Dodaj do ulubionych

nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11.01.11, 17:53
witam,

zakupiłem w sklepie BAGATT w Reducie buty na zimę, które kosztowały mnie 350 zł.. niby włoskie buty - wydawałoby się, że będą porządne a jednak okazało się, że szmelc!!!!!

Założyłem je dosłownie ze 3 razy.. za 3 razem przy zakładaniu buta na nogę oberwała mi się górna część skóry buta, która była doszywana jakby do buta.
Uszkodzenie buta nie powstało z mojej winy... nie wiem jakbym inaczej miał zakładać buta na nogę niż trzymając go rękami za tę część skóry..
oddałem natychmiast do reklamacji te buty.. kobieta zapewniała, że zadzwonią z odpowiedzią czy reklamacja została przyjęta.. czekałem 3 tygodnie a nikt się nie raczył odezwać.. w końcu sam zadzwoniłem, by uzyskać informacje i okazało się, że buty są już w magazynie, ale nie naprawione.. co więcej pieniędzy też mi zwrócić nie chcą, bo niby rzeczoznawca nie uznał uszkodzenia!
w ogóle w głowie mi się to nie mieści!!!! nowiutkie buty... praktycznie nie chodzone w dodatku w takiej kwocie a nagle się psują jak tandetna szmira! jeszcze rzeczoznawca tego nie uznaje co jest dodatkowym absurdem... co to w ogóle za rzeczoznawca i czy zna się na swojej pracy? to ja rzeczoznawcą nie jestem a widzę ewidentny defekt butów i producenta.. to w takim razie kiedy przyjął by reklamację ten rzeczoznawca? skoro tak oczywistej sprawy nie chce zaakceptować? wychodzi na to ze buty z tej "firmy" są tylko do postawienia w gablocie w domu i patrzenia na nie... skoro nie można z nich normalnie korzystać! absolutnie NIE POLECAM nikomu tego sklepu!!!!!!!!!!!!!!!! szkoda pieniędzy i nerwów! to są zwykli naciągacze na bubel! co ja mam w takim razie robić? kobieta ze sklepu powiedziała, żeby odwoływać się do rzecznika praw konsumenta, albo pisać odwołanie, które i tak niewiele zmieni... nie daruję tej sprawy, bo jest dla mnie conajmniej absurdalna!

trzymajcie się z daleka od tej firmy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Aaaa Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 11:52
      Nie wypowiadaj sie publicznie na temat konkretnego sprzedawcy lub producenta, bo możesz odpowiadać za naruszenie dóbr osobistych.

Zastosuj się do porady sprzedawcy i udaj sie do swojego rzecznika konsumentów o pomoc. Wierz mi, ale gdy ochłoniesz, to nawet nie zdecydujesz się na postępowanie sądowe.

powodzenia
    • Gość: basia Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 17:19
      Witam,

a ja polecam!!!!!!!!kupiłam buty na jesień>kozaki na korku skórzane za 1000zł mam je już 3 lata i żadnych zniszczeń ani uszkodzeń
      są boskie
    • Gość: Zyta Re: a ja też polecam IP: *.klingspor.pl 03.01.12, 11:54
      Aż trudno mi uwierzyć. Pierwsze buty Bagatt kupiłam przypadkiem we Włoszech przed czteroma laty i nadal je mam. Potem dopiero odkryłam, że marka ta jest też w Polsce dostępna, chociaż nie w moim mieście i muszę kawałek jechać, ale warto. Skórka i wygoda po prostu nieporównywalna.
    • Gość: Kasiula36 Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 14:29
      tydzień temu zakupiłam w bagatt dwie pary botków i jestem ciekawa - po tych wcześniejszych komentarzach - jak długo wytrzymają...
    • Gość: asia Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.42.110.* 13.02.12, 00:37
      brak odpowiedzi na reklamacje w terminie 14 dni jest rownoznaczne z uznaniem reklamacji, czyli sprzedajacy akceptuje zadania kupujacego
    • Gość: ash Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rev.snt.net.pl 15.02.12, 11:43
      Miałam bardzo podobne doświadczenie. Jestem oburzona. Kupiłam buty, w których po 2 miesiącach odkleiła się podeszwa. Oczywiście reklamacja nie zostałam uznana! Skierowano mnie do rzecznik i to zrobię. Omijajcie ten sklep szerokim łukiem! Pozdrawiam,
      • Gość: jarek Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.03.12, 22:43
        Ja również odradzam. Kupiłem buty, po 3 tygodniach odkleiła się skóra z obcasów. Reklamacja nie została uwzględniona. Po prostu badziewie
        • Gość: Paweł Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tktelekom.pl 24.04.12, 11:52
          Ja również zakupiłem buty w sklepie Bagatt, niestety po kilku miesiącach podeszchwa się zaczęła rozpadać. Reklamacja została odrzucona,a przedstawione argumenty są bzdurne. Ponadto pragnę nadmienić, że reklamacja została rozpatrzona przez kierownika sklepu co podważa jej wiarygodność. W związku z całą sytuacją zgłosiłem się do rzecznika praw konsumenta który w moim imieniu wystąpił do sklepu. Zobaczy jak sprawa się potoczy (mają 14 dni), ale jestem gotów pójść do sądu. Nie możemy być wykorzystywani przez "sieciówki" zwłaszcza, że na zachodzie reklamacje załatwiane są raczej pozytywnie. Płacą za buty 300zł oczekuję troszkę więcej, zwłaszcza, że sklep zarabia na tym bardzo dużo. Wyprodukowanie buta skórzanego kosztuje 25-50zł, więc w tej cenie reklamacja jest uwzględniana. Jednak Polskie sklepy mają inne podejście do całej sytuacji: odrzucają 90% reklamacji i wychodzą z założenia, że co 10 osoba pójdzie do rzecznika praw konsumenta oraz do innych organów. dopiero po interwencji rzecznika itp dokonują zwrotu gotówki, bez poniesienia dodatkowych kosztów. Więc takie podejście im się opłaca, ponieważ 9 klientów da sobie spokój!!!
          • Gość: sara Do pana Pawła IP: *.klingspor.pl 27.04.12, 14:31
            Panie Pawle, bardzo proszę o podanie namiarów na firmy, które produkują buty skórzane za 25-50 zł. Chętnie nawiążę współpracę. Proszę o info na maila: saras10@wp.pl. Z góry dziękuję.
            • Gość: Paweł Re: Do pana Pawła IP: *.tktelekom.pl 07.05.12, 14:13
              Już Pani wyliczam:
              koszt podeszwy: 1 euro
              koszt skóry na buty 2 euro
              sznurowadła + wkładka 1 euro
              koszt pracownika + koszt pracy maszyn: 1,5 euro

RAZEM mamy: 5,5 euro jest to koszt produkcji jednej pary butów skórzanych w fabryce azjatyckiej doliczając do tego marżę producenta będziemy mieli kwotę ok 50zł doliczając koszt transportu + opłatę celną będziemy mieli kwotę ok 80-100zł

więc proszę mi nie mówić że sieciówki nie zarabiają "kokosów" na swoich produktach. Dla przykładu producenci obuwia sportowego n..e, a....s itd od 80zł sprzedaje swoje produktu duzym odbiorcom, którzy mają dużą marżę, a wiemy za jakie ceny sprzedają woje towary!
          • Gość: js Re: sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 11:13
            sprostowanie dogi Kolego. Wytprodukowanie buta skórzanego w Polsce nie jest możliwe w cenie którą podajesz tj. 25-50 tł. Wypowiadaj się w temacie ktory choć trochę znasz. Nie mam z produkcją butów nic wspólnego . Poadrawiam
          • paparapa54 Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.06.12, 22:25
            nie polecam również,
            Firma bagatt mami gwarancją ,Która w razie potrzeby po prostu nie działa.
            Kupiłam buty za 250 zł,założyłam je 3-4razy i załamał się nosek.Wygląda to fatalnie.
            Pani w sklepie oznajmiła ,że jest to uszkodzenie mechaniczne,co sugerowało nieodpowiednie
            użytkowanie.Mimo wszystko pozostawiłam buty do oceny ich rzeczoznawcy.Oczywiście uznał reklamację za bezzasadną.
            Czuję się oszukana i żle potraktowana.
            Odradzam kupowanie butów w firmie BAGATT!!!!!!
            • Gość: IZA Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 14:26
              niestety firma B ma gwarancję tylko "przy zakupie", potem jej już nie ma. mamią panie przy kasie jak kupujemy a potem rozkładają ręce, że to nie one, że to rzeczoznawca. niestety po raz pierwszy dostaam w twarz od rzeczoznawcy firmy B. buty za prawie 700 zl, oba obcasy pękły w tym samym miejscu. chodzę na obcasach o d 20 lat. mam dzieisątki par butów na mega wysokich obcasach i w zadnym mi się tak nie zrobiło.......wedlug rzeczoznawcy chyba wyszło na to, że nie potrafię chodzić na obcasach..........poirytowana będę wszem i wobec firmę B negować każdemu.
              • Gość: PAPARAPA54 Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 20:29
                Witam
                Firma Bagatt jest wybitnie nierzetelna.Moje buty rozpadły się po trzecim razie.Ale nie to jest najgorsze.Postanowiłam się nie poddawać i zrobiłam swoją ekspertyzę u niezależnego rzeczoznawcy z Inspekcji Handlu przy Sienkiewicza w Warszawie.Niestety sąd konsumencki może się odbyć jedynie przy zgodzie pozwanego.Bagatt oczywiście się nie zgodził i cały zamach okazał się zbędny.Oddałam więc sprawę do kancelarii adwokackiej.Nie pozwolę by ktoś tak żle mnie traktował.Teraz zapłacą za adwokata,sąd,oraz za to,że nie nosze tych butę od maja(odszkodowanie).
                Bardzo chciałabym,żeby wszyscy ,których ta firma oszukała postępowali podobnie
                pozdrawiam
                • Gość: Aga Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.static.chello.pl 18.03.15, 16:15
                  Mam pytanie czy wygrałaś z nimi ja mam podobną sytuację jak walczyć z nieuczciwym sprzedawcą proszę o pomoc.
    • Gość: natt Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 02.01.13, 19:35
      mi też sie popsuły po 2. założeniu, straszne gó....
      • Gość: była pracownica Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 12:23
        Pracowałam w jednym ze sklepów bagatt więc muszę się zgodzić z wszelkimi negatywnymi opiniami. Buty sa made in china mace in vietnam made in indonesia. Włoch to one nawet nie widziały. Nie raz przy dostawie kazano nam z pasków torebek czy szalików odrywać metki made in china. Szmelc straszny niestety. A przebicie na butach po 1000% buty które kosztowały dajmy na to 599 zł w hurcie kupowane były za 60 zł. I nie łudźcie się że to są unikatowe modele bo raz nam niechcący przyszły dwie kurtki tylko z ponaszywanymi metkami innej firmy, tak że masówka robiona pod kilka marek tylko metki wszywaja różne. Jak w Egipcie na bazarze wybierasz spodnie a pan ci wyciąga stos metek i pyta którą wszyć :) A z reklamacjami to jest tak że przychodzi rzeczoznawca i pyta czy na któreś buciki to jakas specjalna opinia ma być. Odradzam te buty odradzam prace w tej firmie bo traktowanie pracowników też pozostawia wiele do życzenia.
    • Gość: ania:) Patera a bagatt IP: *.warszawa.dialog.net.pl 17.01.13, 16:06
      a ja ostatnio kupiłam piękną paterę za 360zł i rozbiłam ją przy myciu. Myłam zgodnie z zastrzeżeniem producenta (wodą i płynem) ale wyślizgnęła mi się z rąk. Gwarancji w sklepie też nie uznali. LUDZIE NIE KUPIJCIE SZKLANYCH PATER!!!:) A buty w Bagatt kupuje co sezon i jakoś nic mi od nich nie odpada!!! Polecam
    • Gość: gość Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.04.13, 22:27
      Proponuje na własną rękę uzyskać opinię Instytut Przemysłu Skórzanego w Krakowie. Jednak taka opinia kosztuje. Można ten koszt oczywiście doliczyć ubiegając się zwrot gotówki za obuwie przez rzecznika praw konsumenta.
      • drhasut Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.13, 17:33
        Jeżeli macie problem z reklamacją butów BAGAT zajrzycie na www.reklamacyjny.pl - tam się rozprawiają ze sprzedawcami którzy olewają swych klientów.

Ostatnio załatwili sklepy: Venezia, w których - według Venezii - notorycznie klienci niszczyli sobie zakupione obuwie, rozrywali je i rozklejali! Miałem buty z tej firmy i odrzucili reklamację, wszedłem na Reklamacyjny.pl i opisałem sprawę.

Rewelacja nakręcili film, zrobili akcję medialną www.moj.reklamacyjny.pl/reklamacje/65/buty-venezia i firma zmieniła zdanie! Kapitalny pomysł (jako zadowolony z tej inicjatywy konsumentów polecam).
    • Gość: Aga Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.itsa.net.pl 17.08.15, 11:52
      Ja miałam podobną sytuację , kupiłam buty na obcasie, po krótkim czasie chodzenia, szlufka się przemieściła i nie sposób było zapiąć buta, a jak się zapięło, to się chwiał na nodze. Szewc nawet nie widział możliwości naprawy. Wyrzucone pieniądze w błoto.
    • hc24 Re: nie polecam BAGATT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.08.15, 10:19
      czasem jest tak, że sprzedawcy celowo odrzucają reklamację, licząc że klient i tak nic nie zrobi. Nie będzie przecież kierował do sądu sprawy za 200 zł. W takich sytuacjach warto skorzystać z oferty sprzedaży reklamacji na reklamacje24.com. Wystarczy napisać maila na kontakt@reklamacje24.com i w kilka dni otrzymać pieniądze na konto. Polecam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka