kasia_p45 29.06.08, 12:58 Orientuje sie ktos moze jak wyglada w Poznaniu na lotnisku strefa bezclowa?.. Mozna tam kupic jakies napoje i alkohole, ktore mozna bybylo zabrac na poklad samolotu?...Sa tam w ogole jakies sklepy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: Lotnisko w Poznaniu 29.06.08, 13:06 www.airport-poznan.com.pl/pl/dla_pasazerow/oferta_handlowa.html na kazdym lotnisku sa bary, sklepy, kioski itd. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death a wcale nie:D 29.06.08, 16:55 > na kazdym lotnisku sa bary, sklepy, kioski itd. byłam kiedyś na jednym w którym nie było NIC. Nawet kiosku, żeby kupić coś do picia. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: a wcale nie:D ? 29.06.08, 17:27 amused.to.death napisała: > > na kazdym lotnisku sa bary, sklepy, kioski itd. > > byłam kiedyś na jednym w którym nie było NIC. > Nawet kiosku, żeby kupić coś do picia. pytanie co to za lotnisko? Bo nie podjerzewam zeby to bylo ktores z lokalnych lotnisk polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: a wcale nie:D ? 29.06.08, 17:47 no nie. Było to lotnisko w Rangunie (stolicy Birmy), ale też wyszliśmy z założenia, że przecież na KAŻDYM lotnisku coś jest....i była to przykra niespodzianka. A co lotniska w Poznaniu - sklep bezcłówka (jeśli otwarta) jest dosyć mała i mało atrakcyjna niestety. Ale kioski z piciem etc. były. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: a wcale nie:D ? 29.06.08, 18:05 amused.to.death napisała: > no nie. > Było to lotnisko w Rangunie (stolicy Birmy), ale też wyszliśmy z założenia, że przecież na KAŻDYM lotnisku coś jest....i była to przykra niespodzianka. w krajach trzeciego swiata takie cos mnie nie dziwi. > > A co lotniska w Poznaniu - sklep bezcłówka (jeśli otwarta) jest dosyć mała i mało atrakcyjna niestety. > Ale kioski z piciem etc. były. jesli ktos od lotniska lokalnego cozekuje standardow lotniska stolicy to niestety ale troche nie ta bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: a wcale nie:D ? 29.06.08, 18:51 > jesli ktos od lotniska lokalnego cozekuje standardow lotniska > stolicy to niestety ale troche nie ta bajka. tylko jakie są te standardy? Bo np. lotnisko warszawskie do najlepszych nie należy, a tez niby stolica. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: a wcale nie:D ? 29.06.08, 19:10 na temat Okecia sie nie wypowiadam, bo znow mi ktos zarzuci stronniczosc albo co gorsza zazdrosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlhm Re: Lotnisko w Poznaniu IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.08, 13:53 wpisz w wyszukiwarce lotnisko Ławica Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
airdax Re: Lotnisko w Poznaniu 29.06.08, 13:57 obawiam się,że będziesz zawiedziona.3tyg.temu leciałem z pozka .Porażka na całego.Jest tylko jeden bar,żadnego sklepu bezcłowego(robią remont).na pytanie kiedy otworzą sklep nie uzyskałem odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Lotnisko w Poznaniu 29.06.08, 14:44 airdax napisała: > obawiam się,że będziesz zawiedziona.3tyg.temu leciałem z pozka .Porażka na > całego.Jest tylko jeden bar,żadnego sklepu bezcłowego(robią remont).na pytanie > kiedy otworzą sklep nie uzyskałem odpowiedzi. Oj to kiepsko :((.. Myslalam, ze kupimy jakies picie do samolotu...a tak to kicha :(( Odpowiedz Link Zgłoś
airdax Re: Lotnisko w Poznaniu 29.06.08, 14:52 możliwe,że już coś otworzyli,jeżeli nie to picie kupisz w tym barze;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Lotnisko w Poznaniu 29.06.08, 14:57 AA no to dobrze...bo najgorzej to zostac bez wody mineralnej na kilka godzin :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mic Re: Lotnisko w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 23:51 Na lotnisku w Poznaniu jest dużo sklepów, kantorów. Ja leciałam rok temu (w tym też lecę, ale dopiero w lipcu) w nocy (około 2) i wszystko było pozamykane. Był czynny tylko jeden bar. Wszystko bardzo drogie. Dopiero gdy zostały nam odebrane bagaże, przeszliśmy do innego pomieszczenia- tam było ciekawiej. Były otwarte sklepy, dużo siedzeń i telewizor (viva polska) Odpowiedz Link Zgłoś
julsza Re: Lotnisko w Poznaniu 19.07.08, 19:57 Gość portalu: Mic napisał(a): > przeszliśmy do innego pomieszczenia- tam było ciekawiej. Były otwarte > sklepy, dużo siedzeń i telewizor (viva polska) nie wie, jakie pomieszczenie masz na mysli, ale poczekalnia przed odlotami z pewnoacia nie jest ciekawa. zreszta, jest tam troche inaczej niz rok temu - byly przrrobki po wejsciu Polski do Schengen. W czesci ogolnodostepnej na gorze sa jakies restauracje, kawiarnia, bar kawowy. Po odprawie paszportowej i bezpieczenstwa jest faktycznie jakis barek i ze 2 sklepy, ale nigdy do nich nie zagladalam, moze na stronie lotniska napisano, w jakich godzinach czynne. Jak nie to zadzwon do informacji i zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzy Re: Lotnisko w Poznaniu IP: 92.8.108.* 30.06.08, 00:21 lotnisko malutkie, bezclowka jak kiosk ruchu i do tego jeden in medio, ale na pewno nie otwieraja wczesnie rano i nie pozno wieczorem; ostatnio lecialam z Poz kolo 22, to pani czekala az ostatni lot sie obkupi i zamknela kramik; zalezy o ktorej godzinie lecisz, male lotniska zamykaja sklepy wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Lotnisko w Poznaniu 30.06.08, 06:22 Gość portalu: izzy napisał(a): > lotnisko malutkie, bezclowka jak kiosk ruchu i do tego jeden in medio, ale na > pewno nie otwieraja wczesnie rano i nie pozno wieczorem; > ostatnio lecialam z Poz kolo 22, to pani czekala az ostatni lot sie obkupi i > zamknela kramik; > zalezy o ktorej godzinie lecisz, male lotniska zamykaja sklepy wczesniej Ja mam lot 25 lipca o 22:30... i chcialabym po odprawie kupic jakies picie do samolotu...bo wiadomo, ze nie wolno plynow wnosic...dopiero te z bezclowki mozna.. Ale z Poznania lece pierwszy raz i nie wiem jak tam jest zorganizowane.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzy Re: Lotnisko w Poznaniu IP: 92.8.18.* 30.06.08, 10:09 > Ja mam lot 25 lipca o 22:30... i chcialabym po odprawie kupic jakies > picie do samolotu...bo wiadomo, ze nie wolno plynow wnosic...dopiero > te z bezclowki mozna.. Ale z Poznania lece pierwszy raz i nie wiem > jak tam jest zorganizowane.. to jesli sie nic nie zmienilo, chyba o 22 zamkna; pewnie zalezy od woli pani/pana z kiosku; lepiej badz przygotowana na zakup w samolocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mic Re: Lotnisko w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 14:00 A ja myślę, że będzie czynny sklepik, ale wszystko wiadomo będzie droższe. Rok temu pamiętam, że kupiłam sobie na lot MENTOSY w takim wielkim opakowaniu (około 8 opakować mentosów w jednej paczce) i mocno przepłaciłam. Ale w samolotach często za darmo dawają przekąski i napoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iz Re: Lotnisko w Poznaniu IP: 92.11.8.* 30.06.08, 19:03 Ale w samolotach > często za darmo dawają przekąski i napoje no, mysle ze w tym, co kasia leci nie dadza;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Lotnisko w Poznaniu 30.06.08, 21:28 Gość portalu: iz napisał(a): > Ale w samolotach > > często za darmo dawają przekąski i napoje > > no, mysle ze w tym, co kasia leci nie dadza;) to sobie kupie :))) a co mi tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havana74 Re: Lotnisko w Poznaniu IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 14.07.08, 17:09 Lecialam ostatnio z Poznania i niestety zadnej bezclowki tam nie ma. Jest mini bar gdzie mozna kupic kanapke albo cos do picia to wszystko, zadnego kiosku zadnego sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
airdax Re: Lotnisko w Poznaniu 14.07.08, 17:59 Gość portalu: havana74 napisał(a): > Lecialam ostatnio z Poznania i niestety zadnej bezclowki tam nie ma. > Jest mini bar gdzie mozna kupic kanapke albo cos do picia to > wszystko, zadnego kiosku zadnego sklepu. >>>>>>>>czyli po staremu<<<<<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Lotnisko w Poznaniu 14.07.08, 20:16 airdax napisała: > Gość portalu: havana74 napisał(a): > > > Lecialam ostatnio z Poznania i niestety zadnej bezclowki tam nie ma. > > Jest mini bar gdzie mozna kupic kanapke albo cos do picia to > > wszystko, zadnego kiosku zadnego sklepu. >>> > 2;>>>>czyli po > staremu<<<<<<<< no to szkoda :(( Odpowiedz Link Zgłoś
pofakcie Re: Lotnisko w Poznaniu 10.08.08, 13:32 "...Całkowicie odmieniony sklep Baltony zaprasza klientów od soboty 9 sierpnia. Inauguracja działalności po rozbudowie sali odlotów urosła do rangi dużego wydarzenia, gdyż teraz jest to nowoczesna i elegancka placówka zaspakajająca potrzeby nawet najbardziej wymagających Klientów. Na powierzchni 100 m2 będzie można znaleźć pełny asortyment, począwszy od ekskluzywnych perfum i kosmetyków, słodyczy, po markowe alkohole i wyroby tytoniowe.... "więcej na www.airport-poznan.com.pl/pl/newsy/news.html?80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Lotnisko w Poznaniu IP: 217.153.202.* 12.08.08, 11:27 w lipcu leciałam i był remont. wszystko zamkniete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka0207 Re: Lotnisko w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 17:18 Witam,czy to prawda,ze są straszne korki w drodze na lotnisko? Odpowiedz Link Zgłoś
pofakcie Re: Lotnisko w Poznaniu 12.08.08, 21:01 jak w każdym większym mieście...dojazd z centrum ok.20min. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka0207 Re: Lotnisko w Poznaniu 13.08.08, 07:07 PRZEPRASZAM,W OGóLE NIE MIAłAM śWIADOMOśCI,żE W DUżYCH MIASTACH Są KORKI.Na lotnisko, prowadzi wyłącznie jedna wąska droga wąska, która jest ciągle zakorkowana.Samolot z Warszawy leci 45 minut, a zdarza się, że drugie 45 minut trzeba się przebijać samochodem do centrum Poznania.Dojazd na lotnisko jest coraz gorszy, szczególnie odkąd otwarto centrum handlowe King Cross. Zdarzało się już, że przez korki na Bukowskiej pasażerowie nie zdążyli na samolot,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carywbjw Re: Lotnisko w Poznaniu 22.05.19, 10:10 Ja zawsze rezerwuje tanie bilety na stronie jetradar.pl U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron. Odpowiedz Link Zgłoś