Dodaj do ulubionych

panasonic kx-tc1713

09.11.07, 15:13
Ogromna prośba do posiadacza instrukcji obsługi do bezprzewodowego
telefonu, model kx-tc1713 o pomoc, dostałam telefon od syna bez
instrukcji i za nic nie mogę sobie z nim poradzić. Na stronie
producenta nie znalazłam. Moze ktos mi pomoze?? Z góry dziękuję.
Kontakt: e-mail gazetowy, gg1091314, skype agiwdaj1
Obserwuj wątek
    • Gość: skeezy Re: panasonic kx-tc1713 IP: *.chello.pl 09.11.07, 15:33
      service.us.panasonic.com/OPERMANPDF/KXTC1713B.PDF
      • jagodat Re: panasonic kx-tc1713 09.11.07, 16:47
        Bardzo dziękuję, szkoda że w języku angielskim, może przy pomocy
        słownika poradzę sobie, choć sceptycznie na to patrzę,ale jeszcze
        raz piękne dzięki!!
    • jagodat Re: panasonic kx-tc1713 09.11.07, 18:07
      Tłumaczenie ze slownikiem to ponad moje siły,wychodzą śmieszne
      rzeczy, a może ma ktoś po polsku?
      • Gość: skeezy Re: panasonic kx-tc1713 IP: *.chello.pl 09.11.07, 19:14
        > a może ma ktoś po polsku?
        Nie ma polskiej wersji.
      • Gość: skeezy Re: panasonic kx-tc1713 IP: *.chello.pl 09.11.07, 19:17
        Napisz, co chcesz z tym telefonem zrobić.
        • jagodat Re: panasonic kx-tc1713 09.11.07, 19:53
          Bardzo dziękuję za zainteresowanie i chęcią pomocy w rozwiązaniu
          mojego problemu.Jeśli jest taka moźliwość proszę o kontakt przez gg
          lub skype, czuję ze szybciej będę mogła wykorzystywać ten telefon.
          A jeśli chodzi o Twoje pytanie to poprostu chcialabym wiedzieć jak
          zaprogramować automatyczne wybieranie numerów, książkę
          telefoniczną,data, godzina,ostatnie połączenia, wiedzieć co
          oznaczają przyciski na bazie i sluchawce oraz co jeszcze mozna
          ustawić ijak sie programuje, oj dużo jest tego, aż mi wstyd że
          czlowiek taki ciemniak, dzięki, ale na naukę już jest za późno
          • Gość: skeezy Re: panasonic kx-tc1713 IP: *.chello.pl 09.11.07, 21:21
            > zaprogramować automatyczne wybieranie numerów
            Rozumiem, że chodzi o szybkie wybieranie, a jeśli tak, to:
            Zanim przystąpisz do wprowadzania numeru, upewnij się, że telefon pracuje w trybie gotowości.
            1. Naciśnij klawisz AUTO/PROGRAM. Wskaźnik IN USE/CHARGE zacznie migać.
            2. Wprowadź numer telefonu (do 22 znaków). Jeśli się pomylisz, dwukrotnie naciśnij AUTO/PROGRAM, aby anulować wprowadzanie numeru i rozpocznij ponownie od pkt. 1.
            3. Naciśnij AUTO/PROGRAM.
            4. Wybierz klawisz (0-9), pod którym numer ma zostać zachowany. Naciśnij AUTO/PROGRAM - usłyszysz sygnał dźwiękowy.
            - W celu zapamiętania kolejnych numerów (do 10), powtórz kroki od 1 do 4.
            - Aby skasować zapamiętany numer, naciśnij dwukrotnie AUTO/PROGRAM, a następnie wybierz klawisz odpowiadający numerowi, który ma zostać usunięty.
            - Aby wybrać zachowany w pamięci urządzenia numer, naciśnij SP-PHONE (wskaźnik SP-PHONE miga), następnie naciśnij AUTO/PROGRAM i klawisz, pod którym zachowany został numer (0-9).
            - Numery zachowane w stacji bazowej mogą być wybierane wyłącznie za jej pośrednictwem.

> książkę telefoniczną
            1. Naciśnij REDIAL/PAUSE/FUNCTION
            2. Gdy ► wskazuje pozycję "Save directory", naciśnij EDIT ►. Na wyświetlaczu pojawi się liczba zapamiętanych pozycji.
            3. Wprowadź nazwę (do 15 znaków) za pomocą klawiszy alfanumerycznych, CH ◄ lub EDIT ►. Jeśli nie chcesz wprowadzać nazwy, naciśnij ▼ (klawisz NEXT) i przejdź do pkt. 5.
            4. Naciśnij ▼ (klawisz NEXT).
            5. Wprowadź numer telefonu (do 22 cyfr). Naciskając klawisz HOLD/INTERCOM/CLEAR, możesz usunąć 1 znak (pierwszy od prawej). Aby usunąć wszystkie znaki, naciśnij i przytrzymaj klawisz HOLD/INTERCOM/CLEAR.
            6. Naciśnij ▼ (klawisz NEXT).
            7. Naciśnij EDIT ►. Usłyszysz sygnał dźwiękowy. Aby kontynuować wprowadzanie, przejdź do pkt. 2. Aby powrócić do trybu gotowości, naciśnij OFF. Możesz przerwać programowanie w dowolnym momencie, naciskając OFF.
            W książce telefonicznej możesz zachować do 50 numerów i nazw.
            Tabela znaków została zamieszczona na stronie 41 instrukcji obsługi.

> godzina
            W instrukcji nie podano, w jaki sposób ustawić godzinę. Wygląda na to, że telefon takiej opcji nie oferuje.

> ostatnie połączenia
            Aby przejrzeć rejestr połączeń, podnieś słuchawkę z bazy i naciśnij ▲ lub ▼.
            2. Aby rozpocząć przeglądanie od połączeń najnowszych, naciśnij ▼.
            Aby rozpocząc przeglądanie od połączeń najstarszych, naciśnij ▲. Do przeglądania połączeń używaj klawiszy ▲ i ▼.
            3. Aby opuścić rejestr połączeń, naciśnij OFF - słuchawka powróci do stanu gotowości.
            - Jeśli dane o nowym połączeniu zostaną wyświetlone, pojawi się przy nich znak √.
            - Komunikat "No items stored" na wyświetlaczu, oznacza, że rejestr połączeń jest pusty. Jeśli z tego samego numeru odebranych zostanie więcej niż jedno połączenie, w rejestrze zachowana zostanie data najnowszego połączenia. Jeśli ten sam rozmówca zadzwoni ponownie, wpis ze znakiem √ zostanie usunięty.
            - Jeśli nie naciśniesz żadnego klaiwsza przez 60 sekund, słuchawka automatycznie powróci do stanu gotowości.
            - Znaki x2-x9 przy numerze oznaczają, że z danego numeru dzwoniono 2-9 razy. Po sprawdzeniu, znaki x2-x9, zostaną zastąpione znakiem √.

> oznaczają przyciski na bazie
            Strona 6 i 7 instrukcji obsługi oraz www.dict.pl
            • jagodat Re: panasonic kx-tc1713 09.11.07, 22:21
              Wielkie dzięki, dam znać jak mi sie wszystko uda, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka