Dodaj do ulubionych

Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisconsin

10.12.10, 09:41
www.fronda.pl/news/czytaj/uznano_objawienia_maryjne_w_champion
- A więc cuda się jednak zdarzają. One zdarzaja sie i dziś ale jak widać ustalenie tego czy to faktyczny cud czy jedynie jakaś mistyfikacja trwa bardzoi długo jak widać, idąc tym tropem mysle że objawienia w Medjugorie zostaną uznane w roku .. 2131. Trudno o lepszy dowód na istnienie Boga i zjawisk nadprzyrodzonych. To umacnia ludzi w wierze.
Obserwuj wątek
    • krzy-czy Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 10.12.10, 09:49
      skrobnij może człowieczku o co biega w tej frondogłupocie. bo tak to gadamy jak ślepy z łysym.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 10.12.10, 10:10
        ja ma ci objasniac o co w tym tekscie chodzi? Myslałem ze umiesz już czytać
        • krzy-czy Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 10.12.10, 10:12
          ot widzisz człowieczku-nie mam zamiaru robić frekwencji debilom z tej frondy.
          więc jeśli chcesz-napisz.
          jeśli nie -pies ci / i tym głąbom z frondy/morde lizał.
          • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 10.12.10, 23:35
            krzy-czy napisał:

> ot widzisz człowieczku-nie mam zamiaru robić frekwencji debilom z tej frondy.
            > więc jeśli chcesz-napisz.
            > jeśli nie -pies ci / i tym głąbom z frondy/morde lizał.

daremne twe starania !! ten prawnik :)) z zawodu nie potrafi nawet zrobić 'kopiuj' wklej :))
    • kuk_krakauer Kto uznał, jeśli łaska? 10.12.10, 10:22
      I na podstawie jakich, sprawdzalnych i powtarzalnych dowodów?
    • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 10.12.10, 23:33
      oszolom-z-radia-maryja napisał:

Trudno o lepszy dowód na istnienie Boga

Boga ??

i zjawisk nadprzyro
      > dzonych. To umacnia ludzi w wierze.

Potrzebujecie cudów żeby wierzyć ? Biblia wam nie wystarczy?
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 13.12.10, 09:25
        a o ne p[trzebuję,mnie wystaczą pisma św. Te cuda są adresowane dla takich jak ty
        • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 13.12.10, 12:44

> a o ne p[trzebuję,mnie wystaczą pisma św. Te cuda są adresowane dla takich jak
          > ty

Pismo święte? a od kiedy to katechizm jest pismem świętym ?
          • pocoo Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 13.12.10, 14:47
            kolter-xxl napisał:

> Pismo święte? a od kiedy to katechizm jest pismem świętym ?

Wszystko co kościelne to święte.
            Ja cenię sobie święty spokój a najbardziej kościelny.
            • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 13:55
              pocoo napisała:

> kolter-xxl napisał:
              >
              >
              > > Pismo święte? a od kiedy to katechizm jest pismem świętym ?
              >
              > Wszystko co kościelne to święte.
              > Ja cenię sobie święty spokój a najbardziej kościelny.

Ooo masz ci los :)
        • strikemaster Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 15.12.10, 16:11
          > a o ne p[trzebuję,mnie wystaczą pisma św. Te cuda są adresowane dla takich jak
          > ty

Coś słaby ten twój Bóg, czy też inny biskup jest, bo na mnie nie podziałały.
    • seth.destructor Swoją drogą to smutne 11.12.10, 00:46
      Ludzie zamiast się starać samodzielnie prowadzić swe życie, przy każdej takiej okazji lecą stadnie by błagać zjawisko nadprzyrodzone, by ich uzdrowiło albo uporządkowało jakieś sprawy, żeby załatwiło coś u swego szefa albo doznają jakichś religijnych ekstaz. A ta biedna Maryja to się tuła po całej Ziemi i tuła. Dalibyście kobiecie spokój, pewnie ma lepsze rzeczy do roboty niż straszenie końcem świata...
      • matt.cobosco Re: Swoją drogą to smutne 14.12.10, 14:23
        seth.destructor napisał:

A ta biedna Maryja to się tuła po całej Ziemi i tuła.

Ona bidula dziwnym trafem tuła się tylko po katolickich krajach;)
    • cracken001 Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 11.12.10, 01:03
      Kiedy czlowiek mowi do boga,to jest to modlitwa,kiedy natomiast bog mowi do czlowieka,to tylko schizofremia.Kim juz fucken ta Zydowka nie byla...krolowa nieba,krolowa anielska,gwiazda zaranna,wieczna dziewica(po co najmniej 7 porodach)-ale wy katole macie napierd...ne w tych mozgownicach
    • mar-syl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 11.12.10, 04:56

> www.fronda.pl/news/czytaj/uznano_objawienia_maryjne_w_champion
      > - A więc cuda się jednak zdarzają. One zdarzaja sie i dziś ale jak widać ustale
      > nie tego czy to faktyczny cud czy jedynie jakaś mistyfikacja trwa bardzoi długo
      > jak widać, idąc tym tropem mysle że objawienia w Medjugorie zostaną uznane w r
      > oku .. 2131. Trudno o lepszy dowód na istnienie Boga i zjawisk nadprzyro
      > dzonych. To umacnia ludzi w wierze.

Najczescie j cuda zdarzaja sie w bardzo ubogich i zacofanych krajach a miedzy innymi ten stan jest bardzo biedny i zacofany
      • oszolom-z-radia-maryja Wisconsin biedne? przez kogo? 13.12.10, 09:31
        en.wikipedia.org/wiki/Wisconsin
        - Ten stan był rządzony przez Demokratów a Demokraci to postepowcy nowoczesni lewicowi liberałowie, takie oto sa skutki tego jak lewacy dorwą się do władzy. Dobry Bóg ulitował się nad tym stanem i sprawił że ludzie przejrzeli na oczy i zagłosowali na republikanów w ostatnich wyborach tak do kongresu jak i tych na gubernatora
        • pocoo Re: Wisconsin biedne? przez kogo? 13.12.10, 09:49

> - Ten stan był rządzony przez Demokratów a Demokraci to postepowcy nowoczesni l
          > ewicowi liberałowie, takie oto sa skutki tego jak lewacy dorwą się do władzy.

W tym przypadku Szatan był silniejszy od Boga?

D
          > obry Bóg ulitował się nad tym stanem i sprawił że ludzie przejrzeli na oczy i z
          > agłosowali na republikanów w ostatnich wyborach tak do kongresu jak i tych na g
          > ubernatora

O w mordę jeża.Czy w najbliższych wyborach Bóg ulituje się nad PiS-em i go unicestwi?
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Wisconsin biedne? przez kogo? 13.12.10, 10:12
            jeli nicetswi pis to razem z po i sld
            • pocoo Re: Wisconsin biedne? przez kogo? 13.12.10, 11:39

> jeli nicetswi pis to razem z po i sld

Pozostaną tylko czarni? To dopiero Apokalipsa.
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Wisconsin biedne? przez kogo? 14.12.10, 10:07
                uważasz że zostanie sam poseł Godson?
                pl.wikipedia.org/wiki/John_Godson
    • strikemaster Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 13.12.10, 12:59
      > Trudno o lepszy dowód na istnienie Boga i zjawisk nadprzyro
      > dzonych.

Rozumiem, ze dowodem na istnienie Boga jest fakt, że uznawanie cudów trwa bardzo długo?
      • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 10:08
        bo trzeba mieć co do tego 100% PEWNOŚCI CZY TO NIE JEST ABY JAKAŚ ŚCIEMA
        • pocoo Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 10:40
          Na 100% to wiem,co teraz robię.
          Czy dla Ciebie wytwór ludzkiej fantazji lub cwaniactwa może być wiarygodny na 100%?
          Gratuluję.
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 11:09
            nawet ateiści twierdzą tu ze to jest coś co wykracza poza ich rozumowanie, że nie daje naukowo to wytłumaczyć a skoro nie daje się tego wytłumaczyć znaczy sie że to cud
            • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 13:56

> nawet ateiści twierdzą tu ze to jest coś co wykracza poza ich rozumowanie, że n
              > ie daje naukowo to wytłumaczyć a skoro nie daje się tego wytłumaczyć znaczy sie
              > że to cud

Masz na myśli księży ateistów ?
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 14:34
                są tacy?
                • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 14:42

> są tacy?

Zwykli księża pewno w połowie ,a biskupi i ci wzwyż to na 100% .
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 14:46
                    skąd te dane? bo wg mnie bierzesz je z sufitu
                    • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 14:55

> skąd te dane? bo wg mnie bierzesz je z sufitu

Od dawna pisałem np ze 30 % kleru to zboczki , o wiele dłużej niż przyznał to w tym roku Cameron w RM , w USA przeprowadzono ankietę na która odpowiedziało około 900 księży stąd wiem ze 30 % z nich to cioteczki a 50 % z nich to ateiści .
                      Co do biskupów i tych wyżej to nie mam wątpliwości bo tylko wyjątkowy sku...el może nim zostać.
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 15.12.10, 10:38
                        przyczepiłeś się tego Camerona jak rzep psiego ogona. On zdiagnozował syt w USA a ty ex katedra orzekasz to samo o całym duchowieństwie to jakby powiedzieć że skoro jeden elektryk zgwałcił to wszyscy elektrycy wobec tego sa gwałcicielami
                        • strikemaster Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 15.12.10, 11:13
                          Gdyby okazało sie, ze 12% elektryków to gwałciciele, Stoważyszenie Elektryków Polskich ukrywa w swoim biurach tych gwałcicieli i szef SEPu odmawia złożenia zeznań w prokuraturze, bo twierdzi, że elektrycy prawu podlegać nie muszą, a cała ta akcja to nagonka na energię elektryczną, to jak najbardziej.
                        • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 15.12.10, 17:26

> przyczepiłeś się tego Camerona jak rzep psiego ogona. On zdiagnozował syt w USA
                          > a ty ex katedra orzekasz to samo o całym duchowieństwie to jakby powiedzieć że
                          > skoro jeden elektryk zgwałcił to wszyscy elektrycy wobec tego sa gwałcicielami

On powiedział to o czym wiadomo od lat, nie tylko w USA.
          • strikemaster Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 14:53
            Dla niego nie, dla sympatyków jego partii - PIS, jak najbardziej. Bo Oszołek to polityk partii lonserwatywnej.
            • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 14:57
              strikemaster napisał:

> Dla niego nie, dla sympatyków jego partii - PIS, jak najbardziej. Bo Oszołek to
              > polityk partii lonserwatywnej.

Oszołek jest tylko płatnikiem składek :))
              • strikemaster Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 15:00
                Nie tylko, rozsiewa też pisiarskie debilizmy po forach internetowych, takie Partia dała mu zadanie.
                • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 15:01
                  strikemaster napisał:

> Nie tylko, rozsiewa też pisiarskie debilizmy po forach internetowych, takie Par
                  > tia dała mu zadanie.

To też .
        • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 13:56

> bo trzeba mieć co do tego 100% PEWNOŚCI CZY TO NIE JEST ABY JAKAŚ ŚCIEMA

Więc wiedz ze to na 100 % jest ściema !!
        • strikemaster Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 14.12.10, 14:51
          > bo trzeba mieć co do tego 100% PEWNOŚCI CZY TO NIE JEST ABY JAKAŚ ŚCIEMA

To kolejny dowód na istnienie Boga? :)
          • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 15.12.10, 10:39
            tak
            • strikemaster Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 15.12.10, 11:10
              No to mamy już 2 dowody: fakt, że cuda się długo bada, jak i fakt, że cuda nalezy długo badać. Na podstawie takich dowodów każdy sąd mógłby nie tylko uznac istnienie Boga, ale też skazać go na dwa dożywocia. :)
              • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 15.12.10, 12:18
                w USA wyroki się dodaje i stąd czasem można usłyszeć groteskowe wyroki typu poytrójne dozywocie albo kara 400 lat pozbawienia wolności
                • strikemaster Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 15.12.10, 15:59
                  Sugerujesz, ze Bóg jest recydywistą, że mu wyroki trzeba sumować? :)
                  • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 16.12.10, 10:25
                    to ty takie sugestie wysuwasz, nie ja
                    • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 16.12.10, 10:43

> to ty takie sugestie wysuwasz, nie ja

To znaczy kto i jakie? naucz się w końcu kilku podstawowych rzeczy w kompie , a uwierz mi łatwiej będzie ci się tu operowało !
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 16.12.10, 10:46
                        nie wtrącaj się nie pytany!
                        • strikemaster No, Ko9lter, słyszałeś? 16.12.10, 16:06
                          Nie wteącaj sie, bo skończysz jak Blida, pewnie chciał nasz aparatczyk powiedzieć.
                          • kolter-xxl Re: No, Ko9lter, słyszałeś? 16.12.10, 16:10
                            strikemaster napisał:

> Nie wteącaj sie, bo skończysz jak Blida, pewnie chciał nasz aparatczyk powiedzieć.

Qurde w ustach tego infantylnego młodzieńca to mogło zabrzmieć jak groźba karalna :))
                          • oszolom-z-radia-maryja Re: No, Ko9lter, słyszałeś? 17.12.10, 14:41
                            nie jestem żadnym aparatczykiem a jeśli chodzi o groźby to jest to wasza domerna i co gorsza wcielacie je w zycie (patrz zabójstwo Marka Rosiaka)
                            • kolter-xxl Re: No, Ko9lter, słyszałeś? 17.12.10, 14:57

> nie jestem żadnym aparatczykiem a jeśli chodzi o groźby to jest to wasza domern
                              > a i co gorsza wcielacie je w zycie (patrz zabójstwo Marka Rosiaka)

Jako prawnik( twoje słowa ) wiedzieć powinieneś ze rzucasz teraz niesłuszne oskarżenia !!
                              Lepiej zamilcz ,bo stać mnie na adwokata który doprowadzi do tego ze pójdziesz w plajtę :)))
                              Oczywiście to żart !! ,ale czasem zastanów się idioto co piszesz :))
                              • oszolom-z-radia-maryja Re: No, Ko9lter, słyszałeś? 20.12.10, 10:29
                                spójrz lepujej w lustro i przypomnij sobie ile to ty razy oskarżasz bezpodstawnie kler o seksualne nadużycia i twierdzusz ze 70% z nich ma na sumieniu takie uczynki. Straciłes okazję by siedziec cicho!
                                • kolter-xxl Re: No, Ko9lter, słyszałeś? 20.12.10, 16:17

> spójrz lepujej w lustro

No i co ? jakoś to nie mnie o zboczenie oskarżają :)

>i przypomnij sobie ile to ty razy oskarżasz bezpodstawn
                                  > ie kler o seksualne nadużycia i twierdzusz ze 70% z nich ma na sumieniu takie
                                  > uczynki.

Naiwny jeleniu kler to banda zboków a 30 % z nich to cioteczki :))

> Straciłes okazję by siedziec cicho!

No tak ryj drze zawsze złodziej wołając Łapaj złodzieja :))
                                  • oszolom-z-radia-maryja Re: No, Ko9lter, słyszałeś? 21.12.10, 09:36
                                    kultury osobistej nie masz za grosz i do tego bezczelnie łzesz. Powini tobie księża proces wytoczyć o zniesłąwienie nie wypłącuiłbys się do końca zycia (gdyby w Polsce były niezalezne sądy)
                                    • kolter-xxl Re: No, Ko9lter, słyszałeś? 30.12.10, 21:58

> kultury osobistej nie masz za grosz i do tego bezczelnie łzesz. Powini tobie ks
                                      > ięża proces wytoczyć o zniesłąwienie nie wypłącuiłbys się do końca zycia (gdyby
                                      > w Polsce były niezalezne sądy)

Juz raz na ten paszkwil odpisałem ale pewno zakapowałeś i wywaliła go moderacja :))
                    • strikemaster Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 16.12.10, 16:07
                      > to ty takie sugestie wysuwasz, nie ja

Zauważyłeś, zebym pisał cos o sumowaniu wyroków, które Bóg będzie musiał odsiedzieć?
                      • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 29.12.10, 09:41
                        jak zwykle kręcisz, to nie Boga sie skazuje tu chodzi o to że w USA jest takie prawodastwo że wyroki się sumuja
                        • strikemaster Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 01.01.11, 15:01
                          Więc Bóg powinien się modlić, by go sądzono w Europie. Chociaż z drugiej strony, dożywocie to dlaniego też dotkliwa kara. :)
                          • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 05.01.11, 14:40
                            jak Bóg może się modlić do samego siebie? co ty za farmazony tu wypisujesz?
                            • strikemaster Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 05.01.11, 16:57
                              > jak Bóg może się modlić do samego siebie?

Podobno logika się go nie ima, więc może się modlić do kogo tylko chce.
                            • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 05.01.11, 22:57

> jak Bóg może się modlić do samego siebie? co ty za farmazony tu wypisujesz?

No jak to ? nie wiesz ze wasz bóg Jezus się do siebie modlił ?
                              Mat 26,36
                              Wtedy przyszedł Jezus z nimi do ogrodu, zwanego Getsemani, i rzekł do uczniów: Usiądzcie tu, Ja tymczasem odejdę tam i będę się modlił.

Takich modlitw do boga jest wiele,a raz nawet modlił się do papieża w (chyba) watykanie :))
                              Jan 17,11

A nie jestem więcej na świecie, ale oni są na świecie, a ja do ciebie idę. Ojcze święty, zachowaj je w imieniu twojem, któreś mi dał, aby byli jedno, jako i my.
                              • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 06.01.11, 23:14
                                jezus modlił się do Boga Ojca Jahwe
                                • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 06.01.11, 23:41

> jezus modlił się do Boga Ojca Jahwe

Po co ? przecież był mu współistotny to o co prosił sam siebie ?
                                  • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 10.01.11, 13:40
                                    wspólistotny stał sie dopiero po zmartwychstaniu
                                    • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 10.01.11, 14:24

> wspólistotny stał sie dopiero po zmartwychstaniu

Czyli jakieś 300 lat potem za aprobatą pogańskiego cesarza który spędził do Nicei spolegliwych sobie biskupów i tam z kultu Mitry uczynili z Jezuska boga ?
                                      • oszolom-z-radia-maryja Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 10.01.11, 14:27
                                        to było w latach 30 I w n.e a więc 300 lat przed Konstantynem
                • kolter-xxl Re: Uznano objawienia maryjne wChampion w st Wisc 15.12.10, 17:30

> w USA wyroki się dodaje i stąd czasem można usłyszeć groteskowe wyroki typu poy
                  > trójne dozywocie albo kara 400 lat pozbawienia wolności

Oj matole znowu nie jesteś w temacie !! W USA z dożywocia można w niektórych stanach wyjść już po 8 latach , więc skoro ma ich trzy to odsiedzieć musi minimum 24 lata to raz , a dwa za każdy czyn jest się skazywany osobno , nawet w Polsce z tym ze w Polsce sumuje się wyroki , najwyższy wchłania te niższe .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka