Dodaj do ulubionych

Jaki to aparat?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 17:03
Dziś rano konsultant biznesowy sieci Era zaprezentował mi telefon na wymianę
aparatów dla całej firmy w Erze biznes. Chciałem go zamówić, ale zapomniałem,
jaki to model i producent. Proszę o pomoc, najlepiej do poniedziałku.

Telefon jest czarny, w zimnej, metalowej obudowie, bardzo płaski, z płaskimi,
dużymi klawiszami. Z innych cech zapamiętałem tylko, że tam, gdzie w 6310i mam
włącznik, tamta ma przycisk do zwalniania pokrywy akumulatora.

Przy okazji, jeżeli znają Państwo ten model, proszę o radę, czy będzie się
rzeczywiście dobrze sprawował w firmie spedycyjnej?
Obserwuj wątek
    • Gość: a.swistak Re: Jaki to aparat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 19:03
      Wejdź na stronę www.era.pl i poszukaj, jak go widziałeś to napewno
      skojarzysz :P

• mattek82 Re: Jaki to aparat? 27.05.06, 19:42
      dla z opisu wyglada na motorole V3 a wlasnie tak teraz jest w ofercie Era biznes
      bo sam taka wzialem!
      • blq Re: Jaki to aparat? 27.05.06, 20:25
        ... tak, tylko nie ma ani słowa, że to telefon łamany.

L7? też pewnie nie.

najlepiej wejść na strone Ery i sprawdzić.
        • mattek82 Re: Jaki to aparat? 27.05.06, 21:03
          nie ma slowa ale to jedyny ktory z tej oferty pasuje do opisu! mam jeszcze ta
          kartke z oferta!
        • Gość: Tomasz Motorola SLVR L7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 22:44
          Taki podpis pod zdjęciem tego telefonu figuruje w materiałach reklamowych.
          Proszę o odpowiedź na kilka pytań:

Czy jest to dobry, wytrzymały telefon?
          Czy jakość rozmów przez ten aparat nie jest gorsza niż przez obecne telefony,
          stosowane w firmie? (32x Nokia 6310i, 8x Nokia 6210, 3x Nokia 6610)
          Czy to prawda (tak mówił przedstawiciel), że mogę w tym telefonie wstępnie
          zablokować funkcje, z których nie życzę sobie, by Pracownicy korzystali?
          Czy to prawda, że w praktyce bateria tego modelu telefonu komórkowego pozwala na
          czas pracy podobny Nokii 6310i?

Jeżeli proponują Państwo inny model, proszę o nim napisać (koniecznie z
          rekomendacją). Proszę podawać modele dostępne w sieci Era. Wybór jest poważny,
          gdyż telefony mają być używane przez 43 Pracowników przez co najmniej 2 lata.

Z góry serdecznie dziękuję za uprzejme udzielenie informacji.
          • Gość: Arti Re: Motorola SLVR L7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 22:51
            Kompletnie nie znam się na rzeczy, ale miło że ktoś zwraca się na "państwo" i
            pisze "Pracownicy" wielką literą. Ja chcę u Pana pracować!!!
          • blq Re: Motorola SLVR L7 28.05.06, 01:20
            1. owszem, można poblokować pewne funkcje.
            2. jakość rozmów jest bdb. na pewno lepsza niż w nokii 6610!
            3. bateria... jest bardzo dobra jak na obecne czasy, ale do 6310i troche jej
            brakuje. jednak 6-7 dni pociągnie
            4. nie widzę równie dobrego telefonu. bateria - tu godnym przeciwnikiem byłyby
            SE k600i (czy tam k608, nieważne), oraz d750i - jednak (zwłaszcza ten drugi)
            jest droższy, a poza tym telefony te nie mają tylu możliwości blokowania
            funkcji, co Motorole.

dlatego polecam właśnie L7.
            pozdrawiam!
            • Gość: Dombek Re: Motorola SLVR L7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:15
              W naszej firmie używamy L6 oraz L7. Sam używam tego drugiego. Przy
              rozmawialności około 700-800 minut miesięcznie, braku korzystania z usług
              SMS/MMS i z założoną kartą z zestawu (256 MB) telefon wytrzymuje 5-6 dni. U
              żony, przy podobnej rozmawialności, słaszy model (L6) wytrzymuje przeciętnie 2
              dni dłużej. Porównując z poprzednio zakupionymi przez nas telefonami (m.in.
              Nokia 6100, Motorola v300, Siemens S55, ST55, Sony Ericsson T630), to jest
              bardzo dobry wynik. Myślę, że powód leży w samym telefonie, gdyż pojemność
              baterii nie jeset jakoś szczególnie wysoka (w L7 mam BC60 - 820 mAh, w L6 z
              reguły są BC50 - 680 mAh).

Pozdrawiam
              • blq masz rację. 28.05.06, 20:46
                Faktycznie, powodem dobrych wynikow w/w baterii jest zarządzanie energią,
                zdecydowanie poprawione w nowych Motorolach. Dla przykładu - L7 czy L6
                'trzymają' praktycznie o połowę dłużej w stosunku do modelu V3. Równie dobre
                osiągi mają też v3i v3x, a w pewnym stopniu także v360.
                • Gość: mgg Re: masz rację. IP: *.promax / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:03
                  Hm, używam moto v360 od 7 miesięcy i nie wiem naprawde czemu ale bateria trzyma
                  mi coraz krócej. Na początku wytrzymywala 4 dni, teraz 3, 2... podobno przy
                  czestym podlaczaniu telefonu do komputera kiedy to bateria laduje sie moze
                  nastapic jej oslabienie, przynajmniej tak czytalam. Ostatnio telefonu nie
                  podlaczam juz w ogole ale baterii to chyba nie naprawi... :P Pewnie za kilka
                  miesiecy kupie L6 i zrezygnuje z podlaczania jej do komputera (co zreszta i tak
                  nie jest mi niezbędne)
                  • blq wątpie. 11.08.06, 09:27
                    ... by powodem było ładowanie "po kablu".

ja tak ładuję swojego k750i nie od 7, lecz od 9 miesięcy. ładowarkę widuje raz
                    na miesiąc góra, reszta kabel.

miałem ostatnio odpoczynek tygodniowy od kompa (tak więc i kabla USB) i przez
                    ten tydzien swojego K750i nie musiałem ładować - a jeszcze baterii zostało 18% -
                    tak więc jest w dobrym stanie, nadal.

głowy nie dam, że motorola ma mniej wytrzymałe baterie. prawdopodobnie tak
                    właśnie jest. ale czy to od ładowania przez USB? nie...
              • Gość: juva podświetlanie klawiszy - motorola l7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 10:24
                A czy ktoś może mi powiedzieć czemu nie mam podświetlania klawiszy w tym
                telefonie?? Jest to telefon angielski z angielskim menu, został zdięty sim
                lock, no i nie wiem czy to kwestia uszkodzenia? czy poprostu jest ta funkcja
                gdzieś wyłączona???
                • barracuda7110 Re: podświetlanie klawiszy - motorola l7 04.06.06, 10:54
                  W ciemności też się podświetlenie klawiatury nie włącza?
                • Gość: juva Re: podświetlanie klawiszy - motorola l7 IP: *.chello.pl 09.06.06, 07:16
                  no niestety w ciemności też się nie włącza, czy to może być wina zdjętego sim
                  locka??
                  • speedone Re: podświetlanie klawiszy - motorola l7 09.06.06, 08:08
                    w starych motkach wylaczalo sie w meni podswietlenie tutaj tez tak moze byc
    • Gość: miś Re: Jaki to aparat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 09:53
      to nokia3210!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka