Dodaj do ulubionych

jak odzyskac dlug

IP: 195.116.43.* 31.05.06, 12:41
25 maja minął termin splaty dlugu jaki zaciagnela u mnie znajoma,umowa ktora
podpisalismy brzmi ze całą kwotę wraz z odsetkami splaca mi jednorazowo
gotówka do rąk wlasnych.Niestety od 25 maja kombinuje zwodzi mnie ze juz
dzis na pewno da mi te pieniadze z tym ze wplacic je chce na konto bankowe
(?).Nie chce mi sie z nia bawic w kotka i myszke,zdecydowana jestem nawet
dzisiaj sprzedac dlug ,ale zastanawiam sie czy jesli ona rzeczywiscie np
dzis lub jutro wplaci na konto te pieniadze to czy to bedzie wazna splata
dlugu? i ja bede musiala te pieniadze wyplacac i jej przelewac? W umowie
jest splata gotowka do rak własnych,prosze bardzo o odpowiedz jesli ktos sie
orientuje ,to konto to wybieg bo latwiej klamac ze sie juz wplacilo a
pieniadze jakims cudem nie przyszly niz musiec zwrocic gotowka cala sume.
Obserwuj wątek
    • Gość: Majkel Re: jak odzyskac dlug IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 17:11
      wydaje mi sie ze moze jej chodzic o tak prozaiczna rzecz jak po prostu
      potwierdzenie ze dlug zostal splacony i ze w przyszlosci nikt juz nie bedzie od
      niec czegokolwiek wolal z tytulu tej umowy. Forma platnosci jest sprawa umowna i
      po prostu chodzi o to ze ty mas jedynie taka forme zaakceptowac. Przeciez nawet
      jesli by padla taka propozycja z drugiej strony ze splaci ci dlug talerzykami z
      chinskiej porcelany i ty to zaakceptujesz to umowa zostanie wypelniona. Tak wiec
      jesli dogadacie sie ze wplaci na konto i na konto wplyna pieniazki to dlug
      zostaje splacony.
      Od daty terminu splaty dlugu minal ledwie tydzien wiec nie ma sensu gdziekolwiek
      takiego dlugu sprzedawac , tym bardziej ze otrzymasz za to tylko czesc kwoty
      dlugu. O wiele skuteczniejsze bedzie najpierw postraszenie kolezanki Sadem a jak
      nie splaci to zalozenie sprawy o zaplate. Jesli wowczas nie zostal by dlug
      splacony idziesz z tytulem wykonawczym do komornika i odzyskujesz cala kase
      lacznie z odsetkami i poniesionymi kosztami sadowymi.
      • Gość: mimi Re: jak odzyskac dlug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:07
        Skubana i co u Ciebie?
        Dostałaś swoje pieniadze z powrotem.
        Ja też pożyczyłam znajomej pieniadze...niestety bez umowy (moja wina!).Zwodziła
        zwodziła...W końcu zdecydowałam sie na firmę windykacyjną. Niestety juz na
        początku powiedzieli mi, że mam za mało dokumentów (miałam tylko jej
        zobowiązanie że dług spłaci 2 tygodnie po terminie) i nie ma sensu oddawać do
        Sądu bo łatwo to podważyć, ale że spróbują polubownie. Moja koleżanka chyba nie
        jest za bardzo zorientowana w sprawach prawnych bo juz po pierwszej wizycie
        windykatora pieniadze wpłynęly na moje konto :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka