IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 22:34
Właśnie dostałem od komornika pismo, że mam do zapłaty dług na rzecz Plusa z którym nigdy nie podpisywałem umowy. Podobno dług powstał w 2004 roku. Firma Presco powiadomiła mnie o wszczęciu egzekucji dopiero w 2013 r.. Prawdopodobnie cała korespondencja była wysyłana na nieaktualny adres. Do pierwszej połowy roku 2004 mieszkałem w Łodzi, od drugiej połowy wyprowadziłem się poza Łódź. Złożyłem zawiadomienie na policję o przestępstwie w postaci oszustwa i tam dowiedziałem się dopiero kiedy powstał dług i komu jestem winien. Całe te działanie e- Sądu i firmy Presco to szemrana sprawa.
Obserwuj wątek
    • frediiii Re: presco - wniosek o przywrócenie 10.03.13, 12:33
      Z tą policją to strata czasu, nie zatrzyma to egzekucji komorniczej, presco ma nakaz zapłaty z sądu wiec ma prawo egzekwować nawet przedawnione długi.
      Masz 7 dni od daty kiedy otrzymałeś pismo od komornika, na wniesienie do sądu wniosku o przywrócenie terminu, oraz podniesienia zarzutu przedawnienia (nie będziesz musiał kombinować z dowodami), albo zarzut nieistnienia długu.

forum.gazeta.pl/forum/w,726,140680485,142216834,Re_Dlug_.html
      na tym wątku masz sprzeciw- powodzenia
    • frediiii Re: presco 10.03.13, 12:40
      Sprzeciw i wniosek o przywrócenie terminu wysyłamy w 3 egzemplarzach (wówczas nie będziemy musieli dosyłać tych dokumentów po przekazaniu sprawy do właściwego sądu), każdy MUSI być podpisany. Można wysłać jednym listem POLECONYM przez pocztę polską aby nie przepłacać.
    • bozena1410 Re: presco 11.03.13, 13:34
      a mnie z wypłaty wzięli nalezne za jakieś fikcyjne faktury z netii , czekam na dokumenty od komornika i dalej działam,
      a najciekawsze jest to że my mamy obowiązek trzymać 5 lat dokumenty a takie popaprańce 10 lat !! to jest parodia !
      • frediiii Re: presco 11.03.13, 17:04
        Do podniesienia zarzutu przedawnienia nie potrzebujesz żadnych umów, czy faktur.
    • rudzielec2013 Re: presco 08.05.13, 20:22
      Też miałam podobną sytacie w listopadzie 2012 ale z OC napisałam pisma do komornika ,sądu i do tej firmy oczywiście przytoczyłam formułki o przedawnieniu z kilkoma paragrafami z intwrnetu mimo to komornik zabrał ni z konta kasę ALE o dziwo na początku maja2013 dostalam list ze wierzyciel ma dokonać prszelewu na moje konto Nalerzy się odwoływać wygrałam super
    • Gość: Seba Re: presco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 15:03
      Złóż wniosek o przywrócenie terminu do złożenia sprzeciwu od nakazu zapłaty wraz z zarzutem przedawnienia roszczeń tu masz 3 lata nawet jakby istniało roszczenie ze strony plusy i nic wiecej. Ta skarga na policję nic nie da i komornik może dalej działać. To sprawa cywilna.
    • Gość: beti Re: presco IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.06.13, 10:42
      Hej.Czy możemy porozmawiać na ten temat przez tel ponieważ w czwartek 13 06 2013 roku dostałam pismo od komornika że zajmuje mi wszystkie moje pieniżdze i nie tylko na rzecz firmy presco.też właśnie chodzi o tel w plusie.proszę o kontakt bo nie wiem co robić 666 110 726 Beata.
      • Gość: anka Re: presco IP: *.dynamic.upc.nl 13.03.16, 09:20
        Anka jestem w szoku to jakas banda zlodziei wszyscy za telefony
    • Gość: Anka Re: presco IP: *.dynamic.upc.nl 13.03.16, 09:14
      Witam Anka mam to samo ja mak kolosalne odsetki z 2000 oni po tylu latach chca kasy niewiem co mam robic pomocy
      • inletltd Re: presco 13.03.16, 14:08
        Opisać sytuację i wysłać mailem. Pomogę za free
        • Gość: Monika Łódź Re: presco IP: *.toya.net.pl 09.07.16, 12:35
          Pomóżcie! pracownik PRESCO zapukal mi do drzwi z jakims dlugiem zgodzilam sie na splate w ratach w sumie bylo nie całe 700zl ,splacilam polowe a teraz dostalam list z KRUKA ze przejął ten dlug i nagle mam do zaplaty 1000 zl ,nie wiem co robic a to jest jakas kpina ile razy mozna placic to samo i w dodatku suma z kosmosu wyrwana
          • Gość: marian paździoch Re: presco IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 09.07.16, 17:22
            pozostaje ci się albo kłócić z krukiem, albo zaczekać na pozew i podjąć obronę w sądzie. nie wiem w jaki sposób się zgodziłaś na spłatę (ugoda pisemna, ustna?) i czy roszczenie nie było już wtedy przedawnione - więc nic więcej ci nie jestem w stanie teraz powiedzieć. może być i tak, że już nic nie musisz spłacać :)
    • fafeczka Re: presco 24.08.16, 11:28
      Moj tata dzis dostal list z kruka ze przejeli wierzytelnosc nalezaca do presco investments s.a.r.l. i że jego zadluzenie wynosi 11317,45zł.
      "Zadluzenie wynika z tytulu; niezaplacony kredyt nr (....) zawartej z Betad-Servis SP. Z.O.O.. Wierzytlność nabyta została przez Presco Investments S.a.r.L. w dniu 30.12.2006. KRUK S.A. działa w imieniu i na rzecz Presco Investments S.a.r.L."
      Co teraz? Jak rozwiązać ten problem? Tato nawet nie pamięta a tylko przypuszcza za co moze byc ten dlug (ubezpieczenie samochodu) poniewaz minęło 10 lat. Nie jesteśmy w stanie tego spłacic za duża kwota. Jak się z nimi uporać?
      • Gość: marian paździoch Re: presco IP: *.agg2.bnc.chf-qkr.eircom.net 24.08.16, 14:53
        nie dubluj wątków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka