Dodaj do ulubionych

dlug w polsce praca w uk

IP: 167.127.218.* 26.01.11, 18:53
Witam
Pewnie juz taki watek powstal ale nie moglem znalezc
Mam dlug w polsce. Komornik zajal mi polskie konto. Pracuje od 6 lat w UK. Czy komornik moze mi zajac konto w uk? Jak wyglada egzekucja komornicza poza granicami Polski?
Obserwuj wątek
    • follow_white_rabbit Re: dlug w polsce praca w uk 27.01.11, 12:53
      na razie w praktyce to ta egzekucja nie istnieje
    • Gość: Ewa Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.11, 16:04
      Czy w przypadku Niemiec też tak samo jest?Nie mam komornika na koncie, bo tam nic nie ma,ale czy jeżeli pracuję legalnie w Niemczech to mogą mnie namierzyć?W jaki sposób przesylać rodzinie pieniądze do Polski,żeby tego nie sprawdzono?Czy komornik też może sprawdzić konta dzieci?
    • Gość: Ewa Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.11, 11:53
      Nikt nie wie jak jest z Niemcami,czy zadalam glupie pytanie?
      • follow_white_rabbit Re: dlug w polsce praca w uk 29.01.11, 12:22
        za granicą żyjesz sobie spokojnie od wszystkich sępów:)
        • Gość: adam Re: dlug w polsce praca w uk IP: 167.127.218.* 29.01.11, 15:38
          nie do konca tak jest ze zyjesz spokojnie od wszystkich sepow
          poradzilem sie prawnika i sprawa wyglada nastepujaco: komornik moze dzialac tylko i wylacznie na terenie Rzeczypospolitej i tym samym nie moze zajac Ci konta w Niemczech w UK czy gdziekolwiek poza granicami Polski. Niestety nie oznacza to ze mozesz spac spokojnie poniewaz Twoi wierzyciele jak najbardziej moga Cie scigac majac w reku wyrok sadu w Polsce. Z takim wyrokiem moga uruchomic procedure za granicami Polski tzn moga zgodnie z obowiazujacymy w danym kraju przepisami zaczac sciagac z Ciebie dlug. Jest to procedura dlugotrwala i czasochlonna aczkolwiek mozliwa dlatego ja zaczynam sie dogadywac z komornikiem i wszystkim innym radze to samo
          • Gość: das Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 17:30
            Otoz to.
            Moja rada jest taka w przypadku wyjazdu za granice: nie informowac komornika (ani "zyczliwych" sasiadow), gdzie sie przebywa (i ze w ogole za granica) i systematycznie splacac w ratach zadluzenie ( w zadnym wypadku przelewem z konta zagranicznego!).
            • Gość: adam Re: dlug w polsce praca w uk IP: 167.127.218.* 29.01.11, 18:41
              zgadzam sie
              nie ma chyba obowiazku prawnego aby komornikowi mowic gdzie sie przebywa chociaz chyba jest przepis ktory mowi ze trzeba ujawniac wszystkie dochody ale nie sadze aby wszyscy go przestrzegali
              • Gość: das Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 18:48
                Dopoki bedziesz splacal dlug i to regularnie, komornik nie bedzie sie czepiala ani drazyl skad masz kase, zadowolony ze stalego dochodu.
                • Gość: Ewa Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.11, 10:37
                  No i tu są bardzo różne opinie.Ja mam dlugi w bankach i to nie przez rozrzutny styl życia,tylko tak mnie urządzil b.mąż.Nie będę pisala o szczególach.Ma zaleglości alimentacyjne równe moim kredytom/ponad 100000/,Naiwnie liczylam na to,że sąd od niego to wyegzekwuje,ale 10 lat temu uciekl za granicę i co z tego,że mam wyrok?
                  Ja wpadlam w pętlę kredytową,ale splacalam dopóki moglam, ale zaczęlam chorować,firma mnie zwolnila,a z bankami nie moglam się dogadać.
                  Nie dam rady splacić tego,chyba ,że zmusili by mojego b.męża do uregulowania zaleglości.
                  Na temat splat komornikow są na tym forum różne opinie.
                  Albo,żeby kompletnie żadnemu nic nie splacać,to napiszą,że dlug jest nieściągalny,albo,żeby splacać chociaż po 50 z l, to się odczepi.
                  Ale co zrobić jak jest kilku komorników?Placić tylko pierwszemu, a następnym mówić,że stać nas tylko,aby jednemu placić?
                  To jest problem,ja się z tym źle czuję, bo dzwonią do rodziny,ale jakie mam wyjście?
                  Wiem,że jak pójdę za parę lat na emeryturę, to na pewno się zgloszą,ale przecież calej nie mogą mi zabrać.
                  • Gość: Zosia Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.11, 15:15
                    Bardzo trudna sytuacja, nie mogę niestety nic poradzić.Mogę wspólczuć.Mam nadzieję,ze ktoś Ci mądrze doradzi.
                    • Gość: adam Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 31.01.11, 00:23
                      chyba na dlugi nie ma madrej odpowiedzi. ja w swoje wpedzilem sie sam. pozniej ktos bliski z rodziny zachorowal i wazniejsze byly leki niz splata zobowiazan. wiem jedni mowia splacaj chociaz cos to sie komornik odczepi i zostawi Cie w spokoju. drudzy z kolei mowia nie splacaj to stwierdza ze niesciagalny i zostawia w spokoju.
                      • Gość: Ewa Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.11, 09:02
                        Więc jaka jest najlepsza rada?Pytam przede wszystkim tych, którzy mają doświadczenie.
                        Podobno jak komornikowi coś się da, to nie chce się odczepić.Ale wlaśnie co robić jak jest kilku, a pieniędzy malo?Czy w ogóle nie dawać?Koszmarna sytuacja ,ale nie mam pieniędzy ,żeby splacić to wszystko.Poradźcie,proszę!
                        • Gość: fredii Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 17:24
                          Są dwa sensowne wyjścia, albo masz kasę na to aby spłacić dług i dogadujesz się z wierzycielem, po kilku próbach bezskutecznych windykacji nawet bank jest chętny do negocjacji, nie z komornikiem, komornik naciągnie cię na dodatkowe koszty, wariant 2 nic nie spłacasz, jeśli nie masz szansy na spłatę, to tak jakbyś wrzucała kasę do czarnej dziury, tracisz kasę a dług jak rósł tak rośnie. Lepiej zebrać trochę kasy i dogadywać się z poszczególnymi wierzycielami, kasę dostaja ci którzy idą na ugodę.
                          • Gość: Ewa Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.11, 18:59
                            To ostatnie na razie jest tylko możliwe, bo niestety nie ma kasy.Dzięki!A co mi poradzisz na wczesniejsze pytania np dotyczące przekazywania pieniędzy rodzinie itp
                            • Gość: Ewa Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.11, 19:01
                              Tzn z 28 stycznia
                              • Gość: adam Re: dlug w polsce praca w uk IP: 167.127.218.* 31.01.11, 19:55
                                pytanie tylko czy wierzyciel zgodzi sie na ugode jezeli komornik przejal juz sprawe?
                                odpowiadajac na Twoje pytanie nie wiem na 100% ale komornik nie ma prawa sprawdzac konta Twoich dzieci. Ty odpowiadasz za swoje dlugi nie Twoje dzieci. Jezeli chodzi o przesylanie pieniedzy z zagranicy to moze uzyj Western Union?
                                • Gość: Ewa Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.11, 20:14
                                  No, skoro nie może kontrolować kont dzieci, więc nie widzę problemu.No, wlaśnie obawiam się,że bank po oddaniu sprawy do komornika , nie będzie chcial rozmawiać, albo komornik nie popuści.W sumie to glupie, bo ja już chcialam tak zalatwić z niektórymi bankami, ale nie kazali natychmiast splacić.No, to nie mają nic,bo nie ma z czego.Ta sytuacja naprawdę nie sprawia mi przyjemności,ale nie mam wyjścia.
                                  • Gość: Ewa Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.11, 20:39
                                    Zrobilam bląd-kazali natychmiast splacić zaleglośc i nie obchodzilo ich,że nie mam w tej chwili.
                                • Gość: fredii Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 08:46
                                  komornik robi to co mu karze wierzyciel, za swoje nieudane windykacje komornik też obciąża wierzyciela ( sprawdzenie ZUS, US, kont, ksiąg wieczystych itp). Wierzyciel ma prawo dysponować dowolnie swoją wierzytelnością i sprzedać ja nawet za 1zł, nie ma wierzytelności nie ma długu i komornika.
                        • Gość: neon Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.access.telenet.be 03.12.14, 19:23
                          Ja miałem długi u kilku komorników na ponad 150 tys.zl.
                          Rade mam taką. Przy takich kwotach nie ma co płacić cokolwiek bo i tak sie nie odczepi od nas, a płacimy tylko odsetki które i tak rosną.
                          Ja robię to w ten sposób: Pracuję za granicą, konto mam na bliską zaufaną osobę w którym jestem pełnomocnikiem.
                          1 komornik umorzył mi postępowanie i wtedy od razu zacząłem negocjacje z bankiem ponieważ uzbierałem sobie wiekszą kwotę. Bank umorzył mi odsetki i tylko spłacłem kapitał. Z następnymi robiłem i robie tak samo. Bank jak ma kase na bieżąco od komornika nie bedzie chciał za bardzo nam umarzać odsetek. Natomiast jak widzi ze jestesmy nie sciągalni to są chętni do rozmów.
                          • Gość: Emigrant Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.3-1.cable.virginm.net 04.12.14, 20:23
                            Jeszcze lepiej jest jak z dużym długiem mieszkasz w kraju, gdzie dość łatwo jest ogłosić upadłość jak np UK. Bo kiedy to zrobisz to bank nic nie dostanie. Oczywiście ponosisz przez rok konsekwencje bankructwa w nowym kraju, ale to i tak mniej dotkliwe.
                            Bank, kiedy dowie się, że masz taką możliwość jest gotowy na spore ustępstwa. Jeśli nie zgodzi sie tym razem na Twoje warunki spłaty, to następnego dnia idziesz do sądu w UK i zostajesz bankrutem, a wtedy bank, komornik czy windykacyjne gnidy już nic nie mogą. Jeśli próbują nadal was ściagać idziecie do sądu w UK i domagacie sie milionowych odszkodowań:)
          • follow_white_rabbit Re: dlug w polsce praca w uk 01.02.11, 11:57
            po co zadajesz pytanie na forum jak znasz odpowiedź?
            jeżeli to procedura długotrwała,pewnie kosztowna itd to kto będzie się w to bawił?
            myślę tu o normalnych długach zwykłych ludzi
            zresztą po pewnym czasie sami spłacają

piszesz bardzo ciekawą rzecz: "zaczynasz dogadywać się z komornikiem"
            wyjaśnij bliżej na czym to polega?
            • Gość: adam Re: dlug w polsce praca w uk IP: 167.127.218.* 01.02.11, 14:55
              w momencie Tworzenia tego watku nie znalem jeszcze odpowiedzi.
              Zasiagnalem rady prawnika w pozniejszym czasie
              Dogadywac sie z komornikiem - splacac w ratach
              • follow_white_rabbit Re: dlug w polsce praca w uk 03.02.11, 11:29
                i uwierzyłeś w teorie prawnika,wow!
                a ja myślałem że chodzi ci o rzeczywistość..:)

co do dogadywania się z komornikiem to oczywiście mogłeś się dogadać i owszem ale nieoficjalnie,bo zgodnie z prawem komornik musi działać w interesie wierzyciela i o ile
                ten ostatni nie zawiesi/umorzy egzekucji to komornik jeżeli namierzy jakieś twoje inne dochody
                lub mienie godne zajęcia to niechybnie to zrobi,nie łudź się tym "dogadywaniem" :))
                dodam że takie propozycje pewnie komornik składa każdemu klientowi
                • Gość: fredii Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.11, 12:11
                  Prawdą jest że komornicy często idą na łatwiznę i mając łatwy dochód nie szukają zbyt głęboko w życiu dłużników, ale oczywiście jeśli nagle trafi im się szansa na szybką windykacje to z niej skorzystają.
                  • follow_white_rabbit Re: dlug w polsce praca w uk 03.02.11, 12:20
                    każdy sposób jest dobry o ile skuteczny rzec można,ale mnie chodziło też o to przeświadczenie
                    dłużnika że "dogadał" się z komornikiem=naiwne bardzo
                    to tak jakby sarna uwierzyła myśliwemu że ją nie odstrzeli jak pozwoli mu odciąć udziec :))
                    • Gość: adam Re: dlug w polsce praca w uk IP: 167.127.218.* 03.02.11, 16:09
                      widze ze folow the white rabbit pozjadal (pozjadala) wszystkie rozumy i podwaza opinie prawnika. Prawnika ktory podal mi konkrente paragrafy wiec do Twojej wiadomosci to JEST RZECZYWISTOSC.
                      a co do komornika to z kazdym mozna sie dogadac zeby splacac w ratach. Komornik dziala na zlecenie wierzyciela ktory chce odzyskac dlug a splata w ratach jest jedna z form odzyskania tego dlugu. Oczywiscie jezeli komornik Cie namierzy to zajmie Ci pensje bo latwiej ale jezeli takiej mozliwosci nie ma to zgodzi sie na splate w ratach.
                      • Gość: Barbara Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.11, 16:53
                        No, dobrze, można się dogadać,ale jeżeli np dlug wynosi 20000,a Ty splacać możesz po 200 zl,to wiadomo,że komornik najpierw sobie zaplaci,czyli w sumie nigdy nie splacisz wierzyciela.Ja zakladam,że nie ma dużo pieniedzy i jest tylko jeden komornik.Ewa chyba pytala tutaj, co zrobić jak będzie kilku komorników.Taka sytuacja jest normalna, gdy bierze się kilka , kilka kredytów, a potem wszystko pada.Co robić w takim przypadku, co ci pozostali komornicy zrobią, bo nie dasz rady splacać wszystkich.Co ci komornicy wtedy mogą zrobić?To bardzo ważne,na pewno mieliście do czynienia z czymś takim.
                        • Gość: Barbara Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.11, 08:42
                          Hej, nikt nie może poradzić co zrobić z komornikami?
                          • follow_white_rabbit Re: dlug w polsce praca w uk 04.02.11, 14:01
                            nie bardzo wiem co chcesz z nimi zrobić:)
                        • follow_white_rabbit Re: dlug w polsce praca w uk 04.02.11, 14:00
                          wtedy płaci się po trochu każdemu wierzycielowi czyli jak masz 5 kredytów i możesz płacić
                          łącznie 500 to dzielisz to na 5 równych części
                          spłacasz bezpośrednio na konto wierzycieli czyli wpłata na konto bankowe
                          jeżeli masz kilku komorników sprawa się komplikuje ale wtedy jest to ich problem,zazwyczaj
                          przy zbiegu kilku egzekucji sąd zdecyduje o tym który będzie prowadził twoje wszystkie sprawy
                        • Gość: TajniaK Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.13, 20:30
                          Witam, jesli chodzi o komornika i wierzyciela to mozna dogadac sie z wierzycielem pomijajac komornika. Wtedy wierzyciel albo cofa sprawe od komornika i placisz w ratach albo jednorazowo. Jesli nie dotrzymujesz umowy z wierzycielem ten tutul kieruje do komornika i ma juz gdziesz twoje dogadywanie. Oczywiscie musiz wierzycielkowi zplacic dlug + oplata za sprawe / odsetki moze umorzy/ i oczywiscie koszty klauzuli. W ten sposob pomijasz dodatkowe procenty jakie by sciagal komornik dla siebie. Jesli masz komornikow kilka to mozesz , od innych komornikow przekierowac sprawe do jednej najblizszego w twoim rejonie. pomimo ze: cutyje "Wierzyciel ma prawo wyboru komornika na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, z wyjątkiem spraw o egzekucję z nieruchomości (art. 8 ust. 5 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o komornikach sądowych i egzekucji - Dz. U. Nr 133, poz.882, ze zm.).
                          W przypadku wyboru komornika w w/w trybie, na wniosku egzekucyjnym należy wpisać, iż "wyboru komornika dokonano na podstawie art. 8 ustawy o komornikach sądowych i egzekucji"."
                          • Gość: marian paździoch Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 10.12.13, 02:36
                            dłużnik komornika nie wybiera. chyba że jest zbieg egzekucji to sprawy idą do pierwszego który zaczął. nadto spłata za plecami komornika kiedy jest egzekucja to i tak 5% komornikowi się należy
                      • follow_white_rabbit Re: dlug w polsce praca w uk 04.02.11, 13:51
                        Gość portalu: adam napisał(a):

> widze ze folow the white rabbit pozjadal (pozjadala) wszystkie rozumy i podwaza
                        > opinie prawnika. Prawnika ktory podal mi konkrente paragrafy wiec do Twojej wi
                        > adomosci to JEST RZECZYWISTOSC.

ależ bez wątpienia jest to TYLKO TEORIA
                        mało który wierzyciel zdecyduje się ścigać dłużnika na małe pieniądze za granicą
                        a wiesz dlaczego?
                        a jakoś nie wynika z twoich postów żebyś był jakimś istotnym dłużnikiem :))

> a co do komornika to z kazdym mozna sie dogadac zeby splacac w ratach.

nie można się dogadać zrozum to wreszcie albo poradź się prawnika

" Komornik dziala na zlecenie wierzyciela ktory chce odzyskac dlug a splata w ratach jest
                        > jedna z form odzyskania tego dlugu.

a nie lepiej mieć mniejsze koszty egzekucyjne i wpłacać bezpośrednio do wierzyciela baranie
                        jeden?może twój prawnik ci zabronił

" Oczywiscie jezeli komornik Cie namierzy to> zajmie Ci pensje bo latwiej"

żadna sztuka te namierzanie-jeden telefon do us i wszystkie legalne dochody ma na tacy

"ale jezeli takiej mozliwosci nie ma to zgodzi sie > na splate w ratach.

ale jeżeli takiej możliwości nie ma to wciska kit że się zgadza na spłatę w ratach:))
                        a ci co trochę znają się na prawie wiedzą co warte są takie "zgody"
                        żebyś mnie źle nie zrozumiał nie radzę ci nie płacić tylko płacić wierzycielowi ,nie komornikowi wtedy masz mniejsze koszty egzekucji
                        • Gość: adam Re: dlug w polsce praca w uk IP: 167.127.218.* 04.02.11, 16:08
                          jezeli ktos nazywa druga osobe baranie to dla mnie dyskusja sie konczy
                          rozmawiam tylko z ludzmi na poziomie
                          do innych dyskusji mam swojego psa
                          pozdrawiam
    • Gość: ben dlug IP: *.opaltelecom.net 10.12.13, 12:28
      jak się kase od kogos wyludzilo to trzeba ja oddac a nie uciekać za granice i unikac odpowiedzialności ..... jeżeli kogos uraziłem to sorry ale jestem wsciekly bo szukając sposobu na sciagniecie mojej kasy natknalem się na to forum .
    • Gość: vvv Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.static.chello.pl 10.04.14, 13:04
      płać swoje długi, cwaniaku
      • Gość: Emigrant Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.3-1.cable.virginm.net 12.04.14, 01:08
        Skoro jakiś cwaniaczek z windykacji obraża tu dłużników, to wykorzystam to do przypomnienia, że egzekucja za granica odbywa się na ZASADACH OBOWIĄZUJĄCYCH W KRAJU ZAMIESZKANIA PRZEZ TUTEJSZEGO KOMORNIKA. Komornik z Polski może sobie przeyjechać do UK czy jakiegokolwiek innego kraju conajwyzej poprawcować na zmywaku. Tyle są warte jego uprawnienia poza Polską.
    • Gość: dłużnik Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.14, 20:33
      Wejdź na stronę kancelarii (paradoksalnie) windykacyjnej i napisz, albo zadzwoń do nich i przedstaw problem - pomogą. Znają sposoby na uchylających się od zapłaty dłużników, ale również na upierdliwych wierzycieli: www.gsg.pl
      • Gość: Tyrion Lannister Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.3-1.cable.virginm.net 22.05.14, 21:34
        Polski prawnik w UK może mniej niż osoba pracująca na przysłowiowym zmywaku. 99% prawników działających w Polsce nie wie jakie są przepisy dotyczące egzekucji długów oraz ogłaszania bankructwa transgranicznego w UK. Albo inaczej wiedzą, ale nie dopuszczają żeby ludzie się o tym dowiedzieli, bo wtedy wiekszość banków działających w Polsce i cały biznes windykacyjny pada:)
        • Gość: Ziggy Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.19-3.cable.virginm.net 23.05.14, 14:51
          Spoglądając na wyniki wyborów do europarlamentu (UKIP) można gdybać co będzie dalej. Z punktu widzenia polskiego dłużnika raczej lepiej niż gorzej. Może być tak że za kilka lat jakakolwiek egzekucja w UK (już poza UE) będzie całkowicie nierealna.

Nie wiem na ile działają te przepisy z linku poniżej:

biznes.interia.pl/podatki/news/fiskus-siegnie-po-pieniadze-dluznika-nawet-za-granica,1970235,4211
          • Gość: marian paździoch Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 27.05.14, 02:01
            odróżnij należności podatkowe od zobowiązań gospodarczo-prywatnych. PRAWIE robi WIELKĄ różnicę
            • Gość: Ziggy Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.19-3.cable.virginm.net 27.05.14, 14:56
              Dzięki za zwrócenie uwagi. Czyli zalegasz z podatkami to mogą ściągnąć z konta czy majątku w całej UE. Ciekawe czy to działa w praktyce.
              • Gość: marian paździoch Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 28.05.14, 15:42
                raczej będzie działało, zobaczymy czy któreś kraje się wyłamią.

dodam, że np. w wymianie danych o pojazdach (głównie mandaty z fotoradarów) nie uczestniczą dania, irlandia i UK
                • Gość: Tyrion Lannister Re: dlug w polsce praca w uk IP: *.3-1.cable.virginm.net 29.05.14, 00:40
                  Pewnie UK jako pierwsze. Tutaj mają w głębokim poważaniu co robiłeś w innym kraju, bylebyś był w porządku wobec tutejszych urzędów.
    • Gość: greg zarzut przedawnienia IP: *.2-3.cable.virginm.net 14.06.14, 08:50
      rada jest taka !!!! nie odbieraj telefonow nie idz na zadne ugody nie odbieraj listow,kazdy kontakt z wierzycielem moze byc uznany za przyjecie dlugu i zawieszenie biegu przedawnienia.Przy tak duzych dlugach czeka sie az sie przedawnia i idziesz do sadu i podnosisz zarzut przedawnienia!!!!
      • Gość: marian paździoch Re: zarzut przedawnienia IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 14.06.14, 14:49
        nie wprowadzaj w błąd. jak niby sam kontakt może być uznaniem długu? trzeba się pilnować co się mówi, a zwłaszcza robi - to podstawa. kierunek wskazujesz dobry ale szczegóły to zjeb..ś konkretnie. a jak pozew wpłynie przez przedawnieniem, to co wtedy?
      • Gość: aadam8 Re: zarzut przedawnienia IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.15, 07:27
        Ale mądre podejście do życia. Życie w zgodzie z własnym sumieniem. Takie wartości potem przekazujesz swoim dzieciom. Powiedziałbym tak jesteś DZIAD, który żeruje na społeczeństwie. Jak ma być dobrze w NASZYM KRAJU skoro jednostka taka jak ty w taki sposób się zachowuje. Wstyd mi za takich ludzi, którzy żerują na innych i nie musi być to koniecznie bank. Skoro jesteś taki w stosunku do banku to tak samo się zachowujesz w stosunku do innych ludzi. Gdzie wartości moralne?
        • zara550 Re: zarzut przedawnienia 20.12.15, 07:37
          A gdzie "wartosci moralne" banksterow,komornikow,windykatorow i ...rzadzacych,ktorzy pozwalaja na
          pompowanie zadluzenia? (co zreszta jest im bardzo "na reke"miec dozywotnich niewolnikow)
        • marcotto Re: zarzut przedawnienia 20.12.15, 14:04
          W imieniu dłużników gratuluję ci ukończenia szkolenia dla młodszych specjalistów ds. Windykacji (w intrum/getbacku - niepotrzebne skreślić). Jesteś agresywny, nakręcony, dano ci wrażenie że będziesz mieć nad kimś władzę i obiecano złote góry. Już niedługo dostaniesz słuchawkę telefonu lub zapukasz do obcych ci ludzi. W twoim wpisie złamałeś prawo trzy razy, za taki tekst po przedstawieniu się z imienia i nazwiska, spotkasz się najpierw z prokuratorem, a później z dłużnikiem w sądzie. (art. K.k dostępny na tym i innych forach). Przeczytaj uważnie swoją umowę, bo odpowiedzialności nie weźmie na siebie firma.
        • Gość: szpak Re: zarzut przedawnienia IP: *.centertel.pl 21.12.15, 18:36
          Współczuję rodzinie, że ma takiego głąba w swoim domu. Bo skoro potrafisz nazwać kogoś dziadem żerującym na społeczeństwie, tylko dlatego, że nie chce płacić haraczu bankom, czy firmom windykacyjnym, to pewnie swoją rodzinę też tak traktujesz.

Jestem strasznym dziadem żerującym na uczciwym społeczeństwie tego kraju, bo nie chcę zapłacić prywatnej firmie windykacyjnej 50 tys. długu, który 2 lata temu wynosił 10 tys.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka