kikikaka5 02.06.09, 11:12 kupilam bilety przed 21 majem a lece we wrzesniu.Zaznaczylam odprawe na lotnisku.Czy mam drukowac karty pokladowe czy odprawia mnie bez kart na lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
only_mej Re: Ryanair karta pokladowa 02.06.09, 12:47 Ze strony Ryanair: Ważne informacje dla pasażerów, którzy wybrali odprawę na lotnisku i dokonali rezerwacji PRZED 21 maja 2009 a ich podróż odbywa się PRZED 1 października 2009. Pasażerowie, którzy wybrali opcję odprawy na lotnisku, mogą dokonać odprawy online, bez dodatkowych opłat, aczkolwiek opcja odprawy na lotnisku będzie dla nich wciąż dostepna. Prawa jazdy będą akceptowane dla pasażerów, którzy wybrali opcję odprawy na lotnisku, podróżujących na trasach lokalnych lub na trasach Irlandia-UK-Irlandia. W tym okresie, rezerwacje nieletnich pasażerów (poniżej 16 roku życia) podróżujących samodzielnie, będą akceptowane, aczkolwiek muszą pojawić się w asyście rodzica lub opiekuna prawnego, który podpisze odpowiednie dokumenty uprawniające do podróży. Dzieci i niemowlęta, które podróżują z osoba dorosłą, na trasach krajowych lub trasach Irlandia-UK-Irlandia, które wybrały opcje odprawy na lotnisku nie muszą posiadać dokumentu tożsamości. Odpowiedz Link Zgłoś
saan1982 Re: Ryanair karta pokladowa 04.06.09, 11:12 Czyli jak dobrze rozumiem nie muszę mieć takowej karty pokładowej? (ja rezerwowałam bilety 5 marca a lęcę w lipcu),ale chciałam jeszcze zapytać czy jeśli zaznaczyłam odprawę na lotnisku to mogę sobie wydrukować tą karte i mieć ją ze sobą i czy mogę zrobić to w tym momencie czy dopiero 15 dni przed wylotem. Odpowiedz Link Zgłoś
only_mej Re: Ryanair karta pokladowa 04.06.09, 13:32 Nie musisz jej drukować, ale możesz. I jak napisał oszukac-przeznaczenie dopiero będzie to możliwe 15 dni przed odlotem i później. Odpowiedz Link Zgłoś
saan1982 Re: Ryanair karta pokladowa 04.06.09, 15:17 Dzięki za szybką odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś