janusz5110 20.10.09, 16:53 Witam i mam prosbe moze ktos podpowie mi jak i gdzie najlepiej skorzystać z tych dóbr natury co i gdzie i jak załatwić. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Słowacja wody termalne 20.10.09, 21:03 Najbliżej granicy to jest chyba Basenowa w ok Rużomberoka czy kilka km dalej Tatralandia w okolicy Liptowskiego Mikulasza . Najprościej dostac sie tam samochodem oczywiście a jeśli nie to na pewno jeżdża jakies autobusy czy busy z Zakopanego czy Nowego targu do tych miejscowosci . Chce jednakze przypomniec , że chyba w Bukowinie Tatrzeańskiej mamy juz polskie termalne źródła ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwcia Re: Słowacja wody termalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 22:07 Polecam Liptowski Mikulasz- Tatralandia, Beseniowa, i Poprad. Naprawdę super sprawa. Dojazd najlepiej samochodem, ewentualnie busami z Zakopanego. Odpowiedz Link Zgłoś
piootr3 Re: Słowacja wody termalne 22.10.09, 19:58 To się nazywa chyba Vrbov. Czynne cały rok. Są pensjonaty, gdzie można zanocować. Tyle, że warunki raczej spartańskie. Jedzie się przez Keźmarok, tyle, że skręcasz na Lubica , anie na Wielką Łomnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
nochenegra Re: Słowacja wody termalne 29.10.09, 13:21 Ja zawsze jeżdżę do Popradu na Słowacji. Tam jest ogromny aquapark, i płacąc 10 euro można spędzić tam cały dzień, korzystając ze wszystkich dostępnych basenów i wód. Wydaje mi się, że większość Słowackich kąpielisk ma podobne warunki, ale Poprad sprawdziłam na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Słowacja wody termalne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.09, 12:42 Osobiście korzystaliśmy z biura podróży Family Tour, specjalizuje się ono w wyjazdach na Węgry i Słowację, biuro na prawdę godne polecenia a oferta bardzo bogata, o wiele bogatsza niż Polskie i zachodnie kierunki, zdecydowanie to biuro organizuje podróże do najlepszych ośrodków Spa w tym regionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia69 Re: Słowacja wody termalne IP: *.038.c73.petrotel.pl 28.11.09, 16:46 Najlepiej to na Słowację samodzielnie, jest blisko, pełno kwater o dość dobrym standarcie. Polecam również Oravice, są tam dwa baseny termalne: stare i nowy Meanderpark. Ładny widok na Giewont. Kilka kilometrów od granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liptov Re: Słowacja wody termalne IP: *.ostnet.pl 30.11.09, 12:06 polecam stronę www.liptov.sk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Słowacja wody termalne IP: *.chello.pl 01.12.09, 12:43 ja polecam basenowa - naturalne warunki, fajna przygoda. spis wod termalnych na slowacji znajduje sie tutaj: www.nocowanie.pl/slowacja/park_thermal/ Odpowiedz Link Zgłoś
olis88 Re: Słowacja wody termalne 03.12.09, 08:52 Polecam basenowa albo liptowski mikulasz. spis i opis wod termalnych na słowacji jest tu: www.nocowanie.pl/slowacja/park_thermal/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Słowacja wody termalne IP: 83.1.105.* 04.01.10, 22:40 Na Słowacji byłam rok temu, w Tatrzańskiej Łomnicy, nigdy nie zapomnę tego widoku z okna zawsze tam wróce. Mieszkałam w hotelu w czerwcu, było po sezonie narciarskim i przed sezonem letnim. Mało ludzi, spokój, ceny normalne a warunki super, czyściutko, codziennie sprzątanie - polecam każdemu. Pojechaliśmy na własną rękę z mapą i laptopem. Na internecie szukaliśmy fajnych miejsc - codziennie cos innego. Naokoło było tyle fajnych miejsc ze szok, od aquaparku, przez baseny termalne po najzimniejsze jezioro górskie w jakim sie kąpałam. Zwiedzaliśmy zamki i jaskinie. Wszędzie dojeżdżaliśmy autem góra godzinę. W Słowacji ma sie wrażenie że zajmuje ona 25 km średnicy Polecam Tatrzańską Łomnicę, Poprad, i całą reszte wiosek z basenami naokoło Odpowiedz Link Zgłoś
mareda33 Re: Słowacja wody termalne 27.05.10, 13:31 A jakbyś mogła jeszcze podpowiedzieć jaki to był holtel byłoby cudnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mob-os Re: Słowacja wody termalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 21:20 Od wielu lat jeżdżimy z mężem do Besenowej i widzimy jak ta mała wieś się zmienia .To jest nieprawdopodobne jest czyściutko i praktycznie w każdym domku można wynająć pokój z łazienką . ostatnio byliśmy w kwietniu za wynajęcie pokoju płaciliśmy 9euro od osoby ceny artykułów spożywczych są porównywalne z cenami w Polsce ceny w kompleksie basenowym znajdziesz na www.besenowanet.sk .jedna ważna wiadomość, wynajmując kwaterę w Besenowej otrzymujesz karnet z upustem na wejście do basenów . my jeżdzimy do pani Marii Cabajowej Besenova 91 tel ;00421/444392667 ,lub 00421/903453114 to jest ok.300 metrów od basenów.Zyczę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś