Gość: ewelina IP: *.softpro2.pl 06.05.06, 17:04 bardzo mi smakował ten sorbet rewelacja!!mniam podaj nam jeszcze jakies przepisy chetnie wyprubuje!!1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Igor Sorbet owocowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:51 popierwsze za mało napisane przesadzasz z mrożeniem niestety nie mam dla ciebie żadnego plusa do bani Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia399 Re: Sorbet owocowy 11.06.14, 22:54 sama jeszcze nie robiłam,czas najwyższy spróbowac.dobry sorbet mają w biedronce.1 opakowanie zawiera 4 pudełeczka z różnymi smakami, mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama-dobra-rada Re: Sorbet owocowy IP: *.96.244.48.tvksmp.pl 13.06.14, 19:13 Prosty przepis na sorbet cytrynowy Składniki (4 porcje) 4 cytryny 15 dag cukru 2 białka świeżych dużych jaj Cytryny wymyć dokładnie, wycisnąć sok. Do garnka wlać 350 ml wody, zagotować. Wsypać cukier (bez pełnej łyżeczki) i gotować przez 5 minut od momentu zawrzenia. Dodać sok z cytryny* i gotować krótko. Ochłodzić i przecedzić przez gęste sitko. Wylać do płytkiego naczynia i w łożyć do zamrażalnika na około godzinę. Z zimnych białek i łyżeczki cukru ubić bardzo sztywną pianę. Wyjąć zamrożoną wodę z sokiem, rozbić na drobne kawałki i wmieszać łyżką pianę. Przełożyć do plastikowego pojemnika i wstawić na 2 godziny do zamrażarki. Mieszać co pół godziny, aby rozbić kryształki lodu. *Idealnie byłoby dodać jeszcze drobno startą skórkę cytryny, żeby wzmocnić smak, ale cytryny są pryskane toksycznymi substancjami. Odpowiedz Link Zgłoś
sarunia199 Re: Sorbet owocowy 27.06.14, 18:19 ja jednak wole gotowce:) dziś jem malinowy :) pycha Odpowiedz Link Zgłoś
koralinaa007 Re: Sorbet owocowy 10.07.14, 10:08 Ja robiłam pyszne lody z blendowanych owoców. Mango, kiwi i truskawki - wlewane warstwowo, po kazdej warstwie chłodzone troszkę,by się nie zmieszały. Bardzo efektowne, pyszne a przed wszystkim zdrowe ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
vinylowska Re: Sorbet owocowy 23.07.14, 09:41 Mi się jeszcze nie udało zrobić sorbetu:( za każdym razem jest coś nie tak, nawet nie wiem co źle robię:( Odpowiedz Link Zgłoś