oszolom-z-radia-maryja
15.03.13, 09:56
muszę przyznać że mam z nimi pewien problem. Jak wiecie postulowałem jakis czas temu by ten zakon albo w ogóle zlikwidować albo zrobićw nim czystkę. Początkowo byłewm przerażony wręcz faktem ze nowym papież jest jezuitą. Na szczęście nie wszyscy jezuici są źli. Ten zakon zapisał piękne karty w historii kościoła m.in schrystianizował Amerykę ale po soborze watykańskim II a zwłaszcza po 1989 roku przynajmniej polski oddział jezuitów poszedł na manowce, poszedł na daleko idącą kolaborację z siłami zła. Polscy jezuici dzis na wyprzódki biegaja do liberalnych mediów i atakują kościół ku uciesze lewackiej gawiedzi, (Pruski, Oszajca, Dostatni)niektórzy znich otwarcie potem wystąpili z tego zakonu porzucajać habit (Obirek). są ulubieńcami czerono rózowego zakonu. Na szczęście nie wszyscy zdradzili. Konserwatywny pion trzyma o Aleksander Posadzki
Nowy papiez reprezentuje ten nurt konserwatywny wzakonie jezuitów co wiecej przyjmujac imię Franciszka nawiązuje do najlepszych tradycji myśkli zakonnej i kościelnej. Myśle że papież Franciszek z uwagą przyjrzy sie swoim polskim wspólbraciom napomni ich i zrobi porządek z polskim oddziałem.