12.03.07, 00:41
JAK NAJLEPIEJ DOTRZEć DO LIMY ,WYLOT Z POZNANIA. Moze ktos leciał
ostatnio?Planuję pobyt w PERU na trzy tygodnie.
Obserwuj wątek
    • autoklapa Lima. 12.03.07, 02:47
      Tak sobie patrze na ten post i mysle. Facet drze sie. Obycia z internetem
      nie ma. Nie pisze "prosze" lub "z gory dziekuje". Na pewno nie potwierdzi
      mojego postu a na pewno nie podziekuje. Eee, nie bede sie trudzila.
      Niech jedzie do Limanowej jezeli nie wie jak dotrzec do Limy.
      Pozdrawiam,
      ak.
      • r7777r Re: Lima. 14.03.07, 00:48
        No cóż typowe polskie zachowanie i odpowiedż.Jak na razie to
        najrozsądniejszą trasę znalazłem przez Madryt , ale może ktos wie lepiej
        i zawsze jakaś alternatywa sie przyda. W Limanowej nie byłem sorry.A do
        Peru planuję wyjazd na wrzesień, każda konkretna informacja będzie
        przydatna.
        • Gość: kasa76 Re: Lima. IP: *.globalconnect.pl 14.03.07, 07:32
          nie czekaj za długo bo lima jest bardzo mocno obłożona, są dni na które już nie
          ma miejsc. Sprawdź rejsy z Berlina: Iberia, KlM, Delta i Continental jeżeli
          masz wizę do USA, albo sam Air Comet plus do tego dolot do Madrytu.
          • Gość: c# Re: Lima. IP: *.icm.edu.pl 14.03.07, 14:04
            A kombinacja FRA-MAD-Santiago-Lima? Chyba wyjdzie drogo (LAN do najtańszych nie
            należy), ale spróbować nie zaszkodzi - miewają promocje.
            www.lan.com
            • r7777r Re: Lima. 15.03.07, 01:28
              Dzięki , ale nie wygląda ta podróz tak różowo jak bym myślał.Za N.Z.
              w styczniu płaciłem 6400 zł a tu chyba tez koło tego się kręci.Mam
              wize ważną do 2014 r do Stanów ,popróbuję tamtędy bo chyba solidność
              linii też trzeba brać pod uwage przy takiej podróży. Dzieki za pomoc.
              • zwirekiwigura Re: Lima. 15.03.07, 01:39
                Taki LAN swa solidnoscia na pewno przewyzsza wiekszosc przewoznikow
                amerykanskich. Z Europy generalnie najciekawsze taryfy ma zazwyczaj KLM. Ale
                zawsze jest dosc drogo, bo malo przewoznikow lata do Limy.
                Pewnym rozwiazaniem moze byc czasem lot do São Paulo i stamtad do Limy
                lowcostowym GOLem.
                • Gość: c# Re: Lima. IP: *.icm.edu.pl 15.03.07, 12:02
                  zwirekiwigura napisał:

> Taki LAN swa solidnoscia na pewno przewyzsza wiekszosc przewoznikow
                  > amerykanskich.

Tu zgoda. Nie ma porównania! Wygodny Airbus z dużą ilością miejsca na nogi w
                  ekonomicznej i dobre jedzenie w czasie ponad 15-godzinnego lotu.
                  Niejako przy okazji oferują tanie połączenie FRA-MAD, bo większość pasażerów do
                  Chile wsiada w Madrycie (ale trzeba mieć paszport, bo to nie jest lot
                  "schengeński").
                  Kiedyś do Ameryki Pd latał Air Madrid, który miewał b. niskie ceny, ale chyba za
                  niskie, bo splajtował. Inni przewoźnicy przestali się czuć zagrożeni na tym
                  kierunku. Chyba rzeczywiście przez Stany będzie najtaniej...

Możesz zajrzeć na blog udzielającego się i tutaj tierralatiny (jakoś muszę
                  odmienić :-), gdzie zdarzają się wpisy poświęcone komunikacji Europa-Ameryka Pd.
                  tierralatina.blox.pl
              • kicius21 Re: Lima. 15.03.07, 12:22
                Hello :)

No, to za podroz do NZ pare setek przeplaciles. Albo moze tak sie stalo, ze nie mogles czekac, albo nie wytrzymales napiecia rezerwacyjnego ;-).

I teraz nie wiadomo, co pisac, czy szukasz? Okazji do Limy (gdzie moga byc po drodze niewygody! oj moga!), czy chcesz doleciec tak po prostu, od razu?

Nie wiem, kiedy dokladnie masz zamiar leciec we wrzesniu, ale ja tu widze, no fakt, nie z Poznania (bo tam noc w Monachium trzeba spedzic), ale z Warszawy, polaczenie American Airlines do Londynu. Potem ta sama linia do NY (pisales, ze wize masz), a potem Lan Peru. Za 4038 zl. Plus pociag do Wawy na czas za 52 zl. To i tak 2 tys. mniej niz poprzednio ;-).

Nie napisales, czego oczekujesz. Na przyszlosc wiecej precyzji ;-).

W sumie, nie przejmuj sie, ja tez chcialabym tu poczytac o super polaczniach lotniczych, takich tramperskich :). Moze za malo ludzi o to pyta po prostu. A moze ludzie glownie wygody szukaja i ktora linia lepsza?

A w ogole to ja sie na tym nie znam :)
                pozdrawiam :)
                • r7777r Re: Lima. 15.03.07, 21:25
                  Dzieki za dobre słowo. Taką traperską trasę to miałem do NZ.Monachium
                  przesiadka , Dubaj przesiadka Singapur wysiadka Brisbane wysiadka i Okland
                  ladowanie zamęt w głowie kompletny ale jakoś się udało.W zasadzie to
                  teraz pragnę jak najszybciej dolecieć bo wrażenia będą na miejscu i to
                  spore.A tak wogóle to człowiek pewniej się czuje jak kilka osób
                  doradzi i wiem ze nie bładzę.Chyba zdecyduję się na KLM przez
                  Amsterdam lub Iberię poprzez Berlin, wiem że nie można się ociągać bo
                  jak leciałem na Kamczatkę to straciłem 2000zł/kompletny tuman ze mnie/a
                  wszystko przez opieszałość. Dziekii dobrych lotów.
                  • kicius21 Re: Lima. 17.03.07, 12:06
                    Za 6400 zl polskich tak dziwnie leciales do NZ? ;-). W Monachium to wiem, znowu trza ;) gnac; Dubaj - piekne lotnisko - ja ciagle pod wrazeniem kolorytu i tych spiacych ;-); niektorzy tego nie znosza :); Singapur - sama przyjemnosc :) he, he, dziwne sa podroze, i jak je widzimy.

Powodzenia :)
                    Milego pobytu w Limie
              • kasa76 nie musi być za 6tyś :) 15.03.07, 18:30
                Iberia wylot 4.09 i powrót 26.09 z Berlina via Madryt kosztuje 3886 pln w dwie
                strony z opłatami. Continental jest droższy. KLM cieniutko z miejscami 7-23.09
                kosztuje 4047 pln w dwie strony z opłatami. A potem to będzie tylko co raz
                gorzej (chyba zacznę wróżyć z fusów) ;)))
                • r7777r Re: nie musi być za 6tyś :) 15.03.07, 21:15
                  No trochę mi w głowie pojaśniało. Z Berlina z Tegel to nawet lepiej
                  niż z Warszawy do której mam 450 km.Iberią jeszcze nie latałem , ale
                  kiedyś trzeba spróbo9wać.Leciałem 3 lata temu KLM na Alaske i mam
                  dobra opinię o KLM.Dlatego patrzę też na przelot przez Amsterdam , jest
                  bezpośrednie połączenie do Limy. Tych kilka stów to już jest drobiazg a
                  wrażenia będą na miejscu w Peru.Atak to serdecznie pozdrawiam i dziekuję
                  za podpowiedzi bo to tak jakby kilku kolegów radziło jak by tu było
                  najlepiej. Bo dalej to już człowiek jest sam, bo na wyprawy zawsze
                  latam samemu. Pozdrawiam
                  • zwirekiwigura Re: nie musi być za 6tyś :) 17.03.07, 23:27
                    Zdecydowanie lepiej lata sie KLM niz Iberia. To na wypadek gdybys sie wahal
                    ktorego przewoznika wybrac.
                    • r7777r Re: nie musi być za 6tyś :) 18.03.07, 23:25
                      Dzieki wszystkim dobrym ludziom za rady , wybrałem przelot KLM z WAW do
                      Amsterdamu i dalej bezposrednio do Limy .Trochę szkoda mi czasu zeby
                      powłóczyc sie po lotniskach i zaoszczedzić grosza , na miejscu będą
                      większe wyzwania. Ze względu na rybki które zawsze muszę połowić na
                      moich wyprawach wylatuję w listopadzie.
                      Dubaj przepiękne lotnisko i koloryty ludzi niesamowite, tylko tak
                      nieporęcznie robić fotki bo cholera wie na kogo się człowiek natnie.A
                      jeszcze w Brisbone w Australi chcieli mi zabrać kamienie , które
                      kolekcjonuję , ale po półgodzinnej ,,rozmowie,, odpuścili.A w Auckland
                      waż podręczne bagaże i każą ponad 7 kg wszystko wyrzucac , a sumie
                      przecież to przewożnik decyduje o tym ile można zabrac.Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: R Re: LIMA IP: *.acn.waw.pl 15.03.07, 22:59
      Nieco ponad dwa lata temu leciałem: LOT do FRA, później Lufthansa do Caracas,
      tam 5 godzin i dalej jakimiś wenezuelskimi liniami do Limy. Wtedy było to
      najtaniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka