Gość: jusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:57 jeeeeju!! nic tylko robic to ciacho! niesamowiecie dobre, no nie da sie tego opisać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majusia Re: Torcik marchewkowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 20:27 poznałam ;-) wypróbowany nie tylko przeze mnie ale i innych wychodzi każdemu średnio sprawnemu kucharzowi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania! Re: Torcik marchewkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:15 przepychota! polecam każdemu - ciasto moża wcinać i wcinać... nic dodać nic ująć - idealny torcik! Odpowiedz Link Zgłoś
flora5 Re: Torcik marchewkowy 24.11.05, 13:23 Nie wiem czy o to Ci chodzi; 4jajka 0.5 szkl. oleju 2 szkl.mąki 2szkl.cukru 2łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 3szklanki grubo startej marchwi wszystko razem dobrze wymieszać ,piec w średnio nagrzanym piekarniku 1 godzinkę. Wychodzi tak smaczne,że mój syn nie chce jeść innego ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
kjafoj Re: Torcik marchewkowy 26.11.05, 13:23 wczoraj go upiekłam, wspaniały! palce lizać idealnie smakuje ze szklanką mleka, tak jak np. ciasto drożdzowe nawet pokusiłabym się, żeby zrobić delikatniejszy, z marchewką drobno startą, można by go potem polać bitą śmietaną (ale nie słodką) jak upiekę następny to dam znać co wyszło naprawdę polecam tylko mniej cukru, 1 1/2 szklanki wystarczy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flora5 Re: Torcik marchewkowy 29.11.05, 20:41 początkowo tarłam drobno i mi się nie udawał,ale możesz spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Torcik marchewkowy IP: *.org / *.krakow.pl 05.02.06, 14:31 zamiast "twarożku" polecam sereg homo naturalny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchcik Torcik marchewkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 22:03 Ciasto bardzo dobre, ale trochę za tłuste, a pół torebki proszku do pieczenia = 2 łyżeczki ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniaaam..!! Torcik marchewkowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 22:03 mniaaam..to ciasto..ono jest..pyszne..oby takich wiecejj !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Torcik marchewkowy IP: 80.48.225.* 29.04.08, 17:57 a jaki musi być do tego tłuszcz?? i trzeba go aż tak dużo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzuli.t Re: Torcik marchewkowy IP: *.244.rev.vline.pl 30.04.08, 15:33 A mnie wyszlo gorzkie...ale nie chodzi o to,ze jest malo slodkie tylko po prostu gryziesz,gryziesz i czuesz gooorzki smak...bleh,ale to pewnie ze wzgledu na ktorys ze skladnikow tzn.moze marchewke gorzka mialam,a moze za duzo cynamonu lub aromatu waniliowego,a i dodalam orzeszkow troche,moze jakis stary sie trafil i popsul cale ciasto...eh eh... a tak smacznie wygladalo... : ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anja Torcik marchewkowy IP: *.sta.asta-net.com.pl 29.11.09, 16:32 cudne,pyszne, rewelacyjne...palce lizać-jedno z ciast , które znika ze stołu - i nie trzeba gasic światła:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Torcik marchewkowy IP: 199.67.203.* 22.12.09, 15:24 Bardzo smaczny, zawsze sie udaje. Wazne zeby marchewski nie były zbyt soczyste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hauteclaire Torcik marchewkowy IP: *.knc.pl 05.02.12, 12:17 Torcik wyszedł mi super:) Polecam wszystkim ten przepis. Naprawdę smaczny i prosty w wykonaniu torcik. Najdłużej zeszło mi się z "obieraniem" migdałów;) Odpowiedz Link Zgłoś