Dodaj do ulubionych

wypłata!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: 80.51.134.* 24.02.07, 10:53
Mam pytanie które mnie nurtuje!! Z tego co słyszałem to wypłata w tesco jest
raz w miesiącu.Ale słyszałem też głosy że jest tygodniówka.czy możecie się
wypowiedzieć na ten temat, czy są osoby które biorą wypłatę co tydzień??Pytam
z czystej ciekawości!!dzięki

Obserwuj wątek
    • Gość: produce Re: wypłata!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 24.02.07, 12:10
      ja biore co tydzien wyplate. Latwiej sprawdzic czy zaplaca za nadgodziny,
      niestety za ostatnie nie zaplacili:( wiec sie trzeba bedzie palowac
      • Gość: Autor Re: wypłata!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 89.241.221.* 25.02.07, 08:31
        My po przyjezdzie przez pierwsze kilka tygodni dostawaliśmy wypłatę co tydzień,
        dopóki nie wskoczyliśmy w rytm normalnych pay-dayów. I krótka uwaga - ów pay-day
        przypada w Tesco co 4 TYGODNIE w piątek, a nie co miesiąc, co jakby nie było,
        stanowi różnicę (13 wypłat w ciągu roku).
    • Gość: kurakao Re: wypłata!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 10:43
      ale skoro oplaty mieszkaniowe odcina sie z pensji to tez wychodzi ze 13 w ciagu roku,a jak jest z innymi oplatami typu internet,telefon i inne abonamentowe-tez ten sam cykl czy juz miesiecznie?
      • Gość: gro Re: wypłata!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 20:43
        council tax miesięcznie, telefon (rozmowy + internet) miesięcznie, telefon
        (abonament) kwartalnie (mam linie tel. od BT a rozmowy rozliczam w toucanie),
        prąd i gaz kwartalnie. Ale to wszystko zalezy od dostawcy, podpisanej umowy itp.

Ponadto, jezeli masz mieszkanie z CRM to faktycznie masz pobierane 60 ft za
        kazdy tydzien (uwzglednione na paysleep) zas resztę rozliczasz we własnym
        zakresie (np. dostęp do konta przez net, opłacanie na poczcie itd)
    • ne13wb Re: wypłata!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.02.07, 20:43
      czy istnieja dodatkowe bony lub inne gratyfikacje związane ze świętami np Bożego Narodzenia tak jak to często dzieje się w Polsce?
      • Gość: aga Re: wypłata!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.219.203.* 27.02.07, 18:19
        hehe bardzo smieszne pomazyc kazdy moze;)
    • Gość: aga Re: wypłata!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.219.203.* 27.02.07, 18:18
      na poczatku jesli dogadacie sie z menagerem to beda wam placic tygodniowki a
      potem przejda na normalny tryb plac czyli na system miesieczny wszystko zalezy
      od waszego menagera zmiany wiec do dziela:)pozdro i powodzenia
      • Gość: produce Re: wypłata!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lond-hex.dynamic.dial.as9105.com 28.02.07, 09:17
        Wlasnie, dogadac sie z managerem, hm z tym nie ma problemu ale to i tak nic nie
        daje. Od 4 miesiecy walczymy o 49 funtow, ktore nam zabrali za zakwaterowanie w
        hostelu. Do tej pory nic, chociaz juz tyle za ta sprawa chodzilismy. Po drugie
        teraz czekamy na zmiane tax code i chyba tego tez sie nie doczekamy. Dla
        wszystkich zainteresowanych praca w Tesco w UK cierpliwosc i twarda dupa:)))))
        jest wam potrzebna, bo na kazdym kroku jestesmy dyma....
        • Gość: Xor Re: wypłata!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.opera-mini.net 28.02.07, 15:37
          W moim Tesco wyglada to tak-moja ekipa przyjechala rowno na 2 tygodnie przed wyplata, z czego przepracowalismy 8 dni i za tyle dostalismy pieniadze (minus 2 tygodnie za mieszkanie). Do wyplaty dotrwalismy bez trudu za pieniadze z Polski. Generalnie nikt sie nas nie pytal czy chcemy jakies tygodniowki czy cokolwiek w tym stylu. Od polakow ktorzy tu dluzej pracuja wiemy, ze mozna wziasc z Tesco niewielka pozyczke i oddac po wyplacie czekiem. Ale - podobno zalatwienie tego moze potrwac nawet 2 tygodnie, wiec w sumie rozwiazanie bez sensu. Managera sie nie pytalem, wiec moze da sie jakos inaczej. Generalnie przezycie za polowe wyplaty miesiaca nie jest trudne, a jesli nie dasz rady, to znaczy ze nie odlozysz tutaj wiele. Ale bez obaw - w UK naprawde nie jest drogo. Nie ma sie co martwic na zapas. Jedz, pracuj a reszta sama przyjdzie :)
        • babyro0 Re: wypłata!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.03.07, 09:58
          jak rozmawiacie z managerem np o tych 49 funtach to ustalcie z nim kiedy da wam
          odpowiedź... taki deadline. To pomaga. Zawsze potem można iść do wyższej
          instancji i się poskarżyć. To działa przynajmniej u nas :) ale z tym deadline
          to musi być tak, że jeśli powie, że da wam odpowiedź w tym tygodniu to
          powiedzćie że ok i dajmy na to w piątek go zapytacie. I potem rzeczywiście
          zapytajcie :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka