Dodaj do ulubionych

Clafoutis czereśniowo-waniliowy

02.07.05, 13:30
perfekcja w każdym calu :)
ja zamiast śmietany dałam jogurt danone naturalny .. coś pysznego wyszło :)

polecam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Clafoutis czereśniowo-waniliowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 11:15
      czy ktos moze mnie oswiecic ,co to jest kirszu ?
      • e_katt kirsz 03.07.05, 12:06
        kirsz - bezbarwna wódka wyrabiana w rejonie Schwarzwaldu (płd. zach. RFN), w
        Alzacji (Francja) i w Szwajcarii, wydestylowana z przefermentowanej czarnej
        wiśni morello, o gorzkim smaku migdałowym pochodzącym z mielonych pestek
        wiśniowych.
        Etym. - nm. Kirsch skr. od Kirschwasser 'jw.'; Kirsche 'wiśnia'; Wasser 'woda'.

za www.slownik-online.pl/kopalinski/0ECF0772E4B5FEC2C12565E7005BB2BE.php

• Gość: Mała Re: Clafoutis czereśniowo-waniliowy IP: *.aster.pl 03.07.05, 16:36
      Ja robiłam z przepisu z jakiejś gazet i co mi wyszło? EEhh jakieś niewyrosniete
      zzakalcowane ciasto :/ Mogę prosić o przepis?
      • Gość: edziecko_ulcik Re: Clafoutis czereśniowo-waniliowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 14:24
        Mała .. przepis masz tutaj :
        kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,24320855,P_KOBIETA_PRZEPISY.html?
        a=25946317&v=3#opinie ja zamiast śmietany daję jogurt naturalny.

Nie wyrośnie ci to ciasto brak wspomagacza ;) ( czyli proszku do pieczenia ) ..
        ale jak dla mnie jest pyszne.. a owoce ja daje takie jakie mam pod ręką :):)

powodzenia
        ulcik
    • Gość: W-W Clafoutis czereśniowo-waniliowy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.07, 22:13
      czemu ciasto mi wyszlo bardzo plynne, gdy wiekszylam wszystkie skladniki o 2?
      Teraz sie piecze, ale podejrzewam, ze wyjdzie totalna klapa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka