Dodaj do ulubionych

Ultimo dlug

IP: *.1-3.cable.virginm.net 26.11.15, 13:45
Ultimo jakies 5 lat temu kupiło moj dług . Wowczas nie spłacałam im im tego zadłuzenia, skierowali sprawe do sądu i sąd skierował do komornika i siedli na Ksiege Wieczysta z kwota 12 tys zł . We wrzesniu tego roku chciałam spłacic ten dług Ultimo aby wyczyscic ksiege wieczysta i napisałam pismo do Ultimo z prośba o rozłozenie tych 12 tys na raty. Dostałam odpowiedz odmowna i informacje ze spłacic musze juz 75 tys. Masakryczna kwota powstała ! Czy oni maja prawo naliczac takie odsetki ? Czy mozna sie jednak z nimi dogadać ? Co moge w tej sytuacji zrobic aby wyczyscic ksiege wieczysta z tego długu? Czy ten dług nie uległ przedawnieniu ? Nadmienie ze dług w banku ktory sprzedał to ultimo był ponad 12 lat temu. Prosze o mądrą rade bo teraz kiedy sie do Ultimo odezwałam to on moze znowu aplikowac do komornika i wejsc mi na nieruchomosc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • krzy-czy Re: Ultimo dlug 26.11.15, 16:35
      widzi mi się że tu warto zacząć od rozmowy z komornikiem.
    • Gość: szpak Re: Ultimo dlug IP: *.centertel.pl 26.11.15, 22:51
      Dług 12 tys. nie może urosnąć w ciągu 5 lat o ponad 60 tys. Ustawowe odsetki to ok. 13% rocznie, i nie mogą być doliczane do podstawy długu, od której nalicza się odsetki w następnym roku.

Należałoby zacząć od ustalenia skąd wzięła się tak wysoka kwota, czyli rozliczenie salda zadłużenia. Wszystkie naliczenia z podaniem podstawy prawnej. Jeżeli chcesz spłacać, to najpierw wydaj te kilkaset złotych na prawnika, bo Ultimo najwyraźniej obciąża cię wymyślonymi kosztami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka