IP: 178.73.48.* 16.09.11, 11:39
"Smakują lepiej z rumem"? Jak dla kogo. Dla mnie nic, co zawiera alkohol, nie ma przyjemnego smaku.
Oczywiście to już moja osobista sprawa, tylko chciałabym większego uznania dla różnorodności, a szczególnie skończenia z narzucaniem ludziom, że:
- w naszej kulturze wszyscy dorośli piją alkohol,
- w naszej kulturze wszyscy dorośli lubią alkohol,
- w naszej kulturze wszyscy dorośli uważają, że bez alkoholu nie ma zabawy, a abstynenci prowadzą nudne i pozbawione rozrywek życie.
Obserwuj wątek
    • tjaryma6 Jeśli dajecie przepis, za który ręczycie, 16.09.11, 15:52
      to przydałoby się Wasze własne zdjęcie a nie shutterstock.

domekzpiernika.blox.pl
      • ugotuj.to Re: Jeśli dajecie przepis, za który ręczycie, 22.09.11, 08:13
        Witaj,

niestety, nie zawsze mamy możliwość załączenia własnych zdjęć i wtedy musimy się posiłkować stockiem :-(
        Pozdrawiamy,
        Ugotuj.to
    • Gość: buzzz Re: Menu dnia IP: 77.252.214.* 16.09.11, 15:57
      Wgląda na to, że Cię jednak ta abstynencja strasznie frustruje...
      A odrobina rumu (1 łyżeczka!) dodana do czekolady ma nadać charakterystyczny posmak (który rzeczywiście - może komuś odpowiadać lub nie), a nie prowadzić do upojenia po spożyciu czekoladek. Trochę dystansu życzę...
      • old.european Re: Menu dnia 16.09.11, 17:59
        "Wgląda na to, że Cię jednak ta abstynencja strasznie frustruje...
        A odrobina rumu (1 łyżeczka!) dodana do czekolady ma nadać charakterystyczny posmak (który rzeczywiście - może komuś odpowiadać lub nie), a nie prowadzić do upojenia po spożyciu czekoladek. Trochę dystansu życzę... "

Niestety, nie zawsze tak jest. U nawet od lat niepijacych alkoholikow juz jedna lyzeczka rumu, a nawet kilka kropli, moga doprowadzic do (pozniejszego) upojenia.
        Z czym naturalnie nikt sie w Polsce nie liczy.
        • Gość: buka Re: Menu dnia IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.11, 20:16
          przeciez mozna dodac aromat rumowy
    • computerro Dlaczego w rękawiczkach? 16.09.11, 23:34
      Jakie rękawiczki trzeba założyć, aby przygotować tą potrawę? Chyba nie lateksowe, bo z nich sypałby się talk do potrawy...
      • Gość: gość portalu Re: Dlaczego w rękawiczkach? IP: *.croy.cable.virginmedia.com 17.09.11, 09:11
        Ja robię bez rękawiczek - cała przyjemność w oblizaniu potem czekolady z rąk. ;)
        A zdjęcie rzeczywiście przydałoby się nie stokowe - mogę podesłać, robię trufle w kakao, w wiórkach czekoladowych, w pistacjach.... ;P
        • ugotuj.to Re: Dlaczego w rękawiczkach? 22.09.11, 08:15
          Zgadzamy się, domowe trufle to wiele możliwości - w tym cała zabawa:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka