Dodaj do ulubionych

oderwał się parkiet jak udowodnić błąd wykonawcy?

30.07.08, 14:28
W maju firma Parkett Service na podstawie podpisanej z nami umowy
połozyła w naszym nowym domu parkiet lamelowy z jesionu, materiał
był w ramach tej samej umowy dostarczony przez tę firmę. W czerwcu
parkiet został polakierowany, a miesiac później zaczął się podnosic,
pękac i odrywać od posadzki. Najpiew stało się to na parterze, potem
na piętrze. Wykonawca zapewnia, ze mierzył wilgotnosć posadzki przed
polozeniem parkietu i była prawidłowa. Z kolei wykonawca budynku
gwarantuje, że nie ma możliwosci, by podciekały fundamenty (zresztą
na piętro i tak by nie podciekło) i budynek jest prawidłowo
wykonany. Przypuszczamy, ze drweno było źle przygotowane i zaczęło
nasiąskac wilgocią z powietrza. Firma Parkett Service zrzeka się
jakiejkolwiek odpowiedzialności za zniszczony parkiet. W jaki sposób
mozemy odchodzić naszych praw?
Obserwuj wątek
    • prawnik-skp Re: oderwał się parkiet jak udowodnić błąd wykona 31.07.08, 11:25
      Jeżeli ktoś nie chce spełnić naszych żądań, to dochodzenie praw
      (spełnienia tych żądań) następuje na drodze sądowej. Nie ma innego
      sposobu. Zatem najpierw trzeba na piśmie (za potwierdzeniem odbioru)
      wezwać wykonawcę do spełnienia określonych żądań. Jeśli żądania nie
      zostaną spełnione, to pozostaje rozwać skierowanie sprawy do sądu.
    • Gość: lukasz Re: oderwał się parkiet jak udowodnić błąd wykona IP: *.telesim.com.pl 27.10.14, 21:37
      Jeśli to Parkett Service to się niczego lepszego po ich obsłudze nie można było spodziewać. Jestem zirytowany obsługą personelu z Katowic. W piątek popołudniu montowałem taras i brakło mi kilku łączników-klipsów do zakończenia pracy. Znalazłem je w tej firmie, jednakże Pan odmówił mi sprzedaży argumentując, że nie kupiłem deski u nich i braknie mu do jego desek (w innych miejscach można je dostać bez problemu, bez konieczności rozkompletowywania tarasu). Szczerze - po tej rozmowie to się tylko ucieszyłem, że nie trafiłem do tej firmy, nie chce wiedzieć jak wyglądają rozmowy w przypadku jakiegokolwiek serwisu.
    • maurycy1010 Re: oderwał się parkiet jak udowodnić błąd wykona 29.10.14, 21:02
      Umowa była spisana, bo to podstawa.
    • mysikrolik50 Re: oderwał się parkiet jak udowodnić błąd wykona 25.05.16, 16:23
      Nie tak dawno temu kupowałem u nich podłogę wraz z wylewaniem wylewek w ich salonie w Nowym Roździeniu w Katowicach. Mam bardzo pozytywne wrażenia. Po wizycie w salonie sprzedawca zaproponował mi darmowy pomiar, sprawdził dokładnie wylewki, zabrał ze sobą próbniki, które nam się podobały. Zamówienie zostało zrealizowane na czas, montaż odbył się profesjonalnie w trzy dni- 180m/2!! Dom po wszystkim wykonawca pozostawił czyściutkie. Pełen profesjonalizm więc przypuszczam, że to co piszesz kakb to bardziej chyba wina wykonawcy budynku, ja do tej firmy nie mam zastrzeżeń..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka