Dodaj do ulubionych

Norwegian Air

12.07.07, 12:55
Dowiedziałam się dzisiaj, że lot który miałam zarezerwowany już w kwietniu na
trasie Kraków-Stockholm na dzień 27 lipca (wylot) i 1 sierpień (powrót)został
anulowany. Dostałam propozycję lotu dzień wcześniej i powrotu odpowiednio
dzien wcześniej lub póżniej.
Nie byłoby może w tym nic niezwykłego gdyby nie fakt, że linie Norwegian
wiedziały o zmianie grafiku lotów do Stockholmu wiele tygodni
wcześniej.Zmieniły się wszystkie dni odlotów a firma w lekceważący sposób nie
informowała osób z wykupionymi rezerwacjami. Bo i po co? Wysłanie maila na
adres klienta jest takie wyczerpujące...
W call center dowiedziałam się, że mają obowiązek poinformować o takich
zmianach na dwa tygodnie przed odlotem. Zrobiło mi się przykro, że nie
usłyszałam nawet słowa przepraszam.
Wkonałam już nową rezerwację w Wizzair na odpowiadające mi dni. Pieniążki
mają być zwrócone do dwóch tygodni. Tylko jakoś boję się, że za kilka dni
dostanę info z Wizzaira, że wszystko się zmieniło, i że sobie mogę...
Obserwuj wątek
    • Gość: ja@@@ Re: Norwegian Air IP: 212.160.203.* 13.07.07, 09:06
      ip.norwegian.no/ip/FareCalendarExecAction.aspx?app_language=pl-PL&D_City=KRK&A_City=ARN&TripType=2&D_Day=27&D_Month=200707&R_Day=01&R_Month=200
      708&AdultCount=1&ChildCount=0&InfantCount=0
      • Gość: ja@@@ Re: Norwegian Air IP: 212.160.203.* 13.07.07, 09:08
        widze ze nie ma tam wogóle odlotów w dniu 27 i (jak w każdy piątek) i 1
        sierpnia (jak w kazdy poniedziałek) dziwne
        • alina Re: Norwegian Air 13.07.07, 10:37
          W tym tkwi problem. 26 kwietnia robiłam rezerwację i były. W międzyczasie
          Norwegian zmienił grafik lotów. Nie przejmując się zupełnie osobami, które loty
          już opłaciły , info podaje na 14 dni przed planowanym wylotem.Dla minie to duży
          kłopot.Terminy mam skorelowane z określonymi sprawami, które muszę załatwić i
          kropka. Nie interesuje mnie dzień wcześniej ani póżniej. A zachowanie Norwegian
          pozostawiam bez komentarza. Trzeba na bierząco śledzić zmiany w internecie.
          Inaczej czeka was pospieszne wyszukiwanie jakiejś alternatywy. Oczywiście dużo
          droższej.
          • Gość: ja@@@ Re: Norwegian Air IP: 212.160.203.* 13.07.07, 10:46
            to rzeczywiscie problem. przykra sprawa:(
          • anulka244 Re: Norwegian Air 13.07.07, 16:25
            Letni rozkład lotów obowiązuje od ostatniego tygodnia marca,godziny i dni
            wylotów niektórych połączeń uległy zmianie od połowy kwietnia,tak więc 26.04
            obowiązywał już obecny,nowy rozkład, tzn KRK-ARN-KRK jest we wtorki,srody i
            czwartki.
            • Gość: B Re: Norwegian Air IP: 151.193.220.* 13.07.07, 16:59
              I niestety tak to juz jest z tanimi liniami. Poinformowali Cie ze nie polecisz
              zgodnie z oplacona rezerwacje w odpowiednim czasie? - Poinformowali, bo wyslali
              Ci e-maila. Są więc w porządku. Że nie było "przepraszam"? - ano nie było...
              Jasne jasne - powinni.

Wizzair tez moze powiedziec ze nie poleci. Nawet czesto sie im to swego czasu
              zdarzalo.. teraz juz nie wiem jaki maja procent "skutecznosci" lotow. Moga nawet
              powiedziec Ci to na lotnisku.. nie maja wtedy niestety zadnych wzgledem Ciebie
              obowiazkow za wyjatkiem zaproponowania Ci innego rejsu (ale na wlasnym pokladzie
              wiec najpewniej nastepnego dnia w najlepszym razie) albo zwrot kasy (psu na budę
              w takim przypadku).

Taka jest cena ryzyka związana z bookowaniem tanich linii.. podoba nam się czy
              nie. Zawsze możesz kupić w Locie i wtedy jakby cos sie dzialo przesadza Cie do
              Lufthansy.
            • alina Re: Norwegian Air 13.07.07, 17:10
              26 kwietnia robiłam rezerwację na piątek i środę- tak było w systemie!. Nie
              spodziewałam się, że wystąpią problemy. Uważam, że Norwegian powinien mnie o
              nich powiadomić. Zmiana dni podróży jest istotna dla klienta. Rezerwacja
              została potwierdzona i co najważniejsze opłacona. Telefon i adres mailowy był
              do ich dyspozycji. Dlatego tak się złoszczę....
              • Gość: Bubatek Re: Norwegian Air IP: 151.193.220.* 13.07.07, 17:26
                I ja Cię rozumiem, sam bym się zapienił. Zauważ jednak, że skorzystali z
                podanych przez Ciebie danych w okreslonym regulaminem terminie i zrobili to w
                sposób, który zaakceptowałas - czyli e-mailem; jestem pewien, że tak po prostu
                bylo dla nich taniej (bo za darmo).

Oni wszyscy tak dzialaja. Moim zdaniem i tak jednak lepiej miec wybor miedzy
                taniocha i flagowymi niz nie miec takiego wyboru.
                • Gość: Realista Re: Norwegian Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 17:30
                  Rozklad zmieniaja nie tylko tanie linie. Tradycyjnym tez sie to zdarza. A
                  niektorym tradycyjnym jakze czsto zdarza sie kasowac rejsy, zwlaszcza krajowe,
                  a w zamian oferowac wielogodzinna p[odroz mikrobusem abo pcoiagiem.
                  • alina Re: Norwegian Air 13.07.07, 18:19
                    Zwykle latałam LOT-em, Lufthansą, BA itd. To moje pierwsze doświadczenie z
                    tzw. "tanimi" liniami -poza charterami oczywiście.
                    Moim zdaniem powinni szanować klienta i wysłać tego maila kilka tygodni temu.
                    To, że coś ma w reklamie słowo "tanie" nie powinno znaczyć "olewające".
                    • Gość: Podroznik Re: Norwegian Air IP: *.aster.pl 13.07.07, 19:34
                      Juz wole tego maila na dwa tygdonie pzred planowanym odlotem niz niespodzianke
                      na lotnisku w Gdansku, Szczecinie, czy Katowicach, kiedy w ostatniej chwili
                      dowiaduje sie, ze samolot nie poleci,
    • scandinavian Re: Norwegian Air 15.07.07, 19:44
      Ja miałem zarezerwowany bilet do Sztokholmu z Wrocławia w zimie. Norwegian
      odwołał rejsy i nie przysłał żadnej informacji. Zauważyłem brak rejsu w systemie
      właściwe przez przypadek, szukając innego lotu. Dzwonię na infolinię a Pani
      mówi, że owszem rejsy są odwołane a info dostałbym 2 tyg. przed odlotem. Mogę
      lecieć z Krakowa i w inne dni. Podziękowałem i poleciałem Lotem, bo akurat miał
      promocję a ja nie mogłem zmienić dat.

W sumie wydawałoby się logiczne, że jak Ci kasują albo zmieniają lot to powinni
      NATYCHMIAST (wręcz automatycznie) wysłać informację. Ale to tak nie działa w
      tanich liniach, oni perfidnie czekają na te dwa tygodnie przed odlotem.
      Prawdopodobnie dlatego, że w ostatnim momencie ceny w innych liniach są też dość
      wysokie i raczej przystaniesz na ich propozycję bo nie będzie "pola manewru".
      Tak na marginesie Lot też odwołał mi rejs ze Sztokholmu, ale zadzwonili
      natychmiast i "puścili mnie" Lufthansą.
      scan
      • alina Re: Norwegian Air 15.07.07, 21:14
        A jak było ze zwrotem pieniędzy? Szybko i sprawnie, czy "regulaminowo" do dwóch
        tygodni, a potem do dwóch tygodni od dnia reklamacji itd, itd....
        • scandinavian Re: Norwegian Air 16.07.07, 00:03
          Nie pamiętam dokładnie, ale to było chyba w ciągu dwóch tygodni od mojej
          rezygnacji. Wpłynęły na rachunek karty którą płaciłem za bilety.

scan
          • margomarge Re: Norwegian Air 25.09.07, 22:28
            ja z innej beczki o Norvegian, ale opisze ich gdzie mozliwe, bo to
            skandal! Ludzie ! Szlak mnie trafil !!! Za jeden bilet zaplacony za
            pomoca karty kredytowej zaplacilam DWA RAZY !!! Wszystko ze strony
            tanich linii lotniczych Norvegian.Bilet kupilam 14 wrzesnia, a
            naleznosc za TEN SAM BILET sciagnieto mi z kata 19 i ponownie 21
            wrzesnia.Podano mi na call center numer reklamacji do ktorego
            probowalam sie "dobic " przez pol dnia. Wreszcie udalo sie, ale pan
            z norvegian najpier oczywiscie probowal wmowic mi, ze moze: po
            pierwsze : kupilam dwa bilety :), pozniej, ze moze zle odczytalam
            wyciag bankowy, na co mu odpowiedzialam, ze juz bylam w banku i sam
            bankowiec zadziwiony byl owa tranzakcja, ze sciagnieto mi dwa razy
            pieniadze za to samo! Kazal mi wiec owy pan z norvegian przeslac na
            adres mailowy wyciag z banku!!! Czyli okradziony musi zlodziejowi
            udowodnic wine!!! Czy nie powinni to oni sprawdzic w swoim systemie
            tej sprawy? Malo tego! Bezskutecznie juz trzykrotnie wysylam mailem
            reklamacje wraz z zalacznikem w postaci wyciagu bankowego i co? Mail
            wraca!!!! Oczywiscie nie ma pomylki w adresie mailowym ! Nie wiem
            jak sprawa potoczy sie dalej, ale uwazajcie z placeniem karta w
            liniach Norvegian !
            • iberia.pl Re: Norwegian Air 25.09.07, 22:45
              super, ze ostrzegasz najpierw ale moze jak juz robisz taki raban to
              naucz sie jezyka polskiego i poprawnej nazwy linii lotniczych.
              • Gość: frequentflyer Re: Norwegian Air IP: *.acn.waw.pl 25.09.07, 22:51
                mniejszy super że spamuje, bo czym innym jest wklejenie tegoż tekstu z tymiż
                błędami w całą serię postów.
            • Gość: bdzibdzionka. Re: Norwegian Air IP: *.41-151.net24.it 26.09.07, 00:09
              Basta! Już raz przeczytaliśmy, po co wklejasz 5 razy?
              Na dodatek na tym samym forum :D
              • margomarge Re: Norwegian Air 26.09.07, 09:20
                w istocie w tej calej sprawie najwazniejsze sa bledy! Jak widac nie
                ma co ostrzegac innych, bo i po co. Pozniej jeszcze sie dostaje po
                glowie. Oby Wam nigdy nie przydazyla sie taka niespodzianka, ze Wam
                kradna pieniadze z karty, no chyba, ze atakujacy sa pracownikami
                Norwegian i dlatego z taka piana na ustach rzucili sie na mnie.
                • Gość: bdzibdzionka. przewrażliwiona? IP: 151.72.112.* 26.09.07, 13:09
                  Czy wstała lewą nogą?

Kto się na Ciebie rzucił? :D kobieto, wyluzuj. Napisałaś,
                  przeczytaliśmy. Czego oczekiwałaś?

no chyba, ze atakujacy sa pracownikami
                  > Norwegian i dlatego z taka piana na ustach rzucili sie na mnie.

Dobre ! :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka