Dodaj do ulubionych

Korzen selera

IP: *.as13285.net 29.08.16, 10:26
Witam. Jestem mloda i niedoswiadczona kucharka i potrzebuje rady. Mieszkam tylko z chlopakiem i chcialam zrobic rosol wiec kupilam wszystkie warzywa. Rosol zjedzony i wszystko super ale zostal mi seler. Duzo mi go zostalo i nie wiem co mam zrobic z nim ? Nie chce go wyrzucac a w najblozszym czasie nie zamierzam gotowac zup. Prosze o pomoc ! Co mozna zrobic z korzeniem selera. Dodam ze jest prawie caly ( do rosolu nie wiele potrzebowalam)
Obserwuj wątek
    • bella_anja Re: Korzen selera 29.08.16, 10:38
      Kiedyś robiłam taki wegański pasztet z selerem, był naprawde pyszny. Miał bardzo intensywny smak, mozna powiedziec, ze nawet taki lekko miesny.
    • mmagi Re: Korzen selera 29.08.16, 13:08
      Zetrzyj na tarce jarzynowej,dodaj sól i pieprz,lekko zakwaś i dodaj trochę śmietany,jak masz marchew te żją zetrzyj i dodaj ale niekoniecznie,surówka z selera jest smaczna no i zdrowa.
    • macarenaaa Re: Korzen selera 02.09.16, 11:04
      możesz zrobić jakąś sałatkę, albo faktycznie wegetariański pasztet :)
    • 69basiula Re: Korzen selera 24.01.17, 19:09
      Z pewnoscia juz zapomnialas ze seler zjedzony,ale na nastepny raz moze ci sie przyda.Obrac selera,pokroic w pol plastry,ugotowac na miekko (okolo20 min) z dodatkiem buliona lub kucharka,odcedzic.Ale wywar przyda ci sie na zupe,wiec nie wylewac.Zagrzac szklanke mleka,pol szklanki smietany,zmiksowac z selerem na purée, doprawic jesli trzeba do smaku iiiiiiiiiiiiiii niebo w gebie
    • Gość: a Re: Korzen selera IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.17, 17:20
      pokrój na mniejsze kawałki i zamroź będziesz miała do zupy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka