Dodaj do ulubionych

lot do Chicago 31.08.2013

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.13, 19:32
Lecę do Chicago przez Frankfurt 31.08.2013 r Lufthansą o godz 14.25 z Katowic . Czy moze ktos leci tym lotem - boje sie przesiadki we Frankfurcie , nie znam obcego języka i nie wiem czy sobie dam radę
Obserwuj wątek
    • j_kaczynski Re: lot do Chicago 31.08.2013 19.08.13, 06:16
      To trzeba było lecieć LOT-em z przesiadką na Okęciu, a nie porywać się na Lufthansę przez Frankfurt. 31 sierpnia są 2 loty z WAW do Chicago, więc wybór był.
      Ale taniej było, nie...?
    • untochables Re: lot do Chicago 31.08.2013 19.08.13, 15:33
      myślę, że nie masz się czego obawiać - po wylądowaniu na lotnisku z Frankfurcie zostaniecie podwiezieni do terminalu autobusem, musisz sobie pilnować tylko żeby iść transferem a nie do wyjścia po bagaże, musisz na ekranach znaleźć swój lot i udać się pod właściwy gate - prawdopodobnie czeka Cię kolejka niemieccy celnicy dość skrupulatnie oglądają paszporty i wizy osób lecących do US, nie jesteś pierwszą osobą na świecie, która leci nie znając języka obcego - powodzenia
      • Gość: WISIA Re: lot do Chicago 31.08.2013 IP: *.telico.pl 19.08.13, 15:57
        Dziekuje za cenną informację. Zawsze miło jest otrzymać pozytywna odpowiedź i skorzystać z doswiadczenia innych osób. Pozdrawiam serdecznie.
        • jobi Re: lot do Chicago 31.08.2013 20.08.13, 09:59
          Szukaj tablicy "Departures" - tam będą loty i z której bramki. Na lotniskach jest wszystko dobrze oznaczone więc nawet nie znając języka można dojść do bramki.
          Choć przed bramką czeka Cię jeszcze rozmowa po co lecisz, do kogo, co masz w bagażu, kto cię pakował itp.
          Celnicy - hmm, ja z nimi nie miałam problemów, spisali sobie tylko numer wizy, zadali podstawowe pytania i życzyli miłego lotu.
          Miłej zabawy życzę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka