IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 08:45
Otrzymałam nakaz zapłaty z e-sądu. Wszystko się zgadza, kwota ok. 200 zl, koszty - 90 zl. Czy mogę wnieść sprzeciw na zasadzie" nie, bo nie", a po uznaniu sprzeciwu za skuteczny spłacić dług i w ten sposób uniknąć kosztów sądowych?
Obserwuj wątek
    • Gość: bzyku Re: e-sąd IP: *.b-ras3.chf.cork.eircom.net 01.05.13, 15:27
      i tak, i nie. wszystko zależy od tego co jest, a co nie jest zawarte w pozwie. podeślij skan na shark001@orange.pl to ci odpowiem co można ugrać :) pzdr
      • Gość: A Re: e-sąd IP: *.play-internet.pl 03.05.13, 22:33
        Bzyku, mam to przećwiczone - KAŻDY sprzeciw powoduje, że rozstrzygnięcie tej parodii sądu traci moc a sprawa jest odsyłana do rozpatrzenia do prawdziwego sądu, który po jakimś czasie wezwie strony do uzupełnienia dowodów, już na pewno pozwaną, jeśli jako powód sprzeciwu poda nieistnienie roszczenia i kropka (czyli "nie, bo nie"). A w międzyczasie można zapłacić, jeśli przed pierwszym pozwem roszczenie się nie przedawniło.
        • Gość: xxx Re: e-sąd IP: *.centertel.pl 30.12.13, 05:06
          Sranie w banie..
          A sąd przyzna koszty procesu i zastępstwa, więc na jedno wyjdzie.
    • ala.nie.ma.kota Re: e-sąd 20.09.16, 13:47
      Możesz napisać do nich, jeśli dostałaś wezwanie z e-sądu w Lublinie. Może wcale nie musisz płacić. Lepiej zawsze sprawdzić niż potem żałować, zwłaszcza że mają darmową pomoc: centrumpomocywindykowanym.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka