Dodaj do ulubionych

Postępowanie karno skarbowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 19:25
Witam. Miałem problem z urzędem skarbowym. Przez niedopatrzenie i niewiedzę, nie rozliczyłem się w terminie z US.Złożyłem wszystkie rozliczenie, po czasie... Wszczęto w mojej sprawie dochodzenie. Podczas przesłuchania, złożyłem wniosek o dobrowolnym poddaniu się odpowiedzialności.Przyjęto....zapłaciłem ponad 200zł kary( dodam,że jestem osobą prywatną, nie żadnym podmiotem gospodarczym...). Wczoraj dostałem z US pismo,że Urząd skierował do Sądu wniosek o pozwolenie na dobrowolne poddanie się odpowiedzialności. Moje pytanie brzmi....w jakich etapach ta sprawa będzie się jeszcze toczyć(posiedzenie i wyrok??)Jeśli tak, to czy mam obowiązek być na owym posiedzeniu??I najważniejsze pytanie, czy teraz na tym etapie mogę wyjechać za granice kraju?? Mam ważne sprawy do załatwienia, naglące mnie w czasie....Proszę, powiedzcie czy mogę wyjechać bez żadnych konsekwencji??Jeśli nie to moze czy muszę to gdzieś zgłaszac??
Obserwuj wątek
    • majkel01 Re: Postępowanie karno skarbowe 13.01.07, 19:51
      zgadza sie, na dobrowolne poddanie sie karze musi byc zgoda Sadu.
      Jesli bedzie wyznaczone posiedzenie dostaniesz wezwanie na ktoryb bedzie
      napisane czy stawiennictwo jest obowiazkowe czy nieobowiazkowe.
      Jesli nie masz odebranego paszportu i wydanego zakazu wyjazdu za granice
      (wowczas paszport umieszcza sie w depozycie) to wyjechac za granice jak
      najbardziej mozesz.
      • Gość: ale... Re: Postępowanie karno skarbowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 21:09
        Dziękuję, za odpowiedź...
        Paszposrtu mi nie zabrano....ani nie dostałem zakazu...:)

Jeszcze raz dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka