Dodaj do ulubionych

Tanio z Lotem?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 12:42
To prawda, że lot oferuje teraz tanie połączenia? Wiecie coś na ten temat? Bo
mi się jakoś wierzyć nie chce...
Obserwuj wątek
    • oszukac-przeznaczenie potwierdzenia szukaj u źródła 17.10.08, 12:57
      wejdź na
      www.lot.com/default.aspx?_campaign=PPUKdP_Br_LOT&gclid=COGk8YaNrpYCFQtNtAodFyapLg
      to się przekonasz.
      • Gość: Agaton Re: potwierdzenia szukaj u źródła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 16:21
        Nieźle! Nie wiedziałam:)
        • Gość: Asia Re: potwierdzenia szukaj u źródła IP: *.chello.pl 20.10.08, 22:34
          Leciałam, przelot wspominam miło. Szczerze polecam!
    • pshemass Re: Tanio z Lotem? 21.10.08, 13:25
      Jeśli chodzi o sprawy taryfowe - każda z linii ma ich kilka w naprawdę niskiej
      cenie, nie można do tego tak ogólnikowo podchodzić, trzebaby skupić się na
      konkretnym kierunku w konkretnym okresie i wtedy rozpatrywać, czy są tani czy nie.
      Weżmy mały przykład - ktoś mówi, że Ryanair jest tani, bo kupił kiedyś tam
      bilet za 49 PLN ( zdarzały się takie ceny) , druga osoba kupiła bilet na jutro
      do Dublina z 1300 PLN, bo takie ceny też ta "tania linia" ma , teraz pytanie kto
      ma rację , czy ten co mówi że to tania linia, czy ten co mówi, że droga ( bo
      zapłacił od cholerki...)
      tak samo jest z LOTem i kazdą inną linią, mają taryfy niskie, ale obok taryfy
      wysokie, więc jak samolot jest pusty sprzedają drogo, jak zaczyna się robic
      pełny ceny lecą w górę.
      • Gość: Hemp Re: Tanio z Lotem? IP: *.compi.net.pl 22.10.08, 21:45
        No dokładnie. Czy tani, czy drogi - wszystko zależy od okazji. Z drugiej strony,
        jeśli bierzemy LOT (któren klasycznym przewoźnikiem tanich linii nie jest,
        powiedzmy sobie szczerze), to fajnie że miewa takie oferty, gdzie staje się
        konkurencyjny dla "prawdziwych" tanich linii. Plus promocje same w sobie niezłe
        - zajrzałem w podany link i bilety za mniej niż 2 tysiące do Stanów, to
        rzeczywiście oferta niezła.
        • Gość: ankaa81 Re: Tanio z Lotem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 18:03
          dziwne, mi sie jakos lot nigdy nie kojarzyl z czyms, co moze miec tanie
          bilety... :/ cos zmienili, ze miewaja ceny na kieszen uzytkownika tanich linii?
          • Gość: Kania Re: Tanio z Lotem? IP: *.chello.pl 23.10.08, 22:07
            Nie sądzę, może tylko podejście.... Myślę, że zyskają trochę zwolenników.
          • Gość: Gigi La Trottola Re: Tanio z Lotem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 13:08
            Nie zmienili cen, ale miewają niezłe promocje na niektóre połaczenia, czy czasem
            cos obniżą. Może nie do poziomu tanich linii, ale i tak dośc niezłe.
            • Gość: Dżaga Re: Tanio z Lotem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 15:26
              W końcu jest powód tego, że tanie linie się wykruszają:/ Tak tanie latanie, jak
              kiedyś, nie opłaca się przewoźnikom.
    • pshemass Re: Tanio z Lotem? 24.10.08, 00:18
      Wbrew pozorom czasem pasażerów lotu nie stać na podróż tanimi
      liniami... Zdarzają się ceny dość często konkurencyjne, weźmy
      za przykład ubiegłoroczną promocje nA europę za 149 PLN czy
      zwykły londyn za 320 z opłatami
    • oksymoronik Re: Tanio z Lotem? 26.10.08, 22:30
      po pierwsze to trzeba trafic, po drugie ich pierwsza promocja internetowa nie
      ladowala sie wiec podejrzewam z ejeszcze chwila minie zanim lot zacznie oferowac
      ffaktycznie tanie polaczenia... poki co tanio to lata sie z niskokosztowymi
      liniami:)
      • karmel_z_czekolada Re: Tanio z Lotem? 27.10.08, 12:26
        3majmy kciuki za Lot!
        • sweet_pepe Re: Tanio z Lotem? 28.10.08, 13:52
          Łyso jakoś bez Centralwings się zrobiło. Różnie z nimi bywało, ale ilość osób,
          która decydowała się na przeloty z nim mówiła sama za siebie...
    • Gość: A Re: Tanio z Lotem? IP: 217.33.252.* 29.10.08, 11:35
      Kupilam bilet na grudzien WAW-LHR, British Airways bylo troche tansze na ten
      terminy, ale godziny byly lepsze w LOT. Ostatnio mialam pozytywne zaskoczenie i
      wole teraz z nimi latac niz BA. Zwlaszcza, ze BA latala ostatnio na Gatwick i
      musialam doplacac za dojazd na lotnisko. Na LHR mam autobus miejski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka