    konwersacji okazała się zwykłą qrwą jak nieprzymierzając Obrycki.

Mam ciągnąć dalej?
                    • exman Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 21:57
                      Kolego. każdy robi co chce, jedni ciągną inni puszczają :)Wolna Polska, wolny
                      Naród :)
                      • whiteentrance Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 21:59
                        exman napisał:

> Kolego. każdy robi co chce, jedni ciągną inni puszczają :)Wolna
                        Polska, wolny
                        > Naród :)

Ex!!! Ale żeby tak bez wazeliny? Przez swoich? Po prostu wstyd! I
                        tyle!
              • mumble.gibberish Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 21:31
                "Do obowiązków Norberta Obryckiego należy m.in. współpraca z organizacjami
                rządowymi i pozarządowymi, kontakty z samorządami, udział w polsko - niemieckiej
                komisji międzyrządowej oraz reprezentowanie wojewody."

Czyli żadnych konkretnych zadań pan Norbert nie ma. Taki pan "od wszystkiego".
                Zwykła partyjna urzędnicza fucha. Jak taki fachowiec z niego to powinna go
                zatrudnić jakaś prywatna firma, przecież teraz szukają "wykwalifikowanych
                menadżerów".
                I znowu to wszystko za nasze pieniądze.
              • Gość: tgh Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 23:37
                Whiteentrance, spotykam ludzi, którzy wobec mnie nie mają żadnego
                realnego powodu przymilania się fałszywymi opiniami. Uważam więc, że
                szczerze wypowiadali się pozytywnie o b.marszałku. Kilkakrotnie przy
                różnych spotkaniach lokalni samorządowcy wyrażali żal, że Obrycki
                musiał odejść. Nie wiem jakie miał wobec nich zasługi. Może tak po
                ludzku, nie podobała im się forma sprawowania władzy i odwoływania
                niewygodnych? Czy przez czas sprawowania urzędu na szczeblu
                marszałka województwa Obrycki nabył doświadczenie? Myślę, że tak. A
                to, że polityczni koledzy wybrali właśnie jego na to stanowisko to
                inna sprawa. Kompetancja i merytoryczność to nie są kategorie
                priorytetowe w rozdawaniu posad przez kadrowych PO.
            • Gość: JanKos Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:21
              whiteentrance jesteś zaślepionym z nienawiści , mściwym
              urzędaskiem.czego ci nie dał zakompleksiona biurwo?
              • absztyfikant Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 22:40
                Biedny Norbert. Krazyly przeciez plotki ze w dyplomacje pojdzie. Nawet slyszalem
                dwie fryzjerki w Golniowie, ktore mowily cos o placowce w miescie sernikow,
                walcow, kongresow i wienersznycelkow...
                • exman Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 22:47
                  ależ męczycie konia...zobaczycie , ten facet jeszcze nie raz was [pozytywnie
                  zaskoczy.
                  • absztyfikant Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 22:51
                    Jakiego konia? Jaki jest kon kazdy widzi. Nazwijmy konia koniem. Konie
                    trojanskie sa w uzyciu od czasow Odyseusza i o ile sie nie myle, nigdy nie
                    zostaly zakazane przez Konwencje Genewskie. Strzelanie do koni tez nie. Wiec o
                    co chodzi? Ze czasem kon okaze sie zwykla szkapa? No to niech kon uwaza.
                    • exman Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 22:55
                      Trafił nam się pogromca politycznych mustangów, absztyf...a ty nie boisz się
                      koni ? Tak, w ogóle ?
                      • absztyfikant Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 31.07.08, 23:00
                        Wole wielblady, maja przynajmniej szczere usmiechy:
                        farm3.static.flickr.com/2388/2178711309_1e181fb864.jpg
                        Duzo pracuja, malo pija, nie szaleja jak mustangi i sa wydajne.
          • Gość: Czeźwy Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.chello.pl 01.08.08, 00:00

> Spotykam się z wieloma osobami w terenie, które naprawdę bardzo
            > ciepło wspominają współpracę z b.marszałkiem. Nie spotkałam żadnej,
            > która poznawszy Obryckiego miałaby jakieś zastrzeżenia.

Jeśli nie jesteś pasztetem, możemy umówić się na kawę. Wtedy już nie będziesz mogła mówić, że nie spotkałaś.
            • Gość: JARO Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.szczecin.mm.pl 01.08.08, 01:40
              Cieszmy się szczesciem Norbrta, nie każdy ma szanse na tak przyjemną
              posade. Choć ja wolę wejść do zarządu portu lub Polic, chcę tego,
              gdzie mogę zapisać się do PO.
              • Gość: Jaro Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.szczecin.mm.pl 01.08.08, 01:46
                Mogę być podnóżkiem Sławcia, Michała. W ostateczności mogę być
                dyrektorem jakiegoś wydziału w um lub uw, skoro Jurek Serdyński
                może, to i ja mogę. Proszę o adres PO lub telefon do któregoś z
                szych Platformy.
              • Gość: re Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: 213.155.191.* 01.08.08, 11:17
                na zarzad polic nie masz szans!!! tam biora tylko niedorozwinietych umyslowo -
                a jedyny warunek to duzy otwor gebowy i ciagle sliska pupa
            • Gość: tgh Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 07:30
              Mówię jak było i tyle. Na kilku oficjalnych spotkaniach kilku
              niezależnych samorządowców miło wspominało Obryckiego. A nawet z
              pewnym żalem. I tyle. Bez głębszych analiz dlaczego. Nikt ich do
              tego nie przymuszał. Żaden inny samorządowiec nie podejmował wątku
              zaprzeczając. I tyle. Co do kawy - dziękuję za troskę, ale mam sie z
              kim umawiać :)
              • Gość: ilalo Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.chello.pl 01.08.08, 07:44
                Czy to nie jest trochę MEGAdegradacja?? Przecież wojewoda to byl
                jego pracownik..
                • Gość: alias Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.wzp.pl 01.08.08, 10:56
                  wojewoda to nie jest pracownik marszałka tylko jeżeli juz premiera.
                  • Gość: wergwert Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 12:42
                    Gość portalu: alias napisał(a):

> wojewoda to nie jest pracownik marszałka tylko jeżeli juz premiera.

i takie tluczki nie znajace kulis calej sprawy sie tu smia wypowiadac? zalosne
                    • Gość: miłka Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.chello.pl 01.08.08, 12:50
                      Nitras to bardzo nieprzyzwoity facet. Złamał gościa, pozbawił
                      środków do życia. A teraz rzucił mu ochłap, i natychmiast
                      upublicznił nawet z kwota jaką zarabia. Abstrahując od oceny
                      Obryckiego, takie upokarzanie jest w stylu bardzo złego człowieka.
                      • absztyfikant Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 01.08.08, 13:52
                        A wiesz ilu jest bezrobotnych w tym kraju? Norbert to wyksztalcony facet, moze
                        isc do szkoly dzieci uczyc albo do biznesu. Innymi slowy - bez przesady. Easy
                        come, easy go. Ochlap? Wiesz co, nie rozsmieszaj mnie. Bez legitymacji partyjnej
                        by tego nie dostal.
                        • Gość: miłka Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.chello.pl 01.08.08, 14:06
                          Dlatego mówię że abstrahując od Obryckiego. Dali mu, i zaraz
                          ogłosili w mediach ze były marszałek pracuje u swojego dawnego
                          podwładnego za 2 tys. Nie uważasz że to niski chwyt Nitrasa? Ja tak
                          zrozumiałam ten komunikat.
                          • absztyfikant Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 01.08.08, 14:15
                            Nitras to prostaczek, ale to wiem od wielu lat.
              • whiteentrance Pytania, których Kowalewska nie zada 02.08.08, 13:08
                1. Obrycki jest pełnomocnikiem wojewody od dwóch tygodni - ile razy
                w tym czasie był w Urzędzie Wojewódzkim? Czy Pełnomocnik ma tam
                swoje miejsce pracy (jeśli tak to jaki numer telefonu, jaki numer
                pokoju)?. Za żadne skarby nie można znaleźć takiej informacji w
                serwisie teleadresowym na stronie internetowej Uzędu Wojewódzkiego;
                2. Czy Pan Obrycki pamięta swoje słowa (rozmowy pod krawatem w PR
                Szczecin) o "pracy bez świadczenia pracy"?
                3. Jaki jest zakres obowiązków Pełnomocnika Obryckiego? Czy
                przedstawił co zamierza zrobić jako pelnomocnik?
                4. Czy zatrudnianie Pełnomocnika poza konkursem nie jest złamaniem
                przepisów o służbie cywilnej?
                5. Dzinnikarze szczecińskiej GW z obrzydzeniem psali o synekurach w
                odniesieniu do Enei, Zarządu Portu, ZCh Police, agencjach
                (nieruchomości rolnych, restrukturyzacji i modernizacji rolnictwa),
                urzędzie morskim, stoczni, spółkach zależnych od orlenu, funduszach,
                fundacjach oraz wielu urzędach (w tym również w Urzędzie
                Wojewódzkim!!) sprzed panowania jaśnieplatformy. Najczęściej były to
                wypowiedzi dzisiejszych platfonotabli z czasów kiedy byli
                tylko "pltfo".
                W dzisiejszej wzmiance o pełnomocnikowaniu przez Obryckiego u
                Wojewody nie ma ani przecinka obrzydzenia! Ani słóweczka komentarza!
                Żadnych "ochów"ani "achów" ze strony Jachima, Kowalewskiej,
                Zadwornego! Kraśnickiego! Nawet Rabendy! Nic! Tylko króciutki news!
                Czy taką sytuację można uznać za qurestwo dziennikarskie?.

Pytanie do tgh: Czy (w odniesieniu do pytań 1-4) masz jeszcze
                wątpliwość, iż nazywanie Obryckiego per "szmata" nie ma uzasadnienia?
                Pytanie do kupujących GW: Czy (w odniesieniu do pytania nr 5) warto
                przyczyniać się do płacenia im pensji?
                • Gość: tgh Re: Pytania, których Kowalewska nie zada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 13:34
                  Whiteentrance, masz chyba podwyższony poziom zjadliwości :)) Ja nie
                  twierdzę, że Obrycki był najlepszym marszałkiem wszechczasów i już
                  nic lepszego nam sie nie trafi. Powołuję się na moje własne
                  doświadczenia, czyli spotkania z samorządowcami, którzy nieodmiennie
                  dobrze się o nim wyrażali. Nie przepytywałam żadnej z tych osób,
                  dlaczego tak uważa, ani nie wdawałam się w merytoryczne dyskusje.
                  Powołuję się na spontaniczne wypowiedzi kilku niezależnych
                  samorzadowców. I tyle. Jeżeli uważasz, że Obrycki popełniał błędy
                  lub był niemerytoryczny, to napisz. W każdym razie jakos krzywdy tym
                  ludziom nie zdrobił, a wspomnienie po sobie zostawił pozytywne. Może
                  był miły. Może umiał i chciał słuchać ludzi. Może był otwarty na
                  współpracę? A może był dobrym i kompetentnym marszałkiem. Nie wiem.
                  Co do pytań 1-4. Nie liczyłabym na to, że w urzędach strony
                  internetowe aktualizowane sa na bieżąco. Od 01.08.08 w Urzędzie
                  Marszałkowskim mamy podobno restrukturyzację i nowy Wydział
                  Gospodarki, Turystyki i Promocji. Być może nawet z nowym
                  kierownictwem. I zapewne nie była to zmiana nieoczekiwana. Ale na
                  stronach UMarsz. wiszą nadal "stare" wydziały. Przy poprzedniej
                  zmianie wisiały baaaardzo długo. I to nie pierwszy taki przypadek.
                  Nie dziwi mnie więc, że na stronach UWoj. nie ma aktualnych danych.
                  Twoje pytanie sugerują, że Obrycki pracę dostał, ale jej nie
                  świadczy. To tylko tendencyjne pytania czy wiedza jaką posiadasz? Bo
                  odnoszę wrażenie, że to takie nieco zjadliwe "ujadanie". Jeżeli masz
                  rację to przepraszam.
                  • whiteentrance Re: Pytania, których Kowalewska nie zada 02.08.08, 19:36
                    tgh! chyba masz rację - mam podwyższony poziom zjadliwości wobec
                    Obryckiego. Z kilku powodów- poznałem dobrze jego niskie "ego".
                    Zapomniał Obrycki, że jest różnica między byciem efektywnym i byciem
                    efekciarskim. Mógł Obrycki zrobić dużo więcej niż nic, ktore zrobił.
                    Jedynym jego atutem był piar. I tylko tyle.
                    Kompetencje Obryckiego: Niewiele - właściwie to tylko tyle, że znaa
                    niemiecki - to ciut za mało, żeby kierować Regionem. Bo kompletnie
                    nie rozumiał specyfiki pracy samorządu. Wychodził z założenia, że
                    piar (który stusuje nota bene i dzisiaj) to kompetencja
                    wystarczająca. Co do kompetencji jest po prostu żałosnym nikim.
                    Wierz mi, że potrafi Obrycki grać! Jest tylko graczem bez tworzenia
                    wartości dodanej. Zresztą jest graczem miernym. Balansował na linie
                    pomiędzy byciem "szychą" i byciem "świnią". To jest Obryckiego
                    tragedia. Taka sama jak tragedia margrabii Wielopolskiego z czasów
                    rozbiorów. Przegrał tą walkę, bo był nauczony, że w polityce można
                    być "trochę świnią", żeby te świństwa były zadośćuczynieniem za
                    zobowiązania za "bycie ważnym". I sądzi Obrycki, że te świństwa to
                    takie "nothing". Takie małe nic nie znaczące epizodziki. Nie wie
                    jednak Obrycki, że jak raz się cnotę przyzwoitości straci, to potem
                    tylko robienie świństw jest przyjemnością. Zaciera się granica bycia
                    przyzwoitym (co wymaga wysiłku i wyrzeczeń) a coraz bardziej smakuje
                    qrestwo.
                    Tgh! Ja mam chyba więcej możliwości rozmawainia z samorządowcami w
                    regionie niż Ty. I wierz mi, mam lepsze tematy do dyskusji niż
                    Obrycki i jego żałosna historia. Tak samo mówili ci sami
                    samorządowcy o Falińskim, Meyerze. Zychowicz (pierwszy marszałek)
                    jest chyba fenomenem, bo - mimo upływu czasu- ma doskonałe notowania
                    w wielu samorządach. Obrycki nie będzie Zychowiczem. Będzie
                    conajwyżej Falińskim - pogadają, pogadają i zapomną. Gwarantuję Ci
                    to!
                    Co do serwisu internetowego na www.um-zachodniopomorskie.pl to tam
                    się naprawdę cuda dzieją. Ostatnio nawet pisałem o tym na forum
                    (brak bieżących informacji na temat przeprowadzanych kontroli, mimo
                    obwiązku jaki nakłada ustawa o dostępie do informacji publicznej).
                    Obrycki też "sterował" prawdą inaczej pisząc w mediach a inaczej
                    publikując na własnych stronach www. To też uważam za skandal.
                    Co do osiągnięć Obryckiego- to wiele nie napiszę - bo takowych po
                    prostu nie ma. Podszywał się pod nie swoje sukcesy bądź kilkakrotnie
                    podpisywał te same listy intencyjne (np o uruchomieniu parku
                    przemysłowego w Gryfinie - tu zresztą sam Obrycki nawet palcem nie
                    kiwnął).
                    Obrycki jest jak mały głupi Jasio, który nie potrafi przyjąć
                    porażki. Nie akceptuje nawet, że ktoś ma inne zdanie. Najważniejszy
                    dla Norberta jest sam Norbert. To się tylko liczy co jest zgodne z
                    Norbercim "ego". Jeśli prawda jest odmienna od tego "ego" to prawdę
                    Norbert tworzy. To się nazywa konfabulacja. I pies mu mordę lizał,
                    jeśli to dotyczy tylko Norberta, ale jeśli to Norbercie "ego"ma
                    stanowić o innych - to już tym innym nie jest wszystko jedno. Stać
                    Norberta na bycie świnią. I - wierz mi- jest świnią.
                    PS - Żeby było jasne - żadnej krzywdy mi Norbert w życiu nie zrobił.
                    Nie był w stanie. Jest do tego za słaby. Nie piszę z powodów
                    osobistych animozji. Co najwyżej byłem świadkiem jego nikczemności.
                    • Gość: tgh Re: Pytania, których Kowalewska nie zada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 20:16
                      whiteentrance,
                      PR to główna kompetencja młodej ekipy w UMarsz. Podstawowa
                      umiejętnośc to bycie kolegą kolegi. W dodatku bez sensownego
                      doświadczenia zawodowego większość lewituje w rzeczywistości.
                      Nie jest chyba tak żle z tym PR Obryckiego. Wystarczył, żeby zostać
                      marszałkiem :)
                      • whiteentrance Re: Pytania, których Kowalewska nie zada 02.08.08, 20:39

> whiteentrance,
                        > PR to główna kompetencja młodej ekipy w UMarsz.

Jedyna!

Podstawowa
                        > umiejętnośc to bycie kolegą kolegi.

Kiedyś o takich mówiło się "towarzysze szmaciaki" (za Kisielem z
                        czasów Gomułki)

> W dodatku bez sensownego doświadczenia zawodowego większość
                        lewituje w rzeczywistości.

Ale ta banda hołoty stanowi o Regionie!

> Nie jest chyba tak żle z tym PR Obryckiego. Wystarczył, żeby
                        zostać
                        > marszałkiem :)

I świnią zarazem!
                      • Gość: PRAWDA Re: Pytania, których Kowalewska nie zada IP: *.globalconnect.pl 03.08.08, 15:35
                        ale trafiłaś w samo sedno!!! :)
                        bo właśnie whiteentrance jest z tej mlodej ekipy!!! :)
                        grunt to kobieca intuicja - gratuluję Ci!
                        przemyslaw kowalewski (wybaczcie, ale wiedza o nim nie pozwala pisac
                        mi tego nazwiska z duzej litery) rzeczywiscie zostal mocno
                        poturbowany przez Obryckiego - zwolniony z pracy za latanie z golą
                        dupą na rynku (na dniach woj), romans z rzeczniczką prasowa urzędu i
                        kilka innych szokujących zachowań.
                        Ma więc za co wylewać żółć na forum...
                        Zwróciłaś uwagę, ze nie jest w stanie podac zadnych konkretnych
                        zaniedban Obryckiego - tylko jak mantrę powtarza, ze go
                        nienawidzi...
                        kowalewski zawsze byl maluczkim czlowiekiem, ale przeciez zaraz
                        dostanie nagrodę od nitrasa w postaci posadki w Infraparku po
                        pawlaku (nitras wspiera i docenia swoja kategorię moralną)
                        • Gość: Danuta Domańska Re: Pytania, których Kowalewska nie zada IP: 77.88.177.* 05.08.08, 00:05
                          Ale dlaczego koleżanki, koledzy nie przedstawicie się? Doprawdy nie rozumiem.
                          Czy to aż tak boli podpisać się własnym nazwiskiem, czy jest Wam wstyd? Czy też,
                          jak ktoś powyżej słusznie napisał, nie mielibyście jako "fachowcy" szans na
                          zatrudnienie poza budżetówką, gdzie przecież szuka się fachowców. Brak może odwagi?
                          • Gość: Danuta Domańska Re: Pytania, których Kowalewska nie zada IP: 77.88.177.* 05.08.08, 01:23
                            Jak widać ja mam pytanie, na które nie chcecie odpowiedzieć
                            • Gość: mimoza Re: Pytania, których Kowalewska nie zada IP: *.chello.pl 05.08.08, 07:27
                              Być może ujawnienie tożsamości forumowicza naraziłoby go na
                              nieprzyjemności zawodowe. czasami jest tak że ktoś ma informacje,
                              którymi zdrowo jest podzielić się z ogółem, albo ktoś ma pogląd któy
                              jest bliższy rzeczywistości lub większą wiedzę w jakimś temacie. nie
                              musisz tego przyjmować przecież jako prawdę. ale każesz rozumiem
                              albo milczeć albo rujnować sobie karierę? każdy ma prawo czekać na
                              normalność.
                              • Gość: Danuta Domańska Re: Pytania, których Kowalewska nie zada IP: 77.88.177.* 05.08.08, 12:29
                                Po pierwsze uważam za bardzo nieeleganckie (mówiąc eufemistycznie) wypowiadanie
                                się o kimś anonimowo w sposób obraźliwy. Po drugie uważam, że jak już ktoś
                                napisał, taki "anonimowy fachowiec" nie odnalazłby się poza budżetówką, więc
                                może masz rację pisząc, że zrujnowałby sobie karierę. Odwaga cywilna to coś
                                niezwykle cennego, a wypisywanie różnych jak piszesz ciekawych spostrzeżeń i tak
                                niczego nie zmieni, co chyba jednak przyznasz. Bo czy można wziąć na poważnie
                                kogoś, kto ani nie potrafi udowodnić swoich twierdzeń, a nawet nie potrafi się
                                pod nimi podpisać. Brak autora to brak teorii.
                                Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którym chce się coś niedobrego zmieniać i
                                którzy mają na to odwagę.
                                • whiteentrance Re: Pytania, których Kowalewska nie zada 06.08.08, 16:19
                                  Gość portalu: Danuta Domańska napisał(a):

> Po pierwsze uważam za bardzo nieeleganckie (mówiąc eufemistycznie)
                                  wypowiadanie
                                  > się o kimś anonimowo w sposób obraźliwy.

Może Pani Danuta pomyśli o tym co się pisze a nie kto!
                                  Moje "obraźliwe" opinie są niczym w stosunku do nikczemności NO
                                  jakich się dopuszczał.

> Po drugie uważam, że jak już ktoś
                                  napisał, taki "anonimowy fachowiec" nie odnalazłby się poza
                                  budżetówką, więc
                                  > może masz rację pisząc, że zrujnowałby sobie karierę. Odwaga
                                  cywilna to coś
                                  > niezwykle cennego, a wypisywanie różnych jak piszesz ciekawych
                                  spostrzeżeń i ta
                                  > k
                                  > niczego nie zmieni, co chyba jednak przyznasz. Bo czy można wziąć
                                  na poważnie
                                  > kogoś, kto ani nie potrafi udowodnić swoich twierdzeń, a nawet nie
                                  potrafi się
                                  > pod nimi podpisać.

Doskonale sobie radzę poza budżetówką. Doskonale!!!
                                  Udowadniałem wiele razy na tym forum kim jest Obrycki. Wystarczy
                                  sprawdzić w wyszukiwarce (treść "Obrycki", autor "whiteentrance")

> Brak autora to brak teorii.

Teoria: Obrycki jest żałosnym, niekompetentnym nieudacznikiem.
                                  Autor: whiteentrance

>Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którym chce się coś niedobrego
                                  > zmieniać i którzy mają na to odwagę.

No to Norberta Pani nie pozdrowiła:)
                • Gość: wiem-co-mówię Re: Pytania, których Kowalewska nie zada IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 02.08.08, 23:51
                  whiteentrance napisał:
                  "Za żadne skarby nie można znaleźć takiej informacji w
                  > serwisie teleadresowym na stronie internetowej Uzędu Wojewódzkiego;"
                  I długo takiej informacji nie będzie, ponieważ odpowiedzialna za to dyrektor
                  wydziału organizacyjno-administracyjnego jest osobą wyjątkowo niekompetentną i
                  po prostu głupim i wrednym człowiekiem. Zresztą całym UW rządzi wyjątkowo
                  nieudana ekipa z DG na czele, która z kolei na niczym się nie zna i jest
                  sterowana przez dwójkę perfidnych dyrektorów - właśnie przez tą dyr. wydz.
                  organizacyjnego i dyr. wydz. finansowego. Owinęli sobie ją wokół palca i to oni
                  rządzą urzędem. Ostatnio kazali zdjąć z budynku transparent z napisem
                  "PROTEST", twierdząc, że nie ma zgody konserwatora zabytków na jego powieszenie
                  na zabytkowym gmachu urzędu.
                • whiteentrance Re: Pytania, których Kowalewska nie zada 23.08.08, 19:28
                  Chyba zgadłem - Kowalewska tych pytań jednak nie zada:)
                  • Gość: egon Re: Pytania, których Kowalewska nie zada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 22:04
                    a dlaczego to Kowalewska ma zadać? Niech Kraśnicki zada!
                    • whiteentrance Re: Pytania, których Kowalewska nie zada 24.08.08, 17:49
                      Kowalewska zajmuje sie (nie)obywatelskoscią platformy. Czyli m.in.
                      to ona powinna napisac jak daleko funkcjonariuszowi PO niejakiemu
                      Obryckiemu odbiło.
          • Gość: Jamila Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: 80.72.196.* 01.08.08, 15:09
            Matka Wijasa i żona Napieralskiego mają zastrzeżenia po poznaniu exmarszałka.
            • Gość: AJa Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.chello.pl 01.08.08, 15:17
              Był za miękki i wykonywał polecenia gnoma politycznego. Dlatego
              teraz płaci.
              • absztyfikant Re: Norbert Obrycki ma nową pracę 01.08.08, 15:36
                Placi? A ktos sie tutaj rozpisywal o jego wynagrodzeniu;)
                • Gość: AJa Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.chello.pl 01.08.08, 16:17
                  ma dwa miał dwanaście czyli miesięcznie traci dyszkę. co ty na to?
              • Gość: Po co Wam wolność? Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.globalconnect.pl 01.08.08, 17:52
                A to co niektórzy wiedzą o Nitrasie wystarczy na parę lat wakacji w
                sanatorium z kratkami w oknie. Oczywiście dla tych co wiedzą, a nie
                dla samego zainteresowanego. Dlatego jest jak jest. Nikt nic nie
                widzi, nikt nic nie słyszy... Pozdrawiam.
                • Gość: AJa Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: *.chello.pl 01.08.08, 17:56
                  Możesz rozwinąć? Bo nic nie rozumiem.
    • Gość: gość portalu A taki był ładny, amerykański... IP: *.chello.pl 01.08.08, 19:20
      temu panu już dziękujemy
      • Gość: prowincjusz pensja Łuczaka IP: *.szczecin.mm.pl 02.08.08, 18:55
        Mam pytanie, o ile zarabia dr hab. Michał Łuczak jako
        przewdoniczacy Sejmku na pewno więcej od Obryckiego - więcej niż 2
        tyś. zł; jest bowiem bardziej przygotwany do pelnienia urzędu, jest
        obyty, zna języki obcr, bryluje w środowiski nauki europejskiej
        • Gość: plz Re: pensja Łuczaka IP: *.chello.pl 02.08.08, 21:05
          9 jako przewodniczący 5 w euroregionie i 6 na uniwerku
          • Gość: ojciec inwestor Re: pensja Łuczaka IP: *.chello.pl 03.08.08, 16:17
            Ludzie co wy pieprzycie , Obrycki żyje z innej fuchy , a ta to tylko
            na waciki dla żony i lizaki dla córki.
            • Gość: mizogin Re: pensja Łuczaka IP: *.chello.pl 03.08.08, 17:03
              Z jakiej?
              • Gość: PRAWDA Re: pensja Łuczaka IP: *.globalconnect.pl 03.08.08, 19:15
                ale trafiłaś w samo sedno!!! :)
                bo właśnie whiteentrance jest z tej mlodej ekipy!!! :)
                grunt to kobieca intuicja - gratuluję Ci!
                przemyslaw kowalewski (wybaczcie, ale wiedza o nim nie pozwala pisac
                mi tego nazwiska z duzej litery) rzeczywiscie zostal mocno
                poturbowany przez Obryckiego - zwolniony z pracy za latanie z golą
                dupą na rynku (na dniach woj), romans z rzeczniczką prasowa urzędu i
                kilka innych szokujących zachowań.
                Ma więc za co wylewać żółć na forum...
                Zwróciłaś uwagę, ze nie jest w stanie podac zadnych konkretnych
                zaniedban Obryckiego - tylko jak mantrę powtarza, ze go
                nienawidzi...
                kowalewski zawsze byl maluczkim czlowiekiem, ale przeciez zaraz
                dostanie nagrodę od nitrasa w postaci posadki w Infraparku po
                pawlaku (nitras wspiera i docenia swoja kategorię moralną)
                • Gość: re Re: pensja Łuczaka IP: 213.155.191.* 04.08.08, 11:52
                  po pawlaku zostal inny geniusz zaborek - a wszedl do infraparku z konkursu!! -
                  w komisji byla sekretarka buraka pawlaka ,pawlak, i jakis nieliczacy sie facet
                  -i to nie byl wcale ustawiony konkurs infrapark sie wali -uciekl z niego nawet
                  trzcinski do sppk - a w piatek byla afera bo idioci z po dopiero na radzie
                  nadzorczej dowiedzieli sie o wolcie trzcinskiego i diakuna - pawlak i zaborek
                  oraz rn mieli pelne gacie - ale coz miejsce jest dla nastepnego geniusza biznesu
                  z po
                • Gość: re -cd Re: pensja Łuczaka IP: 213.155.191.* 04.08.08, 15:25
                  pierwsza samodzielna decyzje geniusz z po zaborek jako prezio infraparku podjal
                  - zatrudnil kowalewskiego z po jako swojego nastepce - czytaj dyr.rozwoju - i
                  tak sie kreci platformerski kabarecik - obsadzaja w policach wszystkie stolki -
                  ale fachowcow to maja ze hoho - brawo pawlak jestes nadgeniusz buraczany
              • Gość: lulu Re: pensja Łuczaka IP: *.globalconnect.pl 03.08.08, 19:17
                trudno odpowiedziec, o wiele latwiej wystukac w klawiaturce debilne,
                enigmatyczne komentarze, ktore cos maja sugerowac, ech dzieciaki!
                • Gość: Mieszkaniec Re: pensja Łuczaka IP: *.chello.pl 04.08.08, 11:31
                  No i co ciepła fucha na przetrwanie, TKM działa, a chociaż zna
                  język niemiecki, czy w tej jego działalności nie jest potrzebny?
                  • Gość: izostar Re: pensja Łuczaka IP: *.chello.pl 04.08.08, 15:01
                    Jest tłumaczem przysięgłym. Użyj google zanim wpiszesz komentarz
                    kolego Mieszkaniec.
                • Gość: re lulu Re: pensja Łuczaka IP: 213.155.191.* 04.08.08, 14:44
                  obronca kretynkow platformerskich zaszczekal
    • floating.president Re: Norbert jak będziesz przez 42 lata grzeczny 04.08.08, 14:23
      Nornert. Jak będziesz cierpliwy i będziesz dalej podnosił swoje
      kwalifikacje a zwłaszcza jak odbędziesz kurs w USA to w 2050 roku
      dostaniesz posadę głównego ogrodnika w floating garden.
    • Gość: gość xyz Re: Norbert Obrycki ma nową pracę IP: 80.72.196.* 26.08.08, 14:14
      Masz niepełne informacje, ten Pan równolegle pracuje w Pomerani, za dużo większym wynagrodzeniem, niż w UW
      Chłopakowi z głodu zginąć nie dadzą
      O Jego "pracowitości" i "kwalifikacjach" niech się wypowiedzą ludzie, którzy mieli okazję z panem super specjalistą od funduszy współpracować.
      Tak w ogóle to w Polsce jest dziwna zależność. Zakładamy, iż Pan Norbert jest super specjalistą, byłym marszałkiem, zna się, ma kontakty.
      Polskie firmy starają się o dofinansowanie, wiec teoretycznie facet z takimi kwalifikacjami powinien być rozrywany na konkurencyjnym rynku pracy.
      A okazuje się, że musi chodzić i się prosić, żeby się gdzieś zaczepić.
    • Gość: szczecin21 Re: Norbert Obrycki już nie ma nowej pracy,ale IP: *.chello.pl 22.01.09, 09:49
      podobno norbert odszedł od wojewody,w lutym ma zostać szefem
      stowarzyszenia Polska 21
      • Gość: mariner Re: Norbert Obrycki już nie ma nowej pracy,ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 16:10
        To, to pikus, najfajniejsze jest to ze stanowisko jest zlikwidowane
        a zadania Obryckiego przejma pozostali pracownicy.Ja sie moze nie
        znam ale Obrycki byl niezbedny a teraz juz nikt nie jest :):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka