Dodaj do ulubionych

kulturalna kawiarnia w Toruniu

26.12.04, 17:32
kulturalna kawiarnia w Toruniu,
gdzie mogę pójść i porozmawiać ze znajomym,wypić kawę lub herbatę,gdzie mało
ludzi,jest cicho ,miło i przytulnie i... trochę inteligencko;-)?
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidek Re: kulturalna kawiarnia w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 18:57
      TYLKO kawiarnia QŁISLAND w PDT na 1 piętrze
      • Gość: Melchior Re: kulturalna kawiarnia w Toruniu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.12.04, 21:31
        W ciągu dnia klub "Niebo" w podziemiach ratusza. Wieczorem bywa tłoczno i
        dymnie, choć dalej jest świetnie.

Pozdrawiam!
        • Gość: ja Re: kulturalna kawiarnia w Toruniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 07:59
          Róże i Zen na podmurnej
          • torunianin1 Re: kulturalna kawiarnia w Toruniu 27.12.04, 09:30
            osobiscie polecam Artusa albo ten watek o lokalach - wiele fajnych wskazan:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=16474268&v=2&s=0
    • Gość: torunianka cicho, miło, przytulnie IP: *.petrus.com.pl 27.12.04, 14:18
      wciąż Pod Atlantem. Moi zagraniczni goście najbardziej tę właśnie kawiarnię
      sobie zapamiętali. Zapadające się nieco pluszowe kanapy, antyczny wystrój.
      Siedzisz w boksie, oddzielona od sąsiadów. Można też coś zjeść niedrogo.
      Omlet z niespodzianką - świetny - słodki. Bardzo dobre tanie konkretne danie to
      szaszłyk z ryżem (z polędwiczki, dobrze przyprawiony).
      Można sobie zarezerwować też małą zamkniętą salkę.

Jak drożej to restauracja hotelowa Heban. Czasami dodają do menu muzykę
      serwowaną na pianinie;)
      • morciasz Re: cicho, miło, przytulnie 27.12.04, 14:22
        Tylko dlaczego Pod Atlantem tak szybko zamykaja? Moze tez zrobiliby w koncu
        remont zaplecza bo jak sie patrzy na te lady chlodnicze z lat
        osiemdziesiatych...
        • Gość: torunianka Re: cicho, miło, przytulnie IP: *.petrus.com.pl 27.12.04, 16:01
          na Twoje pytania odpowiedzieć nie potrafię;)
          Pewnie za małą kasę robią, aby wymienić wyposażenie.

Gdybym ja to prowadziła to... nie wiem co bym zrobiła. Bo jak cicho, to musi
          być mało gości i mała kasa. Jak potrzebna większa kasa to więcej gości i
          większy gwar. Nie ma rozwiązania dobrego.

Masz tylko wybór - siadaj z boku, najlepiej tyłem do lad chłodniczych.
          • mayessa Re: cicho, miło, przytulnie 27.12.04, 16:16
            A ja lubie bar mleczny...
    • Gość: bas Re: kulturalna kawiarnia w Toruniu IP: *.elle.com.pl 29.12.04, 12:13
      A Centrum Wolnego CZasu Wiczy czyli CWCW -byliscie tam? Jest to piwnica w stylu
      artystycznym, mieści sie w RAtuszu ( w tej chwili vis a vis ślizgawki) Oprócz
      alkoholi, piwa, kawy, herbaty, serwują też czekoladę. A teraz zimą grzane piwo
      i wino. Mają też zacięcie "inteligenckie"- oprócz pokazów Teatru, są tez
      wieczory autorskie, mini koncerty. Klimatyczne miejsce, gdzie nie ma tłumów.
      • Gość: torunianka Re: kulturalna kawiarnia w Toruniu IP: *.petrus.com.pl 29.12.04, 16:47
        kajamy się (jednoosobowo;), gdyż w Centrum Wolnego czasu nie byliśmy, bo
        myśleliśmy, że tam wpuszczają tylko tych co wolnym czasem płacą, a tego u nas
        niedobór:)
        Może jednak nadrobimy stracony czas i przerobimy go na wolny a to co na tej
        przeróbce zyskamy zostawimy w Centrum, szczególnie jeśli tam nie ma tłumów.
        • morciasz Cieplo czyli kominek 29.12.04, 20:37
          W jakich torunskich lokalach oprocz Jadwigi sa plonace kominki? W jakims takim
          miejscu TV Torun robi spotkania i wywiady z lokalnymi osobistosciami. W ktorym?
          • Gość: torunianka Re: Cieplo czyli kominek IP: *.petrus.com.pl 29.12.04, 21:02
            ze mną jeszcze nie zrobili wywiadu, więc nie mogę podać adresu.
            Może przyjrzę się jakiemuś wywiadowi i rozpoznam to Ci powiem.
            • Gość: ciao Re: Cieplo czyli kominek IP: *.pro-internet.pl 30.12.04, 12:40
              OK
          • telma1 Re: Cieplo czyli kominek 31.12.04, 11:47
            Sal z kominkiem jest w winiarni "Wina Świata" na ul. Podmurnej 4 (Dwór Mieszczański). Dodatkowo jest to sala dla niepalących i puszczają świetną, nastrojową muzykę. Wina też dobre. Polecam !!!
          • telma1 Re: Cieplo czyli kominek 31.12.04, 11:49
            A co do wywiadów TV Toruń. to wydaje mi się, że kręcą je czasami w holu Hotelu "Petite Fleur" i tam tez jest kominek. Sprawdź czy się nie mylę.
    • Gość: tup tup Re: kulturalna kawiarnia w Toruniu IP: *.pro-internet.pl 30.12.04, 17:44
      a w najgorszym razie - w pracy kawka
      • torunianin1 Re: kulturalna kawiarnia w Toruniu 21.01.05, 17:57
        albo w "Pod Czarna Różą".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka