Dodaj do ulubionych

Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza?

20.05.10, 15:03
Cosik wyszukiwarka nie chce ze mną współpracować, więc zapytam.

Dwa lata temu mieliśmy udaną inseminację. Wybierając klinikę, rozważaliśmy Invimed i klinikę w szpitalu przy Pl. Starynkiewicza. Stanęło na Invimedzie ze względu na lokalizację. Opiekowała się nami dr Ziółkowska, wszystko super, pierwsza iui udana. Teraz powoli będziemy brać się za następną. Najpierw mąż się zbada, potem zaraz ja i chcielibyśmy szybciutko iuiować. Dzwoniłam do Invikty (wtedy dopiero powstawała w Wawie) i jestem mile zaskoczona cenami, a lokalizacja jest dla nas jeszcze lepsza. Co radzicie? Invimed, który był mega skuteczny (i baaardzo lubiłam Ziółkowską) czy tańsza i bliższa Invicta (teraz logistyka jest dla nas jeszcze ważniejsza - wiadomo)? Jeśli Invikta - czy jest tam lekarz o podobnym podejściu jak dr Ziółkowska? Spokojny, szanujący duchowy aspekt tych spraw?

A jak teraz wygląda klinika na Starynkiewicza? Wtedy ją rozważałam, bo podobała mi sie prywatna wizyta u dra Marianowskiego.

Dzięki!
Obserwuj wątek
    • desrenia Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? 23.05.10, 17:06
      To zawsze trudne pytanie, ale w czesci mogę Ci odpowiedziec, ze lekarzem takim w
      invikcie jest prof. Łukaszuk, ktory jest w sumie teraz "na wyciagniecie reki" w
      programie in vitro do skutku, o którym jest tutaj caly watek.
    • fafulutka Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? 27.05.10, 21:01
      Desrenia ma rację, nie wiem, jak później, bo nie chcę nic narzucać, ale skoro
      INVICTE masz blisko, to radzę skorzystać z In Vitro do skutku. Tanio i co
      najważniejsze skutecznie. Może później już nie będziesz musiała korzystać z
      pomocy innych klinik winkŻyczę powodzenia!
      • froobek Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? 31.05.10, 15:21
        Dziękuję za odpowiedzi, ale mam nadzieję, ze ivf nie będzie potrzebne!
    • nunia01 Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? 25.06.10, 20:27
      Jeden lekarz bardzo polecał mi Invided, zresztą znajome dzieci ze szkiełka (dwie
      dziewuszki) zostały poczęte właśnie dzięki tej klinice.
      Tak się jednak złożyło, że ja trafiłam na Starynkiewicza do dr Marianowskiego.
      Klinika/przychodnia wygląda raczej marnie. Przy pierwszej wizycie byłam z lekka
      zdezorientowana. Rejestracja też nie robi dobrego wrażenia - zamknięta w pokoju
      i średnio przyjazna. Za to już sama poradnia wspomagania rozrodu bardziej
      przyjazna dla człowieka. Podobno pielęgniarki/położne miewają humory, ale ja
      miałam szczęście na nie nie trafićsmile
      Monitoring jest zorganizowany tak, że rano przychodzi się, pobierają krew na
      estradiol, idzie się na USG. A dopiero koło 11 zaczyna przyjmować lekarz i wtedy
      jest wynik estradiolu, więc czasami czeka się strasznie długo. Oczywiście przy
      USG od razu mówią co widzą.
      Sala do punkcji nowoczesna.
      Nie wiem co jeszcze mogę napisać?
      • froobek Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? 16.07.10, 16:31
        > Monitoring jest zorganizowany tak, że rano przychodzi się, pobierają krew na
        > estradiol, idzie się na USG. A dopiero koło 11 zaczyna przyjmować lekarz i wted
        > y
        > jest wynik estradiolu, więc czasami czeka się strasznie długo.

Taaa, czyli też nie dla pracujących...
        I tak się stresowałam w pracy, jak chodziłam do Invimedu na monitoring na 8., a tu miałabym co parę dni opuszczać pół dnia? Zwolnienia chociaż piszą? Bo w Invimedzie to za bardzo nie chcieli.
        • Gość: Nunia01 Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? IP: 129.241.254.* 19.07.10, 13:05
          Nie wiem czy piszą zwolnienia, bo mając nienormowany czas pracy jakoś sobie
          radziłam i o zwolnienia nie pytałam.
          Na pewno informują o takiej a nie innej organizacji na pierwszej wizycie, więc
          zaskoczona nie byłam.
    • 1kendry Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? 17.07.10, 12:42
      Jeżeli ktoś szuka zbioru klinik leczenia niepłodności to polecam
      stronę:
      www.ekliniki.pl/leczenie_nieplodnosci.php
      Dośc rozbudowana baza klinik in vitro z całej Polski.

Z poziomu strony można zadać pytanie mailowo do żądanej kliniki!
      • Gość: zuberuak Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? IP: *.centertel.pl 11.01.11, 12:08
        z tych wymienionych, szczegolnie w Warszawie liczy sie przede wszystkim InviMed
    • Gość: rokotn Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? IP: 178.73.48.* 21.09.10, 07:55
      wedlug mnie invimed ale moze pojdz i sprawdz wszystki po prostu, albo poczytaj troche jeszcze
    • Gość: migawka Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.11, 21:43
      My z mężem wybraliśmy Starynkiewicza - ze względów finansowych. Cała procedura in vitro (leki+punkcja+transfer) wychodzi tam za ok. 8,5 tys. zł, jeśli nie ma jakichś dodatkowych komplikacji. Transfer zamrożonych zarodków kosztuje 1 tys. zł. Wszystkie inne zabiegi, badania itd. są za darmo (także hsg, laparoskopia, inseminacja, usg itd.) Powiodło się za trzecim razem, jestem w trzecim m-cu smile.
      Naszym lekarzem prowadzącym jest dr Marianowski. Myślę, że to dobry fachowiec, chociaż troszkę wrażliwy na swoim punkcie wink. Za to jest baaardzo miły, poświęca pacjentce dużo czasu, wszystko wyjaśnia, zawsze odbiera telefon albo oddzwania. Bierze pod uwagę zdanie pacjentki, a jednocześnie stara się dbać o jej formę psychiczną. Mnie pytał np. czy na pewno chcę robić trzecią próbę pod rząd, bo to jest emocjonalnie bardzo wyczerpujące. No i, co najważniejsze, jest skuteczny smile
      Szpital sprawia wrażenie zapyziałego, ale tak jest tylko w poczekalniach, na korytarzach i w toaletach (tzn. są czyste, ale wymagają remontu). Gabinety są wyposażone bardzo nowocześnie, wyremontowane. Trzeba też wziąć pod uwagę, że ten szpital to ośrodek akademicki, czyli że lekarze tam pracujący robią doktoraty i habilitacje na temat leczenia niepłodności, czyli są na bieżąco z literaturą, nowymi metodami itd.
      Panie pielęgniarki bywają trochę oschłe, ale kiedy raz była sytuacja kryzysowa (dziwna reakcja na leki podczas jednego z zabiegów), okazały się naprawdę pierwsza klasa. Pilnowały mnie, uspokajały, jedna przez dobrą godzinę trzymałą mnie z rękę. Doceniam.
      Na każdą poranną wizytę można wziąć zwolnienie z pracy. Ja nie potrzebowałam (pracuję popołudniami), ale inne dziewczyny brały.
      Ja jestem generalnie bardzo, bardzo zadowolona. Na żadne inne miejsce w Warszawie nie byłoby mnie stać (braliśmy pod uwagę jeszcze tylko Białystok) a efekt jest, jak dla mnie, więcej niż zadowalający.
      Z całego serca życzę powodzenia smile
      • froobek Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? 16.02.11, 21:10
        Migawka, dzięki za rozbudowaną relację (ja wciąż przed leczeniem, a aktualnie po ciąży biochemicznej, naturalnej!). Fajny jest Marianowski, co? smile Właśnie taki skupiony na pacjentce, to lubię. Ale Kinga Ziółkowska chyba u niego się uczyła, więc może dlatego tez jest taka smile

Super sprawa ze zwolnieniami lekarskimi.
    • Gość: bee Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.11, 11:59
      polecam invimed,2 inseminacje i obje udane,przy pierwszej ciaza obumarła a przy drugiej trojaczki 5 miesiac i wszystko ok,w ciagu tego roku obydwie ciaze,polecam dr,TOMEK DWORNIAK!
      • Gość: fallen_all Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? IP: *.205.2.110.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.11.13, 13:42
        ja polecam dr Niemoczyńskiego z invicty, też jest taki skupiony na pacjentach, wnikliwie ogląda wyniki, wypytuje o historię itp a do tego miły i uśmechnięty smile
        • Gość: klara1 Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? IP: *.205.17.82.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.01.14, 10:35
          niestety invicta w Warszawie nie miała rządowego, ale spiełam się i skorzystałam z programu invicty w gdańsku smile z efektem - 2m-c smile Wszystkim życzę powodzenia!Mam nadzieję, że w nowym konkursie dostaną pieniadze, bo przydałoby się w stolicy więcej programów!!!!
    • mikolajka4 Re: Wawa: Invimed, Invicta, Starynkiewicza? 20.11.13, 11:56
      Jak tam program rządowy w stołecznych klinikach ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka