Dodaj do ulubionych

Reklamacja w Orange

IP: *.dag.pl 29.12.10, 12:13
Szukam osób, ktore zostały wprowadzone w błąd przez konsultanta orange w sprawie zmiany oferty. Moja babcia 5 listopada odebrala telefon od konsultantki, która zaproponowała jej ze za dodatkową opłatę w wysokosci 4 zlotych miesiecznie bedzie miala 1200 minut do wykorzystania do jednego numeru. Babcia wyrazila zgode oraz podala ten numer. Niestety po jakimś czasie otrzymala smsa informującego o tym że orange wystawiło jej rachunek w wysokosci 215 złotych. Okazało się że z oferty mix jej numer został przeniesiony do oferty delfin choć na to akurat się nie zgadzała.Dostała pocztą papiery dotyczące zmiany planu taryfowego.Konsultant orange powiedział mi że to była kampania promocyjna i że możliwa jest zmiana planu zdalnie przez telefon. To rozumiem, tylko że trzeba czxłowieka o tym poinformować.Łatwo jestżerować na naiwności starszej osoby. Dodatkowo jak wiadomo NIEKTÓRE rozmowy sa nagrywane. Ze wskazaniem na to że raczej nic nie da sie zrobić.
Nie jest to odosobniony przypadek. Znam kilka osób kt
órezostały w ten sposób wprowadzone w błąd. Jak to rozwiązać?
Jeżeli ktoś znalazł się w podobnej sytuacji to proszę o kontakt
marzenas2007@o2.pl w temacie proszę wpisać orange.
Marzena
Obserwuj wątek
    • Gość: Malwina Re: Reklamacja w Orange IP: *.bb.online.no 30.12.10, 18:06
      Po pierwsze. Rozmowy z infolinią Orange nie są rejestrowane. Gdyby tak było, wiadomość ta byla by podawana na początku rozmowy. Po drugie wszystkie zmiany są zapisane w aneksie do umowy. Czasami za bardzo wierzy się w to co mówią na infolinii więc trzeba uważnie czytać aneksy i jak się coś nie podaba albo coś się nie zgadza z tym co mówił konsultant trzeba nie podpisywać aneksu. Wiem co piszę bo sama przez dwa lata pracowałam w tej firmie w dziale reklamacji :) Za moich czasów i standardow jakie tam panowaly taka reklamacja nie zostałaby pozytywnie rozpatrzona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka