Dodaj do ulubionych

Reklamacja butów

IP: *.3s.pl 06.02.09, 19:17
Dnia 4.02.09 zakupiłam buty kozaki. Następnego dnia ubrałam je po raz pierwszy
i przeszłam w nich dosłownie parę kroków( z domu do samochodu, z samochodu do
sklepu, do samochodu i do domu ). Dziś zauważyłam ze flek z buta wypadł. Byłam
w sklepie w którym zakupiłam obuwie. Pani ekspedientka stwierdziła, że fleki
nie podlegają reklamacji(powiedziała też, że te same buty już ktoś oddał do
reklamacji i po jakimś czasie przyszła negatywna decyzja i że może mi ją
przyjąć ale to nic nie da). Moje rozumowanie jest takie, że owszem jest tak
jeśli flek w wyniku użytkowania się zetrze, natomiast nie jeżeli wypadnie i to
jeszcze po 1 dniu użytkowania, moim zdaniem to wina producenta który ten flek
źle przymocował. Czy mam rację? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rere Re: Reklamacja butów IP: *.xdsl.centertel.pl 07.02.09, 22:05
      Masz racje! Normalnie fleki nie podlegaja reklamacji, jednak nie jest naturalna
      rzeczą by odpadły po tak krótkim użytkowaniu! Też miałam kiedyś podobną
      sytuację, gdy w nowych butach po 2 godzinach odpadły mi fleki. Oczywiście w
      sklepie nie chciano mi przyjąć reklamacji, jednakże znam się nieco na prawie i
      wydaje mi się, że po krótkiej rozmowie sprzedawcy nieco przestraszyli się
      konsekwencji nie przyjęcia lub też odrzucenia mojej reklamacji. Fleki zostały
      wymienione na bardziej solidne!
      • Gość: adasq Re: Reklamacja butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 11:08
        "Oczywiście w sklepie nie chciano mi przyjąć reklamacji, jednakże znam się nieco
        na prawie i wydaje mi się, że po krótkiej rozmowie sprzedawcy nieco
        przestraszyli się konsekwencji nie przyjęcia lub też odrzucenia mojej reklamacji"

Kiepsko znasz się na prawie: sprzedawcy obowiązkiem jest jedynie reklamacje
        przyjąć i rozpatrzeć, uznania reklamacji nikt poza sądem sprzedawcy nakazać nie
        ma prawa. Jeśli fleki w twoich butach zostały wymienione to tylko dla tego żeby
        mieć cie z głowy a nie dlatego ze ci się to należało.
        • Gość: Rere Re: Reklamacja butów IP: *.xdsl.centertel.pl 08.02.09, 12:49

Znam się, znam:) Zdaję sobie doskonale sprawę, że fleki nie podlegają
          reklamacji, ale również są normy, które nie mogą byc przekraczane!! Fleki, które
          w całości odpadają po tak krótkim czasie są wykonane wadliwie i wówczas moje
          roszczenia są jak najbardziej zasadne.
          Tak dla informacji: po jakimś czasie przy kasie tegoż sklepu znalazła się
          informacja z wymienionymi art. w których sklep proponował bezpłatna wymianę
          fleków (w tym również mój art.) oraz zamki w niektórych kozakach. Okazało się,
          że trafiła im się wadliwa partia i mieli bardzo dużo reklamacji.
          To się nazywa dbałość o klienta!!!
          • Gość: adasq Re: Reklamacja butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 14:13
            "To się nazywa dbałość o klienta!!!" - a tak dokładniej to nazywa się to darmowa
            naprawa wliczona do ceny towaru, ale cóż klient jest zadowolony ze mu niby za
            darmo buta naprawia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka