r7777r 12.03.07, 00:41 JAK NAJLEPIEJ DOTRZEć DO LIMY ,WYLOT Z POZNANIA. Moze ktos leciał ostatnio?Planuję pobyt w PERU na trzy tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
autoklapa Lima. 12.03.07, 02:47 Tak sobie patrze na ten post i mysle. Facet drze sie. Obycia z internetem nie ma. Nie pisze "prosze" lub "z gory dziekuje". Na pewno nie potwierdzi mojego postu a na pewno nie podziekuje. Eee, nie bede sie trudzila. Niech jedzie do Limanowej jezeli nie wie jak dotrzec do Limy. Pozdrawiam, ak. Odpowiedz Link Zgłoś
r7777r Re: Lima. 14.03.07, 00:48 No cóż typowe polskie zachowanie i odpowiedż.Jak na razie to najrozsądniejszą trasę znalazłem przez Madryt , ale może ktos wie lepiej i zawsze jakaś alternatywa sie przyda. W Limanowej nie byłem sorry.A do Peru planuję wyjazd na wrzesień, każda konkretna informacja będzie przydatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa76 Re: Lima. IP: *.globalconnect.pl 14.03.07, 07:32 nie czekaj za długo bo lima jest bardzo mocno obłożona, są dni na które już nie ma miejsc. Sprawdź rejsy z Berlina: Iberia, KlM, Delta i Continental jeżeli masz wizę do USA, albo sam Air Comet plus do tego dolot do Madrytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: Lima. IP: *.icm.edu.pl 14.03.07, 14:04 A kombinacja FRA-MAD-Santiago-Lima? Chyba wyjdzie drogo (LAN do najtańszych nie należy), ale spróbować nie zaszkodzi - miewają promocje. www.lan.com Odpowiedz Link Zgłoś
r7777r Re: Lima. 15.03.07, 01:28 Dzięki , ale nie wygląda ta podróz tak różowo jak bym myślał.Za N.Z. w styczniu płaciłem 6400 zł a tu chyba tez koło tego się kręci.Mam wize ważną do 2014 r do Stanów ,popróbuję tamtędy bo chyba solidność linii też trzeba brać pod uwage przy takiej podróży. Dzieki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Re: Lima. 15.03.07, 01:39 Taki LAN swa solidnoscia na pewno przewyzsza wiekszosc przewoznikow amerykanskich. Z Europy generalnie najciekawsze taryfy ma zazwyczaj KLM. Ale zawsze jest dosc drogo, bo malo przewoznikow lata do Limy. Pewnym rozwiazaniem moze byc czasem lot do São Paulo i stamtad do Limy lowcostowym GOLem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c# Re: Lima. IP: *.icm.edu.pl 15.03.07, 12:02 zwirekiwigura napisał: > Taki LAN swa solidnoscia na pewno przewyzsza wiekszosc przewoznikow > amerykanskich. Tu zgoda. Nie ma porównania! Wygodny Airbus z dużą ilością miejsca na nogi w ekonomicznej i dobre jedzenie w czasie ponad 15-godzinnego lotu. Niejako przy okazji oferują tanie połączenie FRA-MAD, bo większość pasażerów do Chile wsiada w Madrycie (ale trzeba mieć paszport, bo to nie jest lot "schengeński"). Kiedyś do Ameryki Pd latał Air Madrid, który miewał b. niskie ceny, ale chyba za niskie, bo splajtował. Inni przewoźnicy przestali się czuć zagrożeni na tym kierunku. Chyba rzeczywiście przez Stany będzie najtaniej... Możesz zajrzeć na blog udzielającego się i tutaj tierralatiny (jakoś muszę odmienić :-), gdzie zdarzają się wpisy poświęcone komunikacji Europa-Ameryka Pd. tierralatina.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kicius21 Re: Lima. 15.03.07, 12:22 Hello :) No, to za podroz do NZ pare setek przeplaciles. Albo moze tak sie stalo, ze nie mogles czekac, albo nie wytrzymales napiecia rezerwacyjnego ;-). I teraz nie wiadomo, co pisac, czy szukasz? Okazji do Limy (gdzie moga byc po drodze niewygody! oj moga!), czy chcesz doleciec tak po prostu, od razu? Nie wiem, kiedy dokladnie masz zamiar leciec we wrzesniu, ale ja tu widze, no fakt, nie z Poznania (bo tam noc w Monachium trzeba spedzic), ale z Warszawy, polaczenie American Airlines do Londynu. Potem ta sama linia do NY (pisales, ze wize masz), a potem Lan Peru. Za 4038 zl. Plus pociag do Wawy na czas za 52 zl. To i tak 2 tys. mniej niz poprzednio ;-). Nie napisales, czego oczekujesz. Na przyszlosc wiecej precyzji ;-). W sumie, nie przejmuj sie, ja tez chcialabym tu poczytac o super polaczniach lotniczych, takich tramperskich :). Moze za malo ludzi o to pyta po prostu. A moze ludzie glownie wygody szukaja i ktora linia lepsza? A w ogole to ja sie na tym nie znam :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
r7777r Re: Lima. 15.03.07, 21:25 Dzieki za dobre słowo. Taką traperską trasę to miałem do NZ.Monachium przesiadka , Dubaj przesiadka Singapur wysiadka Brisbane wysiadka i Okland ladowanie zamęt w głowie kompletny ale jakoś się udało.W zasadzie to teraz pragnę jak najszybciej dolecieć bo wrażenia będą na miejscu i to spore.A tak wogóle to człowiek pewniej się czuje jak kilka osób doradzi i wiem ze nie bładzę.Chyba zdecyduję się na KLM przez Amsterdam lub Iberię poprzez Berlin, wiem że nie można się ociągać bo jak leciałem na Kamczatkę to straciłem 2000zł/kompletny tuman ze mnie/a wszystko przez opieszałość. Dziekii dobrych lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
kicius21 Re: Lima. 17.03.07, 12:06 Za 6400 zl polskich tak dziwnie leciales do NZ? ;-). W Monachium to wiem, znowu trza ;) gnac; Dubaj - piekne lotnisko - ja ciagle pod wrazeniem kolorytu i tych spiacych ;-); niektorzy tego nie znosza :); Singapur - sama przyjemnosc :) he, he, dziwne sa podroze, i jak je widzimy. Powodzenia :) Milego pobytu w Limie Odpowiedz Link Zgłoś
kasa76 nie musi być za 6tyś :) 15.03.07, 18:30 Iberia wylot 4.09 i powrót 26.09 z Berlina via Madryt kosztuje 3886 pln w dwie strony z opłatami. Continental jest droższy. KLM cieniutko z miejscami 7-23.09 kosztuje 4047 pln w dwie strony z opłatami. A potem to będzie tylko co raz gorzej (chyba zacznę wróżyć z fusów) ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
r7777r Re: nie musi być za 6tyś :) 15.03.07, 21:15 No trochę mi w głowie pojaśniało. Z Berlina z Tegel to nawet lepiej niż z Warszawy do której mam 450 km.Iberią jeszcze nie latałem , ale kiedyś trzeba spróbo9wać.Leciałem 3 lata temu KLM na Alaske i mam dobra opinię o KLM.Dlatego patrzę też na przelot przez Amsterdam , jest bezpośrednie połączenie do Limy. Tych kilka stów to już jest drobiazg a wrażenia będą na miejscu w Peru.Atak to serdecznie pozdrawiam i dziekuję za podpowiedzi bo to tak jakby kilku kolegów radziło jak by tu było najlepiej. Bo dalej to już człowiek jest sam, bo na wyprawy zawsze latam samemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Re: nie musi być za 6tyś :) 17.03.07, 23:27 Zdecydowanie lepiej lata sie KLM niz Iberia. To na wypadek gdybys sie wahal ktorego przewoznika wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
r7777r Re: nie musi być za 6tyś :) 18.03.07, 23:25 Dzieki wszystkim dobrym ludziom za rady , wybrałem przelot KLM z WAW do Amsterdamu i dalej bezposrednio do Limy .Trochę szkoda mi czasu zeby powłóczyc sie po lotniskach i zaoszczedzić grosza , na miejscu będą większe wyzwania. Ze względu na rybki które zawsze muszę połowić na moich wyprawach wylatuję w listopadzie. Dubaj przepiękne lotnisko i koloryty ludzi niesamowite, tylko tak nieporęcznie robić fotki bo cholera wie na kogo się człowiek natnie.A jeszcze w Brisbone w Australi chcieli mi zabrać kamienie , które kolekcjonuję , ale po półgodzinnej ,,rozmowie,, odpuścili.A w Auckland waż podręczne bagaże i każą ponad 7 kg wszystko wyrzucac , a sumie przecież to przewożnik decyduje o tym ile można zabrac.Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: LIMA IP: *.acn.waw.pl 15.03.07, 22:59 Nieco ponad dwa lata temu leciałem: LOT do FRA, później Lufthansa do Caracas, tam 5 godzin i dalej jakimiś wenezuelskimi liniami do Limy. Wtedy było to najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś