Gość: Tomek IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.05.07, 11:14 Jeżeli ktoś zna to proszę o opinie. Jak to jest spędzić 12 godz. w samolocie (lot do RPA). Pozdr. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: South African Airways IP: 195.94.206.* 21.05.07, 12:50 Każda chwila spędzona w samolocie do RPA jest cudowna :-) A tak poważnie, uwielbiam latać SAA, chociaż zazwyczaj latam z nimi na krajowych. Do RPA tylko SWISSem, bo są najtańsi i mają porządny serwis. Ale SAA ma nowe samoloty i sympatyczną, kompetentną obsługę. Odpowiedz Link Zgłoś
emka26 Re: South African Airways 28.05.07, 02:07 Meczaco, bez wzgledu na to z kim lecisz. Zwylke latam ze Swissem, maja jak na moj gust najlepszy serwis z tych przeze mnie sprawdzonych. Jesli moge cos poradzic lataj noca- lecialam raz jedyny klm w dzien- nigdy wiecej nie chcialabym tego przezywac (linii i pory). Najwspanialszy lot jaki pamietam- po gonitwie przez Heatrow zapadlam w blogi sen 15 min po zapadnieciu sie w fotel i obudzilam godzine przed ladowaniam ze sniadaniem na tacy. Polecem wiec extremalne zmeczenie przed tak dlugimi lotami. Pierwsze lot da sie przezyc. Jesli latasz takimi trasami wiecej niz raz w roku w klasie ekonomocznej to loty nie naleza do najprzyjemniejszych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: South African Airways IP: 157.158.14.* 24.05.07, 09:47 Najlepiej przespac bo lot zapewne nocny, SAA ma nowe samoloty i wspaniala obsluge, wszystko w RPA fascynuje, do RPA lecialem Air France i nie narzekam a z SAA korzystalem na liniach wewnetrznych i tylko to co najlepsze mozna o nich powiedziec, brzmia egzotycznie ale to naprawde najwyzszy poziom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: South African Airways IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.09.07, 10:40 To już wiem jak to jest lecieć 12h z SAA do/z RPA - własnie wróciłem. Było super i polecam wyprawę do RPA! T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cruz_myway Re: South African Airways IP: *.102.broadband5.iol.cz 15.09.07, 11:26 Dlugi lot ale da sie przezyc, oby nie bylo malych dzieci w poblizu :) Lubie latac do RPA i to zawsze jest takie fascynujace. Zawsze noca, nigdy KLM za dnia. Ja zazwyczaj latam Lufthansa, Iberia, SAA albo Olympic Airlies. Te ostatnie bardzo sobie chwale, super obsluga. SAA to kompetentna linia, wygodnie. Milej podrozy zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: South African Airways IP: *.chomiczowka.waw.pl 23.09.07, 20:40 South African Airways bardzo super linie najleprze jakie sa a dosyc duzo latam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agula Re: South African Airways IP: *.net81.citysat.com.pl 27.10.07, 22:14 Witam Właśnie szukam jakiegoś połaczenia z RPA. przegladałam Lufthanse a teraz dzieki Tobie Patrze na SAA. zamierzam leciec w lutym 2008 r. z Katowic. Napisz gdzie rezerwowałeś bilet(internet czy inaczej). Porownujac cene l lufthansa to jest dużo tańsza linia tylko jak z komfortem lotu i obsługą. Prosze o wiecej info na email agbanas@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
emka26 Re: South African Airways 02.11.07, 20:40 zadzwon do jakiejkolwiek agencjii,np. orbis oni czasami maja promocje. ostatnio widzialam klm za 2400 z groszami wlasnie na styczen i to chyba byla najtansza oferta na rynku przy bilecie miesiecznym. Ja lece pod koniec stycznia ale one way al qatar w dosc korzystnej cenie, ale w dwie strony jest sporo drozej niz w klm. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: South African Airways IP: *.madcomputers.pl 04.11.07, 18:12 Witaj, oto kilka rzeczy, które przychodzą mi teraz do głowy: - podróż była służbowa więc bilet rezerwowany przez firmę przez biuro podróży z którym współpracują. Lecieliśmy z Wrocławia do Frankfurtu, później do Jahannesburga i dalej do Cape Town, powrót z Cape Town do Frankfurtu i do Wrocławia - bilet ok. 4900 - lot FRA-JNB i CPT-FRA Airbusem A340-600; miejsca wybraliśmy przy rezerwacji biletów: 57H i 57K; moim zdaniem miejsca bardzo dobre – lubię mieć ogląd na pokład (rozkład miejsc na stronie SAA); nasze fotele rozkładały się w sposób wystarczający do nocnej drzemki - dostajesz koc, poduszkę, skarpety, „klapkę na oczy”, szczoteczkę i pastę do zębów, słuchawki; w zagłówku fotela poprzedzającego monitorek. - jedzenie FRA-JNB (lot nocny, 11h): kolacja: dwa dania ciepłe do wyboru, sałatka, ciasto i inne gadżety do jedzenia (sztućce metalowe – prawie jak first:)), do picia kawa, herbata, soki, woda i oczywiście pyszne winko z RPA; przez cały czas lotu w kuchniach i roznoszone przez cabin crew – soki i woda; rano śniadanie: do wyboru kontynentalne, jajeczne (na ciepło) i owocowe i jak wyżej inne gadżety śniadaniowe: - jedzenie CPT-FRA (lat dzienny 12h – 7 rano do 19): po starcie śniadanie j.w. ale bez wina:); ok. 13 lunch w postaci jak kolacja - dwa dania ciepłe do wyboru; ok. 17 kanapki, kawa, herbata i inne napoje - jeżeli chodzi o cabin crew to moim zdaniem pełen profesjonalizm, są każde twoje wezwanie zrobią wszystko żebyś wyszła z samolotu zadowolona, uśmiechnięci, chodzą w kółko po kabinie i wypatrują wzrokiem czy ktoś czegoś nie potrzebuje; bardzo fajnie wyglądają jak przebierają się w niebieskie dresiki z napisem „cabin crew” i idą odpoczywać (spać). Stewardesy – pierwsza klasa dziewczyny:) W RPA wszystko fascynuje, nawet lot z SAA – polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lester Re: South African Airways IP: *.chello.pl 03.11.07, 10:53 Jak czytam, że ktoś chwali Swiss to mi się w żołądku wszystko przewraca.Leciałem tymi liniami z Hong-Kongu do Zurychu i w życiu nie leciałem tak słabą linią.Żarcie niedobre, za drinki trzeba płacić, stewardessa miała taki wygląd, że strach było o coś zapytać- zresztą w ciągu całego lotu (12,5h)widziałem ją dwa razy.No po prostu tragedia.I do tego jeszcze Airbus A340-tak ciasny, że naprawdę ledwo można wysiedzieć.Nigdy Swiss, British czy Lufthansa.Polecam gorąco llinie azjatyckie (Malaysian,Cathay,Singapore) z którymi linie europejskie pod względem jakości obsługi czy serwisu nie mają absolutnie żadnych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: South African Airways IP: *.static.beocity.net 05.11.07, 14:30 Wielkie dzięki za poradę. Następnym razem jak będę leciała z Warszawy do Johannesburga, na pewno wybiorę malezyjskie linie lotnicze. W końcu to najlepsze, najszybsze i najtańsze, możliwe połączenie między WAW a JNB... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: mika Re: South African Airways IP: *.aster.pl 05.11.07, 23:11 Kilka lat temu leciałam SAA do Mombassy - w klasie biznes. To nie był biznes tylko ekonomiczna! Ciasno jak licho, brak miejsca na nogi, nocny rejs trudny. Jak nie możesz wykupić pierszej klasy, to nie sil się na biznes - ekonomiczna ma ten sam standard i serwis, a chyba taniej. Odpowiedz Link Zgłoś