claudiak 09.02.09, 16:28 Witam ! Czy ktoś miał robione in vitro na Polnej w Poznaniu ? Z jakim skutkiem i jakie były koszty ? Jestem w trakcie wyboru kliniki i bardzo mnie to interesuje Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joanna Re: In vitro na POLNEJ !!! IP: *.tktelekom.pl 18.08.09, 17:53 hej! przeczytałam na forum o in vitro chciałabym się coś dowiedziec. Leczę sie u prof. Jędrzejczaka i moim jedznym ratunkiem jest in vitro. J będzie to robił prawdopodobnie na polnej. Mogłabyś coś o tym napisac??? Proszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: joanna Re: In vitro na POLNEJ !!! IP: *.tktelekom.pl 18.08.09, 17:54 aa mój mail asiulka965@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link
gwiazdeczkab Re: In vitro na POLNEJ !!! do dolce4 :) 09.02.09, 22:22 hej. dolce4 napisz tez do mnie - choć to glupio brzmi - u mnie na tą chwile to jedyna metoda dająca szanse... też poznan na razie leczenie u jedrzejczaka... bede czekac. z góry dziekuje Odpowiedz Link
claudiak Re: In vitro na POLNEJ !!! do dolce4 :) 09.02.09, 22:27 gwiazdeczko jak oceniasz dr J ... miałaś IUI u niego ? Bo je miałam 3 niestety nieudane Odpowiedz Link
gwiazdeczkab Re: In vitro na POLNEJ !!! do dolce4 :) 10.02.09, 13:51 hej. ja u dr j. bylam dopiero 2 razy ale u nas problem z M - słaba armia a do tego wszystkie hormonki w porzadku tylko FSH za wysokie (a ono odpowiada m.in. za produkcje żołnierzyków) doktor bardzo prędki, kolejna faktycznie jest zawsze le szybko idzie... co do kontaktu - mówi nie dużo ale jak zapytasz to odpowiada... jest prędki, tyle że u nas po 1 badaniu armii od razu zecil hormonki teraz po wynikach od razu leczenie.. różnie androlodzy podchodzą do hormonków u M ale trzeba spróbować. co do IUI nie powiem Ci bo z naszymi wynikmi na IUI w ogole nie mamy szansy.. na tą chwilkę tylko in vitro... a tu znak zapytania, b chyba w poznaniu nie ma fajnej i szeroko chwalonej kliniki... o polnej różne zdania słyszałam chociaz prawda taka, że zwykle chwalimy to co nam sie udaje... dlatego tez tak podpytywała dziewczyny o polną... ja jesli już się zdecyduje na in vitro to najbliżej mam chwaloną gametę w łodzi. ale mam nadzieje ze po kuracji troszke nam sie polepszy zeby sprobować z IUI - z tym, że raczej nie bede podchodzić 6 czy 10 razy... co najwyżej 3 - takie mam zdanie na ten temat, bo ze slabymi wynikami w moim przekonaniu to chyba latwiej i mimo wszytsko taniej bedzie z in vitro... szansa nieco większa pozdrawiam. Odpowiedz Link
bluish80 Re: In vitro na POLNEJ !!! 10.02.09, 07:39 hej. podczytuję to forum, ale nigdy sie nie ozdywam widzę, że leczycie się lub leczyłyście u dr jędrzejczaka. ja właśnie czekam na pierwszą wizytę u niego i w związku z tym mam pytanko: chwalicie sobie tego lekarza? jakie są Wasze odczucia po wizytach? długo się u niego leczycie? to będzie pierwsza wizyta i w zasadzie nie wiem czego mam się spodziewać. pozdrawiam ) Odpowiedz Link
claudiak Re: In vitro na POLNEJ !!! 10.02.09, 13:26 Witaj ! Ja nie leczę sie u Niego tylko miałam tam inseminacje. Niestety 3 nieudane. Zazwyczaj są duże kolejki ale bardzo szybko wszystko idzie Odpowiedz Link
bluish80 Re: In vitro na POLNEJ !!! 10.02.09, 14:30 ok, to było bardziej pytanko do gwiazdeczkib, bo widzę, że ona się u niego leczyła a kto jest Twoim lekarzem porwadzącym? Odpowiedz Link
aada.live Re: In vitro na POLNEJ !!! 10.02.09, 18:53 Cześć dziewczyny. No to ja Wam powiem że leczę się u dr. J od 7 lat. Zafundował mi dwa razy laparoskopię i chyba z 9 razy IUI. W tamtym roku zaszłam w ciążę, niestety okazała się pozamaciczna którą też on wydobywał z jajowodu. Na oddziale co dziennie był przy łóżku. Tak więc nie narzekam na jego opiekę i zaangażowanie. Nie zbywa byle czym i nie naciąga na niepotrzebne wizyty. W razie czego ( gdyby się coś działo) zawsze można do niego zadzwonić. Był moment że poszłam do ordynatora oddziału NiER ale po dwóch wizytach wróciłam do J. W tym roku mam zamiar podejść do in vitro. A fakt że tyle lat leczenia i nic... Czy to dlatego że chodzę akurat do tego gin? Nie wiem ale wydaje mi się że robi wszystko co jest możliwe. A co do In Vitro na Polnej to tez chcialabym poznac opinie. Odpowiedz Link
dorraa79 Re: In vitro na POLNEJ !!! 21.04.09, 22:00 Cześć Dziewczyny, jesteśmy z M. na etapie kiedy stwierdzono, że pozostało nam invitro. Mój lekarz ginekolog, którego bardzo cenię, poleca Poznań. Którą klinikę wybrać? Czy któraś z Was miała robione inv na Polnej, czy może polecacie inną klinikę w Poznaniu. Proszę napiszcie Wasze opinie. Każda mile widziana. Dzięki Odpowiedz Link
dorraa79 Re: In vitro na POLNEJ !!! 30.04.09, 21:53 Czyy któraś z Was wie jak można dostać się do dr Dewricha w miarę szybko na pierwszą wizytę. Póbowałam umówić się drogą przez rejestrację i niestety termin pierwszej wizyty dopiero na połowę września? Jeśli tyle będę musiała czekać to będę zmuszona zrezygnoeać z tej kliniki. Odpowiedz Link
domena100 Do dorraa79 03.05.09, 13:21 dorraa79 może zadzwoń do niego i umów się na prywatną wizytę tel 602- 646-934 Odpowiedz Link
dorraa79 Re: In vitro na POLNEJ !!! 04.05.09, 20:56 Mam jeszcze jedno pytanie... może naiwne ale dręczy mnie niepewność. Czy jak pójdę na 1 wizytę do dr Dewricha prywatnie(docelowo interesuje mnie in vitro) to czy później cały proces związany z przygotowaniem do inv i samo inv będę miała dalej u Dewricha prywatnie czy normalnie na Polnej ale też u niego? Czy to będą te same koszty? Pytam bo jak zadzwoniłam na Polną to panie zarejestrowały mnie i kazały przynieść skierowanie? W sumie po co? Czegoś tu chyba nie rozumiem... czy ktoś może mi nakreślić czym różni się cały proces związany z inv gdy pójdę prywatnie do lekarza a gdy pójdę ze skierowaniem na Poną> Przecież i tak inv jest płatne? Odpowiedz Link
domena100 Re: In vitro na POLNEJ !!! 05.05.09, 18:06 Skierowanie do gina? hmm czego to nie wymyślą, kiedyś nie wymagali, pewnie chodziło im o to, ze umowiły cię na normalną wizytę ginekologiczną i stąd to skierowanie. Co do in vitro, to jest tak, ze cały proces przygotowania, monitoring, punkcja i transfer odbywa się w klinice na polnej i za to nic nie płacisz albo inaczej: wszystko to jest wliczone w cenę zabiegu 4300zł. Może się zdazyć jedna lub dwie wizyty u dr w gabinecie prywatnym przed ivf celem np ustalenia dokładnego terminu rozpoczęcia stymulacji, ja byłam dwa razy na wizycie zanim zaczęłam się kłuć do zabiegu a potem już jeżdziliśmy do kliniki gdzie oczywiście prowadził nas dr D. Odpowiedz Link
dorraa79 Re: In vitro na POLNEJ !!! 05.05.09, 21:38 Dziękuję bardzo Domena100 za cenne informacjeA jak często trzeba A mam małe pytanko, jeśli można? Czy Ty już to przeszłaś? Odpowiedz Link
domena100 Re: In vitro na POLNEJ !!! 06.05.09, 11:52 Tak mamy za sobą in vitro na polnej. Pozytywny wynik raczkuje własnie po mieszkaniu. Odpowiedz Link
dorraa79 Re: In vitro na POLNEJ !!! 07.05.09, 19:10 To super Gratulacje A ile czasu Wam zajęło od 1 wizyty do udanego in vitro - tak orientacyjnie? Zarejestrowałam się jak mi radziłaś, wizyta na początek czerwca. I strasznie się ciesze, że tak szybko Odpowiedz Link
domena100 Re: In vitro na POLNEJ !!! 09.05.09, 23:38 5 lat sie staraliśmy, z czego 2,5 roku u dr D i na Polnej Odpowiedz Link
aga-01 do domena100 25.05.09, 17:28 cześć ,i co udało ci się ivn,jaki lekarz cię prowadził bo my czekamy na wynik badań gent.i będziemy się przygotowywać do dalszych etapów Odpowiedz Link
Gość: do domena Re: do domena100 IP: *.pl 01.06.09, 09:17 no to gratulacje pewnie miałyśmy in-vitro na polnej w podobnym czasie.Ja też zostałam mamusią. Dwóch chłopców, co prawda nie raczkują jeszcze ,ale już powoli się przymierzają. Odpowiedz Link
domena100 Do Gość 02.06.09, 13:44 Ja transfer miałam dokładnie 22 listopad 2007 a ty kiedy? Ile mają twoje chłopaczki? Odpowiedz Link
Gość: do domena Re: Do Gość IP: *.pl 04.06.09, 11:40 Transfer miałam 10 kwietnia 2008 roku mają siedem miesięcy urodziły się wcześniej o dwa miesiące. Odpowiedz Link
domena100 Re: Do Gość 10.06.09, 10:37 Czyli też wcześniaki. Mój mały tez mega wcześniak,urodzony aż trzy miesiące przed terminem porodu. Jak się rozwijają wasze maluchy? Odpowiedz Link
Gość: magda Re: In vitro na POLNEJ !!! IP: *.icpnet.pl 27.08.09, 13:07 Dzień dobry. piszę ku przestrodze jeśli leczycie się u Jędrzejczaka to szybko stamtąd uciekajcie, u nas był problem z nasieniem mojego męża podobno nie było żywych plemników. Leczyliśmy się u niego 5 lat bez skutku, okazało się ze plemniki były odpowiednie ale już w innej klinice, po roku leczenia 29.04.2009 zostaliśmy rodzicami ślicznej dziewczynki. jeśli ktoś chce znać szczegóły naszej historii mogę podać swój telefon. Dziewczyny ostrzegam was przed tym lekarzem, ja straciłam tam wiele lat, nerwów i pieniędzy. Odpowiedz Link
Gość: WANDA Re: In vitro na POLNEJ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 14:13 A mozesz podać, gdzie leczyłas się po dr J?? Odpowiedz Link
Gość: magda Re: In vitro na POLNEJ !!! IP: *.icpnet.pl 28.08.09, 08:53 Podaje mój telefon 608279351, jeśli chcesz to zadzwoń odpowiem na Twoje pytanie. Odpowiedz Link
Gość: security2 Re:In vitro na sławnej POLNEJ ! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.08.09, 00:00 Pani Magdo, Dbajmy o prywatność! Nie powinno się podawać w sieci nr tel. Najwyzej mail mniej wazny, bez nazwiska i firmy w nazwie. Tel trudno zmienić nr. A ktoś może z bramki sms nasyłać, po co? Tel to info, a info to towar, cenny towar... security2 Odpowiedz Link
Gość: milka Re: In vitro na POLNEJ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:05 MAGDA napisz gdzie leczyliście się po dr J. i jakimi lekami, to dla nas ważne informacje więc proszę odpisz Odpowiedz Link
Gość: meja Re: In vitro na POLNEJ !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.09, 00:43 Na polnej odradzam...Poszłam do profesora prywatnie,myślałam że jakoś tym się zajmie.A tu:monitorowanie doktor D.,punkcja też doktor D.,stymulacja profesor,transfer doktor S...Pobrano mi 7 komórek z czego 1 się zapłodniła o reszcie co się z nimi stało to tylko mnie poinformowano,że się część rozpadła a część to się niby zapłodniła ale nie do końca.I ciągłe czekanie na lekarzy po 2-3 godz.Jak już doczekałam transferu to lekarz pomylił mnie z inną pacjentka.Potem zarodek został w strzykawce...Porażka. Odpowiedz Link
aga-01 Re: do meja 03.09.09, 10:55 A dawno miałaś IVN na polnej,to żadnego Ci nie zamrozili, jakby co na 2 raz? po jakim czasie od pobrania miałaś transfer?I co z tego wszystkiego wyszło? Odpowiedz Link
Gość: meja Re: do meja IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.09, 23:49 Nie zamrozili bo tylko jedna kom.jajowa się zapłodniła -niby cudny 8-mio komórkowy blastocyt.A reszta niby się zapłodniła ale jakoś nie takoś...jak to doktor S.określił.Punkcja i transfer były miesiąc temu.Nie powiodło się,byłam na to przygotowana po takich traumatycznych przeżyciach w tej klinice.Mam wręcz wyrzuty sumienia bo niby co się tak naprawdę stało z moimi kom.jajowymi?Co zrobili z nasieniem mojego męża?Wyrzucili czy służy w klinice jako darmowy reproduktor.Nie mam żadnego pisemnego potwierdzenia,że byłam i istniałam jako pacjentka.Tylko mam ksero "darowizny"na 500zł i wydruk pt.In vitro na kwotę 3800zł.Od pobrania komórek jajowych do transferu minęło 3 dni.Pozdrawiam aga-01 i omijaj tę klinikę szerokim łukiem. Odpowiedz Link
aanidaa Re: do meja 16.09.09, 12:11 powinnaś dostać wypis ze szpitala (bo przecież rano przed punkcją rejestrowałaś się do szpitala w izbie przyjęć) W wypisie są szczegóły - opisy i nawet zdjęcia blastocyst - info ile pobrali komórek, ile było oocytów, itd... odbierzesz je u pani Eli lub Moniki...w tym pokoju gdzie byłaś monitorowana Przykro, że tak się stało - nam udało się 1 isci - całą procedurę szczęśliwie prowadził dr D - od początku do końca - on też prowadzi naszą ciążę, do prof J i doc S(leżałam w szpitalu i obserwowałam sobie ich wszystkich) nie nabrałam zaufania - podejście i pośpiech na każdym kroku pozdrawiam i życzę powodzenia ps. wczesniej leczyliśmy się w invimedzie - zrezygnowaliśmy z powodu braku postępów Odpowiedz Link
Gość: meja Re: do aanidaa IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.09, 01:47 Dostałam wypis po miesiącu do domu.I co z tego wynika?Nawet jest pomyłka w tym,że rzekomo podano mi zarodek 8-komórkowy a w papierach napisali,że 7-mio. Odpowiedz Link
Gość: Magda Re: In vitro na POLNEJ !!! IP: *.icpnet.pl 09.09.09, 21:03 Przepraszam, że tak długo nie odpisywałam, nie miałam dostępu do komputera. My leczyliśmy w Med Arcie w Poznaniu u dr Żaka, bardzo konkretny lekarz, polecam. Odpowiedz Link
Gość: malwina Re: In vitro na POLNEJ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 16:28 Czesc my tez leczymy sie u prof J jesli cos wiecej wiesz to prosze o kontakt Odpowiedz Link
miracle345 Re: In vitro na POLNEJ !!! 31.03.19, 21:20 Hej, hej. Chciałabym reaktywowac wątek. Ktoś może coś działał w ostatnim czasie na Polnej? Odpowiedz Link
Gość: kaisk Re: In vitro na POLNEJ !!! IP: *.icpnet.pl 26.09.09, 13:46 tak tylko tam. w innych poznańskich klinikach ivf (za wyjątkiem med artu) często pracuja "spady" z polnej. Odpowiedz Link