Dodaj do ulubionych

dojazd Luton-Londyn

IP: *.play-internet.pl 26.07.13, 22:40
Witam,
Z której oferty przewoźnika korzystaliście jeśli chodzi o dojazd do centrum Londynu z lotniska w Luton? Czy lepiej zarezerwować bilet przez internet, czy na miejscu kupię bez problemu?
Zastanawiam się nad linią National Express (chcę się dostać na przystanek przy Victoria Station) - czy są punktualni, jeśli kupię bilet przez internet czy jest możliwość odjazdu wcześniejszym autobusem?
Wiem, że jest jeszcze Easybus, ale jeździ tylko do Baker Str., a ja hotel mam zarezerwowany bardziej na południe, właśnie przy Victorii.
Jest jeszcze Green Line, ale tam są jakieś przesiadki po drodze..
Wolałabym dojazd bezpośredni, raczej bez przesiadek, tym bardziej, że powrót będzie nad ranem (wylot o 8.00).
co polecacie?
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: dojazd Luton-Londyn 26.07.13, 23:03
      Ja kupiłem bilet na pociąg na stronie Ryanaira, tam trochę taniej nawet było.
      • Gość: kroks Re: dojazd Luton-Londyn IP: 2.30.177.* 27.07.13, 09:56
        jest linia green line, niestety teraz zrobili tak ze kursuje shuttle bus do miasta Luton I stamtad do centrum LOndynu w tym Victoria station. Cena biletu - return 15 funtow
        • grekan Re: dojazd Luton-Londyn 28.07.13, 02:03
          Najlepiej jednak pociagiem do London Victoria, pewnie i bez opoznienia/korki w przypadku autobusu/. Bilet otwarty return kosztuje 18 - 22,50 £ w zaleznosci od pory dnia. Pociag jedzie ok. 1h10minut. Jesli kupisz przez internet, to ten bilet pozwala ci z lotniska Luton pojechac na stacje kolejowa Luton Airport bez dodatkowej oplaty/wystarczy pokazac przy wsiadaniu do autobusu/; podobnie w drodze na lotnisko. Autobus wahadlowy kursuje co 10 minut sprzed terminala lotniska i potem spod dworca kolejowego.Bilet na pociag kupuje ze str: southernrailway.com
          • grekan Re: dojazd Luton-Londyn 28.07.13, 02:09
            Dodam jeszcze, ze pociagi jezdza co 10, 15 minut do Victorii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka