15.03.13, 09:56
muszę przyznać że mam z nimi pewien problem. Jak wiecie postulowałem jakis czas temu by ten zakon albo w ogóle zlikwidować albo zrobićw nim czystkę. Początkowo byłewm przerażony wręcz faktem ze nowym papież jest jezuitą. Na szczęście nie wszyscy jezuici są źli. Ten zakon zapisał piękne karty w historii kościoła m.in schrystianizował Amerykę ale po soborze watykańskim II a zwłaszcza po 1989 roku przynajmniej polski oddział jezuitów poszedł na manowce, poszedł na daleko idącą kolaborację z siłami zła. Polscy jezuici dzis na wyprzódki biegaja do liberalnych mediów i atakują kościół ku uciesze lewackiej gawiedzi, (Pruski, Oszajca, Dostatni)niektórzy znich otwarcie potem wystąpili z tego zakonu porzucajać habit (Obirek). są ulubieńcami czerono rózowego zakonu. Na szczęście nie wszyscy zdradzili. Konserwatywny pion trzyma o Aleksander Posadzki
Nowy papiez reprezentuje ten nurt konserwatywny wzakonie jezuitów co wiecej przyjmujac imię Franciszka nawiązuje do najlepszych tradycji myśkli zakonnej i kościelnej. Myśle że papież Franciszek z uwagą przyjrzy sie swoim polskim wspólbraciom napomni ich i zrobi porządek z polskim oddziałem.
Obserwuj wątek
    • wanda43 Re: jezuici.. 15.03.13, 10:30
      Faktycznie, zasługi w mordowaniu rdzennej ludnosci na drugiej polkuli oraz w Australii maja ogromne, w nieszczeniu ich kultury rowniez.
      • oszolom-z-radia-maryja Re: jezuici.. 15.03.13, 11:45
        nie myl duchownych z konkwidastorami! to ci rudzy własnie są za te mordy odpowiedzialni
        • kolter-xl Re: jezuici.. 15.03.13, 21:27
          oszolom-z-radia-maryja napisał:

> nie myl duchownych z konkwidastorami! to ci rudzy własnie są za te mordy odpowiedzialni

Osioł pretekstem do aresztowania a potem zamordowania króla Inków Atahualp'y Było to ze jakiś klecha podał mu biblie mówiąc ;słuchaj , on przyłożył do ucha coś co pierwszy raz zobaczył na oczy i odrzucił mówić ze nie słyszy .To był pretekst do mordu
    • marina0321 Re: jezuici.. 15.03.13, 11:28

> Nowy papiez reprezentuje ten nurt konserwatywny wzakonie jezuitów co wiecej pr
      > zyjmujac imię Franciszka nawiązuje do najlepszych tradycji myśkli zakonnej i ko
      > ścielnej. Myśle że papież Franciszek z uwagą przyjrzy sie swoim polskim wspólbr
      > aciom napomni ich i zrobi porządek z polskim oddziałem.

Pewien <luk1407> myśli inaczej. Link:
      forum.gazeta.pl/forum/w,721,143205572,143205572,nowy_papiez_Falszywy_Prorok_Apokalipsa_sw_Jana.html
      • billy.the.kid Re: jezuici.. 15.03.13, 11:54
        i jak tu nie lubić prześladowanego osiola??????????????
        to lepsze niż wszystkie kabarety!!!!
    • qqww1122 piwo dla oszołoma n/t 15.03.13, 13:29
    • feelek Misja II... 15.03.13, 20:36
      Misja II
      jest taka malownicza historia z Jezuitami i Argentyną w tle...
      rzecz się dzieje w prowincji Misiones a gdzieś obok spada woda z Wodospadów Iguacu...
      ...300 lat po czystce w tamtym oddziale papieżem zostaje argentyński Jezuita...
      Papież Jezuita pamięta o tamtych krzywdach wyrządzonych i tamtym zakonnikom i Indianom Guarani
      Naprzeciw komisji wysłanej do prowincji Missiones aby tamte sprawy naprawić staje Tajny Wysłannik zakonu Redemptorystów który ma z Jezuitami pewien problem, postulował jakis czas temu by ten zakon albo w ogóle zlikwidować albo zrobić w nim czystkę. Przypomniał sobie jednak, że nie wszyscy jezuici są źli. Ten zakon zapisał piękne karty w historii kościoła m.i n schrystianizował Amerykę ale po soborze watykańskim II a zwłaszcza po 1989 ro ku przynajmniej polski oddział jezuitów poszedł na manowce, poszedł na daleko idącą kolaborację z siłami zła. Polscy jezuici dzis na wyprzódki biegaja do liberalnych mediów i atakują kościół ku uciesze lewackiej gawiedzi, (Pruski, Oszajca, Dostatni)niektórzy z nich otwarcie potem wystąpili z tego zakonu porzucajać habit (Obirek). są ulubieńcami czerono rózowego zakonu. Na szczęście nie wszyscy zdradzili. Konserwatywny pion trzyma o Aleksander Posadzki Nowy papiez reprezentuje ten nurt konserwatywny w zakonie jezuitów co wiecej przyjmujac imię Franciszka nawiązuje do najlepszych tradycji myśkli zakonnej i kościelnej.Tak, papież Franciszek z uwagą przyjrzy sie swoim polskim wspólbraciom napomni ich i zrobi porządek z polskim oddziałem.

...myśląc o tym wszystkim Tajny Wysłannik zstąpił na ścieżkę prowadzącą urwiskiem wodospadu do miejsca zwanego "Gardziel Szatana". Nie zauważył przepaści...

kąpiel była więcej niż orzeźwiająca dla Tajnego Wysłannika, który jakimś cudem przeżył.
      Miejscowa prasa dementuje jakoby maczali w tym palce miejscowi Guarani pamiętający dobrze, że nie wszyscy jezuici są źli i że ten zakon zapisał piękne karty w historii kościoła (m.i n schrystianizował Amerykę)

• kolter-xl Re: jezuici.. 15.03.13, 21:22

> muszę przyznać że mam z nimi pewien problem.

Będzie lepiej jak napiszesz z czym nie masz ??

>Jak wiecie postulowałem jakis czas
      > temu by ten zakon albo w ogóle zlikwidować albo zrobićw nim czystkę

No i co ktoś ci odpowiedział w tej sprawie ?

> Początkowo byłewm przerażony wręcz faktem ze nowym papież jest jezuitą.

Też ci powiem ze ja też wydymałem :(

>Na szczęście nie wszyscy jezuici są źli.

Bo już ich do piekła diabeł zabrał ?

>Ten zakon zapisał piękne karty w historii kościoła m.i
      > n schrystianizował Amerykę

Tak wiemy , jakieś 100 milionów ofiar.Wywalani na pysk prawie z każdego kraju w którym swoje macki rozścielali.

ale po soborze watykańskim II a zwłaszcza po 1989 ro
      > ku przynajmniej polski oddział jezuitów poszedł na manowce, poszedł na daleko idącą kolaborację z siłami zła.

Nie znam tematu ale wiem o co chodzi , dali dupy za kasę ? To tak jak to robi 99% waszego kleru .

> Polscy jezuici dzis na wyprzódki biegaja do liberalnych mediów i atakują kościół ku uciesze lewackiej gawiedzi, (Pruski, Oszajca, Dostatni)niektórzy znich otwarcie potem wystąpili z tego >zakonu porzucajać habit (Obirek). są ulubieńcami czerono rózowego zakonu.

No popatrz u osioła znowu braki w edukacji ewangelicznej :))

"Gdy Jezus siedział w domu za stołem, przyszło wielu celników i grzeszników i siedzieli wraz z Jezusem i Jego uczniami. (11) Widząc to, faryzeusze mówili do Jego uczniów: Dlaczego wasz Nauczyciel jada wspólnie z celnikami i grzesznikami? (12) On, usłyszawszy to, rzekł: Nie potrzebują lekarza zdrowi, lecz ci, którzy się źle mają. (13) Idźcie i starajcie się zrozumieć, co znaczy: Chcę raczej miłosierdzia niż ofiary. Bo nie przyszedłem powołać sprawiedliwych, ale grzeszników .

Jak widać ci Franciszkanie, nie widzą potrzeby leczenia zdrowej tkanki tworzącej np rydzyjko :)))

Na szczęście nie wszyscy
      > zdradzili. Konserwatywny pion trzyma o Aleksander Posadzki
      > Nowy papiez reprezentuje ten nurt konserwatywny wzakonie jezuitów co wiecej pr
      > zyjmujac imię Franciszka nawiązuje do najlepszych tradycji myśkli zakonnej i ko
      > ścielnej. Myśle że papież Franciszek z uwagą przyjrzy sie swoim polskim wspólbr
      > aciom napomni ich i zrobi porządek z polskim oddziałem.

No tak wywali na bruk tych co po ludzku potrafią przemawiać a pozostawia chciwą szumowinę :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka